Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 14.09.2015.

22:06

"Bog je učinio Grke mudrim, Gasol nije jedina pretnja"

Duel Grčke i Španije u četvrtfinalu Evrobasketa privlači najviše pažnje, a prema rečima Kostasa Papanikolaua, Heleni stižu na teren u ratničkom duhu.

Izvor: SV

Autor: SV

Default images
foto: Beta/AP

Krilni igrač Denvera se nije naigrao na šampionatu, izgubio je mesto u petorci od Janisa Adetokumboa, a ni sa klupe ne dobija previše šansi, tako da su mu procenti daleko od reputacije koju ima, svega 1,8 poena, 1,4 skoka i 0,8 asistencija je upisivao po utakmici.

“Ne mora mnogo da se priča pre ovakve utakmice, pobeda znači plasman u borbu za medalju i to je poenta. Ne brine nas ko nam je protivnik, o tome možda više misle novinari ili navijači. Da li igrali protiv Srbije ili Italije ili bilo koje druge ekipe, ne treba stvarati ratničku atmosferu. Te utakmice su same po sebi rat“, rekao je Papanikolau.

Grčka se kroz grupnu fazu prošetala bez poraza, što nije bio slučaj sa Španijom, koja je u krizi, a čini se jedini igrač koji je potpuno posvećen nacionalnom timu je Pau Gasol.

Spremni smo, a Gasol nije jedini problem. Španija ima veoma talentovan tim i ne možete se fokusirati samo na jednog igrača, ako to uradite, oni drugi će vas ubiti. Naša ideja vodilja su odbrana, skokovi i dobra napadačka rešenja. Bogu hvala, načinio nas je mudrim time što smo Grci i ja verujem da ćemo u svakom slučaju biti fokusirani i odlučni“, zaključio je Papanikolau.

Duel četvrtfinala između Španije i Grčke na programu je u utorak od 18.30.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve