Utisak dana: Rađanje nove zvezde i sjajni Dragić i Šreder!

Prvog dana Evropskog prvenstva videli smo velike partije pojedinih igrača i još veće pobede pojedinih reprezentacija.

Izvor: PT

Četvrtak, 31.08.2017.

23:00

Utisak dana: Rađanje nove zvezde i sjajni Dragić i Šreder!
Tanjug/Juss Nukari/Lehtikuva via AP/AP Photo/Ariel Schalit

U takvom jednom trijumfu iskočio je finski biser i najnovija akvizicija Čikago Bulsa – Lauri Markanen.

Finci su priredili neverovatno iznenađenje pošto su pred prepunom “Helsinki arenom“ pobedili posle produžetaka favorizovane Francuze.

Skandinavci su uspeli da nadoknade osam poena zaostatka u poslednja dva minuta, a jedni od najzaslužnijih košarkaša za povratak bili su 20-godišnji Lauri Markanen i Džamar Vislon, nekadašnji plejmejker Partizana.

Njih dvojica su režirali ogromni preokret u Helsinkiju, posle čega je usledilo veliko slavlje Finaca.

Mladi Markanen meče je završio sa učinkom od 22 poena i sedam skokova, dok je Vilson (14p i 6as) igrao lošu utakmicu do 38. minuta kada je preuzeo stvari u svoje ruke i ispogađao važne šuteve.

Posebno moramo istaći partiju igrača Čikaga koji je bio fenomenalan protiv mnogo iskusnijih igrača naspram sebe i izmamio je simpatije svakog gledalaca koji je pratio ovu utakmicu. Pored herojske pobede Finske i sjajnih partija Markanena i Vilsona, još tri stvari su nam “zapale za oko“ ovog prvog dana Evrobasketa.

Prva je velika pobeda Gruzije nad vicešampionom Evrope Litvanijom, dok su druga i treća individualne partije dvojice igrača – Gorana Dragića i Denisa Šredera.

Gruzini godinama unazad igraju odličnu košarku, ali sada se čini da su se kockice sklopile i da bi mogli da naprave nešto više na šampionatu “Starog kontinenta“.

Njihova pobeda nad Litvanijom može se smatrati kao iznenađenije, ali i kao normalna stvar. Litvanija je poznata po slabim utakmicama u grupi (primer: poraz od Belgije na EP 2015. godine) i reprezentacija su koja mogu da pobede svakog, ali isto tako i da izgube od bilo koga.

Za Gruziju je fenomenalno igrao Toko Šengelija koji je meč završio sa 29 poena i bio glavni motor ove ekipe u pobedi nad ekipom Dainijusa Adomaitisa. Kada je reč o individualnim partijama, Goran Dragić i Denis Šreder su oduševili prvog dana, pošto je Slovenac u pobedi nad Poljskom meč završio sa 30 poena, dok je Nemac u trijumfu nad Ukraijinom imao učinak od – 32 poena, sedam asistencija i pet skokova.

Dragić je uz 30 poena dodao među kolone i četiri uspešna dodavanja, kao i dva skoka. Plejmejker Majami Hita pravi je lider “Zmajčeka“ i uz pomoć Dončića i drugova Slovenija bi mogla dosta.

Sa druge strane, Nemačka nije izgledala impresivno, ali zato jeste njihov najbolji igrač Denis Šreder.

Plej Atlante izgleda kao pravi lider na terenu, međutim Nemcima će za dobar plasman biti potrebno mnogo više od samog Šredera.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: