Nova vest
Košarka

Nedelja, 17.09.2017.

18:30

Pau o penziji: Volim reprezentaciju, volim da pobeđujem

Pau Gasol je u Istanbulu osvojio sedmu medalju na evropskim prvenstvima, a iako ima 37 godina, ne pominje mogućnost povlačenja iz reprezentacije.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Pau o penziji: Volim reprezentaciju, volim da pobeđujem
Foto: FIBA.com

Španija je savladala Rusiju 93:85 u meču za treće mesto na Evrobasketu 2017. i nastavila niz medalja na kontinentalnim šampionatima koji traje od 2005. godine.

Upravo je Gasol bio najzaslužniji za pobedu nad "Zbornajom" sa dabl-dabl učinkom od 26 poena i deset skokova.

"Zadovoljan sam, odigrali smo prilčno dobar turnir upros povredama i igračima koji nisu mogli da igraju. Naš trud je bio izuzetan, kada se sabere sve, završiš sa medaljom, moraš biti srećan. Nije bilo lako, mislim da smo dobro završili. Kao i uvek samo ponosan na tim, na saigrače, na trud i jedinstvo koje smo pokazali", rekao je Gasol.

Na pitanje reportera B92.net da li je blizu reprezentativne penzije, Gasol je istakao da voli da svakog leta igra za Španiju.

"Znam samo da sledećeg leta nema takmičenja. Tu su kvalifikacioni prozori koje je FIBA uvela, u kojima neće moći da igraju najbolji igrači, što je prilično kontroverzno i zanimljivo. Videćemo gde smo 2019, tada ću imati 39 godina. Ne znam, uvek sam otvoren da radim ono što volim. Volim da igram košarku, volim da igram za reprezentaciju, volim da pobeđujem. To radim svakog leta sa reprezentacijom", zaključio je Gasol.

Gaasol je u julu potpisao trogodišnji ugovor sa San Antonio Sparsima, što znači da će biti u jakoj takmičarskoj formi i 2019, kada je na programu Mundobasket, i 2020. kada su na programu Olimpijske igre u Japanu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve