Nova vest
Košarka

Utorak, 12.09.2017.

23:45

Mark i Luka – Iskustvo je iskustvo, a mladost je ludost

Prvi dan četvrtfinala Evrobasketa opravdao je očekivanja široke javnosti, a kao utisak dana izdvajamo dvojicu igrača – Marka Gasola i Luku Dončića.

Izvor: PT

Autor: PT

Mark i Luka – Iskustvo je iskustvo, a mladost je ludost
foto: fiba.com

Centar Memfis Grizlisa bio je najzaslužniji za trijumf "Crvene furije" nad Nemačkom, dok je tinejdžer iz Slovenije po ko zna koji put dokazao da se radi o pravom biseru.

Krenimo redom, kada je reko kome išlo u redovim Španije, Mark Gasol preuzeo je odgovornost u trećoj četvrtini kada je postigao čak 21 poen.

Da, dobro ste pročitali prekaljeni španski as je ubacio je više koševa nego ceo nemački sastav u trećoj deonici i time praktično rešio utakmicu. Da sve bude još upečatljivije, na kraju je imao učinak od 28 poena, 10 skokova i četiri asistencije, za ukupan indeks korisnosti 37!

Prisustvovali smo možda i najboljoj individualnoj partiji na celom turniru i može se reći da je ona bila pravi uvod za ono što sledi.

Sledila je utakmica večeri u kojoj su se sastale dve ekipe koje vole mnogo da trče i da igraju na dosta poena. Upravo to se i desilo jer je na meču Slovenije i Letonije palo 200 poena.

U takvoj predstavi pobedila je Slovenija sa 103:97, a Luka Dončić je briljirao u poslednjoj četvrtini sa nekoliko neverovatnih poteza.

Kažu da sreća prati hrabre, a 18-godišnji igrač Real Madrida je to i dokazao. Utakmicu je završio sa 26 poena i devet skokova, a posebno se izdvajaju njegove trojke u poslednjim minutima utakmice.

U polufinalu ćemo gledati okršaj reprezentacija Slovenije i Španije – jedine dve selekcije koje nisu doživele poraz na Evrobasketu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve