Premijerka, selektor i pitanje za FIBA - čemu sve ono?!

Premijerka Srbije Ana Brnabića bila je među gostima na svečanoj ceremoniji dodele medalja na Evrobasketu, posle finala između Srbije i Slovenije.

Izvor: B92

Ponedeljak, 18.09.2017.

16:00

Premijerka, selektor i pitanje za FIBA - čemu sve ono?!
YTSS

Košarkaši Srbije nisu uspeli da osvoje zlato na Evrobasketu, pošto su u dramatičnom finalu izgubili od Slovenije sa 93:85.

Predsednica vlade Srbije gledala je utakmicu u društvu premijera Slovenije Mira Cerara, a protokol FIBA bio je takav da su nakon završetka oboje sišli na parket kako bi prisustvovali dodeli medalja.

Iako mešanje sporta i politike treba izbeći u bilo kom obliku, čelnici sportskih organizacija nekada na tome insistiraju, pa je u ovom slučaju FIBA u nezgodnu situaciju postavila više strana.

Selektor Aleksandar Đorđević se po dobijanju medalje okrenuo i otišao od Brnabićeve, što su mnogi okarakterisali time da je "iskulirao premijerku". Naravno, to nije baš bilo blizu istine, ali bi u ovakvim situacijama organizatori takmičenja morali da imaju više obzira prema samim učesnicima.

Nikome ovakav protokol nije bio potreban. Ni organizatoru da najavljuje premijere Slovenije i Srbije, prilikom silaska na teren, kao boksere koji ulaze u ring. Ni premijerki da je "Sale iskulira" pa da celu priču razvlače gotovo svi balkanski mediji u tonu "kako je sportska faca igorisala premijerku Srbije". A, ni selektoru Đorđeviću, koji je, ni kriv ni dužan, doveden u situaciju da ga neko tapše po rame uz komentar "bravo, Sale, ti si naš" ili kritikuje jer "nema gospodske manire".
SSTwitter
Zašto je FIBA napravila ovu neprijatnost akterima ovako važne utakmice ostaće jasno verovatno samo čelnicima košarkaške organizacije, baš kao i gomila drugih nakaradnih odluka koje su donosili u poslednje vreme.

Verovatno u nedelju uveče nije bilo tužnijih osoba od košarkaša Srbije, koji su jedva čekali da napuste 'Sinan Erdem arenu', pa im je najmanje trebalo da se pokreću priče o tome kojoj političkoj opciji naginju. Znamo da "svojatanje" ovih ili onih nikada ne donese dobro sportu, neće ni ovoga puta.

Ono što je verovatno Sale najmanje želeo jeste da se posle herojskog turnira govori o detalju sa premijerkom i skreće pažnja sa onoga što su 'Orlovi' uradili u Istanbulu. I ne samo on, nikoga u tom trenutku to ne bi trebalo da zanima.

Potom je osvanula fotografija na kojoj se nalazi u zagrljaju sa Anom Brnabić, a potpuni besmisao učešća političara u ovakvim događajima pokazuje i trenutak susreta Stefana Jovića sa predsednicom vlade Srbije – prošao je izuzetno opušteno i neformalno, mnogo više nego pri bilo kakvom kontaktu sa državnim zvaničnicima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

90 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: