Nova vest
Košarka

Četvrtak, 31.08.2017.

19:35

Iznenađenje: Gruzija pobedila Litvance!

Reprezentacija Gruzije pripredila je veliko iznenađenje i u prvom kolu Grupe B pobedila Litvance rezultatom 79:77.

Izvor: B92

Autor:B92

Iznenađenje: Gruzija pobedila Litvance!
Getty Images

Već na samom početku meča bilo je jasno da aktuelnim vicešampionima neće biti lako s Gruzinima, koji su na pripremnim mečevima pokazali da su jaki protivnici.

Prva četvrtina završena je nerešenim rezultatom 18:18, ali su Litvanci napravili razliku u drugom kvartalu i na odmor otišli s pet poena viška.
Veliki preokret napravili su Gruzini u nastavku i posle trideset minuta imali dva poena viška.
Pravi "triler" viđen je u poslednjem kvartalu, prvo je Markoišvili u poslednjem minut doneo prednost Gruziji od dva poena, na četiri ih je 20 sekundi pre kraja odveo Dikson.

Gruziju je do pobede predvodio Tornike Šengelija sa 29 poena, Duda Sanadze postigao je 13, a Majkl Dikson 12 poena uz sedam asistencija. Zaza Pačulija dodao je osam poena i 10 skokova.

U litvanskom timu najefikasniji je bio Mindaugas Kuzminskas sa 18 poena i sedam skokova, dok je Mantas Kalnijetis postigao 15 poena.

U drugoj utakmici u tog grupi Nemačka je pobedila Ukrajinu sa 75:63 (9:16, 30:17, 19:14, 17:16), dok večeras igraju Izrael i Italija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve