Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 11.09.2017.

20:31

"Azuri" – Etore Mesina i lucidni Belineli i Datome

Reprezentacija Italije igra odlično na Evrobasketu i upravo će "Azuri" biti naredni protivnik reprezentaciji Srbije u četvrtfinalu.

Izvor: PT

Autor: PT

Foto: fiba.com

Izabranici Etorea Mesine igraju veoma disciplinovanu košarku, iako je to teško kada na terenu imate igrača poput Marka Belinelija.

Mesina je to sve uspeo da ukomponuje, pa je bivši igrač San Antonio Sparsa pravi predvodnik ovog sastava u odsustvo Danila Galinarija.

Bek Atlante Hoksa voli da ima loptu u rukama i često zna da pretera u svojim pokušajima, međutim na ovom Evrobasketu igra veoma zrelo i beleži neverovatne brojke.

Belineli posle Šveda uzima najviše šuteva van linije 6,75 i pritom ima fenomenalne procente. Bek u proseku šutne 7,5 trojki, a pogađa prosečno 3,8 što je najviše na turniru.

Ovo je procenat od 51,1 odsto i kada na to dodate 43% prilikom šuta za dva poena, pitate se kako ga uopšte zaustaviti, odnosno usporiti?

Ipak, ovaj sastav Srbije upravo je najjači defanzivno na spoljnim pozicijama što nimalo neće odgovarati 'vedeti' Italijana.

Milosavljević, Lazić i Bogdanović sposobni su da odigraju odličnu odbranu i na njima će biti glavni zadatak usporiti Belinelija i ubaciti ga u "crnu" zonu, baš kao u utakmici sa Nemačkom.

Tada je bivši pobednik šutiranja trojki na NBA "Ol-Staru", šutirao očajnih 4/18 iz igre, uz samo dve pogoćene trojke iz devet pokušaja.

Pored Belinelija u sastavu Italije izdvaja se još jedan igrač – Luiđi Datome.

Igrač Fenerbahčea baš kao i Belineli ima odlične procente iz igre, pošto za dva poena šutira 47 odsto, dok za tri ima 43,2 procenata.

Njegovo najveće oružje je nepredviljivost, sposoban je iz neverovatnih situacija da pogodi i u tome je jedinstven u Evropi. Primarni zadatak na njemu imaće Vladimir Lučić koji je takođe sposoban da odigra kvalitetno defanzivno.

Italijani ne vrte "pik-en-rol" toliko često kao i Mađari, ali očekujte mnogo pokušaja za tri poena. Jedna od specijalnosti Belinelija je da iznudi faul za tri poena i sigurno da će njegov čuvar dodatno obratiti pažnju na to.

Pored Datomea i Belinelija, trebalo bi spomenuti Nikola Melija kao njihovog trećeg najboljeg igrača. Novi igrač Fenerbahčea dolazi posle sjajne sezone u Bambergu i biće veoma nezgodan za čuvanje.

Na "Akropolj kupu" Srbije je relativno lako pobedila Italiju, a u tom meču je dominirao Boban Marjanović. Ne treba očekivati istu utakmicu, ali dominacija centra Detroita mogla bi da se "namiriše", s obzirom da "Azuri" nemaju kvalitetnog centra.

Utakmica je na programu u sredu od 20.30.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve