Ponedeljak, 21.08.2017.

09:00

Orlovi, Crvena furija, Kockasti – ko su favoriti na EP?

Dugo iščekivano Evropsko prvenstvo u košarci kreće za devet dana i vreme je da polako krenemo sa najavom onoga što nas očekuje na njemu.

Izvor: Tadiæ Petar

Orlovi, Crvena furija, Kockasti – ko su favoriti na EP? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

102 Komentari

Sortiraj po:

Trener

pre 6 godina

@Josip Šarićius Dario, 23. avgust 2017 14:51
Dosta tačno ali i na pripremi za Rio Jovic uprdio u zadnjoj sekundi, nije to bas slučajno to se trenira muški ali nekad udje nekad ne. Sto se trenera tiče slažem se ali taj lobi iz saveza treba preskočiti i angažovati stranog trenera npr onog iz CSKA ili Reala. Dalje plej se kupuje npr Pulen, najbolji primer su Crnogorci i Makedonci, jer šteta je ovakve klasne igrače dati pod dirigentsku palicu Ukicu bez uvrede. Nadam se sa ćemo se sretati u punom sastavu jer ovi Ameri nam svima povuku najbitnije ali šta je tu je sve je ovo samo igra.

Josip Šarićius Dario

pre 6 godina

boki@ nije sporno da Srbija i bez pola ključne petorke, može do medalje, imate jak tim i još jaču tradiciju koja vas gura sama po sebi u vrh. možda Hrvatska i nema uspjeha u prošlosti, od 1995 i silaska s postolja, ali ne zbog prokletstva jasno je da to vi iz Srbije forsate jer nas pod..avate tako, no prava je istina da to nema veze s time, jednostavno nismo imali tim niti kemiju da se dignemo na postolje nakon one generacije što je stasala za vrijeme juge, a i iskreno realno nemamo trenere ko vi Srbi, kada vidim da nama Aco i Peras praktički najbolji treneri očito je da nismo na trenerskom nivou Srbije, a uz to falilo nam je i igrača koji bi mogli parirati Srbije, ipak sjetimo se Turske kada ste nas pobjedili s pola koša razlike, u Riju ista priča, u Ateni ista priča, Đorđević uprdio tricu da ne znam ni sam kako uz zvuk sirene, ali to je košarka naši nikako da shvate dok nije gotov onije gotovo, tako smo i protiv turske u nogometu slavili pa dok smo mi slavili turci nam zabiše gol za produžetke, cibona slavila bojana pa joj kecman presudio dok su slavili, uglavnom, imamo taj problem da shvatimo da nije gotovo dok nije gotovo. ali sada imamo roster igrača, koji nam jamči da možemo nešto napravit, vidim da mnogi to ovdje ne razumju, Hrvatska će u idućih par godina uz Srbiju Litvu Španjolsku i Francusku biti sigurno najbolja ekipa europe, imat ćemo širinu i 4-5 NBA igrača, dakle sve govori da ćemo se sretat često u budućnosti na EP-SP-Olimpijadi. tko bude bolji neka pobjedi.

boki

pre 6 godina

kakvih sam se ovde sve lupetanja nacitao,fazon vi nemate tea joku i raduljicu ali mi imamo sarica i bb i mi smo jaci a to sto nemate centra i pleja nikom nista.Mi imamo sve zamene dobar centarski trio bobi kuzmic stimac pa pogledajte samo gde oni igraju za koje klubove na cetvorci nesto slabiji macvan i birca ali i oni mogu korektno da odigraju da ubace po 20pts na trojci lucic i kalinic jako dobri i na bekovima i pleju ce biti milisavljevic lazic bogdan jovic i micic.Fajterska jako ekipa i svi ce se namuciti protiv nas,vodja ce biti bogdan i jedan centar ja se nadam bobi

maximilijan

pre 6 godina

znaci podjela medalja je sljedeca: zlato Litvanija, srebro Hrvatska, bronca Spanjolska, drvo Francuska i naravno po bombon od delegacije fibe za vase igrace jer ipak treba odigrati nesto za 5. mjesto

Goran dobric

pre 6 godina

1/8. Francuska-Njemacka
Grcka- Izrael
Slovenija-Italija
Litvanija- Finska
Srbija- Ceska
Turska-Crna gora
Spanija-Rusija
hrvatska- Letonija

1/4. Slovenija-Spanija
Turska-Francuska
Litvanija- hrvatska
Srbija-Grcka

1/2. Spanija-Turska
Litvanija-Srbija

Turska- Srbija

Srbija

remax

pre 6 godina

@ mm

Moje pitanje je bilo test za vaš čuveni smisao za humor i taj test je očekivano prošao.
A može da posluži i kao odgovor onom smaraču za fudbal i handbol.

mm

pre 6 godina

(remax, 22. avgust 2017 20:41)

Majstore, a zašto onda Njemačku (Nemčka) ne zoveš Germanija ili Dojčlandija? Tako bi i Poljsku mogao zvati Polandija. Ili zašto Nizozemsku (Nederland) zoveš po pokrajini Holandiji a ne po imenu države, Nederlandija, kad u srpskom jeziku već tako selektivno prevodite?

vaso

pre 6 godina

već sam rekao, Jedini takmaci nama za medalju su Litvanci, koji nam nikad nisu ležali baš posebno i Hrvati, koji po nekoj kosmickoj ravnoteži moraju uzeti kad tad nesto. Po meni Španci i Francuzi neće uzeti nikakvu medalju, a potencijalno iznenađenje mogu biti Italijani i možda Grci...ostali su tu da popune broj

Volimtebosno

pre 6 godina

Litvanija i Srbija imale srece na zadnjih nekoliko takmicenja,na ovom nece.Hrvati gube u 1/8 ili 1/4. Spanija uzima ladno.Slovenija uzima bronzu.
Znaci
1.Spanija
2.Francuska
3.Slovenij
Zivi bili pa vidjeli

Fabrika

pre 6 godina

Da li biste bili ljubazni da uklonite taj cudni nadimak nase reprezentacije jer ja ne mogu da navijam za nekakve "orlove" niti za bilo kakve druge grabljivice ili lesinare? Bilo bi lepo kada biste malo istrazivali i saznali pa potom objavili koji je "genije" nadenuo taj uzasni nadimak nasoj reprezentaciji. Hvala!

007

pre 6 godina

Miloš Teodosić, Ognjen Jaramaz, Stefan Marković, Vanja Marinković, Rade Zagorac, Marko Kešelj, Marko Simonović, Nemanja Bjelica, Luka Mitrović, Nikola Jokić, Miroslav Raduljica, Nikola Milutinov. Ekipa koja ne igra za reprezentaciju je po meni zdrava bolja od ove koja igra. I opet smo najjači na centru.

O'Reilly

pre 6 godina

Ma, Hrvatskoj su otkazali: Hezonja, Zizic, Zubac, Rudez, Bilan, ali ova zadnja je pitanje da li bi i igrali... Od 7 igraca iz NBA, samo 3 su im u timu- Bogdanovic, Saric i Bender...

MWill

pre 6 godina

Hrvati vecito bez pleja, a sada i bez centra... Dzabe im Bogdanovic i Saric kad su tanki na dve kljucne pozicije... Ja mislim da oni nemaju sanse za medalju.

Kol

pre 6 godina

Spanci, Francuzi, Litvanci ako ih krene sut niko ih nece zaustaviti, i to je to svi ostali mogu dosta a mogu i da ispadnu u cetvrtfinalu, da smo kompletni potpisao bih zlato bez razmisljanja ali posto nismo sta god da urade ja cu biti zadovoljan jer uvek daju 100% na parketu, Hrvati imaju opasan sastav to to treba priznati koliko ce da urade videcemo jer imaju gubitnicki mentalitet, ali imaju odlicne igrace!

Markobg

pre 6 godina

Mislim da mi stratujemo iz drugog reda favorita i da nam je medalja ako igramo kako znamo gotovo obezbeđena

Favoriti po meni

Španija/Litvanija
Srbija/Francuska
Hrvatska /Turska
Grčka/Rusija

David

pre 6 godina

Spanjolska je po meni daleko najjaca na papiru, realo je da oni osvoje zlato. Mislim da ih Srbija tesko moze dobiti bez Tea, znaci Srbima srebro. A Hrvatska ima previse oscilacija u kvaliteti igraca, realo tu su samo dva igraca koja rade razliku...ali mozda se okite broncom, iako bi se lako Litva mogla ubaciti na 2. ili 3mj.
Opcenito, previse odustanaka...steta

focus

pre 6 godina

Bas cudan tekst. Kako to da je Litvanija "tabadzijska"ekipa? Pa i mi smo! Zato smo i toliko dobri u ovom sportu. A i oni. Pa mi cemo da se ubijemo (mislim na ekipu i strucni stab) da uzmemo medalju. Igramo ozbiljno i pravimo pitanje zivota i smrti za jednu loptu ili kako da izvedemo aut. To je zato sto je Djordjevic isto to morao da radi kad je bio igrac i kad su ga nasi treneri to isto ucili. Mnogo je velika razlika izmedju nas i Francuske jer oni hoce da budu prvi, ali opusteno, a i mi hocemo da budemo prvi, ali da i poginemo za to. Mislim da je nas tim najagresivniji i najborbeniji. Nikad prljavo, ali bas bas jako tesko za nase protivnike. Tako se igra kosarka. To isto igra i Litvanija.

Dejan CZ

pre 6 godina

Hrvati ce uzeti sigurno medalju ukoliko se ne bude igrala treca cetvrtina...
Spanija bez dvojca iz Reala vrlo ranjiva,za taj poduhvat treba im zaustaviti igru u reketu,spolja od matorog Navara vec odavno nema preterane koristi...
Francuska bez Parkera kao i mi bez Tea ali ostatak tima koheziono nas dosta jaci...
Litvanija uvek nepoznanica i najnepredvidija reprezentacija u bilo kom sastavu da igraju,igru baziraju na sutu i ukoliko ih krene sipa ko letni pljusak a i pod kosem imaju coveka koji je rasturio celu nasu centarsku liniju u proslom polufinalu...
Srbija iz navijackog ugla bas se ne da biti puno objektivan pa cu preskociti opservaciju...
Ostalo pod rubriku ostalo...

estiar

pre 6 godina

Tesko ce se Sale odlucivati izmedju Lazica i Nedovica kako ste napisali, vec pre izmedju Lazica i Milosavljevica, posto su slican kalibar igraca (odlicni u defanzivi). Naravno ako Nedovic ne bude dovoljno spreman, idu obojca.

dos

pre 6 godina

Previste ste fokusirani na to sta bi bilo kad bi bilo da igraju Teo, Jokic itd... Uz mudru rotaciju ovih igraca koji ce igrati, mislim da mozemo odigrati dobar turnir i biti zadovoljni ishodom na kraju, sto se tice ostalih samo bih dodao Sloveniju, mozda ne kao favorita za medalju, ali kao potencijalno iznenadjenje turnira sto da ne? Mada i medalja ne bi iznenadila

expert

pre 6 godina

Da se kladimo da će Turska daleko da dogura, jer to je sasvim drugi tim kad su domaćini. Rusija takođe može da bude favorit iz senke. Od Francuske ne očekujem puno, kao ni od naših, kojima je četvrtfinale najveći realni domet. Hrvatska i Litvanija favoriti, ali ne vredi ako se sastanu u polufinalu. Neka bude prognoza: Rusija prva, Turska druga, Litvanija treća, Hrvatska četvrta. Španija, Srbija, Francuska i videćemo ko još ispadaju u četvrtfinalu.

todor

pre 6 godina

Bez Teodisica, Jokica i Braduljice i 1/4 je uspeh. Ne bacajte breme favorita na ostale momke, nisu to zasluzili
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Kursula, 22. avgust 2017 15:15)

Tako je! Mice male, ako pobede Engleze i Ruse moramo biti zadovoljni. Ipak nemamo niti jednog igrača koji igra recimo za Sakramento, Fenerbahče, Detroit... Niti jednog igrača koji je rekorder evrolige u asistencijama; Niti jednog igrača koji je prošle sezone bio najbolji strelac evrokupa itd...

Lopaa

pre 6 godina

Srbija i Hrvatsak nikako ne mogu jedni na druge u cetvrtfinallu,u osmini da, u eventualnom polufinalu da ali ni teoretski ne mogu u cetvrtfinalu

Ni Amer ni Rus

pre 6 godina

Naša neka pretpostavka je da bi Hrvatska mogla do medalje, međutim ukoliko u četvrtfinalu nalete na Srbiju... 

ako se to dogodi, bojim se da će Srbija prvi put na velikom takmičenju pognutih glava napustiti parket, očigledno je da bez Raduljice Teodosića i Bjelice niste tim za zlato, a za medalju možda i jeste ako nas izbjegnete. :D važi i obratno, ako mi izbjegnemo vas i još neke jake reprezetnacije prije polufinala vjerujem u medalju. nije bitno kojeg sjaja, vrijeme je da se košarka vrati kući, i da Srbi konačno priznaju da Hrvati znaju igrati košarku, lijek za sve one koji govore da nismo košarkaška nacija je upravo u ovom EPrvenstvu, i ako osvojimo medalju jasno ćemo svim takvima dati do znanja da jesmo. a imamo ekipu koja iako nije kompletna, ne ovisi samo o Bojanu i Dariju, ali zasigurno su nam to trenutno dva najbolja igrača. i za kraj, ako Nolan Smith može ubaciti trojku uz zvuk sirene, onda možemo i mi ne mora to biti Srbija, iako bi bilo slatko da bude. https://www.youtube.com/watch?v=dn1tAMvHmk4 pozdrav Kecmanu od Nolana. :)
(Josip Nolan Smith 0.07, 22. avgust 2017 16:42)

A ako ne uzmete medalju na ovom prvenstvu onda ce sledece da bude lek i tako u krug. Imamo mi jedan takav klub, zovemo je FK Sledeca Sezona i oni isto misle da zasluzuju svasta nesto...

primorac-cg

pre 6 godina

Obozavam kosarku i jedva cekam da pocne!
Puno srece svim komsijama a sto se moje repke tice, nadam se prolasku u 1/8.
Gajba piva je spremna! :)

Rajko

pre 6 godina

kockasti mogu vrlo lako da naplate sve frustracije. Imaju dobar tim i odlične pojedince koji su čini mi se sazreli sa svih strana.
(klo, 22. avgust 2017 17:01)
Kao i dosad,mi cemo uzimati i dalje medalje sa dobrim timom a oni ce nastaviti sa prokletstvom..iako imaju solidan tim,mada i njima je otkazalo dosta igraca.

zoki

pre 6 godina

U principu tačno, samo ne razumem zašto novinari uvek potenciraju "braću Gasol"? Time se praktično izjednačuju kvaliteti dva brata koji, premda su obojica fenomenalni igrači, ipak nisu na istom nivou kvalitetom.
Pau Gasol je jedan od najboljih evropskih košarkaša ikada i apsolutno ključni igrač Španije, čovek koji im maltene sam donosi trofeje. Mark Gasol je fenomenalan igrač, ali ni blizu legenda i dominator kao Pau.

Иван

pre 6 godina

Поновићу: од сада па надаље увек ће фаворити на европским првенствима у кошарци бити Шпанци, Французи или неко из комерцијално занимљивих земаља. НБА се обогатила због ширења по свету, и зато су јој потребни као промотери по иностранству НБА кошаркаши са тих комерцијалних подручја. НБА Шпанцима се увек дозвољавало да иду и на најнебитнија такмичења (евробаскете) у великом броју. Французима такође. Таквима као што смо ми, Литванци, Грци остаје да се боре за остале медаље, јер ми јесмо кошаркашки фанатици, али оно што ваља код нас НБА узме и држи код себе, а не ставља у излог као Шпанце.

И после ће да се прича о сјајним шпанским генерацијама... А неравноправно свако такмичење с њима, јер су они углавном комплетни, а такви као ми осакаћени отказима.

Prika iz susjedstva

pre 6 godina

Nisu kocke, nego kvadrati. A više od pola komentara "ma gde bre Hrvati". U teškom ste psihičkom stanju, braćo i sestre....

jianlian

pre 6 godina

Prema do sad viđenom jedino su Španija i Francuska ispred nas, bar po rešenjima u napadu, e sad nisu se još susreli sa našom atomskom odbranom a kako bi to izgledalo nisam siguran, jednostavno ne znam koji su dometi naše igre, bili smo u velikom usponu forme, treba videti i ovaj Akropolis turnir da li nastavljamo tim trendom..

Pufne za frezenkovanje

pre 6 godina

Spanija je svakako favorit, ali Rubio definitivno nece moci da odmeni Ljulja. Prevaga su im svakako braca Gasol, pogotovu Pol. Zve zavisi koliko bude imao snage, ali znamo da je sposoban da u napadu sam igra ako mu se izgradi dobra pozicija. Francuzi vrebaju iz senke. De Kolo i Ertel zajedno sa Ibakom mogu da svakoga da pobede, ali mislim da im je polufinale krajnji domet. Mi smo enigma trenutno. Igramo sa Spancima najacu odbranu u Evropi i to bi trebalo da nam daje dosta prostora u tranzociji i da nam donese mnogo lakih poena. U postavljenom napadu smo limitirani bez Tea. Litvanija ce biti tvrda i oslanjace se na sut za 3. Hrvati max do cetvrtfinala

dragan

pre 6 godina

"Sagledano sa svih strana (uspesi na prethodnim šampionatima, sastav, selektor...) predstavljamo vam pet selekcija favorita: Španija, Francuska, Srbija, Litvanija i Hrvatska. "

Pa sta onda u spisku trazi Hrvatska? Uskoro ce cetvrt veka kako nije imala uspeha na prethodnim sampionatima.

EU

pre 6 godina

Nedović je otputovao u Grčku ali neće igrati. Mada ne verujem da bi ga Đorđević vozao Kopaonik-Beograd-Kopaonik-Beograd-Malaga-Atina da ne planira da ga čeka da se oporavi za Evropsko, ako ga ne bude zvao nije ispao fer prema dečku, čisto zbog svih sati u putovanju

Bojana

pre 6 godina

Na osnovu kojih je to dosadašnjih rezultata Hrvatska jedan od favorita? Nisu osvojili medalju na bilo kojem takmičenju ounih 22 godine, a za vas su favoriti?! Favorit za sta oni mogu biti? Za četvrtfinale- možda!

JJ

pre 6 godina

Kosarka, ubedljivo najuzbudljiviji, najdinamicniji, najpametniji sport, pa jos smo decenijama favoriti, znaci uzbudljiva zavrsnica prvenstva uvek, a neki procitaju tekst I komentare I onda hejtuju.... Uzivajte bre ljudi

remax

pre 6 godina

Nema potrebe toliko licitirati imenima jer svako ko prati sport zna da najčešće ne određuje to konačan plasman u timskim sportovima.
Imamo mi i dosta odličnih imena ali naš najveći adut je čovek na klupi i to što u ovom sportu predstavlja Srbija.
Kao i uvek, veliki sam optimista.

Gde ja živim

pre 6 godina

Španci jesu prvi favoriti zbog braće Gasol, Hrvati imaju dobre igrače, videćemo da li imaju dobar tim. Litvanci znaju da igraju teške mečeve, znaju malo "prljavije" ili grublje da odigraju, da svedu protivnika na mali broj poena i tu im je šansa. Nemaju više artiljeriju na spoljnim pozicijama (kao npr Letonci), ali su nezgodni. Doduše neki ovde ih pominju kao da su Ameri, ja ne mislim da su toliko jaki, ali nezgodni da. Valančijunas ne može baš toliko da izdominira protiv Bobija kao protiv Bradulje. Francuzi su mi prilična nepoznanica. Mogu dosta, ali i ništa. Oni samo da ne nalete na Špance, tad gube već u svlačionici i to 20+. Mislim da Slovenci mogu dosta (Dragić, Dončić i Kokoškov vrlo ozbiljan stručnjak). A mi, nisam siguran da bi se baš prošetali do zlata u punom sastavu kao i što nisam siguran da ćemo da puknemo. Verujem u ove momke i u Saleta, pa na kraju krajeva koji đavo idemo tamo ako se ne "pobijemo" za zlato.

Pročitajte poslednja dva pasusa koja je napisao Bojan Đurić na sajtu "Novi pogledi".

njofra

pre 6 godina

Hrvatska nije medju favoritima. Nažalost.

Nadam se dobro odigranom turniru, i da Ukić igra što manje. On je kamen oko vrata toj reprezentaciji već 10 godina. Bolje, da Simon odigra na pleju.

Josip Nolan Smith 0.07

pre 6 godina

Naša neka pretpostavka je da bi Hrvatska mogla do medalje, međutim ukoliko u četvrtfinalu nalete na Srbiju...

ako se to dogodi, bojim se da će Srbija prvi put na velikom takmičenju pognutih glava napustiti parket, očigledno je da bez Raduljice Teodosića i Bjelice niste tim za zlato, a za medalju možda i jeste ako nas izbjegnete. :D važi i obratno, ako mi izbjegnemo vas i još neke jake reprezetnacije prije polufinala vjerujem u medalju. nije bitno kojeg sjaja, vrijeme je da se košarka vrati kući, i da Srbi konačno priznaju da Hrvati znaju igrati košarku, lijek za sve one koji govore da nismo košarkaška nacija je upravo u ovom EPrvenstvu, i ako osvojimo medalju jasno ćemo svim takvima dati do znanja da jesmo. a imamo ekipu koja iako nije kompletna, ne ovisi samo o Bojanu i Dariju, ali zasigurno su nam to trenutno dva najbolja igrača. i za kraj, ako Nolan Smith može ubaciti trojku uz zvuk sirene, onda možemo i mi ne mora to biti Srbija, iako bi bilo slatko da bude. https://www.youtube.com/watch?v=dn1tAMvHmk4 pozdrav Kecmanu od Nolana. :)

KAJV

pre 6 godina

ma spanjolci broj jedan su...vi ste strasno oslabljeni ,mi s bogdanovicem i saricem nemozemo puno bar tako mislim....al slovenci su ispred nas i vas.....doncic je cudo a o gragicu je glupo govorit..mogli bi iznenadit

Bokicar

pre 6 godina

Realno glavni favoriti su uz nas Španci i Francuzi.Ima tu još par jakih ekipa pre svih Litvanija i Hrvatska.Ali ne pribojavam se nikoga,mada deluje da su Španci prejaki na centrima,Francuzi na bekovima ni jedna ekipa nije u celini moćna i popunjena zbog brojnih izostanaka.Mada nama fali realno 9 igrača da ne nabrajam kojih.Ova ekipa uz oporavljenog Nedovića,Jovića kao prvog pleja Bogdanovića na 2-3 i atlete Kalinića i Lučića uz Mačvana i Kuzmića ima itekako oružja da udari na svaku ekipu i uđe u borbu za zlato.

Snake

pre 6 godina

Nekako od svih selekcija mislim da smo,uz Francuze, najvise oslabljeni jer nam ne igra 5 igraca (Raduljica po prikazanom u predhodnoj sezoni i ne zasluzuje da bude u 12).
Spanci ce uspeti da nadoknade izostanak Mirotica,Hrvati izostanak Zizica i Bilana ali izostanak Teodosica ce retko ko moci da nadomesti.
Ocekivao sam da Bobi izdominira sa Teom u tandemu.U toj prici bi i Bogdan imao vise prostora.
Ovako Bogdanovic ce morati sam da vuce i mozda i odlicna prilika da pokaze da li zasluzuje najveci ruki ugovor ikada.
Ako ne bude medalje treba podrzati ove momke jer samo je pitanje vremena kada cemo ponovo preuzeti evropski tron.
Spance po mom misljenju ocekuje bolna smena generacije,Hrvati perspektivni ali bez rezultata,Litvanci ce u buducnosti uvek biti pretedent na medalju ali nemaju pravog vodju (Valancijunas i Kuzminskas to nisu).
Jedino nam Francuzi mogu pomrsiti racune u naredna 2-3 evropska ciklusa.

triplem

pre 6 godina

kada se vec pozivate na realnost odgovorite sebi da li bi pobeda nase selekcije nad bilo kojim timom na prvenstvu bila iznenadjenje? koga je to ovog puta nemoguce dobiti? spanci? pobedjivali smo ih 2009 i 2010 sa jacim tim od ovog koji sada vode. Odbrana koju sam video u zadnjih nekoliko utakmica moze da samelje svaki tim u evropi. uostalom Zvezda je u EL pokazala sta kompaktnost tima moze da napravi. Ja licno 'realno' ocekujem 9 pobeda. iz inata.

menjam nick

pre 6 godina

Zelim vam dosta uzbudjenja dok pratite ovaj turnir B evropskih ekipa!:)
(ludilo u Srbiji, 22. avgust 2017 15:33)

Zato ga i igraju braca Gasol zar ne?

Divos

pre 6 godina

Да су дошле у комплетном саставу, по мени 4 репрезентације би се бориле за сам врх.
Грчка, Шпанија, Француска и олимпијски вицешампиони. Управо ове земље су осакатиле повреде и откази. Дефинитивно највише Стбију. Нас ко је клео није дангубио. Но и остале 3 су баш осакаћене.
Добре су ове екипе и даље, али сада су се ту приближиле и остале, посебно оне које нису толико погодиле повреде.

Ту бих одмах додао 2 одличне репрезентације. Словенију и Италију. Словенци имају одличну екипу, са Г.Драгићем, Дончићем и Рендолфом и одличним стручњаком на клупи, Кокошковим, могу до медаље.

Италија је наизглед oслабљена, без тројице претходних година важних (Барњани, Галинари, Ђентиле), али по мени, колико год апсурдно звучало, и нису. Сва тројица су и тако играчи који нису на ти са Месинином философијом кошарке заснованој на рационалној игри и јакој одбрани, и Месина сада има и играче и екипу по свом укусу. Могу далеко.

Ту су и Литванци које никад не треба отписати. Ту су и Турци, реално немају квалитет за висок домет, али домаћини, а као домаћини увек су загуљени.

Још двије репрезентације могу изненадити. Русија и посебно Летонија.

Тако, то је неких 10 репрезентација са којима по мени завршава круг оних који могу до медаље.
Остали, Немачка, или ЦГ, могли би изненадити рецимо у 1/8Ф, тешко да могу даље. Незгодна је и Белгија, али су запали и у незгодну нашу групу.

У сваком случају, ово ће бити јако занимљиво ЕП.

LN

pre 6 godina

Posle silnih otkaza nasih kosarkasa koji su imali idealnu sansu da se prosetaju kroz ovo prvenstvo, nesto slicno kao SFRJ u Zagrebu 1989. nemam neki stav koliko mozemo. U takvim prilikama pogledam sta svetske kladionice kazu, a kazu da su prvi favoriti naravno Spanci (kvota 2,60 dakle, ne apsolutni), zatim (iznenadjujuci) drugi favorit je SRBIJA sa kvotom 4,50 pa Francuzi 6,50. Slede, Grci 10, Litvanci 11, Italijani i Turci 17, Hrvati 21, Slovenci 23, ostali autsajderi za titulu. Pa da kazem onda prognozu posto sam naprasno postao "informisan", finale> mi i Hrvati, treci Litvanci. Mozda, staviti 100e na Hrvate. Kad ce nesto da urade ako ne sad, a dugo nisu.

MarcoPolo

pre 6 godina

ako sve ide kako treba i ako budemo bili prvi u grupi,u osmini finala idemo na crnu goru ili češku,u četvrt finalu italija,u polufinalu idemo na španiju ili hrvatsku...

mate

pre 6 godina

realno da su nam dosli zubac i zizic- broncu bi realno bilo ocekivat. Vi se sad zalite na brojne otkaze- razumite da Hrvatska od 1996 nikad nike dosla u najboljem sastavu. Sad mozemo uz dosta srece do polufinala- ako recimo budemo prvi u skupini. Uostalom vi ste nas lani dobili i bez teodosica? ne bih reka da smo jaci ni od vas, ni spanjolske. Francuska i litv su tu negdi sa nama, a vi i spanjolska favoriti...

Pavle

pre 6 godina

Oslabljeni jesmo, ali i tada u nekoj situaciji bi mogli da izgubimo u polufin kao sto se desilo a bili smo jaci nego sad. Centarska linija nam je jaka, a uz pomoc dobre odbrane i suta spolja mozemo do kraja. Nama svi igraci bez centara mogu da sipaju spolja a uz jovicevu odbranu lucicevu gagijevu nema straha,sve bekovske linije mogu da zatvore.

Krki

pre 6 godina

Jao sto ste objektivni kad je nasa selekcija u pitanju, cudo jedno! Ljudi dajte da se ne lozimo bez potrebe, 1/4 finala je realan domet za ovu ekipu. Uz malo srece i izvanredne igre mozda 1/2 finale a sve iznad toga je cist bonus.

Ako nekim nesrecnim slucajem natrcimo na spance, gubimo 20 razlike sa nasom najboljom partijom.

Nek odigraju muski, hrabro, pa sta bude. Ne treba ih opterecivati kolektivnim ludilom ove nase megalomanske nacije!

hijena

pre 6 godina

Шпанија је главни фаворит, и сигурно ће узети медаљу. По мени Литванци много јаки, исто фаворити за финале са Шпанијом. После њих Французи, Србија и можда Хрватска, сви остали су доста слабији сем можда ЦГ, ако сложи Боша игру.

Valjevska podvala

pre 6 godina

Španija glavni favorit, tu nema sumnje.
Videćemo Francuzi u ovom izmenjenom sastavu šta mogu, pripremni period ne obećava mnogo, mada cenim da će sve to doći na mesto do početka prvenstva.
Litvanci uvek u krugu favorita, sa kakvim god timom da dođu. Ne bih baš nešto Hrvate izdvajao, sumnjam da Šarić i Bogdanović mogu celo prvenstvo sami da iznesu, neko četvrtfinale je realno.

Što se Srbije tiče, tu sam već subjektivan. Jović ima 27. godina, mora da pokaže šta zna, ovo je njegova prilika da zablista, odmeni Tea i pokaže da se na njega može računati. Idemo po zlato

Pavel

pre 6 godina

Mislim da ce \Dragan Milosavljevic biti u sastavu pre Lazica... Obojica su odlicni u odbrani, ali je dragan bolji u napadu... Bogdan ce sa Jovicem pokriti minute na pleju, tako da ako se oporavi Nedovic, Micic ce verovatno otpasti iz 12. Po meni ovo nam je sastav:

5. Marjanovic, Kuzmic, Stimac,
4. Macvan, Bircevic,
3. Kalinic, Lucic,
2. Bogdanovic, Milosavljevic, (Guduric),
1. Jovic, Nedovic - ?, (Micic).

Uzmi Sale 9. titulu!

pre 6 godina

Nemanja Nedovic
Nemanja Krstic
Nemanja Bjelica
Stefan Markovic
Djordje Gagic
Danilo Andjusic
Rasko Katic
VASILIJE MICIC
NIKOLA KALINIC
BOGDAN BOGDANOVIC
NEMANJA NEDOVIC
VLADIMIR STIMAC

...su 2013. godine dosli do 1/4 finala evropskog prvenstva u Sloveniji.
Da li smatrate da...

Stefan Jovic
VASILIJE MICIC
NEMANJA NEDOVIC
BOGDAN BOGDANOVIC
Dragan Milosavljevic
Branko Lazic
Vladimir Lucic
NIKOLA KALINIC
Milan Macvan
VLADIMIR STIMAC
Rasko Katic
Boban Marjanovic

...ne mogu isto to da urade i dodju makar do polufinala evropskog prvenstva?
Smatram da je to pateticno i kukavicko potcenjivanje naseg tima ili u najbolju ruku pricanje obrnutog od realnog kako bi se dozvala neka visa sila u pomoc :). Realni domet svih navedenih reprezentacije ovde, dakle Spanija, Francuska, Litvanija, Hrvatska i mi, je polufinale. Neko ce morati da sagne glavu pre polufinala od gore navedenih i da se vrati kuci, a to sigurno necemo biti mi. A onda u polufinalu neka igre pocnu.

Kalimero

pre 6 godina

Cuj kockasti hahahha pa kad su oni sta osvojili,stalno se busaju kako su jaki a nisu ni do kolena Srbiji. Dajte neki realniji spisak potencijalnih osvajaca medalja.

Buki

pre 6 godina

Ja sam jako razocaran sto neidemo u najacem satavu na prvenstvo i da pokusamo uzeti zlato,citam ovde vec danima komentare kako evropsko prvenstvo nije mnogo vazno i kako neprivlaci velike igrace da ucestvuj.Kao bitna su svetska i olimpijada ajde molim da mi neko objasni kako tamo da dodjemo do zlata pored Amera i evropski sampionati treba zato tamo da idemo u najacem sastavu da napadamo zlato a mi kao cuvamo se za olimpijadu gde nas ameri nakantaju 40 razlike i osramotimo se.Mi ako smo kosarkaska nacija kako sebe nazivamo i dolazimo iz evrope onda treba da se trudimo i da budemo najbolji u toj evropi,ovaj sastav sto ide na sampionat ima sansu da uzme medalju ali nazalost ne zlatnu zbog igraca kojima je prece to da sede cele godine i coskare po terenu u nba.

Branko Potezica

pre 6 godina

Sto se tice favorita na Evrobasketu ja cu ko nas brat Brondbi:


Letonija i Kristaps Porzingis, Letonija i Kristaps Porzingis
Letonija i Kristaps Porzingis, Letonija i Kristaps Porzingis
Letonija i Kristaps Porzingis, Letonija i Kristaps Porzingis

i samo

Letonija i Kristaps Porzingis, Letonija i Kristaps Porzingis
Letonija i Kristaps Porzingis, Letonija i Kristaps Porzingis
Letonija i Kristaps Porzingis, Letonija i Kristaps Porzingis

i samo

Letonija i Kristaps Porzingis, Letonija i Kristaps Porzingis
Letonija i Kristaps Porzingis, Letonija i Kristaps Porzingis
Letonija i Kristaps Porzingis, Letonija i Kristaps Porzingis

i samo

Letonija i Kristaps Porzingis, Letonija i Kristaps Porzingis
Letonija i Kristaps Porzingis, Letonija i Kristaps Porzingis
Letonija i Kristaps Porzingis, Letonija i Kristaps Porzingis


Oprostite mi nisam mogao odoleti.

ludilo u Srbiji

pre 6 godina

Dugo ocekivano EP u kosarci??? :)))
Da, ali samo u Srbiji koja prednjaci sa preuvelicavanjem znacaj ovog turnira!
Ali nije to cudno jer vi i na vesti o prijateljskim utakmicama Srbije ostavite po 500 komentara:)
U ostatku sveta niko ovo EP ni ne pominje, mozda umereno u samo 3-4 evropske zemlje, ali nigde nije ovakva ludnica kao u Srbiji!
Jedini kosarkaski turnir na koji sesvet lozi je onaj na OI, a otkazi svih najboljih kosarkasa za ovo EP su najbolji dokaz za to!
Zelim vam dosta uzbudjenja dok pratite ovaj turnir B evropskih ekipa!:)

herojulice

pre 6 godina

Spanija osvaja.Litvanija uzima jednu od medalja,aa treca ekipa zavisi i od zreba u cetvrtfinalu,Srbija ,Francuska,Grcka.Hrvati nisu losi,ali ,jednostavno desice se ALI.Steta za otkaze velkih zvezda.

hijena

pre 6 godina

Шпанија је главни фаворит, и сигурно ће узети медаљу. По мени Литванци много јаки, исто фаворити за финале са Шпанијом. После њих Французи, Србија и можда Хрватска, сви остали су доста слабији сем можда ЦГ, ако сложи Боша игру.

Uzmi Sale 9. titulu!

pre 6 godina

Nemanja Nedovic
Nemanja Krstic
Nemanja Bjelica
Stefan Markovic
Djordje Gagic
Danilo Andjusic
Rasko Katic
VASILIJE MICIC
NIKOLA KALINIC
BOGDAN BOGDANOVIC
NEMANJA NEDOVIC
VLADIMIR STIMAC

...su 2013. godine dosli do 1/4 finala evropskog prvenstva u Sloveniji.
Da li smatrate da...

Stefan Jovic
VASILIJE MICIC
NEMANJA NEDOVIC
BOGDAN BOGDANOVIC
Dragan Milosavljevic
Branko Lazic
Vladimir Lucic
NIKOLA KALINIC
Milan Macvan
VLADIMIR STIMAC
Rasko Katic
Boban Marjanovic

...ne mogu isto to da urade i dodju makar do polufinala evropskog prvenstva?
Smatram da je to pateticno i kukavicko potcenjivanje naseg tima ili u najbolju ruku pricanje obrnutog od realnog kako bi se dozvala neka visa sila u pomoc :). Realni domet svih navedenih reprezentacije ovde, dakle Spanija, Francuska, Litvanija, Hrvatska i mi, je polufinale. Neko ce morati da sagne glavu pre polufinala od gore navedenih i da se vrati kuci, a to sigurno necemo biti mi. A onda u polufinalu neka igre pocnu.

Valjevska podvala

pre 6 godina

Španija glavni favorit, tu nema sumnje.
Videćemo Francuzi u ovom izmenjenom sastavu šta mogu, pripremni period ne obećava mnogo, mada cenim da će sve to doći na mesto do početka prvenstva.
Litvanci uvek u krugu favorita, sa kakvim god timom da dođu. Ne bih baš nešto Hrvate izdvajao, sumnjam da Šarić i Bogdanović mogu celo prvenstvo sami da iznesu, neko četvrtfinale je realno.

Što se Srbije tiče, tu sam već subjektivan. Jović ima 27. godina, mora da pokaže šta zna, ovo je njegova prilika da zablista, odmeni Tea i pokaže da se na njega može računati. Idemo po zlato

Pavel

pre 6 godina

Mislim da ce \Dragan Milosavljevic biti u sastavu pre Lazica... Obojica su odlicni u odbrani, ali je dragan bolji u napadu... Bogdan ce sa Jovicem pokriti minute na pleju, tako da ako se oporavi Nedovic, Micic ce verovatno otpasti iz 12. Po meni ovo nam je sastav:

5. Marjanovic, Kuzmic, Stimac,
4. Macvan, Bircevic,
3. Kalinic, Lucic,
2. Bogdanovic, Milosavljevic, (Guduric),
1. Jovic, Nedovic - ?, (Micic).

herojulice

pre 6 godina

Spanija osvaja.Litvanija uzima jednu od medalja,aa treca ekipa zavisi i od zreba u cetvrtfinalu,Srbija ,Francuska,Grcka.Hrvati nisu losi,ali ,jednostavno desice se ALI.Steta za otkaze velkih zvezda.

Branko Potezica

pre 6 godina

Sto se tice favorita na Evrobasketu ja cu ko nas brat Brondbi:


Letonija i Kristaps Porzingis, Letonija i Kristaps Porzingis
Letonija i Kristaps Porzingis, Letonija i Kristaps Porzingis
Letonija i Kristaps Porzingis, Letonija i Kristaps Porzingis

i samo

Letonija i Kristaps Porzingis, Letonija i Kristaps Porzingis
Letonija i Kristaps Porzingis, Letonija i Kristaps Porzingis
Letonija i Kristaps Porzingis, Letonija i Kristaps Porzingis

i samo

Letonija i Kristaps Porzingis, Letonija i Kristaps Porzingis
Letonija i Kristaps Porzingis, Letonija i Kristaps Porzingis
Letonija i Kristaps Porzingis, Letonija i Kristaps Porzingis

i samo

Letonija i Kristaps Porzingis, Letonija i Kristaps Porzingis
Letonija i Kristaps Porzingis, Letonija i Kristaps Porzingis
Letonija i Kristaps Porzingis, Letonija i Kristaps Porzingis


Oprostite mi nisam mogao odoleti.

Krki

pre 6 godina

Jao sto ste objektivni kad je nasa selekcija u pitanju, cudo jedno! Ljudi dajte da se ne lozimo bez potrebe, 1/4 finala je realan domet za ovu ekipu. Uz malo srece i izvanredne igre mozda 1/2 finale a sve iznad toga je cist bonus.

Ako nekim nesrecnim slucajem natrcimo na spance, gubimo 20 razlike sa nasom najboljom partijom.

Nek odigraju muski, hrabro, pa sta bude. Ne treba ih opterecivati kolektivnim ludilom ove nase megalomanske nacije!

triplem

pre 6 godina

kada se vec pozivate na realnost odgovorite sebi da li bi pobeda nase selekcije nad bilo kojim timom na prvenstvu bila iznenadjenje? koga je to ovog puta nemoguce dobiti? spanci? pobedjivali smo ih 2009 i 2010 sa jacim tim od ovog koji sada vode. Odbrana koju sam video u zadnjih nekoliko utakmica moze da samelje svaki tim u evropi. uostalom Zvezda je u EL pokazala sta kompaktnost tima moze da napravi. Ja licno 'realno' ocekujem 9 pobeda. iz inata.

menjam nick

pre 6 godina

Zelim vam dosta uzbudjenja dok pratite ovaj turnir B evropskih ekipa!:)
(ludilo u Srbiji, 22. avgust 2017 15:33)

Zato ga i igraju braca Gasol zar ne?

Kalimero

pre 6 godina

Cuj kockasti hahahha pa kad su oni sta osvojili,stalno se busaju kako su jaki a nisu ni do kolena Srbiji. Dajte neki realniji spisak potencijalnih osvajaca medalja.

Snake

pre 6 godina

Nekako od svih selekcija mislim da smo,uz Francuze, najvise oslabljeni jer nam ne igra 5 igraca (Raduljica po prikazanom u predhodnoj sezoni i ne zasluzuje da bude u 12).
Spanci ce uspeti da nadoknade izostanak Mirotica,Hrvati izostanak Zizica i Bilana ali izostanak Teodosica ce retko ko moci da nadomesti.
Ocekivao sam da Bobi izdominira sa Teom u tandemu.U toj prici bi i Bogdan imao vise prostora.
Ovako Bogdanovic ce morati sam da vuce i mozda i odlicna prilika da pokaze da li zasluzuje najveci ruki ugovor ikada.
Ako ne bude medalje treba podrzati ove momke jer samo je pitanje vremena kada cemo ponovo preuzeti evropski tron.
Spance po mom misljenju ocekuje bolna smena generacije,Hrvati perspektivni ali bez rezultata,Litvanci ce u buducnosti uvek biti pretedent na medalju ali nemaju pravog vodju (Valancijunas i Kuzminskas to nisu).
Jedino nam Francuzi mogu pomrsiti racune u naredna 2-3 evropska ciklusa.

focus

pre 6 godina

Bas cudan tekst. Kako to da je Litvanija "tabadzijska"ekipa? Pa i mi smo! Zato smo i toliko dobri u ovom sportu. A i oni. Pa mi cemo da se ubijemo (mislim na ekipu i strucni stab) da uzmemo medalju. Igramo ozbiljno i pravimo pitanje zivota i smrti za jednu loptu ili kako da izvedemo aut. To je zato sto je Djordjevic isto to morao da radi kad je bio igrac i kad su ga nasi treneri to isto ucili. Mnogo je velika razlika izmedju nas i Francuske jer oni hoce da budu prvi, ali opusteno, a i mi hocemo da budemo prvi, ali da i poginemo za to. Mislim da je nas tim najagresivniji i najborbeniji. Nikad prljavo, ali bas bas jako tesko za nase protivnike. Tako se igra kosarka. To isto igra i Litvanija.

Buki

pre 6 godina

Ja sam jako razocaran sto neidemo u najacem satavu na prvenstvo i da pokusamo uzeti zlato,citam ovde vec danima komentare kako evropsko prvenstvo nije mnogo vazno i kako neprivlaci velike igrace da ucestvuj.Kao bitna su svetska i olimpijada ajde molim da mi neko objasni kako tamo da dodjemo do zlata pored Amera i evropski sampionati treba zato tamo da idemo u najacem sastavu da napadamo zlato a mi kao cuvamo se za olimpijadu gde nas ameri nakantaju 40 razlike i osramotimo se.Mi ako smo kosarkaska nacija kako sebe nazivamo i dolazimo iz evrope onda treba da se trudimo i da budemo najbolji u toj evropi,ovaj sastav sto ide na sampionat ima sansu da uzme medalju ali nazalost ne zlatnu zbog igraca kojima je prece to da sede cele godine i coskare po terenu u nba.

MarcoPolo

pre 6 godina

ako sve ide kako treba i ako budemo bili prvi u grupi,u osmini finala idemo na crnu goru ili češku,u četvrt finalu italija,u polufinalu idemo na španiju ili hrvatsku...

Pavle

pre 6 godina

Oslabljeni jesmo, ali i tada u nekoj situaciji bi mogli da izgubimo u polufin kao sto se desilo a bili smo jaci nego sad. Centarska linija nam je jaka, a uz pomoc dobre odbrane i suta spolja mozemo do kraja. Nama svi igraci bez centara mogu da sipaju spolja a uz jovicevu odbranu lucicevu gagijevu nema straha,sve bekovske linije mogu da zatvore.

Ni Amer ni Rus

pre 6 godina

Naša neka pretpostavka je da bi Hrvatska mogla do medalje, međutim ukoliko u četvrtfinalu nalete na Srbiju... 

ako se to dogodi, bojim se da će Srbija prvi put na velikom takmičenju pognutih glava napustiti parket, očigledno je da bez Raduljice Teodosića i Bjelice niste tim za zlato, a za medalju možda i jeste ako nas izbjegnete. :D važi i obratno, ako mi izbjegnemo vas i još neke jake reprezetnacije prije polufinala vjerujem u medalju. nije bitno kojeg sjaja, vrijeme je da se košarka vrati kući, i da Srbi konačno priznaju da Hrvati znaju igrati košarku, lijek za sve one koji govore da nismo košarkaška nacija je upravo u ovom EPrvenstvu, i ako osvojimo medalju jasno ćemo svim takvima dati do znanja da jesmo. a imamo ekipu koja iako nije kompletna, ne ovisi samo o Bojanu i Dariju, ali zasigurno su nam to trenutno dva najbolja igrača. i za kraj, ako Nolan Smith može ubaciti trojku uz zvuk sirene, onda možemo i mi ne mora to biti Srbija, iako bi bilo slatko da bude. https://www.youtube.com/watch?v=dn1tAMvHmk4 pozdrav Kecmanu od Nolana. :)
(Josip Nolan Smith 0.07, 22. avgust 2017 16:42)

A ako ne uzmete medalju na ovom prvenstvu onda ce sledece da bude lek i tako u krug. Imamo mi jedan takav klub, zovemo je FK Sledeca Sezona i oni isto misle da zasluzuju svasta nesto...

primorac-cg

pre 6 godina

Obozavam kosarku i jedva cekam da pocne!
Puno srece svim komsijama a sto se moje repke tice, nadam se prolasku u 1/8.
Gajba piva je spremna! :)

zoki

pre 6 godina

U principu tačno, samo ne razumem zašto novinari uvek potenciraju "braću Gasol"? Time se praktično izjednačuju kvaliteti dva brata koji, premda su obojica fenomenalni igrači, ipak nisu na istom nivou kvalitetom.
Pau Gasol je jedan od najboljih evropskih košarkaša ikada i apsolutno ključni igrač Španije, čovek koji im maltene sam donosi trofeje. Mark Gasol je fenomenalan igrač, ali ni blizu legenda i dominator kao Pau.

dragan

pre 6 godina

"Sagledano sa svih strana (uspesi na prethodnim šampionatima, sastav, selektor...) predstavljamo vam pet selekcija favorita: Španija, Francuska, Srbija, Litvanija i Hrvatska. "

Pa sta onda u spisku trazi Hrvatska? Uskoro ce cetvrt veka kako nije imala uspeha na prethodnim sampionatima.

EU

pre 6 godina

Nedović je otputovao u Grčku ali neće igrati. Mada ne verujem da bi ga Đorđević vozao Kopaonik-Beograd-Kopaonik-Beograd-Malaga-Atina da ne planira da ga čeka da se oporavi za Evropsko, ako ga ne bude zvao nije ispao fer prema dečku, čisto zbog svih sati u putovanju

mate

pre 6 godina

realno da su nam dosli zubac i zizic- broncu bi realno bilo ocekivat. Vi se sad zalite na brojne otkaze- razumite da Hrvatska od 1996 nikad nike dosla u najboljem sastavu. Sad mozemo uz dosta srece do polufinala- ako recimo budemo prvi u skupini. Uostalom vi ste nas lani dobili i bez teodosica? ne bih reka da smo jaci ni od vas, ni spanjolske. Francuska i litv su tu negdi sa nama, a vi i spanjolska favoriti...

JJ

pre 6 godina

Kosarka, ubedljivo najuzbudljiviji, najdinamicniji, najpametniji sport, pa jos smo decenijama favoriti, znaci uzbudljiva zavrsnica prvenstva uvek, a neki procitaju tekst I komentare I onda hejtuju.... Uzivajte bre ljudi

Divos

pre 6 godina

Да су дошле у комплетном саставу, по мени 4 репрезентације би се бориле за сам врх.
Грчка, Шпанија, Француска и олимпијски вицешампиони. Управо ове земље су осакатиле повреде и откази. Дефинитивно највише Стбију. Нас ко је клео није дангубио. Но и остале 3 су баш осакаћене.
Добре су ове екипе и даље, али сада су се ту приближиле и остале, посебно оне које нису толико погодиле повреде.

Ту бих одмах додао 2 одличне репрезентације. Словенију и Италију. Словенци имају одличну екипу, са Г.Драгићем, Дончићем и Рендолфом и одличним стручњаком на клупи, Кокошковим, могу до медаље.

Италија је наизглед oслабљена, без тројице претходних година важних (Барњани, Галинари, Ђентиле), али по мени, колико год апсурдно звучало, и нису. Сва тројица су и тако играчи који нису на ти са Месинином философијом кошарке заснованој на рационалној игри и јакој одбрани, и Месина сада има и играче и екипу по свом укусу. Могу далеко.

Ту су и Литванци које никад не треба отписати. Ту су и Турци, реално немају квалитет за висок домет, али домаћини, а као домаћини увек су загуљени.

Још двије репрезентације могу изненадити. Русија и посебно Летонија.

Тако, то је неких 10 репрезентација са којима по мени завршава круг оних који могу до медаље.
Остали, Немачка, или ЦГ, могли би изненадити рецимо у 1/8Ф, тешко да могу даље. Незгодна је и Белгија, али су запали и у незгодну нашу групу.

У сваком случају, ово ће бити јако занимљиво ЕП.

remax

pre 6 godina

Nema potrebe toliko licitirati imenima jer svako ko prati sport zna da najčešće ne određuje to konačan plasman u timskim sportovima.
Imamo mi i dosta odličnih imena ali naš najveći adut je čovek na klupi i to što u ovom sportu predstavlja Srbija.
Kao i uvek, veliki sam optimista.

dos

pre 6 godina

Previste ste fokusirani na to sta bi bilo kad bi bilo da igraju Teo, Jokic itd... Uz mudru rotaciju ovih igraca koji ce igrati, mislim da mozemo odigrati dobar turnir i biti zadovoljni ishodom na kraju, sto se tice ostalih samo bih dodao Sloveniju, mozda ne kao favorita za medalju, ali kao potencijalno iznenadjenje turnira sto da ne? Mada i medalja ne bi iznenadila

Bojana

pre 6 godina

Na osnovu kojih je to dosadašnjih rezultata Hrvatska jedan od favorita? Nisu osvojili medalju na bilo kojem takmičenju ounih 22 godine, a za vas su favoriti?! Favorit za sta oni mogu biti? Za četvrtfinale- možda!

MWill

pre 6 godina

Hrvati vecito bez pleja, a sada i bez centra... Dzabe im Bogdanovic i Saric kad su tanki na dve kljucne pozicije... Ja mislim da oni nemaju sanse za medalju.

David

pre 6 godina

Spanjolska je po meni daleko najjaca na papiru, realo je da oni osvoje zlato. Mislim da ih Srbija tesko moze dobiti bez Tea, znaci Srbima srebro. A Hrvatska ima previse oscilacija u kvaliteti igraca, realo tu su samo dva igraca koja rade razliku...ali mozda se okite broncom, iako bi se lako Litva mogla ubaciti na 2. ili 3mj.
Opcenito, previse odustanaka...steta

Gde ja živim

pre 6 godina

Španci jesu prvi favoriti zbog braće Gasol, Hrvati imaju dobre igrače, videćemo da li imaju dobar tim. Litvanci znaju da igraju teške mečeve, znaju malo "prljavije" ili grublje da odigraju, da svedu protivnika na mali broj poena i tu im je šansa. Nemaju više artiljeriju na spoljnim pozicijama (kao npr Letonci), ali su nezgodni. Doduše neki ovde ih pominju kao da su Ameri, ja ne mislim da su toliko jaki, ali nezgodni da. Valančijunas ne može baš toliko da izdominira protiv Bobija kao protiv Bradulje. Francuzi su mi prilična nepoznanica. Mogu dosta, ali i ništa. Oni samo da ne nalete na Špance, tad gube već u svlačionici i to 20+. Mislim da Slovenci mogu dosta (Dragić, Dončić i Kokoškov vrlo ozbiljan stručnjak). A mi, nisam siguran da bi se baš prošetali do zlata u punom sastavu kao i što nisam siguran da ćemo da puknemo. Verujem u ove momke i u Saleta, pa na kraju krajeva koji đavo idemo tamo ako se ne "pobijemo" za zlato.

Pročitajte poslednja dva pasusa koja je napisao Bojan Đurić na sajtu "Novi pogledi".

njofra

pre 6 godina

Hrvatska nije medju favoritima. Nažalost.

Nadam se dobro odigranom turniru, i da Ukić igra što manje. On je kamen oko vrata toj reprezentaciji već 10 godina. Bolje, da Simon odigra na pleju.

ludilo u Srbiji

pre 6 godina

Dugo ocekivano EP u kosarci??? :)))
Da, ali samo u Srbiji koja prednjaci sa preuvelicavanjem znacaj ovog turnira!
Ali nije to cudno jer vi i na vesti o prijateljskim utakmicama Srbije ostavite po 500 komentara:)
U ostatku sveta niko ovo EP ni ne pominje, mozda umereno u samo 3-4 evropske zemlje, ali nigde nije ovakva ludnica kao u Srbiji!
Jedini kosarkaski turnir na koji sesvet lozi je onaj na OI, a otkazi svih najboljih kosarkasa za ovo EP su najbolji dokaz za to!
Zelim vam dosta uzbudjenja dok pratite ovaj turnir B evropskih ekipa!:)

Bokicar

pre 6 godina

Realno glavni favoriti su uz nas Španci i Francuzi.Ima tu još par jakih ekipa pre svih Litvanija i Hrvatska.Ali ne pribojavam se nikoga,mada deluje da su Španci prejaki na centrima,Francuzi na bekovima ni jedna ekipa nije u celini moćna i popunjena zbog brojnih izostanaka.Mada nama fali realno 9 igrača da ne nabrajam kojih.Ova ekipa uz oporavljenog Nedovića,Jovića kao prvog pleja Bogdanovića na 2-3 i atlete Kalinića i Lučića uz Mačvana i Kuzmića ima itekako oružja da udari na svaku ekipu i uđe u borbu za zlato.

Josip Šarićius Dario

pre 6 godina

boki@ nije sporno da Srbija i bez pola ključne petorke, može do medalje, imate jak tim i još jaču tradiciju koja vas gura sama po sebi u vrh. možda Hrvatska i nema uspjeha u prošlosti, od 1995 i silaska s postolja, ali ne zbog prokletstva jasno je da to vi iz Srbije forsate jer nas pod..avate tako, no prava je istina da to nema veze s time, jednostavno nismo imali tim niti kemiju da se dignemo na postolje nakon one generacije što je stasala za vrijeme juge, a i iskreno realno nemamo trenere ko vi Srbi, kada vidim da nama Aco i Peras praktički najbolji treneri očito je da nismo na trenerskom nivou Srbije, a uz to falilo nam je i igrača koji bi mogli parirati Srbije, ipak sjetimo se Turske kada ste nas pobjedili s pola koša razlike, u Riju ista priča, u Ateni ista priča, Đorđević uprdio tricu da ne znam ni sam kako uz zvuk sirene, ali to je košarka naši nikako da shvate dok nije gotov onije gotovo, tako smo i protiv turske u nogometu slavili pa dok smo mi slavili turci nam zabiše gol za produžetke, cibona slavila bojana pa joj kecman presudio dok su slavili, uglavnom, imamo taj problem da shvatimo da nije gotovo dok nije gotovo. ali sada imamo roster igrača, koji nam jamči da možemo nešto napravit, vidim da mnogi to ovdje ne razumju, Hrvatska će u idućih par godina uz Srbiju Litvu Španjolsku i Francusku biti sigurno najbolja ekipa europe, imat ćemo širinu i 4-5 NBA igrača, dakle sve govori da ćemo se sretat često u budućnosti na EP-SP-Olimpijadi. tko bude bolji neka pobjedi.

Prika iz susjedstva

pre 6 godina

Nisu kocke, nego kvadrati. A više od pola komentara "ma gde bre Hrvati". U teškom ste psihičkom stanju, braćo i sestre....

todor

pre 6 godina

Bez Teodisica, Jokica i Braduljice i 1/4 je uspeh. Ne bacajte breme favorita na ostale momke, nisu to zasluzili
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Kursula, 22. avgust 2017 15:15)

Tako je! Mice male, ako pobede Engleze i Ruse moramo biti zadovoljni. Ipak nemamo niti jednog igrača koji igra recimo za Sakramento, Fenerbahče, Detroit... Niti jednog igrača koji je rekorder evrolige u asistencijama; Niti jednog igrača koji je prošle sezone bio najbolji strelac evrokupa itd...

O'Reilly

pre 6 godina

Ma, Hrvatskoj su otkazali: Hezonja, Zizic, Zubac, Rudez, Bilan, ali ova zadnja je pitanje da li bi i igrali... Od 7 igraca iz NBA, samo 3 su im u timu- Bogdanovic, Saric i Bender...

Lopaa

pre 6 godina

Srbija i Hrvatsak nikako ne mogu jedni na druge u cetvrtfinallu,u osmini da, u eventualnom polufinalu da ali ni teoretski ne mogu u cetvrtfinalu

Fabrika

pre 6 godina

Da li biste bili ljubazni da uklonite taj cudni nadimak nase reprezentacije jer ja ne mogu da navijam za nekakve "orlove" niti za bilo kakve druge grabljivice ili lesinare? Bilo bi lepo kada biste malo istrazivali i saznali pa potom objavili koji je "genije" nadenuo taj uzasni nadimak nasoj reprezentaciji. Hvala!

Josip Nolan Smith 0.07

pre 6 godina

Naša neka pretpostavka je da bi Hrvatska mogla do medalje, međutim ukoliko u četvrtfinalu nalete na Srbiju...

ako se to dogodi, bojim se da će Srbija prvi put na velikom takmičenju pognutih glava napustiti parket, očigledno je da bez Raduljice Teodosića i Bjelice niste tim za zlato, a za medalju možda i jeste ako nas izbjegnete. :D važi i obratno, ako mi izbjegnemo vas i još neke jake reprezetnacije prije polufinala vjerujem u medalju. nije bitno kojeg sjaja, vrijeme je da se košarka vrati kući, i da Srbi konačno priznaju da Hrvati znaju igrati košarku, lijek za sve one koji govore da nismo košarkaška nacija je upravo u ovom EPrvenstvu, i ako osvojimo medalju jasno ćemo svim takvima dati do znanja da jesmo. a imamo ekipu koja iako nije kompletna, ne ovisi samo o Bojanu i Dariju, ali zasigurno su nam to trenutno dva najbolja igrača. i za kraj, ako Nolan Smith može ubaciti trojku uz zvuk sirene, onda možemo i mi ne mora to biti Srbija, iako bi bilo slatko da bude. https://www.youtube.com/watch?v=dn1tAMvHmk4 pozdrav Kecmanu od Nolana. :)

jianlian

pre 6 godina

Prema do sad viđenom jedino su Španija i Francuska ispred nas, bar po rešenjima u napadu, e sad nisu se još susreli sa našom atomskom odbranom a kako bi to izgledalo nisam siguran, jednostavno ne znam koji su dometi naše igre, bili smo u velikom usponu forme, treba videti i ovaj Akropolis turnir da li nastavljamo tim trendom..

Markobg

pre 6 godina

Mislim da mi stratujemo iz drugog reda favorita i da nam je medalja ako igramo kako znamo gotovo obezbeđena

Favoriti po meni

Španija/Litvanija
Srbija/Francuska
Hrvatska /Turska
Grčka/Rusija

LN

pre 6 godina

Posle silnih otkaza nasih kosarkasa koji su imali idealnu sansu da se prosetaju kroz ovo prvenstvo, nesto slicno kao SFRJ u Zagrebu 1989. nemam neki stav koliko mozemo. U takvim prilikama pogledam sta svetske kladionice kazu, a kazu da su prvi favoriti naravno Spanci (kvota 2,60 dakle, ne apsolutni), zatim (iznenadjujuci) drugi favorit je SRBIJA sa kvotom 4,50 pa Francuzi 6,50. Slede, Grci 10, Litvanci 11, Italijani i Turci 17, Hrvati 21, Slovenci 23, ostali autsajderi za titulu. Pa da kazem onda prognozu posto sam naprasno postao "informisan", finale> mi i Hrvati, treci Litvanci. Mozda, staviti 100e na Hrvate. Kad ce nesto da urade ako ne sad, a dugo nisu.

Rajko

pre 6 godina

kockasti mogu vrlo lako da naplate sve frustracije. Imaju dobar tim i odlične pojedince koji su čini mi se sazreli sa svih strana.
(klo, 22. avgust 2017 17:01)
Kao i dosad,mi cemo uzimati i dalje medalje sa dobrim timom a oni ce nastaviti sa prokletstvom..iako imaju solidan tim,mada i njima je otkazalo dosta igraca.

Dejan CZ

pre 6 godina

Hrvati ce uzeti sigurno medalju ukoliko se ne bude igrala treca cetvrtina...
Spanija bez dvojca iz Reala vrlo ranjiva,za taj poduhvat treba im zaustaviti igru u reketu,spolja od matorog Navara vec odavno nema preterane koristi...
Francuska bez Parkera kao i mi bez Tea ali ostatak tima koheziono nas dosta jaci...
Litvanija uvek nepoznanica i najnepredvidija reprezentacija u bilo kom sastavu da igraju,igru baziraju na sutu i ukoliko ih krene sipa ko letni pljusak a i pod kosem imaju coveka koji je rasturio celu nasu centarsku liniju u proslom polufinalu...
Srbija iz navijackog ugla bas se ne da biti puno objektivan pa cu preskociti opservaciju...
Ostalo pod rubriku ostalo...

estiar

pre 6 godina

Tesko ce se Sale odlucivati izmedju Lazica i Nedovica kako ste napisali, vec pre izmedju Lazica i Milosavljevica, posto su slican kalibar igraca (odlicni u defanzivi). Naravno ako Nedovic ne bude dovoljno spreman, idu obojca.

Kol

pre 6 godina

Spanci, Francuzi, Litvanci ako ih krene sut niko ih nece zaustaviti, i to je to svi ostali mogu dosta a mogu i da ispadnu u cetvrtfinalu, da smo kompletni potpisao bih zlato bez razmisljanja ali posto nismo sta god da urade ja cu biti zadovoljan jer uvek daju 100% na parketu, Hrvati imaju opasan sastav to to treba priznati koliko ce da urade videcemo jer imaju gubitnicki mentalitet, ali imaju odlicne igrace!

Goran dobric

pre 6 godina

1/8. Francuska-Njemacka
Grcka- Izrael
Slovenija-Italija
Litvanija- Finska
Srbija- Ceska
Turska-Crna gora
Spanija-Rusija
hrvatska- Letonija

1/4. Slovenija-Spanija
Turska-Francuska
Litvanija- hrvatska
Srbija-Grcka

1/2. Spanija-Turska
Litvanija-Srbija

Turska- Srbija

Srbija

KAJV

pre 6 godina

ma spanjolci broj jedan su...vi ste strasno oslabljeni ,mi s bogdanovicem i saricem nemozemo puno bar tako mislim....al slovenci su ispred nas i vas.....doncic je cudo a o gragicu je glupo govorit..mogli bi iznenadit

Иван

pre 6 godina

Поновићу: од сада па надаље увек ће фаворити на европским првенствима у кошарци бити Шпанци, Французи или неко из комерцијално занимљивих земаља. НБА се обогатила због ширења по свету, и зато су јој потребни као промотери по иностранству НБА кошаркаши са тих комерцијалних подручја. НБА Шпанцима се увек дозвољавало да иду и на најнебитнија такмичења (евробаскете) у великом броју. Французима такође. Таквима као што смо ми, Литванци, Грци остаје да се боре за остале медаље, јер ми јесмо кошаркашки фанатици, али оно што ваља код нас НБА узме и држи код себе, а не ставља у излог као Шпанце.

И после ће да се прича о сјајним шпанским генерацијама... А неравноправно свако такмичење с њима, јер су они углавном комплетни, а такви као ми осакаћени отказима.

maximilijan

pre 6 godina

znaci podjela medalja je sljedeca: zlato Litvanija, srebro Hrvatska, bronca Spanjolska, drvo Francuska i naravno po bombon od delegacije fibe za vase igrace jer ipak treba odigrati nesto za 5. mjesto

mm

pre 6 godina

(remax, 22. avgust 2017 20:41)

Majstore, a zašto onda Njemačku (Nemčka) ne zoveš Germanija ili Dojčlandija? Tako bi i Poljsku mogao zvati Polandija. Ili zašto Nizozemsku (Nederland) zoveš po pokrajini Holandiji a ne po imenu države, Nederlandija, kad u srpskom jeziku već tako selektivno prevodite?

remax

pre 6 godina

@ mm

Moje pitanje je bilo test za vaš čuveni smisao za humor i taj test je očekivano prošao.
A može da posluži i kao odgovor onom smaraču za fudbal i handbol.

007

pre 6 godina

Miloš Teodosić, Ognjen Jaramaz, Stefan Marković, Vanja Marinković, Rade Zagorac, Marko Kešelj, Marko Simonović, Nemanja Bjelica, Luka Mitrović, Nikola Jokić, Miroslav Raduljica, Nikola Milutinov. Ekipa koja ne igra za reprezentaciju je po meni zdrava bolja od ove koja igra. I opet smo najjači na centru.

Volimtebosno

pre 6 godina

Litvanija i Srbija imale srece na zadnjih nekoliko takmicenja,na ovom nece.Hrvati gube u 1/8 ili 1/4. Spanija uzima ladno.Slovenija uzima bronzu.
Znaci
1.Spanija
2.Francuska
3.Slovenij
Zivi bili pa vidjeli

vaso

pre 6 godina

već sam rekao, Jedini takmaci nama za medalju su Litvanci, koji nam nikad nisu ležali baš posebno i Hrvati, koji po nekoj kosmickoj ravnoteži moraju uzeti kad tad nesto. Po meni Španci i Francuzi neće uzeti nikakvu medalju, a potencijalno iznenađenje mogu biti Italijani i možda Grci...ostali su tu da popune broj

boki

pre 6 godina

kakvih sam se ovde sve lupetanja nacitao,fazon vi nemate tea joku i raduljicu ali mi imamo sarica i bb i mi smo jaci a to sto nemate centra i pleja nikom nista.Mi imamo sve zamene dobar centarski trio bobi kuzmic stimac pa pogledajte samo gde oni igraju za koje klubove na cetvorci nesto slabiji macvan i birca ali i oni mogu korektno da odigraju da ubace po 20pts na trojci lucic i kalinic jako dobri i na bekovima i pleju ce biti milisavljevic lazic bogdan jovic i micic.Fajterska jako ekipa i svi ce se namuciti protiv nas,vodja ce biti bogdan i jedan centar ja se nadam bobi

expert

pre 6 godina

Da se kladimo da će Turska daleko da dogura, jer to je sasvim drugi tim kad su domaćini. Rusija takođe može da bude favorit iz senke. Od Francuske ne očekujem puno, kao ni od naših, kojima je četvrtfinale najveći realni domet. Hrvatska i Litvanija favoriti, ali ne vredi ako se sastanu u polufinalu. Neka bude prognoza: Rusija prva, Turska druga, Litvanija treća, Hrvatska četvrta. Španija, Srbija, Francuska i videćemo ko još ispadaju u četvrtfinalu.

Pufne za frezenkovanje

pre 6 godina

Spanija je svakako favorit, ali Rubio definitivno nece moci da odmeni Ljulja. Prevaga su im svakako braca Gasol, pogotovu Pol. Zve zavisi koliko bude imao snage, ali znamo da je sposoban da u napadu sam igra ako mu se izgradi dobra pozicija. Francuzi vrebaju iz senke. De Kolo i Ertel zajedno sa Ibakom mogu da svakoga da pobede, ali mislim da im je polufinale krajnji domet. Mi smo enigma trenutno. Igramo sa Spancima najacu odbranu u Evropi i to bi trebalo da nam daje dosta prostora u tranzociji i da nam donese mnogo lakih poena. U postavljenom napadu smo limitirani bez Tea. Litvanija ce biti tvrda i oslanjace se na sut za 3. Hrvati max do cetvrtfinala

Trener

pre 6 godina

@Josip Šarićius Dario, 23. avgust 2017 14:51
Dosta tačno ali i na pripremi za Rio Jovic uprdio u zadnjoj sekundi, nije to bas slučajno to se trenira muški ali nekad udje nekad ne. Sto se trenera tiče slažem se ali taj lobi iz saveza treba preskočiti i angažovati stranog trenera npr onog iz CSKA ili Reala. Dalje plej se kupuje npr Pulen, najbolji primer su Crnogorci i Makedonci, jer šteta je ovakve klasne igrače dati pod dirigentsku palicu Ukicu bez uvrede. Nadam se sa ćemo se sretati u punom sastavu jer ovi Ameri nam svima povuku najbitnije ali šta je tu je sve je ovo samo igra.

Branko Potezica

pre 6 godina

Sto se tice favorita na Evrobasketu ja cu ko nas brat Brondbi:


Letonija i Kristaps Porzingis, Letonija i Kristaps Porzingis
Letonija i Kristaps Porzingis, Letonija i Kristaps Porzingis
Letonija i Kristaps Porzingis, Letonija i Kristaps Porzingis

i samo

Letonija i Kristaps Porzingis, Letonija i Kristaps Porzingis
Letonija i Kristaps Porzingis, Letonija i Kristaps Porzingis
Letonija i Kristaps Porzingis, Letonija i Kristaps Porzingis

i samo

Letonija i Kristaps Porzingis, Letonija i Kristaps Porzingis
Letonija i Kristaps Porzingis, Letonija i Kristaps Porzingis
Letonija i Kristaps Porzingis, Letonija i Kristaps Porzingis

i samo

Letonija i Kristaps Porzingis, Letonija i Kristaps Porzingis
Letonija i Kristaps Porzingis, Letonija i Kristaps Porzingis
Letonija i Kristaps Porzingis, Letonija i Kristaps Porzingis


Oprostite mi nisam mogao odoleti.

ludilo u Srbiji

pre 6 godina

Dugo ocekivano EP u kosarci??? :)))
Da, ali samo u Srbiji koja prednjaci sa preuvelicavanjem znacaj ovog turnira!
Ali nije to cudno jer vi i na vesti o prijateljskim utakmicama Srbije ostavite po 500 komentara:)
U ostatku sveta niko ovo EP ni ne pominje, mozda umereno u samo 3-4 evropske zemlje, ali nigde nije ovakva ludnica kao u Srbiji!
Jedini kosarkaski turnir na koji sesvet lozi je onaj na OI, a otkazi svih najboljih kosarkasa za ovo EP su najbolji dokaz za to!
Zelim vam dosta uzbudjenja dok pratite ovaj turnir B evropskih ekipa!:)

Krki

pre 6 godina

Jao sto ste objektivni kad je nasa selekcija u pitanju, cudo jedno! Ljudi dajte da se ne lozimo bez potrebe, 1/4 finala je realan domet za ovu ekipu. Uz malo srece i izvanredne igre mozda 1/2 finale a sve iznad toga je cist bonus.

Ako nekim nesrecnim slucajem natrcimo na spance, gubimo 20 razlike sa nasom najboljom partijom.

Nek odigraju muski, hrabro, pa sta bude. Ne treba ih opterecivati kolektivnim ludilom ove nase megalomanske nacije!

Kalimero

pre 6 godina

Cuj kockasti hahahha pa kad su oni sta osvojili,stalno se busaju kako su jaki a nisu ni do kolena Srbiji. Dajte neki realniji spisak potencijalnih osvajaca medalja.

expert

pre 6 godina

Da se kladimo da će Turska daleko da dogura, jer to je sasvim drugi tim kad su domaćini. Rusija takođe može da bude favorit iz senke. Od Francuske ne očekujem puno, kao ni od naših, kojima je četvrtfinale najveći realni domet. Hrvatska i Litvanija favoriti, ali ne vredi ako se sastanu u polufinalu. Neka bude prognoza: Rusija prva, Turska druga, Litvanija treća, Hrvatska četvrta. Španija, Srbija, Francuska i videćemo ko još ispadaju u četvrtfinalu.

Josip Nolan Smith 0.07

pre 6 godina

Naša neka pretpostavka je da bi Hrvatska mogla do medalje, međutim ukoliko u četvrtfinalu nalete na Srbiju...

ako se to dogodi, bojim se da će Srbija prvi put na velikom takmičenju pognutih glava napustiti parket, očigledno je da bez Raduljice Teodosića i Bjelice niste tim za zlato, a za medalju možda i jeste ako nas izbjegnete. :D važi i obratno, ako mi izbjegnemo vas i još neke jake reprezetnacije prije polufinala vjerujem u medalju. nije bitno kojeg sjaja, vrijeme je da se košarka vrati kući, i da Srbi konačno priznaju da Hrvati znaju igrati košarku, lijek za sve one koji govore da nismo košarkaška nacija je upravo u ovom EPrvenstvu, i ako osvojimo medalju jasno ćemo svim takvima dati do znanja da jesmo. a imamo ekipu koja iako nije kompletna, ne ovisi samo o Bojanu i Dariju, ali zasigurno su nam to trenutno dva najbolja igrača. i za kraj, ako Nolan Smith može ubaciti trojku uz zvuk sirene, onda možemo i mi ne mora to biti Srbija, iako bi bilo slatko da bude. https://www.youtube.com/watch?v=dn1tAMvHmk4 pozdrav Kecmanu od Nolana. :)

Volimtebosno

pre 6 godina

Litvanija i Srbija imale srece na zadnjih nekoliko takmicenja,na ovom nece.Hrvati gube u 1/8 ili 1/4. Spanija uzima ladno.Slovenija uzima bronzu.
Znaci
1.Spanija
2.Francuska
3.Slovenij
Zivi bili pa vidjeli

hijena

pre 6 godina

Шпанија је главни фаворит, и сигурно ће узети медаљу. По мени Литванци много јаки, исто фаворити за финале са Шпанијом. После њих Французи, Србија и можда Хрватска, сви остали су доста слабији сем можда ЦГ, ако сложи Боша игру.

herojulice

pre 6 godina

Spanija osvaja.Litvanija uzima jednu od medalja,aa treca ekipa zavisi i od zreba u cetvrtfinalu,Srbija ,Francuska,Grcka.Hrvati nisu losi,ali ,jednostavno desice se ALI.Steta za otkaze velkih zvezda.

Bojana

pre 6 godina

Na osnovu kojih je to dosadašnjih rezultata Hrvatska jedan od favorita? Nisu osvojili medalju na bilo kojem takmičenju ounih 22 godine, a za vas su favoriti?! Favorit za sta oni mogu biti? Za četvrtfinale- možda!

Uzmi Sale 9. titulu!

pre 6 godina

Nemanja Nedovic
Nemanja Krstic
Nemanja Bjelica
Stefan Markovic
Djordje Gagic
Danilo Andjusic
Rasko Katic
VASILIJE MICIC
NIKOLA KALINIC
BOGDAN BOGDANOVIC
NEMANJA NEDOVIC
VLADIMIR STIMAC

...su 2013. godine dosli do 1/4 finala evropskog prvenstva u Sloveniji.
Da li smatrate da...

Stefan Jovic
VASILIJE MICIC
NEMANJA NEDOVIC
BOGDAN BOGDANOVIC
Dragan Milosavljevic
Branko Lazic
Vladimir Lucic
NIKOLA KALINIC
Milan Macvan
VLADIMIR STIMAC
Rasko Katic
Boban Marjanovic

...ne mogu isto to da urade i dodju makar do polufinala evropskog prvenstva?
Smatram da je to pateticno i kukavicko potcenjivanje naseg tima ili u najbolju ruku pricanje obrnutog od realnog kako bi se dozvala neka visa sila u pomoc :). Realni domet svih navedenih reprezentacije ovde, dakle Spanija, Francuska, Litvanija, Hrvatska i mi, je polufinale. Neko ce morati da sagne glavu pre polufinala od gore navedenih i da se vrati kuci, a to sigurno necemo biti mi. A onda u polufinalu neka igre pocnu.

KAJV

pre 6 godina

ma spanjolci broj jedan su...vi ste strasno oslabljeni ,mi s bogdanovicem i saricem nemozemo puno bar tako mislim....al slovenci su ispred nas i vas.....doncic je cudo a o gragicu je glupo govorit..mogli bi iznenadit

maximilijan

pre 6 godina

znaci podjela medalja je sljedeca: zlato Litvanija, srebro Hrvatska, bronca Spanjolska, drvo Francuska i naravno po bombon od delegacije fibe za vase igrace jer ipak treba odigrati nesto za 5. mjesto

Fabrika

pre 6 godina

Da li biste bili ljubazni da uklonite taj cudni nadimak nase reprezentacije jer ja ne mogu da navijam za nekakve "orlove" niti za bilo kakve druge grabljivice ili lesinare? Bilo bi lepo kada biste malo istrazivali i saznali pa potom objavili koji je "genije" nadenuo taj uzasni nadimak nasoj reprezentaciji. Hvala!

Buki

pre 6 godina

Ja sam jako razocaran sto neidemo u najacem satavu na prvenstvo i da pokusamo uzeti zlato,citam ovde vec danima komentare kako evropsko prvenstvo nije mnogo vazno i kako neprivlaci velike igrace da ucestvuj.Kao bitna su svetska i olimpijada ajde molim da mi neko objasni kako tamo da dodjemo do zlata pored Amera i evropski sampionati treba zato tamo da idemo u najacem sastavu da napadamo zlato a mi kao cuvamo se za olimpijadu gde nas ameri nakantaju 40 razlike i osramotimo se.Mi ako smo kosarkaska nacija kako sebe nazivamo i dolazimo iz evrope onda treba da se trudimo i da budemo najbolji u toj evropi,ovaj sastav sto ide na sampionat ima sansu da uzme medalju ali nazalost ne zlatnu zbog igraca kojima je prece to da sede cele godine i coskare po terenu u nba.

mate

pre 6 godina

realno da su nam dosli zubac i zizic- broncu bi realno bilo ocekivat. Vi se sad zalite na brojne otkaze- razumite da Hrvatska od 1996 nikad nike dosla u najboljem sastavu. Sad mozemo uz dosta srece do polufinala- ako recimo budemo prvi u skupini. Uostalom vi ste nas lani dobili i bez teodosica? ne bih reka da smo jaci ni od vas, ni spanjolske. Francuska i litv su tu negdi sa nama, a vi i spanjolska favoriti...

Prika iz susjedstva

pre 6 godina

Nisu kocke, nego kvadrati. A više od pola komentara "ma gde bre Hrvati". U teškom ste psihičkom stanju, braćo i sestre....

Goran dobric

pre 6 godina

1/8. Francuska-Njemacka
Grcka- Izrael
Slovenija-Italija
Litvanija- Finska
Srbija- Ceska
Turska-Crna gora
Spanija-Rusija
hrvatska- Letonija

1/4. Slovenija-Spanija
Turska-Francuska
Litvanija- hrvatska
Srbija-Grcka

1/2. Spanija-Turska
Litvanija-Srbija

Turska- Srbija

Srbija

007

pre 6 godina

Miloš Teodosić, Ognjen Jaramaz, Stefan Marković, Vanja Marinković, Rade Zagorac, Marko Kešelj, Marko Simonović, Nemanja Bjelica, Luka Mitrović, Nikola Jokić, Miroslav Raduljica, Nikola Milutinov. Ekipa koja ne igra za reprezentaciju je po meni zdrava bolja od ove koja igra. I opet smo najjači na centru.

Valjevska podvala

pre 6 godina

Španija glavni favorit, tu nema sumnje.
Videćemo Francuzi u ovom izmenjenom sastavu šta mogu, pripremni period ne obećava mnogo, mada cenim da će sve to doći na mesto do početka prvenstva.
Litvanci uvek u krugu favorita, sa kakvim god timom da dođu. Ne bih baš nešto Hrvate izdvajao, sumnjam da Šarić i Bogdanović mogu celo prvenstvo sami da iznesu, neko četvrtfinale je realno.

Što se Srbije tiče, tu sam već subjektivan. Jović ima 27. godina, mora da pokaže šta zna, ovo je njegova prilika da zablista, odmeni Tea i pokaže da se na njega može računati. Idemo po zlato

dragan

pre 6 godina

"Sagledano sa svih strana (uspesi na prethodnim šampionatima, sastav, selektor...) predstavljamo vam pet selekcija favorita: Španija, Francuska, Srbija, Litvanija i Hrvatska. "

Pa sta onda u spisku trazi Hrvatska? Uskoro ce cetvrt veka kako nije imala uspeha na prethodnim sampionatima.

Pufne za frezenkovanje

pre 6 godina

Spanija je svakako favorit, ali Rubio definitivno nece moci da odmeni Ljulja. Prevaga su im svakako braca Gasol, pogotovu Pol. Zve zavisi koliko bude imao snage, ali znamo da je sposoban da u napadu sam igra ako mu se izgradi dobra pozicija. Francuzi vrebaju iz senke. De Kolo i Ertel zajedno sa Ibakom mogu da svakoga da pobede, ali mislim da im je polufinale krajnji domet. Mi smo enigma trenutno. Igramo sa Spancima najacu odbranu u Evropi i to bi trebalo da nam daje dosta prostora u tranzociji i da nam donese mnogo lakih poena. U postavljenom napadu smo limitirani bez Tea. Litvanija ce biti tvrda i oslanjace se na sut za 3. Hrvati max do cetvrtfinala

Ni Amer ni Rus

pre 6 godina

Naša neka pretpostavka je da bi Hrvatska mogla do medalje, međutim ukoliko u četvrtfinalu nalete na Srbiju... 

ako se to dogodi, bojim se da će Srbija prvi put na velikom takmičenju pognutih glava napustiti parket, očigledno je da bez Raduljice Teodosića i Bjelice niste tim za zlato, a za medalju možda i jeste ako nas izbjegnete. :D važi i obratno, ako mi izbjegnemo vas i još neke jake reprezetnacije prije polufinala vjerujem u medalju. nije bitno kojeg sjaja, vrijeme je da se košarka vrati kući, i da Srbi konačno priznaju da Hrvati znaju igrati košarku, lijek za sve one koji govore da nismo košarkaška nacija je upravo u ovom EPrvenstvu, i ako osvojimo medalju jasno ćemo svim takvima dati do znanja da jesmo. a imamo ekipu koja iako nije kompletna, ne ovisi samo o Bojanu i Dariju, ali zasigurno su nam to trenutno dva najbolja igrača. i za kraj, ako Nolan Smith može ubaciti trojku uz zvuk sirene, onda možemo i mi ne mora to biti Srbija, iako bi bilo slatko da bude. https://www.youtube.com/watch?v=dn1tAMvHmk4 pozdrav Kecmanu od Nolana. :)
(Josip Nolan Smith 0.07, 22. avgust 2017 16:42)

A ako ne uzmete medalju na ovom prvenstvu onda ce sledece da bude lek i tako u krug. Imamo mi jedan takav klub, zovemo je FK Sledeca Sezona i oni isto misle da zasluzuju svasta nesto...

Pavel

pre 6 godina

Mislim da ce \Dragan Milosavljevic biti u sastavu pre Lazica... Obojica su odlicni u odbrani, ali je dragan bolji u napadu... Bogdan ce sa Jovicem pokriti minute na pleju, tako da ako se oporavi Nedovic, Micic ce verovatno otpasti iz 12. Po meni ovo nam je sastav:

5. Marjanovic, Kuzmic, Stimac,
4. Macvan, Bircevic,
3. Kalinic, Lucic,
2. Bogdanovic, Milosavljevic, (Guduric),
1. Jovic, Nedovic - ?, (Micic).

mm

pre 6 godina

(remax, 22. avgust 2017 20:41)

Majstore, a zašto onda Njemačku (Nemčka) ne zoveš Germanija ili Dojčlandija? Tako bi i Poljsku mogao zvati Polandija. Ili zašto Nizozemsku (Nederland) zoveš po pokrajini Holandiji a ne po imenu države, Nederlandija, kad u srpskom jeziku već tako selektivno prevodite?

njofra

pre 6 godina

Hrvatska nije medju favoritima. Nažalost.

Nadam se dobro odigranom turniru, i da Ukić igra što manje. On je kamen oko vrata toj reprezentaciji već 10 godina. Bolje, da Simon odigra na pleju.

vaso

pre 6 godina

već sam rekao, Jedini takmaci nama za medalju su Litvanci, koji nam nikad nisu ležali baš posebno i Hrvati, koji po nekoj kosmickoj ravnoteži moraju uzeti kad tad nesto. Po meni Španci i Francuzi neće uzeti nikakvu medalju, a potencijalno iznenađenje mogu biti Italijani i možda Grci...ostali su tu da popune broj

Divos

pre 6 godina

Да су дошле у комплетном саставу, по мени 4 репрезентације би се бориле за сам врх.
Грчка, Шпанија, Француска и олимпијски вицешампиони. Управо ове земље су осакатиле повреде и откази. Дефинитивно највише Стбију. Нас ко је клео није дангубио. Но и остале 3 су баш осакаћене.
Добре су ове екипе и даље, али сада су се ту приближиле и остале, посебно оне које нису толико погодиле повреде.

Ту бих одмах додао 2 одличне репрезентације. Словенију и Италију. Словенци имају одличну екипу, са Г.Драгићем, Дончићем и Рендолфом и одличним стручњаком на клупи, Кокошковим, могу до медаље.

Италија је наизглед oслабљена, без тројице претходних година важних (Барњани, Галинари, Ђентиле), али по мени, колико год апсурдно звучало, и нису. Сва тројица су и тако играчи који нису на ти са Месинином философијом кошарке заснованој на рационалној игри и јакој одбрани, и Месина сада има и играче и екипу по свом укусу. Могу далеко.

Ту су и Литванци које никад не треба отписати. Ту су и Турци, реално немају квалитет за висок домет, али домаћини, а као домаћини увек су загуљени.

Још двије репрезентације могу изненадити. Русија и посебно Летонија.

Тако, то је неких 10 репрезентација са којима по мени завршава круг оних који могу до медаље.
Остали, Немачка, или ЦГ, могли би изненадити рецимо у 1/8Ф, тешко да могу даље. Незгодна је и Белгија, али су запали и у незгодну нашу групу.

У сваком случају, ово ће бити јако занимљиво ЕП.

Иван

pre 6 godina

Поновићу: од сада па надаље увек ће фаворити на европским првенствима у кошарци бити Шпанци, Французи или неко из комерцијално занимљивих земаља. НБА се обогатила због ширења по свету, и зато су јој потребни као промотери по иностранству НБА кошаркаши са тих комерцијалних подручја. НБА Шпанцима се увек дозвољавало да иду и на најнебитнија такмичења (евробаскете) у великом броју. Французима такође. Таквима као што смо ми, Литванци, Грци остаје да се боре за остале медаље, јер ми јесмо кошаркашки фанатици, али оно што ваља код нас НБА узме и држи код себе, а не ставља у излог као Шпанце.

И после ће да се прича о сјајним шпанским генерацијама... А неравноправно свако такмичење с њима, јер су они углавном комплетни, а такви као ми осакаћени отказима.

Rajko

pre 6 godina

kockasti mogu vrlo lako da naplate sve frustracije. Imaju dobar tim i odlične pojedince koji su čini mi se sazreli sa svih strana.
(klo, 22. avgust 2017 17:01)
Kao i dosad,mi cemo uzimati i dalje medalje sa dobrim timom a oni ce nastaviti sa prokletstvom..iako imaju solidan tim,mada i njima je otkazalo dosta igraca.

zoki

pre 6 godina

U principu tačno, samo ne razumem zašto novinari uvek potenciraju "braću Gasol"? Time se praktično izjednačuju kvaliteti dva brata koji, premda su obojica fenomenalni igrači, ipak nisu na istom nivou kvalitetom.
Pau Gasol je jedan od najboljih evropskih košarkaša ikada i apsolutno ključni igrač Španije, čovek koji im maltene sam donosi trofeje. Mark Gasol je fenomenalan igrač, ali ni blizu legenda i dominator kao Pau.

LN

pre 6 godina

Posle silnih otkaza nasih kosarkasa koji su imali idealnu sansu da se prosetaju kroz ovo prvenstvo, nesto slicno kao SFRJ u Zagrebu 1989. nemam neki stav koliko mozemo. U takvim prilikama pogledam sta svetske kladionice kazu, a kazu da su prvi favoriti naravno Spanci (kvota 2,60 dakle, ne apsolutni), zatim (iznenadjujuci) drugi favorit je SRBIJA sa kvotom 4,50 pa Francuzi 6,50. Slede, Grci 10, Litvanci 11, Italijani i Turci 17, Hrvati 21, Slovenci 23, ostali autsajderi za titulu. Pa da kazem onda prognozu posto sam naprasno postao "informisan", finale> mi i Hrvati, treci Litvanci. Mozda, staviti 100e na Hrvate. Kad ce nesto da urade ako ne sad, a dugo nisu.

Kol

pre 6 godina

Spanci, Francuzi, Litvanci ako ih krene sut niko ih nece zaustaviti, i to je to svi ostali mogu dosta a mogu i da ispadnu u cetvrtfinalu, da smo kompletni potpisao bih zlato bez razmisljanja ali posto nismo sta god da urade ja cu biti zadovoljan jer uvek daju 100% na parketu, Hrvati imaju opasan sastav to to treba priznati koliko ce da urade videcemo jer imaju gubitnicki mentalitet, ali imaju odlicne igrace!

MWill

pre 6 godina

Hrvati vecito bez pleja, a sada i bez centra... Dzabe im Bogdanovic i Saric kad su tanki na dve kljucne pozicije... Ja mislim da oni nemaju sanse za medalju.

JJ

pre 6 godina

Kosarka, ubedljivo najuzbudljiviji, najdinamicniji, najpametniji sport, pa jos smo decenijama favoriti, znaci uzbudljiva zavrsnica prvenstva uvek, a neki procitaju tekst I komentare I onda hejtuju.... Uzivajte bre ljudi

Snake

pre 6 godina

Nekako od svih selekcija mislim da smo,uz Francuze, najvise oslabljeni jer nam ne igra 5 igraca (Raduljica po prikazanom u predhodnoj sezoni i ne zasluzuje da bude u 12).
Spanci ce uspeti da nadoknade izostanak Mirotica,Hrvati izostanak Zizica i Bilana ali izostanak Teodosica ce retko ko moci da nadomesti.
Ocekivao sam da Bobi izdominira sa Teom u tandemu.U toj prici bi i Bogdan imao vise prostora.
Ovako Bogdanovic ce morati sam da vuce i mozda i odlicna prilika da pokaze da li zasluzuje najveci ruki ugovor ikada.
Ako ne bude medalje treba podrzati ove momke jer samo je pitanje vremena kada cemo ponovo preuzeti evropski tron.
Spance po mom misljenju ocekuje bolna smena generacije,Hrvati perspektivni ali bez rezultata,Litvanci ce u buducnosti uvek biti pretedent na medalju ali nemaju pravog vodju (Valancijunas i Kuzminskas to nisu).
Jedino nam Francuzi mogu pomrsiti racune u naredna 2-3 evropska ciklusa.

Lopaa

pre 6 godina

Srbija i Hrvatsak nikako ne mogu jedni na druge u cetvrtfinallu,u osmini da, u eventualnom polufinalu da ali ni teoretski ne mogu u cetvrtfinalu

Dejan CZ

pre 6 godina

Hrvati ce uzeti sigurno medalju ukoliko se ne bude igrala treca cetvrtina...
Spanija bez dvojca iz Reala vrlo ranjiva,za taj poduhvat treba im zaustaviti igru u reketu,spolja od matorog Navara vec odavno nema preterane koristi...
Francuska bez Parkera kao i mi bez Tea ali ostatak tima koheziono nas dosta jaci...
Litvanija uvek nepoznanica i najnepredvidija reprezentacija u bilo kom sastavu da igraju,igru baziraju na sutu i ukoliko ih krene sipa ko letni pljusak a i pod kosem imaju coveka koji je rasturio celu nasu centarsku liniju u proslom polufinalu...
Srbija iz navijackog ugla bas se ne da biti puno objektivan pa cu preskociti opservaciju...
Ostalo pod rubriku ostalo...

menjam nick

pre 6 godina

Zelim vam dosta uzbudjenja dok pratite ovaj turnir B evropskih ekipa!:)
(ludilo u Srbiji, 22. avgust 2017 15:33)

Zato ga i igraju braca Gasol zar ne?

Gde ja živim

pre 6 godina

Španci jesu prvi favoriti zbog braće Gasol, Hrvati imaju dobre igrače, videćemo da li imaju dobar tim. Litvanci znaju da igraju teške mečeve, znaju malo "prljavije" ili grublje da odigraju, da svedu protivnika na mali broj poena i tu im je šansa. Nemaju više artiljeriju na spoljnim pozicijama (kao npr Letonci), ali su nezgodni. Doduše neki ovde ih pominju kao da su Ameri, ja ne mislim da su toliko jaki, ali nezgodni da. Valančijunas ne može baš toliko da izdominira protiv Bobija kao protiv Bradulje. Francuzi su mi prilična nepoznanica. Mogu dosta, ali i ništa. Oni samo da ne nalete na Špance, tad gube već u svlačionici i to 20+. Mislim da Slovenci mogu dosta (Dragić, Dončić i Kokoškov vrlo ozbiljan stručnjak). A mi, nisam siguran da bi se baš prošetali do zlata u punom sastavu kao i što nisam siguran da ćemo da puknemo. Verujem u ove momke i u Saleta, pa na kraju krajeva koji đavo idemo tamo ako se ne "pobijemo" za zlato.

Pročitajte poslednja dva pasusa koja je napisao Bojan Đurić na sajtu "Novi pogledi".

Pavle

pre 6 godina

Oslabljeni jesmo, ali i tada u nekoj situaciji bi mogli da izgubimo u polufin kao sto se desilo a bili smo jaci nego sad. Centarska linija nam je jaka, a uz pomoc dobre odbrane i suta spolja mozemo do kraja. Nama svi igraci bez centara mogu da sipaju spolja a uz jovicevu odbranu lucicevu gagijevu nema straha,sve bekovske linije mogu da zatvore.

triplem

pre 6 godina

kada se vec pozivate na realnost odgovorite sebi da li bi pobeda nase selekcije nad bilo kojim timom na prvenstvu bila iznenadjenje? koga je to ovog puta nemoguce dobiti? spanci? pobedjivali smo ih 2009 i 2010 sa jacim tim od ovog koji sada vode. Odbrana koju sam video u zadnjih nekoliko utakmica moze da samelje svaki tim u evropi. uostalom Zvezda je u EL pokazala sta kompaktnost tima moze da napravi. Ja licno 'realno' ocekujem 9 pobeda. iz inata.

Bokicar

pre 6 godina

Realno glavni favoriti su uz nas Španci i Francuzi.Ima tu još par jakih ekipa pre svih Litvanija i Hrvatska.Ali ne pribojavam se nikoga,mada deluje da su Španci prejaki na centrima,Francuzi na bekovima ni jedna ekipa nije u celini moćna i popunjena zbog brojnih izostanaka.Mada nama fali realno 9 igrača da ne nabrajam kojih.Ova ekipa uz oporavljenog Nedovića,Jovića kao prvog pleja Bogdanovića na 2-3 i atlete Kalinića i Lučića uz Mačvana i Kuzmića ima itekako oružja da udari na svaku ekipu i uđe u borbu za zlato.

EU

pre 6 godina

Nedović je otputovao u Grčku ali neće igrati. Mada ne verujem da bi ga Đorđević vozao Kopaonik-Beograd-Kopaonik-Beograd-Malaga-Atina da ne planira da ga čeka da se oporavi za Evropsko, ako ga ne bude zvao nije ispao fer prema dečku, čisto zbog svih sati u putovanju

jianlian

pre 6 godina

Prema do sad viđenom jedino su Španija i Francuska ispred nas, bar po rešenjima u napadu, e sad nisu se još susreli sa našom atomskom odbranom a kako bi to izgledalo nisam siguran, jednostavno ne znam koji su dometi naše igre, bili smo u velikom usponu forme, treba videti i ovaj Akropolis turnir da li nastavljamo tim trendom..

todor

pre 6 godina

Bez Teodisica, Jokica i Braduljice i 1/4 je uspeh. Ne bacajte breme favorita na ostale momke, nisu to zasluzili
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Kursula, 22. avgust 2017 15:15)

Tako je! Mice male, ako pobede Engleze i Ruse moramo biti zadovoljni. Ipak nemamo niti jednog igrača koji igra recimo za Sakramento, Fenerbahče, Detroit... Niti jednog igrača koji je rekorder evrolige u asistencijama; Niti jednog igrača koji je prošle sezone bio najbolji strelac evrokupa itd...

MarcoPolo

pre 6 godina

ako sve ide kako treba i ako budemo bili prvi u grupi,u osmini finala idemo na crnu goru ili češku,u četvrt finalu italija,u polufinalu idemo na španiju ili hrvatsku...

primorac-cg

pre 6 godina

Obozavam kosarku i jedva cekam da pocne!
Puno srece svim komsijama a sto se moje repke tice, nadam se prolasku u 1/8.
Gajba piva je spremna! :)

estiar

pre 6 godina

Tesko ce se Sale odlucivati izmedju Lazica i Nedovica kako ste napisali, vec pre izmedju Lazica i Milosavljevica, posto su slican kalibar igraca (odlicni u defanzivi). Naravno ako Nedovic ne bude dovoljno spreman, idu obojca.

remax

pre 6 godina

Nema potrebe toliko licitirati imenima jer svako ko prati sport zna da najčešće ne određuje to konačan plasman u timskim sportovima.
Imamo mi i dosta odličnih imena ali naš najveći adut je čovek na klupi i to što u ovom sportu predstavlja Srbija.
Kao i uvek, veliki sam optimista.

Josip Šarićius Dario

pre 6 godina

boki@ nije sporno da Srbija i bez pola ključne petorke, može do medalje, imate jak tim i još jaču tradiciju koja vas gura sama po sebi u vrh. možda Hrvatska i nema uspjeha u prošlosti, od 1995 i silaska s postolja, ali ne zbog prokletstva jasno je da to vi iz Srbije forsate jer nas pod..avate tako, no prava je istina da to nema veze s time, jednostavno nismo imali tim niti kemiju da se dignemo na postolje nakon one generacije što je stasala za vrijeme juge, a i iskreno realno nemamo trenere ko vi Srbi, kada vidim da nama Aco i Peras praktički najbolji treneri očito je da nismo na trenerskom nivou Srbije, a uz to falilo nam je i igrača koji bi mogli parirati Srbije, ipak sjetimo se Turske kada ste nas pobjedili s pola koša razlike, u Riju ista priča, u Ateni ista priča, Đorđević uprdio tricu da ne znam ni sam kako uz zvuk sirene, ali to je košarka naši nikako da shvate dok nije gotov onije gotovo, tako smo i protiv turske u nogometu slavili pa dok smo mi slavili turci nam zabiše gol za produžetke, cibona slavila bojana pa joj kecman presudio dok su slavili, uglavnom, imamo taj problem da shvatimo da nije gotovo dok nije gotovo. ali sada imamo roster igrača, koji nam jamči da možemo nešto napravit, vidim da mnogi to ovdje ne razumju, Hrvatska će u idućih par godina uz Srbiju Litvu Španjolsku i Francusku biti sigurno najbolja ekipa europe, imat ćemo širinu i 4-5 NBA igrača, dakle sve govori da ćemo se sretat često u budućnosti na EP-SP-Olimpijadi. tko bude bolji neka pobjedi.

O'Reilly

pre 6 godina

Ma, Hrvatskoj su otkazali: Hezonja, Zizic, Zubac, Rudez, Bilan, ali ova zadnja je pitanje da li bi i igrali... Od 7 igraca iz NBA, samo 3 su im u timu- Bogdanovic, Saric i Bender...

focus

pre 6 godina

Bas cudan tekst. Kako to da je Litvanija "tabadzijska"ekipa? Pa i mi smo! Zato smo i toliko dobri u ovom sportu. A i oni. Pa mi cemo da se ubijemo (mislim na ekipu i strucni stab) da uzmemo medalju. Igramo ozbiljno i pravimo pitanje zivota i smrti za jednu loptu ili kako da izvedemo aut. To je zato sto je Djordjevic isto to morao da radi kad je bio igrac i kad su ga nasi treneri to isto ucili. Mnogo je velika razlika izmedju nas i Francuske jer oni hoce da budu prvi, ali opusteno, a i mi hocemo da budemo prvi, ali da i poginemo za to. Mislim da je nas tim najagresivniji i najborbeniji. Nikad prljavo, ali bas bas jako tesko za nase protivnike. Tako se igra kosarka. To isto igra i Litvanija.

Markobg

pre 6 godina

Mislim da mi stratujemo iz drugog reda favorita i da nam je medalja ako igramo kako znamo gotovo obezbeđena

Favoriti po meni

Španija/Litvanija
Srbija/Francuska
Hrvatska /Turska
Grčka/Rusija

dos

pre 6 godina

Previste ste fokusirani na to sta bi bilo kad bi bilo da igraju Teo, Jokic itd... Uz mudru rotaciju ovih igraca koji ce igrati, mislim da mozemo odigrati dobar turnir i biti zadovoljni ishodom na kraju, sto se tice ostalih samo bih dodao Sloveniju, mozda ne kao favorita za medalju, ali kao potencijalno iznenadjenje turnira sto da ne? Mada i medalja ne bi iznenadila

David

pre 6 godina

Spanjolska je po meni daleko najjaca na papiru, realo je da oni osvoje zlato. Mislim da ih Srbija tesko moze dobiti bez Tea, znaci Srbima srebro. A Hrvatska ima previse oscilacija u kvaliteti igraca, realo tu su samo dva igraca koja rade razliku...ali mozda se okite broncom, iako bi se lako Litva mogla ubaciti na 2. ili 3mj.
Opcenito, previse odustanaka...steta

remax

pre 6 godina

@ mm

Moje pitanje je bilo test za vaš čuveni smisao za humor i taj test je očekivano prošao.
A može da posluži i kao odgovor onom smaraču za fudbal i handbol.

boki

pre 6 godina

kakvih sam se ovde sve lupetanja nacitao,fazon vi nemate tea joku i raduljicu ali mi imamo sarica i bb i mi smo jaci a to sto nemate centra i pleja nikom nista.Mi imamo sve zamene dobar centarski trio bobi kuzmic stimac pa pogledajte samo gde oni igraju za koje klubove na cetvorci nesto slabiji macvan i birca ali i oni mogu korektno da odigraju da ubace po 20pts na trojci lucic i kalinic jako dobri i na bekovima i pleju ce biti milisavljevic lazic bogdan jovic i micic.Fajterska jako ekipa i svi ce se namuciti protiv nas,vodja ce biti bogdan i jedan centar ja se nadam bobi

Trener

pre 6 godina

@Josip Šarićius Dario, 23. avgust 2017 14:51
Dosta tačno ali i na pripremi za Rio Jovic uprdio u zadnjoj sekundi, nije to bas slučajno to se trenira muški ali nekad udje nekad ne. Sto se trenera tiče slažem se ali taj lobi iz saveza treba preskočiti i angažovati stranog trenera npr onog iz CSKA ili Reala. Dalje plej se kupuje npr Pulen, najbolji primer su Crnogorci i Makedonci, jer šteta je ovakve klasne igrače dati pod dirigentsku palicu Ukicu bez uvrede. Nadam se sa ćemo se sretati u punom sastavu jer ovi Ameri nam svima povuku najbitnije ali šta je tu je sve je ovo samo igra.