Nova vest
Košarka

Subota, 05.09.2015.

23:10

Francuska dobila Finsku tek posle produžetka

Košarkaši Francuske pobedili su Finsku 97:87 posle produžetka na startu Evropskog prvenstva u A grupi u Monpeljeu.

Izvor: MN

Autor: MN

Default images

Regularni deo meča završen je rezultatom 81:81, a šut za pobedu domaćina promašio je Toni Parker u poslednjim sekundama.

Parker je predvodio je svoj tim sa 23 poena, Batum i DeKolo su ga pratili sa po 16. Žofre Lovernj meč je završio sa 13 poena i sedam skokova, sa samo dva promašaja.

Kod Finaca se istakao Vilson sa dabl dabl učinkom od 21 poena i 11 skokova, 15 je zabeležio Koponen, a jedan manje Salin.

Francuska je vodila od početka i uglanom imala dvocifrenu prednost. Početkom poslednje četvrtine domaći su vodili sa 14 poena prednosti, ali su se Finci vratili serijom 12:0. U dramatičnom finišu Finska nije dopuštala Francuskoj da se ponovo „odlepi“, pola minuta pre kraja DeKolo je postigao trojku za plus tri (81:78), ali je Salin odgovorio na drugoj strani.

Šesnaest sekundi pre kraja "trikolori" su imali napad za pobedu pri rezultatu 81:81, ali je Parker promašio pokušaj za dva u poslednjoj sekundi.

Francuzi su prikazali mnogo bolju igru u produžetku da bi na kraju upisali pobed dvocigrenom razlikom 97:87.

U narednom kolu Francuska igra sa Bosnom i Hercegovinom, a Finska sa Izraelom

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve