Nova vest
Košarka

Petak, 01.09.2017.

14:59

Belgijanci do prve pobede, pali Britanci

Košarkaši Belgije ostvarili su prvu pobedu na Evropskom prvenstvu u grupi D u kojoj se nalazi i Srbija. Savladali su Veliku Britaniju sa 103:90.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Belgijanci do prve pobede, pali Britanci
StarSport

Britanija je posle uvodne četvrtine imala prednost 26:24, ali je Belgija do poluvremena preokrenula dobivši 30:27 drugu deonicu a prednost se do kraja uvećavala (19:14, 30:23).

Belgijanci su dominirali u skoku i sjajno šutirali trojke tokom drugog perioda, ali su Britanci bili izuzetni za dva poena (19/24), pa je vladala rezultatska klackalica do finiša trećeg perioda.

Tada su Belgijanci konačno uspeli da pronađu rešenje za put kroz reket, posebno se razigrao Van Rosom, postigao je osam poena u tom periodu, uglavnom sjajnim polaganjima, pa su "Lavovi" stekli šest poena prednosti uoči poslednjeg kvartala.

To im je dodatno podiglo samopouzdanje, usledilo je nekoliko trojki i Belgija je na pet minuta pre kraja meča imala dvocifernu razliku (84:74). U međuvremenu, Britanci su fizički potpuno pali, pa je Belgija ubedljivo slavila u važnom meču u borbi za nokaut fazu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve