Hido nezadovoljan sudijama: Turčin u FIBA nije pomogao

Predsednik Košarkaškog saveza Turske Hidajet Turkolu jedan je nezadovoljnih suđenjem na nedavno završenom Evrobasketu.

Izvor: B92

Utorak, 19.09.2017.

18:18

Hido nezadovoljan sudijama: Turčin u FIBA nije pomogao
fiba.com

Organizatori su bile četiri zemlje, Turska, Rumunija, Izrael i Finska, a završnica je organizovana u Istanbulu.

Turska nije otišla dalje od osmine finala, bolji su bili Španci, a Hido Turkolu kaže da je publika uprkos porazu od Španije prepoznala trud košarkaša i turnir ocenio kao uspešan.

"Organizovali smo se dobro kao tim i pokazali svoja iskustva. Naš direktor Onan i njegov tim su obezbedili da turnir protekne glatko", kaže Turkolu za Anadoliju i dodaje da Turska uspešno organizuje ovakve turnire dugo godina.

Međutim, organizatori se ne mogu pohvaliti velikom posetom, a Turkolu je nezadovoljan zbog delegiranih sudija o kojima je dosta bilo reči pretohdnih dana. Osim toga, predsednik FIBA Evrope, Turgaj Demirel nije svom timu pružio nikakvu neposrednu podršku.

"Predsednik FIBA Evrope je ostao neosetljiv na štetne sudijske odluke po nas i to je za nas veliko razočarenje. Nismo mogli da verujemo ni da je izjavio 'Nisam dobio nikakvu pozivnicu za šampionat' a mi imamo pozivnice i njegov pozitivan odgovor. Očekivali smo da dođe. Predsednik je Turčin, a nije se pojavio ni na treninzima ni na utakmicama", objasnio je nekadašnji NBA as.

Turkolu nije jedini koji se žalio kako na delegiranje, tako i na odluke sudija. Te odluke pratile su čitav tok šampionata, sve do finala između Srbije i Slovenije u kome je više situacija ostalo sporno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: