Nova vest
Košarka

Nedelja, 20.09.2015.

21:59

Gasol: Verovali smo u kritičnim trenucima

Pau Gasol, najbolji igrač Evrobasketa, kaže da ne bi mogao da igra tako dobro bez svojih saigrača, a potvrdio je i da će igrati sledeće godine na OI u Riju.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images
Beta/AP

“Osećam se divno, osvojili smo treće evropsko zlato, a ovo ima dodatnu težinu zbog svih otežavajućih okolnosti. Ponosan sam na to kako smo reagovali kao ekipa u kritičnim trenucima. Obraćali smo pažnju na detalje, verovali smo u sebe i jedni u druge. Osećam se ispunjenim i vrlo srećnim“, rekao je Gasol.

Gasol odigrao turnir karijere i ubedljivo je najbolji igrač EP sa prosečno 25,2 poena, 8,4 skoka i 2,6 asistencije. Na konstataciju da je tako odigrao sa 35 godina, Pau je rekao:

“Istina. Ipak, nikada ne bih mogao tako da igram bez pomoći svojih saigrača. Ovo je uspeh svih nas. Ponosan sam na sve igrače i na stručni štab, kao i na ljude koji su nam pružali bezuslovnu podršku“, rekao je Gasol i zahvalio se na prisustvu u hali Huanu Karlosu Navaru i Rafaelu Nadalu.

Španija je sa Gasolom na čelu osvojila 13. medalju na evropskim šampionatima, a treću zlatnu.

Selektor Španije Serđo Skariolo kazao je da je tim rastao iz utakmice u utakmicu.

"Svi kažu da je ovo poseban turnir. Svaki turnir je poseban. Ove godine smo počeli fokusirani od prvog dana priprema. Rasli smo tokom priprema i tokom turnira. Rasli u samopouzdanju, čvrstini, koncentraciji i poverenju, i iz dana u dana. Kao trenera, to me čini jako ponosni. Pau nam je bio vođa, momak koji rešava stvari na terenu i trener na terenu. Zahvalan sam mu, ali sam stvarno zahvalan i ostalim igračima što su se podredili timu", rekao je Skariolo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve