Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 11.09.2017.

16:44

Danilović: Nismo favoriti, i Golden Stejtu bi bilo teško

Prvi čovek Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović ne vidi Srbiju kao favorita protiv Italije u četvrtfinalu Evropskog prvenstva.

Izvor: PT

Autor: PT

Danilović: Nismo favoriti, i Golden Stejtu bi bilo teško
StarSport

"Biće teško, baš teško protiv Italije. Nemam utisak da smo favoriti, nedostaje nam sedam igrača, u takvoj situaciji bi i Golden Stejtu bilo teško, a kamoli nama. Ne mislim da smo u prednosti u odnosu na Italiju. Ipak, nemamo pravo na izgovor, navikli smo se i idemo da se borimo", rekao je Danilović, a prenosi Gazeta delo Sport.

Danilović naglašava da se ne plaši Italije, iako veoma respektuje sadašnji tim Azura.

"Italija igra dobro, organizovano i sa klupe je dobro vodjena. Nikada se nisam plašio u košarci. Ove utakmice su važne, tu se gleda težina i koliko ko vredi", rekao je Danilović.

Italijanske novinare zanimalo je kakvo mišljenje ima o najboljem šuteru srpske reprezentacije Bogdanu Bogdanoviću.

"Bogdanović je za mene kao sin. Odrastao je u Partizanu gde sam bio predsednik. Podseća me na mene, uživanje je gledati ga".

Danilović je dodao da ima veoma visoko mišljenje o selektoru selekcije Italije Etoreu Mesini, koji ga je trenirao u bolonjskom Virtusu 1998. godine na putu ka tituli prvaka Evrope.

Četvrtfinale između Srbije i Italije igra se u sredu od 20.30 u istanbulskoj dvorani Sinan Erdem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

66 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve