Nova vest
Košarka

Sreda, 16.09.2015.

08:55

Kazlauskas: Bez jurnjave sa Italijom

Selektor Litvanije Jonas Kazlauskas kaže pred četvrtfinale Evrobasketa sa Italijom da su Azuri izvanredan napadački tim.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images
Beta/AP

“Okupili su jedan od najjačih timova poslednjih godina, nijedan prosečan tim ne može da savlada Španiju, što znači da su odlični. Imaju mnogo zvezda u ekipi, nemaju komplikovane akcije jer se oslanjaju na individualni kvalitet. Sa izuzetkom Kuzina, svi mogu da pogode za tri poena, to im je jedna od glavnih karakteristika“, rekao je Kazlauskas.

Selektor Litvanije kaže da ne postoji jedan ključ za pobedu, već više njih.

“Odbrana je uvek važna, ali morao i mi njih da napadnemo – oni daju po 80 poena, nekako i mi moramo da ih damo, tako da je i napad jednako važan kao odbrana“.

Jonas Valančunas, najbolji igrač Litvanije, u meču osmine finala sa Gruzijom dao je samo 5 poena, ali pre te utakmice nije se osećao dobro dva dana.

“Nadam se da će biti sprerman. Mi razmišljamo kako da se branimo od njihove atipične vrste košarke, ali i oni moraju da misle o tome kako da se zaštite od Valančunasa. Moramo njega dobro da iskoristimo i da ne ulazimo u jurnjavu sa njima“, zaključio je Kazlauskas.

Utakmica Italija – Litvanija igra se u sredu od 21 sat.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve