Nova vest
Košarka

Subota, 09.09.2017.

19:45

Koponen nemoćan, Belineli i Datome čekaju Srbe ili Mađare

Košarkaši Italije plasirali su se u četvrtfinale Evrobasketa u kome čekaju boljeg iz duela Srbije i Mađarske.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Koponen nemoćan, Belineli i Datome čekaju Srbe ili Mađare
Foto: fiba.com

Italija je pobedila Finsku sa 70:57 u meču u kome su najbolji bili Marko Belineli i Luiđi Datome. Italija je imala i 20 poena prednosti, a motivisani Salin i Koponen nisu pomogli Finskoj da dođe do novog čuda.

Belineli je za Italiju postigao 22 poena uz četiri skoka i dve asistencije, Datome je imao 15 poena i tri skoka, Meli i Heket su imali po deset.

U timu Finske je najbolji bio Peteri Koponen sa 13 poena, Salin je imao 11 i osam skokova, a izostala je dobra partija Čikagovog 'čuda' Laurija Markanena koji je meč završio sa samo četiri poena i tri skoka za 20 minuta na parketu.

Italijani su koševima Datomea, Heketa i Belinelija otvorili meč i furioznu prvu četvrtinu završili sa 30:17. Do početka drugog poluvremena imali su i 51:31 i Fince su rezultatski držali na sigurnom odstojanju između 15 i 20 poena sve do poslednje četvrtine.

Tada su Finci uspeli da se spuste na zaostatak ispod deset poena, ali više od toga nisu mogli i Italija sada čeka pobednika meča Srbija – Mađarska koji se igra u nedelju od 14.15.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve