Nova vest
Košarka

Nedelja, 20.09.2015.

16:50

Đorđević: Iz mnogih razloga bilo nemoguće pobediti

Selektor Srbije Aleksandar Đorđević rekao je da je utakmicu za treće mesto bilo teško dobiti iz raznih razloga.

Izvor: MN

Autor: MN

Default images
Starsport

Srbija nije uspela da osvoji bronz na Evrobasketu porazom od domaćina Francuske 81:68.

Đorđević ističe da je ekipa dala sve od sebe i da će se posle ovog takmičenja vratiti još jača.

„Mislim da smo dali sve od sebe u okolnostima koje nisu bile najidealnije, da igramo da bronzu protiv domaćina i igrača koji su bili viđeni da osvoje zlato. Previše poštujem košarku da bih rekao ono sto me tišti. I zato sam rekao igračima da ćemo se vratiti sledeće godine jos jači. Grupa nam je bila takva da smo kroz nju potošili mnogo mentalne energije. Takođe su nas i povrede omele da budemo na nivou do kraja.“

Srpski selektor kaže da ne može biti zadovoljan jer je ekipa mnogo pokazala

„Ne mogu da budem nezadovoljan jer smo pokazali dosta. Ovo je bila nemoguća utakmica da se pobedi, iz raznoraznih razloga. Sve može bolje, i u konstrukciji tima. I to ne samo košarka koja se igra na igricama, tviterima. Jako je teško doći do medalje. Ovakve utakmice se dobijaju znanjem kvalitetom, ne samo talentom. Neki naši igrači nisu imali snage da završe na najbolji način ovo dugo takmičenje. Sada znamo šta pripreme znače, atletski pre svega“, rekao je Đorđević.

Košarkaši Srbije izbori su mesto u kvalifikacijama za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru 2016. godine, a finalisti sa Evropskog prvenstva, Španija i Litvanija su se plasirali direktno.

"Bićemo ovde i sledeće godine, još jači i odlučniji. Izborili smo kvalifikacije, što je bio jedan od primarnih ciljeva, ali naša najveća želja i cilj, do koga smo mogli da dođemo... Ali košarka je takva, igra se na jednu loptu, a utakmica protiv Litvanije nam je oduzela mnogo energije i mentalne snage koju smo imali. Tokom šampionata smo pokazali dobru mentalnu snagu, grupa je bila izuzetno teška, mnogo smo se potrošili", rekao je selektor.

On je rekao da je njegovoj ekipi mnogo štete u današnoj utakmici nanela igra u skoku, pre svega skok u napadu Rudija Gobera.

"Snagom i agresivnošću su nas odvukli daleko od koša, tražili smo šut, u trećoj četvrtini imali smo šest otvorenih šuteva koji ne ulaze, a obično uđe jedan. Sve vreme smo ponavljali, samo jedna, polako poen po poen, ali taj poen nikako da dođe. Bez obzira što smo u odbrani izginuli, dosta štete nam je naneo ofanzivni skok Gobera, koji nismo uspeli da iskontrolišemo", rekao je Đorđević.

"To je možda prva utakmica koju smo izgubili na skoku, igrači treba da budu u kontaktu, taj segment nismo dobro radili ali treba mnogo košarkaškog znanja koje možda fali nekim igračima, način na koji se igraju ovakve utakmice", dodao je on.

Selektor je naveo da "sve može bolje i konstrukcija tima", ali da mladi igrači moraju da napreduju.

"Oni moraju individualno da napreduju i počnu da shvataju košarku koja se ne igra samo po videima i društvenim mrežama i tviterima, nego ona koja dovodi do rezultata i medalja. Toliko je teško osvojiti medalju, ovakve utakmice se dobijaju velikim znanjem i kvalitetom ne samo telentom. Treba da prođe vreme. Videćemo sledeće godine kada se okupimo kako će sve to izgledati, rano je da se o tome razmišlja", rekao je Đorđević.

Bivši kapiten reprezentacije zahvalio je svim saradnicima i igračima rekavši da su svi dali sve od sebe da izgledaju kao ekipa i da se nada da su "bar to uspeli".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

202 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve