Nova vest
Košarka

Petak, 18.09.2015.

17:21

Kazlauskas: Teodosić ima "problem u glavi"

Selektor Litvanije Jonas Kazlauskas smatra da reprezentacija Srbije mnogo zavisi od igre Miloša Teodosića.

Izvor: SV

Autor: SV

Default images
foto: Beta/AP

Prema njegovim rečima, srpskog plejmejkera je moguće zaustaviti udvajanjima, kako bi mu se poremetio ritam.

Selekcije Srbije i Litvanije se sastaju u polufinalu Evrobasketa u petak od 21.00 u Lilu.

Srpski tim je veoma moćan, ali je mnogo zavisan od učinka Miloša Teodosića, on je glavni igrač ekipe, motor i ideološki otac. Takođe, Srbija ima veliki broj dobrih igrača na svim ostalim pozicijama, a drugi po značaju u ekipi je Nemanja Bjelica. Ostali mogli da odigraju individualno, da grade akcije, pogađaju trojke“, ocenio je Kazlauskas.

Ipak, litvanski stručnjak smatra da kapiten reprezentacije Srbije ima jednu manu.

Teodosić igra košarku na najvišem nivou. Treba mu ometati ritam udvajanjima, ali ne mislim da bi Valančunas bio pravi čovek za to. Drugi mogu da to rade. Pokušaćemo neke drugačije defanzivne sisteme. Najveća Teodosićeva mana je na psiholškom aspektu“, dodao je Kazlauskas.

On se osvrnuo i na uticaj selektora Aleksandra Đorđevića na rezultate nacionalne selekcije Srbije.

Ovo je drugo veliko takmičenje za Đorđevića, prvo su počeli u ne baš dobrom ritmu, završili su sjajno, a na ovom od početka igraju veoma dobro. Njegov tim igra zajedno već nekoliko godina, svi igrači su veoma zreli. U našoj igri nećemo menjati mnogo, protiv Italije smo dobro igrali, psihološki smo jaki i tako ćemo nastaviti“, zaključio je Kazlauskas.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

95 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve