Selektor o Lučiću: Odrastao je u pobedničkom timu

Selektor Srbije Aleksandar Đorđević prokomentarisao je jednom stranom novinaru za njega neočekivan doprinos Vladimira Lučića u napadu.

Izvor: A. Kovaèeviæ

Četvrtak, 14.09.2017.

00:05

Selektor o Lučiću: Odrastao je u pobedničkom timu
Foto: FIBA.com

Krilni igrač naše selekcije je protiv Italije u četvrtfinalu Evrobasketa (83:67), postigao 11 poena uz četiri skoka.

"On je jedan od igrača koji esktremno dobro čita igru. Nije opsednut poenima, iako to ima u svoj arsenalu. Ima taj talanat, odrastao je u pobedničkom timu, posle je nastavio da igra u timovima u kojima se sve vrti oko pobede, pa zna šta je potrebno da radi na parketu", rekao je Đorđević.

Selektor je otkrio i "tajnu" Lučićeve sjajne igre u Istanbulu.

"On ne želi da pokaže šta sve zna, ali igra izuzetno dobro na ovom prvenstvu. Na početku priprema došao je u najboljoj formi od svih igrača. To je možda normalno jer je moj igrač u Bajernu, pa je znao šta da očekuje. Podigao je svoju igru na viši nivo. Izuzetno sam srećan zbog njega jer mu je ovo prvo takmičenje i prvi put je u karijeri sa reprezentacijom pa je sa nama ostvario deo ovoga što smo uspeli. Narednih nekoliko godina nastaviću da mu "prašim" dupe svakog dana", našalio se selektor na kraju.

Srbija će igrati sa Rusijom u petak od 20:30 u polufinalu EP. U prvom se dan ranije u istom terminu sastaju Španija i Slovenija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: