Nova vest
Košarka

Sreda, 06.09.2017.

15:35

Moglo i ubedljivije: Dragić i Dončić deklasirali Francusku!

Košarkaški Slovenije deklasirali su Francusku rezultatom 95:78 u petom kolu grupe A ovogodišnjeg Evrobasketa.

Izvor: B92

Autor:B92

Moglo i ubedljivije: Dragić i Dončić deklasirali Francusku!
Foto: fiba.com

Slovenija je odigrala još jedan fantastičan meč, zadržala maksimalan učinak i obezbedila prvo mesto pred osminu finala.

Ekipa Igora Kokoškova je od samog starta bila bolji rival na terenu, posle prve četvrtine imala +6, ali je kontrolu preuzela u drugoj četvrtini u kojoj je protivniku prepustila samo 13 poena.

Već tada je bilo 17 razlike za Slovence koji su išli i do +29, sve do treće deonice, kada je usledio veliki pad. Francuzi su razliku spustili na 12 poena, da bi posle isključujuće lične greške Furnijea, bilo jasno da je utakmica rešena.

Samu završnicu susreta obeležili su nesportski faulovi 'Trikolora', koji nisu mogli da sakriju nemoć i nervozu zbog ubedljivog poraza.

Ponovo su dominirale dve najveće slovenačke zvezde – fantastični Goran Dragić meč je završio sa 22 poena, 8 asistencija i 3 skoka, a Luka Dončić je dodao 15 poena, 9 skokova, 3 asistencije i 2 ukradene lopte. Odličnu podršku pružio je Kremen Prepelič sa 14 poena, jednim više od Vidmara.

U poraženom timu, Nando De Kolo je imao 16, Boris Dijao je dodao 13, a Sarafan jedan manje.

Slovenci u uz Španiju jedina neporažena selekcija na šampionatu, pa će u osmini finala igrati protiv četvrtoplasirane ekipe iz grupe B.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

88 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve