Nedelja, 17.09.2017.

10:59

No Teo, Beli, Jokić, Nedović... – no problem!

Srbija kao država još jednom je dokazala zašto je zemlja košarke, pošto je sa dosta oslabljenim timom uspela da se plasira u finale Evrobasketa.

Izvor: PT

No Teo, Beli, Jokiæ, Nedoviæ... – no problem! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

81 Komentari

Sortiraj po:

Rema

pre 6 godina

Baš sam pre par dana razmišljao kako bi izgledala reprezentacija da je umesto Micića, Lazića, Birčevića i Štimca otišla nabrojana četvorka iz naslova. Mislim da bi jedina neizvesnost za gledanje bila koliko bi razlike rasturali protivnike, bio bi to pravi Evropski dream team, ali ko zna kakva hemija bi vlada među njima, ovi momci što su otišli su premašili sva očekivanja. PS.Što se tiče mesta trećeg centra ono je zasluženo i zacementirano za Štimca do kraja karijere, jednostavno niko neće da bude taj treći pa otkazuju zbog nekog ponosa ( Raduljica kao povređen, Milutinov letnju ligu nije ni video) Momci srećno večeras!

Neko iz Banata

pre 6 godina

@nakad nikome izvini
Upravo to,ali Teo je naslednik Djordjevica i glupo bi bilo da se njegov doprinos u vracanju kulta reprezentacije relativizuje (mada ne bi izgubili sigurno od Rusa sa njim).Najveci nedostatak ovog sastava je neuigranost tj.stege oko uloge koju su trebali da imaju,naspram koja je sad(Macvan,Lucic,Guduric, Milosavljevic i Micic imaju 10-15poena u rukama, ali Bogdan vuce zato sto se oni " stide").Inace bi ovaj sastav razvalio one koje nisu tu,pre svega odbranom koja nije onakva kakva bi mogla da bude(max 70).Nadam se da ce me vcrs potvrditi.

stevan

pre 6 godina

@bg na pjenu od mora
- Ti dobro znaš da ne piše Srbija kao i mi, ali isto tako znamo koje nacionalnosti su bili ti igrači pogotovo od 95. U Atini su bili sve Srbi u sastavu. Da se zvala SRJ, SCG ili Srbija znamo kome ta titula pripada, a sad što se ti praviš lud, to je druga stvar. Od 1995 do 2006 je u sastavu SRJ bilo preko 100 igrača iz Srbije uz 3 crnogorca, koji nisu čak ni klucni igrači bili. Te titule pripadaju nama, i nikom drugom.

2+2=5

pre 6 godina

Život treba živeti sa onim što ti je dostupno a ne žaliti za onim što nije. Ja zarađujem 22000rsd mesečno i imam master ali ni jedan dan ne pomislim kako bi živeo bolje da imam posao u struci sa većom platom, radim šta stignem, ne kradem i ne lažem da bih imao više tako i reprezentacija ona je uvek prava i sastavljena od igrača koji u tom trenutku trebaju da igraju za nju i zato Sale ima uspeha sa njom jer rešava probleme koji stoje pred njima sa igračima koji stoje pored njega. U životu nikada ne možete zakasniti jer jednostavno niste trebali biti tamo u to vreme.

Sumadinac91

pre 6 godina

BG na pjenu od mora

Potpuno se slažem sa tobom ne zna se čiji je veći doprinos medaljama 1995-2001,da li hrvatski,bošnjački,slovenački,makedonski ili crnogorski.
Ne smetaju vam medalje od Jugoslavije,ali vam smeta npr. JNA.
Čudo jedno kako su medalje u košarci jugoslovenske a JNA srpska.

Djordjevic&Bogdanovic

pre 6 godina

"Od srpske petorke koja je osvojila srebro na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru prošlog leta tu je samo Bogdan Bogdanović."

Kljucan deo teksta. Bogdanovic zajedno za Djodjevicem predstavlja razlog uspeha svih ovih godina..
Vecina navedenih igraca je igrala i pre Djordjevicevog preuzimanja pa nismo imali uspeha..Neigranjem svih ovih igraca i plasmanom u finale, argumentovana je uloga Bogdanovica u ovoj ekipi kao lidera i krojaca uspeha zadjedno sa trenerom. Nesumnjiv je doprinos ostalih ali glavni akteri su tu, rodjeni pobednici! Tako da idemo u finale po zlato kao krunu rada svih ovih godina! Zivela Srbija!

oko

pre 6 godina

Teo.Markovic,Nedovic Simonovic,Kalinic,Bjelica,Jokic,Raduljica sa Dangubicem,Zagorcem,Muslijem I Milutinovim bi u finalu EP dobili Saletove orlove. Zagorac I Milutinov bi cak na oviom prvenstvu sigurno bili u startnih 5 HR, Milutiniov I Musli u startnih 5 SLO (da se ne brukaju sa crnim kekecom Rendolfom) a kod nas nisu bili ni na sirem spisku desetkovane reprezentacije.
P.S. Srpski Olimp u prvom redu. Kosarkaski Bogovi redom sede : Duda,Zoc,Danilovic,Bodiroga,Tomasevic... Cekamo Paspalja,Pesica I Stojakovica

Neko iz Banata

pre 6 godina

BV
Tata ex-Yu kosarke je Aleksandar Nikolic,a sad se vidi da Jugoslovenska skola kosarke nije ni postojala,vec iskljucivo srpska koja je zbog"bratstva i jedinstva" bila i vasa.Bez nasih igraca i trenera ni dan danas niste u stanju da sklopite reprezentaciju(pogresne procene razvoja igraca u moru talenata su razlog zasto igraju za vas).Kosarka u celoj Evropi bi i dalje bila na amaterskom nivou da nije nasih trenera(broj reprezentativaca van ex-Yu prostora samo na ovom prvenstvu koje su oni razvili to potvrdjuje).Maljkovic,Pesic,Ivkovic,Obradovic... a od stranih znam iskljucivo par SSSR trenera,a ostali strani treneri su bili pomocnici i vodonose nasim pre nego sto smo uopste i culi kako se zovu(a i danas su drugorazredni,jedino Dimitris Itudis vadi prosek).

Selektor

pre 6 godina

Teodosic, Bjelica i Jokic su jedna klasa, Raduljica, Kalinic i Nedovic neka druga klasa igraca. Markovic je covek rekao da nece vise igrati za reprezentaciju i tu nije nista sporno. A ne znam kako ste Stefanovica uvrstili medju ove igrace?!

Srboljub

pre 6 godina

"Jeste, sve je to srpska škola košarke. I Olimpija iz sedemdesetih, i Cibona i Jugoplastika iz osamdesetih. Dobro je poznato da je Ivo Daneu učio školu u Aleksincu, a Dražen Petrović išao u vrtić u Tršiću."
(BV, 17. septembar 2017 13:18)
Na žalost, BV, ovi mozgovi što ti lupaju minuse, ne mogu da shvate, ganglije im tiltuju, da ova družina, kao i sve ostale patuljaste, a drčne balkanske ekipe, stoji čvrsto na leđima YU diva - ništa ovde istorija ne vredi ako se ne meri sa nekoliko vekova i/ ili tri prsta.

Makedonce

pre 6 godina

Финалето против Словенија е трето во селекторската кариера на ?ор?еви?, а претходните две ги загуби од САД на Светското првенство во Шпанија и Олимписките игри во Бразил.

jedna rec..gubitnik

Evgenije Onjegin

pre 6 godina

Smsne su mi price o nekavoj jugosvenskoj skoli, sve je to srpska skola od koju si se mnogi grebali.
@(ps.BU, 17. septembar 2017 12:35)



Eh da je samo košarka upitanjun ajmanji bi nam to problem bio, a gde su drugi sportovi, a gde su pamet, privreda, ekonomija, resursi i srpske žrtve koje su pale za slobodu da bi svi oni danas koji nas pljuju i koji nas se odriču imali svoje države nezavisne od austro-ugarska i turske.

BG na pjenu od mora

pre 6 godina

Jeste, sve je to srpska škola košarke. I Olimpija iz sedemdesetih, i Cibona i Jugoplastika iz osamdesetih. Dobro je poznato da je Ivo Daneu učio školu u Aleksincu, a Dražen Petrović išao u vrtić u Tršiću.
(BV, 17. septembar 2017 13:18)
Ili ono kad Pero Skansi donese Jugoslaviji prvo zlato u srid Ljubljane.
To su sve djeca nadojena nacionalsovinizmom od strane roditelja, medija...
Pisu ovuda kako ce Srbija nocas osvojiti tipa tamo neko ko zna koje zlato, a ja podjem pa pogledam spisak osvajaca zlatnih medalaja...
Ono nidje Srbije. Ima neke Jugoslavije...
Mislim, oni pricaju da su najbitniji i da sy naslijedili to. Ali opet ja podjem, podje neki Amer, Spanac... I tamo opet pise Jugoslavija.

Zoki

pre 6 godina

Dosta vise sa tim kukanjem, dosli su momci do finala a vi i dalje kukate ko sve nedostaje, tj. ko je navodno trebalo da ih zameni. Osim toga niste ni u pravu za broj od 8-10 igraca. Jovic je mnogo bolji igrac od Markovica koji nam je u napadu uvek bio neupotrebljiv, igrac manje. Lucic igra bolje nego sto je Simonovic, pa i Kalinic ikad odigrao za reprezentaciju. Nije valjda da bi Raduljica trebalo da igra pored ovakvog Bobana. Nedostaju samo Teo, Jokic i Bjelica i hajde da kazemo i Kalinic i Nedovic, to je pet, ne osam ili deset.

za b93

pre 6 godina

Nemaju oni centre, Bobi i Kuzmic da izbace onog jednog centra kojeg imaju i gotovo je. Samo ako ih sut bude opet isao kao protiv Spanije imaju sanse, a koliko je realno da se to opet dogodi? Imamo bolji tim, mozemo samo sami sebe da pobedimo. Mada mora im se priznati da su jako motivisani i puni energije.

Sale

pre 6 godina

A da i mene potpisete?
Salim se :) napred Srbija!!!

No Markovic
No Bjelica
No Raduljica
No Jokic
no Simonovic
No Teodosic
No Nedovic
No Kalinic

NO PROBLEM!!!
(Sale, 16. septembar 2017 01:24) # Link komentara
Preporučujem (+133)Ne preporučujem (-5)

Nisam jugonostalgičar ali nisam ni slepac

pre 6 godina

Smsne su mi price o nekavoj jugosvenskoj skoli, sve je to srpska skola od koju si se mnogi grebali.
(ps.BU, 17. septembar 2017 12:35)

Pa nije baš. Ne znam koliko imaš godina i dokle ti seže memorija ali recimo bilo je puno vrhunskih igrača i iz Hrvatske (kompletna startna petorka Tvrdić, Šolman, Plećaš, Skansi, Ćosić - svetski prvaci iz Ljubljane 1970.) Kasnije Petrović, Rađa, Kukoć... Pa onda iz Bosne Delibašić, Varajić, Radovanović itd, itd. Postoji jugoslovenska škola košarke (tvorci Nikolić, Žeravica, Novosel) samo što je Srbija jedina od ex-yu republika koja je nastavila da radi po postulatima koji su činili tu školu. Svi ostali su se prešaltali na neku neorganizovanu varijantu run and gun košarke pa otud i takvi rezultati. Trenerski kvalitet je nakon raspada države pretekao na našu stranu.

I strani stručnjaci za košarku smataraju da postoje samo 3 autentične škole košarke a to su: američka, škola bivšeg SSSR-a i jugoslovenska škola košarke. Sve ostale su samo derivati navedenih, neki više a neki manje uspešni.

Pera Pisar

pre 6 godina

Tu je u pitanj samo kontinuitet, to se stalno dešava sa Srbijom...NO Dražen Petrović Srbin po ocu, NO Arijan Komazec Srbin i po majci i po ocu, NO Dario Šarić Srbin i po majci i po ocu, NO Goran Dragić Srbin po ocu, NO Luka Dončić Srbin po ocu

stevan

pre 6 godina

Drago mi je da ste odvojili medalje bivše Jugoslavije (5) i ove "naše" (3) zlatne posle raspada žemlje. Ako već nemamo 8 zlata što pripada nama, onda sa punim pravom možemo uzeti one od 1995 godine. Isto tako je šteta što smo se odrekli plave boje jer je i to deo naše istorije, a pogotovo košarke. Za mene je to prepoznavanje ovog sporta i naše zemlje.

zex

pre 6 godina

Ovako, najmanji ucinak u timu imaju Guduric,Stimac i Bircevic ali ti momci zasluzuju da budu tu gde jesu i u buduce.Nemoze Jokic da zauzme mesto Stimcu bar ne na nekom narednom takmicenju.Guduric je buduca zvezda BIRCEVC treba da igra .A za ostale bih mogao da kazem da je svako dao podjednk doprinos i da je jedan igrac izostao mi nebi bili u finalu.Bez Bogdana nista, Bez Bobija takodje i tako redom.Znaci momci imaju kvalitet i realno jaci smo od Slovenije.to je to.

BV

pre 6 godina

Jeste, sve je to srpska škola košarke. I Olimpija iz sedemdesetih, i Cibona i Jugoplastika iz osamdesetih. Dobro je poznato da je Ivo Daneu učio školu u Aleksincu, a Dražen Petrović išao u vrtić u Tršiću.

antiDebil

pre 6 godina

Pacino
Spanci su najkompletniji od svih, a cinjenica da im je igrac od 37.godina i dalje glavni i da se i dalje sve vrti oko njega pokazuje u kolikom ce problemu oni biti na sledecem takmicenju !!
Sto se nas tice nedostaju nam Teodosic, Jokic, Raduljica, Bjelica i Kalinic, oni bi bili bolji od ovih koji ih menjaju. Nedovic ne bi bio bolji od Milosavljevica a o poredjenju ucinka Lucic Simonovic ne vredi ni trositi reci, Simonovic je ionako bio zamena i tu je upadao spletom svakojakih okolnosti !!

prodigyCZ

pre 6 godina

Da se nadovezem oko ovog svojatanja Dragica i Doncica,mislim da osim malog peckanja ne treba dalje ulaziti u pricu,ne igraju za BIH pa da kazes nesto,meni su problem Kokoskov i Rendolf,pogotovo Kokoskov i tu bi spomenuo Zeljka Obradovica,zasto ga pored silnih titula jos vise cenim,on je izjavio da nikad ne bi vodio stranu reprezentaciju jer ne bi mogao da igra protiv svoje Srbije,TACKA.Mi ne kupujemo nista i zato treba budemo ponosni.jedni smo od retkih koji stvarno predstavljamo ono sto je nase,sto posto srpsko.

uz dužno poštovanje - znamo se, ipak

pre 6 godina

A propo brojanja krvnih zrnaca: Slovenci imaju jednu izreku koja glasi "sve što je na IĆ to je za NIČ", u prevodu "ne vredi ništa". Eto, izgleda da to u slučaju Dragića i Dončića ne vredi, pa su sad to Slovenci, jer su tobože rođeni tu, majke su im Slovenke itd. Pitam se da li tako kažu kad pročitaju crnu hroniku, pa vide da je neki "ćefurj" uhapšen zbog ovoga ili onoga, ili im tada upravo pada na pamet ta famozna izreka?

dimitrije

pre 6 godina

na stranici fb ducanonlinecom - DUĆAN ONLINE poklanja ORIGINAL FIDGET CUBE antistres kockicu 🎲 najbržoj osobi koja pogodi tačan rezultat FINALA EVROPSKOG PRVENSTVA u KOŠARCI (SLOVENIJA - SRBIJA)

Svi koji lajkuju ovu stranu i napišu u komentaru rezultat koji misle da će biti konačan do 20h 17.09.2017 učestvuju u nagradnoj igri

Vz

pre 6 godina

Mislim,da je većina ovih košarkaša otkazala,prvenstveno zbog Đorđevića..
(Lelelek, 17. septembar 2017 13:01)
To cime ,nazovi mislis, sto mozda i nazivas mozgom, je u ozbiljnom kvaru trolu. Bezi na lecenje.

Ne preskakati terapije

pre 6 godina

Mislim,da je većina ovih košarkaša otkazala,prvenstveno zbog Đorđevića..
(Lelelek, 17. septembar 2017 13:01)

Ima li kraja ovoj patologiji?

nakad nikome izvini

pre 6 godina

@ neko iz Banata
...ova reprezentacija igra mnogo bolje bez Teodosica...da je igrao Teodosic mi Ruse ne bi dobili...
@ Lelelek
...zbog Saleta Djordjevica se i borimo za zlato...on je napravio od ovih igraca TIM...

Marko

pre 6 godina

Teodosic i nedovic vise ne trebaju igrati za reprezentaciju. Samo su sputavali Bogdana, ovako bez njih sa slobodom i loptom u rukama donosi zlato Srbiji. Naravno, uz Lucica i Macvana.

Neko iz Banata

pre 6 godina

Meni je i dalje nejasno zasto ljudi smatraju Lucica za otkrovenje.Covek da nije toliko sklon povredama bi bio u NBA,bio kapiten Partizana pre 4-5godina.Slicna stvar sa Milosavljevicem,a stvara se prica kao da je Sale poveo juniorski tim.
Markovic se povukao,jedini igrac cije odsustvo ne moze da se nadoknadi je Teo,bez Jokica i Bjelice smo vec igrali,a Marijanovic je veca ofanzivna pretnja od Raduljice.Ima Srbija jos igraca koji mogu komotno da uskoce u prvi plan(Milutinov,Zagorac,Jaramaz,Peno.Guduric je vec tu).Srbija je Brazil kosarke,talenat je uvek tu,pitanje je samo motivacija(Sale izvaci maximum iz cinjenice da je on bio njihov idol,a trenerske vestine tek treba i sam da okali)

Pedja

pre 6 godina

Super. Aj da skupimo jedno 10 milki, angazujemo Stepha Curryja da igra za nas, preimenujemo ga u Stefan Karic i eto nama zlata svuda i uvek. Kretenizam...

hh

pre 6 godina

Verovao sam u ove momke i pored toliko otkaza. Nismo za dzabe zemlja kosarke i znao sam da Sale najbolje ostavlja za kraj. A mi jos uvek nismo dali poslednju rec.

gremlin

pre 6 godina

Košarka je izmišljena u Springfildu a u Srbiji ima status Božanstva,ne znam koliko je vole u USA ali znam da sam zbog te igre plakao ko kiša kad čujem HEJ SLOVENI A DANAS BOŽE PRAVDE!!!

Srbija

pre 6 godina

Kad smo mogli do finala, mozemo i zlato...Samo da Kuzmic, konacno odigra kao covek...daj srce Kuzmicu, danas mozes postati veliki ili zavrsiti u nizerazrednom Vratniku...Napred Srbijo...Mozemo MI To!

Vujke

pre 6 godina

moje misljenje je da ovoj reprezentacji nedostaju samo cetiri igraca, Teodosic, Markovic, Kalinic i Bjelica(Micic, Guduric, Lazic i Bircevic)

BG na pjenu od mora

pre 6 godina

Da vidimo... Da su tu centri Bobi me bi mozda igrao. Covjek koji da 15 poena iz svega sto sutne, odbrambeni igraci moraju da se skupljaju oko njega, on podijeli asistencijj. Mali teren, spora kosarka, i on moze odbranu da igra, ne ulaze pod kos zbog njega.
Lucic ne bi ni putovao.
Decko koji zabija u visokom postotku, cita strasno akcije, u odbrani strasan.
Bogdanovic - ne bi on uzimao one suteve kad se rjesava, a na ovom prvenstvu je rijesio svaku utakmicu.
Vasa Micic - nije vala nista napravio sem u najbitnijem mecu na turniru sutirao trojke nesto tipa 2/2.
Sve i svemu, pricati da nedostaje izraubovani Simonovic i sl. za ekipu koja je prikazala najjace partije i mozda donese prvo zlato u istoriji Srbije je nipodastavanje igraca koji su posli i koji su odigrali bolje.
I jos nesto... Ova ekipa ne bi gubila 50 razlike od Amera.

sLOVEnc

pre 6 godina

Braco Srbi, mi (Slovenci) smo spremni. I nas kondicioni trener - Šile (Miljan Grbović) odradio je posao kako treba - (znate ga neki verovatno sa Fakultete za sport u Beogradu) ili se ga secate iz odbojkaske reprezentacije Srbije, odnosno Partizana. Pozdrav iz Slovenije.

Srle

pre 6 godina

Nasi moraju najvise da paze na Luku i Gorana ali i na ostale. Mislim da odbrana mora da bude na najvisem nivou. I da nas dobiju mislim da su nasi vec uradili nemoguce i ovako lako dosli do finala. Licno nisam ocekivao medalju ove godine i mislio sam da ce ovoliko povreda/otkaza ostaviti traga. Na srecu nasi su me iznenadili.

Ivan Kg

pre 6 godina

Veceras finale! Ne, ja ne mislim da igraju Srbi protiv Srba. Igraju Srbi protiv Slovenaca. Jer da su Srbi, igrali bi za Srbiju. To sto ovaj narod svojata sve, to je nas problem. Pa sta ako se zovu i prezivaju tako??? Sta cemo sa mnogima koji su ovoj zemlji donosili medalje i uspehe a nemaju nase ime i prezime (Nadja Higl, Davor Stepanek itd...)
Pustite ljude da budu sta zele da budu. Zive u mnogo boljoj drzavi za zivot i imaju pravo da budu deo nje.
Ja naravno navijam za Srbiju, mada imam sve manje razloga za to. Nekako ne zelim da budem u istom košu sa gomilom koja sebe naziva Srbima, mrze sve ostale, gledaju pink i farme po ceo dan, umisljaju da je i Car Hirohito Srbin, drze daljinac u najlon kesi, veruju diktatoru i slicno...
Kad smo vec kod diktatora, verovatno ce on veceras biti najzasluzniji za medalju koju ce ovi majstori da osvoje...i moracemo da gledamo njegov odvratan, debilski osmeh, na svim kanalima, dok se bude kitio tudjim perjem... Fuj!
P.S. nikada nisam imao idola. Saša Djordjevic je neko ko je zasluzio da bude vise od idola, svima nama. Kakav covek, kakav dasa, kakav Car!

Divos

pre 6 godina

Па то је то. Недостаје нам 7 играча са ОИ који су требали бити окосница ове екипе + Бјелица који је задњу деценију постао супер важан за игру "орлова". И иначе сви побројани редом јако важни играчи.

Иначе, само љето је почело лоше, грозно, а онда су се ствари погоршавале и погоршавале, нове и нове повреде, наставило се и на ЕП, пред 1/4Ф остали смо без Лазића, а онда и у 1/2Ф повреда Јовића који ће вечерас стиснути зубе.
Но има и она, "што вас не убије, ојача вас". И ове невоље су ојачале ове наше сјајне момке, показали су и дојказали да су од племенитог елемента саздани.

Но "операција Стамбол" још није завршена. Па да причекамо до вечерас, како би дали неку оцену.

Иначе, колико год били одушевљени, и можемо бити поносни на ове сјајне момке, протура се једна мантра, рецимо "Србија да пошаље драгачевске трубаче, узела би медаљу", која је потенцијално опасно.

Волимо ми такве приче, како смо земља кошарке, надарени, лепи, и свашта нешто.
Но знате ону "не **бе леп, већ упоран".
И није то тако како се протура. Иза овог успеха стоји много тога. Пре равно 10 година Србија беше првак Европе у У-16, У-18 и У-20 узрасту, и првак света у У-19, нико то никад није остварио.
И свих ових година бележе се одлични резултати у млађим казегоријама.
Остали смо без важних играча, али створена је база, у први план су искрсли неки други.
И у овај резултатсу уткане године рада, ентузијазма, посвећености, сада беремо плодове тог рада.
Временом све дође на своје

Плус 8

pre 6 godina

Прво да кажем да је Словенија сјајна репрезентација, али мислим да се овде само ми питамо. Ако одиграмо концентрисано као против Италије, сведемо број изгубљених лопти на максимално 8,9 и не промашујемо бацања, Словенија нема ама баш никакве шансе.
Осим тога:
1. Словенце је кренуо шут за 3 против Шпанаца, да су бацили лопту из Домжала, она би упала у Истамбулу. То се тешко може поновити 2 пута у тако кратком периоду.
2. Даље, ово им је 1. финале. Не може 1. па одмах злато. Екипа треба да расте и сазрева за велика достигнуће. Не може све преко ноћи.
3. Најважније, имамо боље, искусније играче, дужу клупу. Имамо играче који су играли финала, освајали титуле.
Све кад се узме у обзир, не бринем. Узимамо злато.

kladzom do bola

pre 6 godina

igrao sam na nase skoro celo prvenstvo vise trojke , i lose prosao , ali igram i danas nema veze , zbog malera . zanimljivo je da nisam jedino igrao vise trojke kada su nasi sa rusima igrali u grupi i kad smo izgubili , ima neka karma , sta li je?

Ivan Kg

pre 6 godina

Veceras finale! Ne, ja ne mislim da igraju Srbi protiv Srba. Igraju Srbi protiv Slovenaca. Jer da su Srbi, igrali bi za Srbiju. To sto ovaj narod svojata sve, to je nas problem. Pa sta ako se zovu i prezivaju tako??? Sta cemo sa mnogima koji su ovoj zemlji donosili medalje i uspehe a nemaju nase ime i prezime (Nadja Higl, Davor Stepanek itd...)
Pustite ljude da budu sta zele da budu. Zive u mnogo boljoj drzavi za zivot i imaju pravo da budu deo nje.
Ja naravno navijam za Srbiju, mada imam sve manje razloga za to. Nekako ne zelim da budem u istom košu sa gomilom koja sebe naziva Srbima, mrze sve ostale, gledaju pink i farme po ceo dan, umisljaju da je i Car Hirohito Srbin, drze daljinac u najlon kesi, veruju diktatoru i slicno...
Kad smo vec kod diktatora, verovatno ce on veceras biti najzasluzniji za medalju koju ce ovi majstori da osvoje...i moracemo da gledamo njegov odvratan, debilski osmeh, na svim kanalima, dok se bude kitio tudjim perjem... Fuj!
P.S. nikada nisam imao idola. Saša Djordjevic je neko ko je zasluzio da bude vise od idola, svima nama. Kakav covek, kakav dasa, kakav Car!

Плус 8

pre 6 godina

Прво да кажем да је Словенија сјајна репрезентација, али мислим да се овде само ми питамо. Ако одиграмо концентрисано као против Италије, сведемо број изгубљених лопти на максимално 8,9 и не промашујемо бацања, Словенија нема ама баш никакве шансе.
Осим тога:
1. Словенце је кренуо шут за 3 против Шпанаца, да су бацили лопту из Домжала, она би упала у Истамбулу. То се тешко може поновити 2 пута у тако кратком периоду.
2. Даље, ово им је 1. финале. Не може 1. па одмах злато. Екипа треба да расте и сазрева за велика достигнуће. Не може све преко ноћи.
3. Најважније, имамо боље, искусније играче, дужу клупу. Имамо играче који су играли финала, освајали титуле.
Све кад се узме у обзир, не бринем. Узимамо злато.

Pedja

pre 6 godina

Super. Aj da skupimo jedno 10 milki, angazujemo Stepha Curryja da igra za nas, preimenujemo ga u Stefan Karic i eto nama zlata svuda i uvek. Kretenizam...

sLOVEnc

pre 6 godina

Braco Srbi, mi (Slovenci) smo spremni. I nas kondicioni trener - Šile (Miljan Grbović) odradio je posao kako treba - (znate ga neki verovatno sa Fakultete za sport u Beogradu) ili se ga secate iz odbojkaske reprezentacije Srbije, odnosno Partizana. Pozdrav iz Slovenije.

Vz

pre 6 godina

Mislim,da je većina ovih košarkaša otkazala,prvenstveno zbog Đorđevića..
(Lelelek, 17. septembar 2017 13:01)
To cime ,nazovi mislis, sto mozda i nazivas mozgom, je u ozbiljnom kvaru trolu. Bezi na lecenje.

Divos

pre 6 godina

Па то је то. Недостаје нам 7 играча са ОИ који су требали бити окосница ове екипе + Бјелица који је задњу деценију постао супер важан за игру "орлова". И иначе сви побројани редом јако важни играчи.

Иначе, само љето је почело лоше, грозно, а онда су се ствари погоршавале и погоршавале, нове и нове повреде, наставило се и на ЕП, пред 1/4Ф остали смо без Лазића, а онда и у 1/2Ф повреда Јовића који ће вечерас стиснути зубе.
Но има и она, "што вас не убије, ојача вас". И ове невоље су ојачале ове наше сјајне момке, показали су и дојказали да су од племенитог елемента саздани.

Но "операција Стамбол" још није завршена. Па да причекамо до вечерас, како би дали неку оцену.

Иначе, колико год били одушевљени, и можемо бити поносни на ове сјајне момке, протура се једна мантра, рецимо "Србија да пошаље драгачевске трубаче, узела би медаљу", која је потенцијално опасно.

Волимо ми такве приче, како смо земља кошарке, надарени, лепи, и свашта нешто.
Но знате ону "не **бе леп, већ упоран".
И није то тако како се протура. Иза овог успеха стоји много тога. Пре равно 10 година Србија беше првак Европе у У-16, У-18 и У-20 узрасту, и првак света у У-19, нико то никад није остварио.
И свих ових година бележе се одлични резултати у млађим казегоријама.
Остали смо без важних играча, али створена је база, у први план су искрсли неки други.
И у овај резултатсу уткане године рада, ентузијазма, посвећености, сада беремо плодове тог рада.
Временом све дође на своје

gremlin

pre 6 godina

Košarka je izmišljena u Springfildu a u Srbiji ima status Božanstva,ne znam koliko je vole u USA ali znam da sam zbog te igre plakao ko kiša kad čujem HEJ SLOVENI A DANAS BOŽE PRAVDE!!!

Ne preskakati terapije

pre 6 godina

Mislim,da je većina ovih košarkaša otkazala,prvenstveno zbog Đorđevića..
(Lelelek, 17. septembar 2017 13:01)

Ima li kraja ovoj patologiji?

prodigyCZ

pre 6 godina

Da se nadovezem oko ovog svojatanja Dragica i Doncica,mislim da osim malog peckanja ne treba dalje ulaziti u pricu,ne igraju za BIH pa da kazes nesto,meni su problem Kokoskov i Rendolf,pogotovo Kokoskov i tu bi spomenuo Zeljka Obradovica,zasto ga pored silnih titula jos vise cenim,on je izjavio da nikad ne bi vodio stranu reprezentaciju jer ne bi mogao da igra protiv svoje Srbije,TACKA.Mi ne kupujemo nista i zato treba budemo ponosni.jedni smo od retkih koji stvarno predstavljamo ono sto je nase,sto posto srpsko.

hh

pre 6 godina

Verovao sam u ove momke i pored toliko otkaza. Nismo za dzabe zemlja kosarke i znao sam da Sale najbolje ostavlja za kraj. A mi jos uvek nismo dali poslednju rec.

Neko iz Banata

pre 6 godina

Meni je i dalje nejasno zasto ljudi smatraju Lucica za otkrovenje.Covek da nije toliko sklon povredama bi bio u NBA,bio kapiten Partizana pre 4-5godina.Slicna stvar sa Milosavljevicem,a stvara se prica kao da je Sale poveo juniorski tim.
Markovic se povukao,jedini igrac cije odsustvo ne moze da se nadoknadi je Teo,bez Jokica i Bjelice smo vec igrali,a Marijanovic je veca ofanzivna pretnja od Raduljice.Ima Srbija jos igraca koji mogu komotno da uskoce u prvi plan(Milutinov,Zagorac,Jaramaz,Peno.Guduric je vec tu).Srbija je Brazil kosarke,talenat je uvek tu,pitanje je samo motivacija(Sale izvaci maximum iz cinjenice da je on bio njihov idol,a trenerske vestine tek treba i sam da okali)

Srbija

pre 6 godina

Kad smo mogli do finala, mozemo i zlato...Samo da Kuzmic, konacno odigra kao covek...daj srce Kuzmicu, danas mozes postati veliki ili zavrsiti u nizerazrednom Vratniku...Napred Srbijo...Mozemo MI To!

Srle

pre 6 godina

Nasi moraju najvise da paze na Luku i Gorana ali i na ostale. Mislim da odbrana mora da bude na najvisem nivou. I da nas dobiju mislim da su nasi vec uradili nemoguce i ovako lako dosli do finala. Licno nisam ocekivao medalju ove godine i mislio sam da ce ovoliko povreda/otkaza ostaviti traga. Na srecu nasi su me iznenadili.

za b93

pre 6 godina

Nemaju oni centre, Bobi i Kuzmic da izbace onog jednog centra kojeg imaju i gotovo je. Samo ako ih sut bude opet isao kao protiv Spanije imaju sanse, a koliko je realno da se to opet dogodi? Imamo bolji tim, mozemo samo sami sebe da pobedimo. Mada mora im se priznati da su jako motivisani i puni energije.

kladzom do bola

pre 6 godina

igrao sam na nase skoro celo prvenstvo vise trojke , i lose prosao , ali igram i danas nema veze , zbog malera . zanimljivo je da nisam jedino igrao vise trojke kada su nasi sa rusima igrali u grupi i kad smo izgubili , ima neka karma , sta li je?

BG na pjenu od mora

pre 6 godina

Da vidimo... Da su tu centri Bobi me bi mozda igrao. Covjek koji da 15 poena iz svega sto sutne, odbrambeni igraci moraju da se skupljaju oko njega, on podijeli asistencijj. Mali teren, spora kosarka, i on moze odbranu da igra, ne ulaze pod kos zbog njega.
Lucic ne bi ni putovao.
Decko koji zabija u visokom postotku, cita strasno akcije, u odbrani strasan.
Bogdanovic - ne bi on uzimao one suteve kad se rjesava, a na ovom prvenstvu je rijesio svaku utakmicu.
Vasa Micic - nije vala nista napravio sem u najbitnijem mecu na turniru sutirao trojke nesto tipa 2/2.
Sve i svemu, pricati da nedostaje izraubovani Simonovic i sl. za ekipu koja je prikazala najjace partije i mozda donese prvo zlato u istoriji Srbije je nipodastavanje igraca koji su posli i koji su odigrali bolje.
I jos nesto... Ova ekipa ne bi gubila 50 razlike od Amera.

Sumadinac91

pre 6 godina

BG na pjenu od mora

Potpuno se slažem sa tobom ne zna se čiji je veći doprinos medaljama 1995-2001,da li hrvatski,bošnjački,slovenački,makedonski ili crnogorski.
Ne smetaju vam medalje od Jugoslavije,ali vam smeta npr. JNA.
Čudo jedno kako su medalje u košarci jugoslovenske a JNA srpska.

uz dužno poštovanje - znamo se, ipak

pre 6 godina

A propo brojanja krvnih zrnaca: Slovenci imaju jednu izreku koja glasi "sve što je na IĆ to je za NIČ", u prevodu "ne vredi ništa". Eto, izgleda da to u slučaju Dragića i Dončića ne vredi, pa su sad to Slovenci, jer su tobože rođeni tu, majke su im Slovenke itd. Pitam se da li tako kažu kad pročitaju crnu hroniku, pa vide da je neki "ćefurj" uhapšen zbog ovoga ili onoga, ili im tada upravo pada na pamet ta famozna izreka?

stevan

pre 6 godina

Drago mi je da ste odvojili medalje bivše Jugoslavije (5) i ove "naše" (3) zlatne posle raspada žemlje. Ako već nemamo 8 zlata što pripada nama, onda sa punim pravom možemo uzeti one od 1995 godine. Isto tako je šteta što smo se odrekli plave boje jer je i to deo naše istorije, a pogotovo košarke. Za mene je to prepoznavanje ovog sporta i naše zemlje.

antiDebil

pre 6 godina

Pacino
Spanci su najkompletniji od svih, a cinjenica da im je igrac od 37.godina i dalje glavni i da se i dalje sve vrti oko njega pokazuje u kolikom ce problemu oni biti na sledecem takmicenju !!
Sto se nas tice nedostaju nam Teodosic, Jokic, Raduljica, Bjelica i Kalinic, oni bi bili bolji od ovih koji ih menjaju. Nedovic ne bi bio bolji od Milosavljevica a o poredjenju ucinka Lucic Simonovic ne vredi ni trositi reci, Simonovic je ionako bio zamena i tu je upadao spletom svakojakih okolnosti !!

stevan

pre 6 godina

@bg na pjenu od mora
- Ti dobro znaš da ne piše Srbija kao i mi, ali isto tako znamo koje nacionalnosti su bili ti igrači pogotovo od 95. U Atini su bili sve Srbi u sastavu. Da se zvala SRJ, SCG ili Srbija znamo kome ta titula pripada, a sad što se ti praviš lud, to je druga stvar. Od 1995 do 2006 je u sastavu SRJ bilo preko 100 igrača iz Srbije uz 3 crnogorca, koji nisu čak ni klucni igrači bili. Te titule pripadaju nama, i nikom drugom.

Pera Pisar

pre 6 godina

Tu je u pitanj samo kontinuitet, to se stalno dešava sa Srbijom...NO Dražen Petrović Srbin po ocu, NO Arijan Komazec Srbin i po majci i po ocu, NO Dario Šarić Srbin i po majci i po ocu, NO Goran Dragić Srbin po ocu, NO Luka Dončić Srbin po ocu

Neko iz Banata

pre 6 godina

BV
Tata ex-Yu kosarke je Aleksandar Nikolic,a sad se vidi da Jugoslovenska skola kosarke nije ni postojala,vec iskljucivo srpska koja je zbog"bratstva i jedinstva" bila i vasa.Bez nasih igraca i trenera ni dan danas niste u stanju da sklopite reprezentaciju(pogresne procene razvoja igraca u moru talenata su razlog zasto igraju za vas).Kosarka u celoj Evropi bi i dalje bila na amaterskom nivou da nije nasih trenera(broj reprezentativaca van ex-Yu prostora samo na ovom prvenstvu koje su oni razvili to potvrdjuje).Maljkovic,Pesic,Ivkovic,Obradovic... a od stranih znam iskljucivo par SSSR trenera,a ostali strani treneri su bili pomocnici i vodonose nasim pre nego sto smo uopste i culi kako se zovu(a i danas su drugorazredni,jedino Dimitris Itudis vadi prosek).

2+2=5

pre 6 godina

Život treba živeti sa onim što ti je dostupno a ne žaliti za onim što nije. Ja zarađujem 22000rsd mesečno i imam master ali ni jedan dan ne pomislim kako bi živeo bolje da imam posao u struci sa većom platom, radim šta stignem, ne kradem i ne lažem da bih imao više tako i reprezentacija ona je uvek prava i sastavljena od igrača koji u tom trenutku trebaju da igraju za nju i zato Sale ima uspeha sa njom jer rešava probleme koji stoje pred njima sa igračima koji stoje pored njega. U životu nikada ne možete zakasniti jer jednostavno niste trebali biti tamo u to vreme.

Evgenije Onjegin

pre 6 godina

Smsne su mi price o nekavoj jugosvenskoj skoli, sve je to srpska skola od koju si se mnogi grebali.
@(ps.BU, 17. septembar 2017 12:35)



Eh da je samo košarka upitanjun ajmanji bi nam to problem bio, a gde su drugi sportovi, a gde su pamet, privreda, ekonomija, resursi i srpske žrtve koje su pale za slobodu da bi svi oni danas koji nas pljuju i koji nas se odriču imali svoje države nezavisne od austro-ugarska i turske.

Vujke

pre 6 godina

moje misljenje je da ovoj reprezentacji nedostaju samo cetiri igraca, Teodosic, Markovic, Kalinic i Bjelica(Micic, Guduric, Lazic i Bircevic)

Nisam jugonostalgičar ali nisam ni slepac

pre 6 godina

Smsne su mi price o nekavoj jugosvenskoj skoli, sve je to srpska skola od koju si se mnogi grebali.
(ps.BU, 17. septembar 2017 12:35)

Pa nije baš. Ne znam koliko imaš godina i dokle ti seže memorija ali recimo bilo je puno vrhunskih igrača i iz Hrvatske (kompletna startna petorka Tvrdić, Šolman, Plećaš, Skansi, Ćosić - svetski prvaci iz Ljubljane 1970.) Kasnije Petrović, Rađa, Kukoć... Pa onda iz Bosne Delibašić, Varajić, Radovanović itd, itd. Postoji jugoslovenska škola košarke (tvorci Nikolić, Žeravica, Novosel) samo što je Srbija jedina od ex-yu republika koja je nastavila da radi po postulatima koji su činili tu školu. Svi ostali su se prešaltali na neku neorganizovanu varijantu run and gun košarke pa otud i takvi rezultati. Trenerski kvalitet je nakon raspada države pretekao na našu stranu.

I strani stručnjaci za košarku smataraju da postoje samo 3 autentične škole košarke a to su: američka, škola bivšeg SSSR-a i jugoslovenska škola košarke. Sve ostale su samo derivati navedenih, neki više a neki manje uspešni.

Zoki

pre 6 godina

Dosta vise sa tim kukanjem, dosli su momci do finala a vi i dalje kukate ko sve nedostaje, tj. ko je navodno trebalo da ih zameni. Osim toga niste ni u pravu za broj od 8-10 igraca. Jovic je mnogo bolji igrac od Markovica koji nam je u napadu uvek bio neupotrebljiv, igrac manje. Lucic igra bolje nego sto je Simonovic, pa i Kalinic ikad odigrao za reprezentaciju. Nije valjda da bi Raduljica trebalo da igra pored ovakvog Bobana. Nedostaju samo Teo, Jokic i Bjelica i hajde da kazemo i Kalinic i Nedovic, to je pet, ne osam ili deset.

Sale

pre 6 godina

A da i mene potpisete?
Salim se :) napred Srbija!!!

No Markovic
No Bjelica
No Raduljica
No Jokic
no Simonovic
No Teodosic
No Nedovic
No Kalinic

NO PROBLEM!!!
(Sale, 16. septembar 2017 01:24) # Link komentara
Preporučujem (+133)Ne preporučujem (-5)

zex

pre 6 godina

Ovako, najmanji ucinak u timu imaju Guduric,Stimac i Bircevic ali ti momci zasluzuju da budu tu gde jesu i u buduce.Nemoze Jokic da zauzme mesto Stimcu bar ne na nekom narednom takmicenju.Guduric je buduca zvezda BIRCEVC treba da igra .A za ostale bih mogao da kazem da je svako dao podjednk doprinos i da je jedan igrac izostao mi nebi bili u finalu.Bez Bogdana nista, Bez Bobija takodje i tako redom.Znaci momci imaju kvalitet i realno jaci smo od Slovenije.to je to.

nakad nikome izvini

pre 6 godina

@ neko iz Banata
...ova reprezentacija igra mnogo bolje bez Teodosica...da je igrao Teodosic mi Ruse ne bi dobili...
@ Lelelek
...zbog Saleta Djordjevica se i borimo za zlato...on je napravio od ovih igraca TIM...

BV

pre 6 godina

Jeste, sve je to srpska škola košarke. I Olimpija iz sedemdesetih, i Cibona i Jugoplastika iz osamdesetih. Dobro je poznato da je Ivo Daneu učio školu u Aleksincu, a Dražen Petrović išao u vrtić u Tršiću.

Djordjevic&Bogdanovic

pre 6 godina

"Od srpske petorke koja je osvojila srebro na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru prošlog leta tu je samo Bogdan Bogdanović."

Kljucan deo teksta. Bogdanovic zajedno za Djodjevicem predstavlja razlog uspeha svih ovih godina..
Vecina navedenih igraca je igrala i pre Djordjevicevog preuzimanja pa nismo imali uspeha..Neigranjem svih ovih igraca i plasmanom u finale, argumentovana je uloga Bogdanovica u ovoj ekipi kao lidera i krojaca uspeha zadjedno sa trenerom. Nesumnjiv je doprinos ostalih ali glavni akteri su tu, rodjeni pobednici! Tako da idemo u finale po zlato kao krunu rada svih ovih godina! Zivela Srbija!

Srboljub

pre 6 godina

"Jeste, sve je to srpska škola košarke. I Olimpija iz sedemdesetih, i Cibona i Jugoplastika iz osamdesetih. Dobro je poznato da je Ivo Daneu učio školu u Aleksincu, a Dražen Petrović išao u vrtić u Tršiću."
(BV, 17. septembar 2017 13:18)
Na žalost, BV, ovi mozgovi što ti lupaju minuse, ne mogu da shvate, ganglije im tiltuju, da ova družina, kao i sve ostale patuljaste, a drčne balkanske ekipe, stoji čvrsto na leđima YU diva - ništa ovde istorija ne vredi ako se ne meri sa nekoliko vekova i/ ili tri prsta.

Rema

pre 6 godina

Baš sam pre par dana razmišljao kako bi izgledala reprezentacija da je umesto Micića, Lazića, Birčevića i Štimca otišla nabrojana četvorka iz naslova. Mislim da bi jedina neizvesnost za gledanje bila koliko bi razlike rasturali protivnike, bio bi to pravi Evropski dream team, ali ko zna kakva hemija bi vlada među njima, ovi momci što su otišli su premašili sva očekivanja. PS.Što se tiče mesta trećeg centra ono je zasluženo i zacementirano za Štimca do kraja karijere, jednostavno niko neće da bude taj treći pa otkazuju zbog nekog ponosa ( Raduljica kao povređen, Milutinov letnju ligu nije ni video) Momci srećno večeras!

oko

pre 6 godina

Teo.Markovic,Nedovic Simonovic,Kalinic,Bjelica,Jokic,Raduljica sa Dangubicem,Zagorcem,Muslijem I Milutinovim bi u finalu EP dobili Saletove orlove. Zagorac I Milutinov bi cak na oviom prvenstvu sigurno bili u startnih 5 HR, Milutiniov I Musli u startnih 5 SLO (da se ne brukaju sa crnim kekecom Rendolfom) a kod nas nisu bili ni na sirem spisku desetkovane reprezentacije.
P.S. Srpski Olimp u prvom redu. Kosarkaski Bogovi redom sede : Duda,Zoc,Danilovic,Bodiroga,Tomasevic... Cekamo Paspalja,Pesica I Stojakovica

BG na pjenu od mora

pre 6 godina

Jeste, sve je to srpska škola košarke. I Olimpija iz sedemdesetih, i Cibona i Jugoplastika iz osamdesetih. Dobro je poznato da je Ivo Daneu učio školu u Aleksincu, a Dražen Petrović išao u vrtić u Tršiću.
(BV, 17. septembar 2017 13:18)
Ili ono kad Pero Skansi donese Jugoslaviji prvo zlato u srid Ljubljane.
To su sve djeca nadojena nacionalsovinizmom od strane roditelja, medija...
Pisu ovuda kako ce Srbija nocas osvojiti tipa tamo neko ko zna koje zlato, a ja podjem pa pogledam spisak osvajaca zlatnih medalaja...
Ono nidje Srbije. Ima neke Jugoslavije...
Mislim, oni pricaju da su najbitniji i da sy naslijedili to. Ali opet ja podjem, podje neki Amer, Spanac... I tamo opet pise Jugoslavija.

Selektor

pre 6 godina

Teodosic, Bjelica i Jokic su jedna klasa, Raduljica, Kalinic i Nedovic neka druga klasa igraca. Markovic je covek rekao da nece vise igrati za reprezentaciju i tu nije nista sporno. A ne znam kako ste Stefanovica uvrstili medju ove igrace?!

Marko

pre 6 godina

Teodosic i nedovic vise ne trebaju igrati za reprezentaciju. Samo su sputavali Bogdana, ovako bez njih sa slobodom i loptom u rukama donosi zlato Srbiji. Naravno, uz Lucica i Macvana.

Neko iz Banata

pre 6 godina

@nakad nikome izvini
Upravo to,ali Teo je naslednik Djordjevica i glupo bi bilo da se njegov doprinos u vracanju kulta reprezentacije relativizuje (mada ne bi izgubili sigurno od Rusa sa njim).Najveci nedostatak ovog sastava je neuigranost tj.stege oko uloge koju su trebali da imaju,naspram koja je sad(Macvan,Lucic,Guduric, Milosavljevic i Micic imaju 10-15poena u rukama, ali Bogdan vuce zato sto se oni " stide").Inace bi ovaj sastav razvalio one koje nisu tu,pre svega odbranom koja nije onakva kakva bi mogla da bude(max 70).Nadam se da ce me vcrs potvrditi.

dimitrije

pre 6 godina

na stranici fb ducanonlinecom - DUĆAN ONLINE poklanja ORIGINAL FIDGET CUBE antistres kockicu 🎲 najbržoj osobi koja pogodi tačan rezultat FINALA EVROPSKOG PRVENSTVA u KOŠARCI (SLOVENIJA - SRBIJA)

Svi koji lajkuju ovu stranu i napišu u komentaru rezultat koji misle da će biti konačan do 20h 17.09.2017 učestvuju u nagradnoj igri

Makedonce

pre 6 godina

Финалето против Словенија е трето во селекторската кариера на ?ор?еви?, а претходните две ги загуби од САД на Светското првенство во Шпанија и Олимписките игри во Бразил.

jedna rec..gubitnik

BG na pjenu od mora

pre 6 godina

Da vidimo... Da su tu centri Bobi me bi mozda igrao. Covjek koji da 15 poena iz svega sto sutne, odbrambeni igraci moraju da se skupljaju oko njega, on podijeli asistencijj. Mali teren, spora kosarka, i on moze odbranu da igra, ne ulaze pod kos zbog njega.
Lucic ne bi ni putovao.
Decko koji zabija u visokom postotku, cita strasno akcije, u odbrani strasan.
Bogdanovic - ne bi on uzimao one suteve kad se rjesava, a na ovom prvenstvu je rijesio svaku utakmicu.
Vasa Micic - nije vala nista napravio sem u najbitnijem mecu na turniru sutirao trojke nesto tipa 2/2.
Sve i svemu, pricati da nedostaje izraubovani Simonovic i sl. za ekipu koja je prikazala najjace partije i mozda donese prvo zlato u istoriji Srbije je nipodastavanje igraca koji su posli i koji su odigrali bolje.
I jos nesto... Ova ekipa ne bi gubila 50 razlike od Amera.

Vujke

pre 6 godina

moje misljenje je da ovoj reprezentacji nedostaju samo cetiri igraca, Teodosic, Markovic, Kalinic i Bjelica(Micic, Guduric, Lazic i Bircevic)

BV

pre 6 godina

Jeste, sve je to srpska škola košarke. I Olimpija iz sedemdesetih, i Cibona i Jugoplastika iz osamdesetih. Dobro je poznato da je Ivo Daneu učio školu u Aleksincu, a Dražen Petrović išao u vrtić u Tršiću.

Ivan Kg

pre 6 godina

Veceras finale! Ne, ja ne mislim da igraju Srbi protiv Srba. Igraju Srbi protiv Slovenaca. Jer da su Srbi, igrali bi za Srbiju. To sto ovaj narod svojata sve, to je nas problem. Pa sta ako se zovu i prezivaju tako??? Sta cemo sa mnogima koji su ovoj zemlji donosili medalje i uspehe a nemaju nase ime i prezime (Nadja Higl, Davor Stepanek itd...)
Pustite ljude da budu sta zele da budu. Zive u mnogo boljoj drzavi za zivot i imaju pravo da budu deo nje.
Ja naravno navijam za Srbiju, mada imam sve manje razloga za to. Nekako ne zelim da budem u istom košu sa gomilom koja sebe naziva Srbima, mrze sve ostale, gledaju pink i farme po ceo dan, umisljaju da je i Car Hirohito Srbin, drze daljinac u najlon kesi, veruju diktatoru i slicno...
Kad smo vec kod diktatora, verovatno ce on veceras biti najzasluzniji za medalju koju ce ovi majstori da osvoje...i moracemo da gledamo njegov odvratan, debilski osmeh, na svim kanalima, dok se bude kitio tudjim perjem... Fuj!
P.S. nikada nisam imao idola. Saša Djordjevic je neko ko je zasluzio da bude vise od idola, svima nama. Kakav covek, kakav dasa, kakav Car!

BG na pjenu od mora

pre 6 godina

Jeste, sve je to srpska škola košarke. I Olimpija iz sedemdesetih, i Cibona i Jugoplastika iz osamdesetih. Dobro je poznato da je Ivo Daneu učio školu u Aleksincu, a Dražen Petrović išao u vrtić u Tršiću.
(BV, 17. septembar 2017 13:18)
Ili ono kad Pero Skansi donese Jugoslaviji prvo zlato u srid Ljubljane.
To su sve djeca nadojena nacionalsovinizmom od strane roditelja, medija...
Pisu ovuda kako ce Srbija nocas osvojiti tipa tamo neko ko zna koje zlato, a ja podjem pa pogledam spisak osvajaca zlatnih medalaja...
Ono nidje Srbije. Ima neke Jugoslavije...
Mislim, oni pricaju da su najbitniji i da sy naslijedili to. Ali opet ja podjem, podje neki Amer, Spanac... I tamo opet pise Jugoslavija.

Makedonce

pre 6 godina

Финалето против Словенија е трето во селекторската кариера на ?ор?еви?, а претходните две ги загуби од САД на Светското првенство во Шпанија и Олимписките игри во Бразил.

jedna rec..gubitnik

Srboljub

pre 6 godina

"Jeste, sve je to srpska škola košarke. I Olimpija iz sedemdesetih, i Cibona i Jugoplastika iz osamdesetih. Dobro je poznato da je Ivo Daneu učio školu u Aleksincu, a Dražen Petrović išao u vrtić u Tršiću."
(BV, 17. septembar 2017 13:18)
Na žalost, BV, ovi mozgovi što ti lupaju minuse, ne mogu da shvate, ganglije im tiltuju, da ova družina, kao i sve ostale patuljaste, a drčne balkanske ekipe, stoji čvrsto na leđima YU diva - ništa ovde istorija ne vredi ako se ne meri sa nekoliko vekova i/ ili tri prsta.

dimitrije

pre 6 godina

na stranici fb ducanonlinecom - DUĆAN ONLINE poklanja ORIGINAL FIDGET CUBE antistres kockicu 🎲 najbržoj osobi koja pogodi tačan rezultat FINALA EVROPSKOG PRVENSTVA u KOŠARCI (SLOVENIJA - SRBIJA)

Svi koji lajkuju ovu stranu i napišu u komentaru rezultat koji misle da će biti konačan do 20h 17.09.2017 učestvuju u nagradnoj igri

zex

pre 6 godina

Ovako, najmanji ucinak u timu imaju Guduric,Stimac i Bircevic ali ti momci zasluzuju da budu tu gde jesu i u buduce.Nemoze Jokic da zauzme mesto Stimcu bar ne na nekom narednom takmicenju.Guduric je buduca zvezda BIRCEVC treba da igra .A za ostale bih mogao da kazem da je svako dao podjednk doprinos i da je jedan igrac izostao mi nebi bili u finalu.Bez Bogdana nista, Bez Bobija takodje i tako redom.Znaci momci imaju kvalitet i realno jaci smo od Slovenije.to je to.

Плус 8

pre 6 godina

Прво да кажем да је Словенија сјајна репрезентација, али мислим да се овде само ми питамо. Ако одиграмо концентрисано као против Италије, сведемо број изгубљених лопти на максимално 8,9 и не промашујемо бацања, Словенија нема ама баш никакве шансе.
Осим тога:
1. Словенце је кренуо шут за 3 против Шпанаца, да су бацили лопту из Домжала, она би упала у Истамбулу. То се тешко може поновити 2 пута у тако кратком периоду.
2. Даље, ово им је 1. финале. Не може 1. па одмах злато. Екипа треба да расте и сазрева за велика достигнуће. Не може све преко ноћи.
3. Најважније, имамо боље, искусније играче, дужу клупу. Имамо играче који су играли финала, освајали титуле.
Све кад се узме у обзир, не бринем. Узимамо злато.

antiDebil

pre 6 godina

Pacino
Spanci su najkompletniji od svih, a cinjenica da im je igrac od 37.godina i dalje glavni i da se i dalje sve vrti oko njega pokazuje u kolikom ce problemu oni biti na sledecem takmicenju !!
Sto se nas tice nedostaju nam Teodosic, Jokic, Raduljica, Bjelica i Kalinic, oni bi bili bolji od ovih koji ih menjaju. Nedovic ne bi bio bolji od Milosavljevica a o poredjenju ucinka Lucic Simonovic ne vredi ni trositi reci, Simonovic je ionako bio zamena i tu je upadao spletom svakojakih okolnosti !!

Marko

pre 6 godina

Teodosic i nedovic vise ne trebaju igrati za reprezentaciju. Samo su sputavali Bogdana, ovako bez njih sa slobodom i loptom u rukama donosi zlato Srbiji. Naravno, uz Lucica i Macvana.

Srbija

pre 6 godina

Kad smo mogli do finala, mozemo i zlato...Samo da Kuzmic, konacno odigra kao covek...daj srce Kuzmicu, danas mozes postati veliki ili zavrsiti u nizerazrednom Vratniku...Napred Srbijo...Mozemo MI To!

Pedja

pre 6 godina

Super. Aj da skupimo jedno 10 milki, angazujemo Stepha Curryja da igra za nas, preimenujemo ga u Stefan Karic i eto nama zlata svuda i uvek. Kretenizam...

Pera Pisar

pre 6 godina

Tu je u pitanj samo kontinuitet, to se stalno dešava sa Srbijom...NO Dražen Petrović Srbin po ocu, NO Arijan Komazec Srbin i po majci i po ocu, NO Dario Šarić Srbin i po majci i po ocu, NO Goran Dragić Srbin po ocu, NO Luka Dončić Srbin po ocu

Vz

pre 6 godina

Mislim,da je većina ovih košarkaša otkazala,prvenstveno zbog Đorđevića..
(Lelelek, 17. septembar 2017 13:01)
To cime ,nazovi mislis, sto mozda i nazivas mozgom, je u ozbiljnom kvaru trolu. Bezi na lecenje.

Djordjevic&Bogdanovic

pre 6 godina

"Od srpske petorke koja je osvojila srebro na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru prošlog leta tu je samo Bogdan Bogdanović."

Kljucan deo teksta. Bogdanovic zajedno za Djodjevicem predstavlja razlog uspeha svih ovih godina..
Vecina navedenih igraca je igrala i pre Djordjevicevog preuzimanja pa nismo imali uspeha..Neigranjem svih ovih igraca i plasmanom u finale, argumentovana je uloga Bogdanovica u ovoj ekipi kao lidera i krojaca uspeha zadjedno sa trenerom. Nesumnjiv je doprinos ostalih ali glavni akteri su tu, rodjeni pobednici! Tako da idemo u finale po zlato kao krunu rada svih ovih godina! Zivela Srbija!

gremlin

pre 6 godina

Košarka je izmišljena u Springfildu a u Srbiji ima status Božanstva,ne znam koliko je vole u USA ali znam da sam zbog te igre plakao ko kiša kad čujem HEJ SLOVENI A DANAS BOŽE PRAVDE!!!

stevan

pre 6 godina

Drago mi je da ste odvojili medalje bivše Jugoslavije (5) i ove "naše" (3) zlatne posle raspada žemlje. Ako već nemamo 8 zlata što pripada nama, onda sa punim pravom možemo uzeti one od 1995 godine. Isto tako je šteta što smo se odrekli plave boje jer je i to deo naše istorije, a pogotovo košarke. Za mene je to prepoznavanje ovog sporta i naše zemlje.

prodigyCZ

pre 6 godina

Da se nadovezem oko ovog svojatanja Dragica i Doncica,mislim da osim malog peckanja ne treba dalje ulaziti u pricu,ne igraju za BIH pa da kazes nesto,meni su problem Kokoskov i Rendolf,pogotovo Kokoskov i tu bi spomenuo Zeljka Obradovica,zasto ga pored silnih titula jos vise cenim,on je izjavio da nikad ne bi vodio stranu reprezentaciju jer ne bi mogao da igra protiv svoje Srbije,TACKA.Mi ne kupujemo nista i zato treba budemo ponosni.jedni smo od retkih koji stvarno predstavljamo ono sto je nase,sto posto srpsko.

Srle

pre 6 godina

Nasi moraju najvise da paze na Luku i Gorana ali i na ostale. Mislim da odbrana mora da bude na najvisem nivou. I da nas dobiju mislim da su nasi vec uradili nemoguce i ovako lako dosli do finala. Licno nisam ocekivao medalju ove godine i mislio sam da ce ovoliko povreda/otkaza ostaviti traga. Na srecu nasi su me iznenadili.

uz dužno poštovanje - znamo se, ipak

pre 6 godina

A propo brojanja krvnih zrnaca: Slovenci imaju jednu izreku koja glasi "sve što je na IĆ to je za NIČ", u prevodu "ne vredi ništa". Eto, izgleda da to u slučaju Dragića i Dončića ne vredi, pa su sad to Slovenci, jer su tobože rođeni tu, majke su im Slovenke itd. Pitam se da li tako kažu kad pročitaju crnu hroniku, pa vide da je neki "ćefurj" uhapšen zbog ovoga ili onoga, ili im tada upravo pada na pamet ta famozna izreka?

kladzom do bola

pre 6 godina

igrao sam na nase skoro celo prvenstvo vise trojke , i lose prosao , ali igram i danas nema veze , zbog malera . zanimljivo je da nisam jedino igrao vise trojke kada su nasi sa rusima igrali u grupi i kad smo izgubili , ima neka karma , sta li je?

oko

pre 6 godina

Teo.Markovic,Nedovic Simonovic,Kalinic,Bjelica,Jokic,Raduljica sa Dangubicem,Zagorcem,Muslijem I Milutinovim bi u finalu EP dobili Saletove orlove. Zagorac I Milutinov bi cak na oviom prvenstvu sigurno bili u startnih 5 HR, Milutiniov I Musli u startnih 5 SLO (da se ne brukaju sa crnim kekecom Rendolfom) a kod nas nisu bili ni na sirem spisku desetkovane reprezentacije.
P.S. Srpski Olimp u prvom redu. Kosarkaski Bogovi redom sede : Duda,Zoc,Danilovic,Bodiroga,Tomasevic... Cekamo Paspalja,Pesica I Stojakovica

sLOVEnc

pre 6 godina

Braco Srbi, mi (Slovenci) smo spremni. I nas kondicioni trener - Šile (Miljan Grbović) odradio je posao kako treba - (znate ga neki verovatno sa Fakultete za sport u Beogradu) ili se ga secate iz odbojkaske reprezentacije Srbije, odnosno Partizana. Pozdrav iz Slovenije.

za b93

pre 6 godina

Nemaju oni centre, Bobi i Kuzmic da izbace onog jednog centra kojeg imaju i gotovo je. Samo ako ih sut bude opet isao kao protiv Spanije imaju sanse, a koliko je realno da se to opet dogodi? Imamo bolji tim, mozemo samo sami sebe da pobedimo. Mada mora im se priznati da su jako motivisani i puni energije.

Nisam jugonostalgičar ali nisam ni slepac

pre 6 godina

Smsne su mi price o nekavoj jugosvenskoj skoli, sve je to srpska skola od koju si se mnogi grebali.
(ps.BU, 17. septembar 2017 12:35)

Pa nije baš. Ne znam koliko imaš godina i dokle ti seže memorija ali recimo bilo je puno vrhunskih igrača i iz Hrvatske (kompletna startna petorka Tvrdić, Šolman, Plećaš, Skansi, Ćosić - svetski prvaci iz Ljubljane 1970.) Kasnije Petrović, Rađa, Kukoć... Pa onda iz Bosne Delibašić, Varajić, Radovanović itd, itd. Postoji jugoslovenska škola košarke (tvorci Nikolić, Žeravica, Novosel) samo što je Srbija jedina od ex-yu republika koja je nastavila da radi po postulatima koji su činili tu školu. Svi ostali su se prešaltali na neku neorganizovanu varijantu run and gun košarke pa otud i takvi rezultati. Trenerski kvalitet je nakon raspada države pretekao na našu stranu.

I strani stručnjaci za košarku smataraju da postoje samo 3 autentične škole košarke a to su: američka, škola bivšeg SSSR-a i jugoslovenska škola košarke. Sve ostale su samo derivati navedenih, neki više a neki manje uspešni.

Zoki

pre 6 godina

Dosta vise sa tim kukanjem, dosli su momci do finala a vi i dalje kukate ko sve nedostaje, tj. ko je navodno trebalo da ih zameni. Osim toga niste ni u pravu za broj od 8-10 igraca. Jovic je mnogo bolji igrac od Markovica koji nam je u napadu uvek bio neupotrebljiv, igrac manje. Lucic igra bolje nego sto je Simonovic, pa i Kalinic ikad odigrao za reprezentaciju. Nije valjda da bi Raduljica trebalo da igra pored ovakvog Bobana. Nedostaju samo Teo, Jokic i Bjelica i hajde da kazemo i Kalinic i Nedovic, to je pet, ne osam ili deset.

Neko iz Banata

pre 6 godina

BV
Tata ex-Yu kosarke je Aleksandar Nikolic,a sad se vidi da Jugoslovenska skola kosarke nije ni postojala,vec iskljucivo srpska koja je zbog"bratstva i jedinstva" bila i vasa.Bez nasih igraca i trenera ni dan danas niste u stanju da sklopite reprezentaciju(pogresne procene razvoja igraca u moru talenata su razlog zasto igraju za vas).Kosarka u celoj Evropi bi i dalje bila na amaterskom nivou da nije nasih trenera(broj reprezentativaca van ex-Yu prostora samo na ovom prvenstvu koje su oni razvili to potvrdjuje).Maljkovic,Pesic,Ivkovic,Obradovic... a od stranih znam iskljucivo par SSSR trenera,a ostali strani treneri su bili pomocnici i vodonose nasim pre nego sto smo uopste i culi kako se zovu(a i danas su drugorazredni,jedino Dimitris Itudis vadi prosek).

Selektor

pre 6 godina

Teodosic, Bjelica i Jokic su jedna klasa, Raduljica, Kalinic i Nedovic neka druga klasa igraca. Markovic je covek rekao da nece vise igrati za reprezentaciju i tu nije nista sporno. A ne znam kako ste Stefanovica uvrstili medju ove igrace?!

Divos

pre 6 godina

Па то је то. Недостаје нам 7 играча са ОИ који су требали бити окосница ове екипе + Бјелица који је задњу деценију постао супер важан за игру "орлова". И иначе сви побројани редом јако важни играчи.

Иначе, само љето је почело лоше, грозно, а онда су се ствари погоршавале и погоршавале, нове и нове повреде, наставило се и на ЕП, пред 1/4Ф остали смо без Лазића, а онда и у 1/2Ф повреда Јовића који ће вечерас стиснути зубе.
Но има и она, "што вас не убије, ојача вас". И ове невоље су ојачале ове наше сјајне момке, показали су и дојказали да су од племенитог елемента саздани.

Но "операција Стамбол" још није завршена. Па да причекамо до вечерас, како би дали неку оцену.

Иначе, колико год били одушевљени, и можемо бити поносни на ове сјајне момке, протура се једна мантра, рецимо "Србија да пошаље драгачевске трубаче, узела би медаљу", која је потенцијално опасно.

Волимо ми такве приче, како смо земља кошарке, надарени, лепи, и свашта нешто.
Но знате ону "не **бе леп, већ упоран".
И није то тако како се протура. Иза овог успеха стоји много тога. Пре равно 10 година Србија беше првак Европе у У-16, У-18 и У-20 узрасту, и првак света у У-19, нико то никад није остварио.
И свих ових година бележе се одлични резултати у млађим казегоријама.
Остали смо без важних играча, али створена је база, у први план су искрсли неки други.
И у овај резултатсу уткане године рада, ентузијазма, посвећености, сада беремо плодове тог рада.
Временом све дође на своје

Sale

pre 6 godina

A da i mene potpisete?
Salim se :) napred Srbija!!!

No Markovic
No Bjelica
No Raduljica
No Jokic
no Simonovic
No Teodosic
No Nedovic
No Kalinic

NO PROBLEM!!!
(Sale, 16. septembar 2017 01:24) # Link komentara
Preporučujem (+133)Ne preporučujem (-5)

Neko iz Banata

pre 6 godina

Meni je i dalje nejasno zasto ljudi smatraju Lucica za otkrovenje.Covek da nije toliko sklon povredama bi bio u NBA,bio kapiten Partizana pre 4-5godina.Slicna stvar sa Milosavljevicem,a stvara se prica kao da je Sale poveo juniorski tim.
Markovic se povukao,jedini igrac cije odsustvo ne moze da se nadoknadi je Teo,bez Jokica i Bjelice smo vec igrali,a Marijanovic je veca ofanzivna pretnja od Raduljice.Ima Srbija jos igraca koji mogu komotno da uskoce u prvi plan(Milutinov,Zagorac,Jaramaz,Peno.Guduric je vec tu).Srbija je Brazil kosarke,talenat je uvek tu,pitanje je samo motivacija(Sale izvaci maximum iz cinjenice da je on bio njihov idol,a trenerske vestine tek treba i sam da okali)

stevan

pre 6 godina

@bg na pjenu od mora
- Ti dobro znaš da ne piše Srbija kao i mi, ali isto tako znamo koje nacionalnosti su bili ti igrači pogotovo od 95. U Atini su bili sve Srbi u sastavu. Da se zvala SRJ, SCG ili Srbija znamo kome ta titula pripada, a sad što se ti praviš lud, to je druga stvar. Od 1995 do 2006 je u sastavu SRJ bilo preko 100 igrača iz Srbije uz 3 crnogorca, koji nisu čak ni klucni igrači bili. Te titule pripadaju nama, i nikom drugom.

hh

pre 6 godina

Verovao sam u ove momke i pored toliko otkaza. Nismo za dzabe zemlja kosarke i znao sam da Sale najbolje ostavlja za kraj. A mi jos uvek nismo dali poslednju rec.

nakad nikome izvini

pre 6 godina

@ neko iz Banata
...ova reprezentacija igra mnogo bolje bez Teodosica...da je igrao Teodosic mi Ruse ne bi dobili...
@ Lelelek
...zbog Saleta Djordjevica se i borimo za zlato...on je napravio od ovih igraca TIM...

Ne preskakati terapije

pre 6 godina

Mislim,da je većina ovih košarkaša otkazala,prvenstveno zbog Đorđevića..
(Lelelek, 17. septembar 2017 13:01)

Ima li kraja ovoj patologiji?

Evgenije Onjegin

pre 6 godina

Smsne su mi price o nekavoj jugosvenskoj skoli, sve je to srpska skola od koju si se mnogi grebali.
@(ps.BU, 17. septembar 2017 12:35)



Eh da je samo košarka upitanjun ajmanji bi nam to problem bio, a gde su drugi sportovi, a gde su pamet, privreda, ekonomija, resursi i srpske žrtve koje su pale za slobodu da bi svi oni danas koji nas pljuju i koji nas se odriču imali svoje države nezavisne od austro-ugarska i turske.

Neko iz Banata

pre 6 godina

@nakad nikome izvini
Upravo to,ali Teo je naslednik Djordjevica i glupo bi bilo da se njegov doprinos u vracanju kulta reprezentacije relativizuje (mada ne bi izgubili sigurno od Rusa sa njim).Najveci nedostatak ovog sastava je neuigranost tj.stege oko uloge koju su trebali da imaju,naspram koja je sad(Macvan,Lucic,Guduric, Milosavljevic i Micic imaju 10-15poena u rukama, ali Bogdan vuce zato sto se oni " stide").Inace bi ovaj sastav razvalio one koje nisu tu,pre svega odbranom koja nije onakva kakva bi mogla da bude(max 70).Nadam se da ce me vcrs potvrditi.

Sumadinac91

pre 6 godina

BG na pjenu od mora

Potpuno se slažem sa tobom ne zna se čiji je veći doprinos medaljama 1995-2001,da li hrvatski,bošnjački,slovenački,makedonski ili crnogorski.
Ne smetaju vam medalje od Jugoslavije,ali vam smeta npr. JNA.
Čudo jedno kako su medalje u košarci jugoslovenske a JNA srpska.

2+2=5

pre 6 godina

Život treba živeti sa onim što ti je dostupno a ne žaliti za onim što nije. Ja zarađujem 22000rsd mesečno i imam master ali ni jedan dan ne pomislim kako bi živeo bolje da imam posao u struci sa većom platom, radim šta stignem, ne kradem i ne lažem da bih imao više tako i reprezentacija ona je uvek prava i sastavljena od igrača koji u tom trenutku trebaju da igraju za nju i zato Sale ima uspeha sa njom jer rešava probleme koji stoje pred njima sa igračima koji stoje pored njega. U životu nikada ne možete zakasniti jer jednostavno niste trebali biti tamo u to vreme.

Rema

pre 6 godina

Baš sam pre par dana razmišljao kako bi izgledala reprezentacija da je umesto Micića, Lazića, Birčevića i Štimca otišla nabrojana četvorka iz naslova. Mislim da bi jedina neizvesnost za gledanje bila koliko bi razlike rasturali protivnike, bio bi to pravi Evropski dream team, ali ko zna kakva hemija bi vlada među njima, ovi momci što su otišli su premašili sva očekivanja. PS.Što se tiče mesta trećeg centra ono je zasluženo i zacementirano za Štimca do kraja karijere, jednostavno niko neće da bude taj treći pa otkazuju zbog nekog ponosa ( Raduljica kao povređen, Milutinov letnju ligu nije ni video) Momci srećno večeras!