Skener: Odbrana, trčanje, Teo

Posle teške pobede nad Nemačkom, u skoro svim izjavama reprezentativaca Srbija provlačilo se da sada mogu opuštenije i mirnije da čekaju sledeće utakmice.

Izvor: Saša Ozmo

Sreda, 09.09.2015.

19:00

Default images
Starsport

To je u duelu sa Turskom bilo očigledno već na startu, a ispostavilo se da je blistav početak bio dovoljan za pobedu, i to ubedljivu (91:72).

U prvih osam minuta ’Orlovi’ su primili samo deset poena – u prvom napadu polaganje Muhameda, kao i još dve trojke iz vrlo teških pozicija (Osman i Muhamed). U tih osam minuta odbrana Srbije bila je fenomenalna – svi igrači bili su budni i, osim svog igrača, koncentrisano pratili ono što se dešava na parketu, Erdenovo otvaranje iz pika potpuno je neutralisano pomaganjima, a rotacija je generalno bila perfektna.

Na drugoj strani naši su potpuno pretrčali Tursku, postigli veliki broj poena dok odbrana suparnika još nije bila potpuno postavljena, pod košem i iz otvorenih šuteva, što je rezultiralo sa velikih +16 već na kraju prve četvrtine.

Do kraja je bilo blagih padova koncentracija – u drugoj četvrtini nismo presecali kontre faulovima iako nismo bili u bonusu, u trećoj je došlo do opuštanja na defanzivnom skoku, ali razlika ni u jednom trenutku nije pala ispod 12 razlike i trijumf nije dolazio u pitanje.

U prve četiri runde Srbija je prikazala raznovrsnost i timski duh – naša ekipa ima koncepciju, glavne igrače i pomagače, ali protivniku opasnost preti sa raznih strana i na različite načine, što je ogroman plus za nastavak takmičenja.

Grupa B opravdala je epitet grupe smrti, pošto ni sa skorom 4-0 još nismo obezbedili prvo mesto. Italija je savladala Nemačku, pa ćemo sa Azurima igrati za najbolju poziciju pred drugu fazu takmičenja.
4 Miloš Teodosić Njegov najbolji meč u dosadašnjem toku Evrobasketa. Videlo se koliko mu znači pogođena trojka na startu meča, a posle toga je odigrao nadahunto i maštovito kako samo on ume – servirao je Raduljici nekoliko koševa na tacni, potpuno je razigrao i ostatak ekipe i bio je motor pobede. Meč je završio sa 17 poena i 13 asistencije, bez ijedne izgubljene lopte i dobru odbranu.

5 Marko Simonović Popunio je minute, ali nije bio šuterski raspoložen, 0-4 iz igre.

6 Ognjen Kuzmić Sve je slobodniji, uz Raduljicu je bio najbolji skakač tima (po šest uhvaćenih lopti), a u timskoj odbrani je veoma pouzdan, reket nam sa njime deluje dosta sigurno. Postaje važan deo ekipe.

7 Bogdan Bogdanović Nije bio raspoložen u šutu, ali odigrao je zadovoljavajuće, nije ni bilo potrebe da forsira, pogotovo što smo se svi uplašili nakon nezogdnog pada posle kojeg se držao za lakat.

8 Nemanja Bjelica Ovoga puta Teodosić je od njega preuzeo komandu nad ekipom, a Bjelica se kao i uvek podredio kolektivu. Nekoliko puta je zaspao na skoku i imao pogrešna dodavanja, ali s obzirom na tok meča, ni za njega nije bilo potrebe da se previše ističe – šest od osam svojih poena dao je u prvih 15 minuta, kada duel još nije bio rešen.

9 Stefan Marković Izgubio je loptu na centru, a onda se zainatio da je vrati – i uspeo je. Prvo je umalo presekao dodavanje odmah na izvođenju auta, ali je samo koju sekundu kasnije iznudio faul u napadu. To možda i najbolje govori o karakteru našeg pleja, koji je upisao tri asistencije i pokupio dva neprimetna, ali važna skoka u napadu. To mu nije u primarnom opisu posla u ovoj ekipi, ali Turcima je ubacio i dve trojke.

10 Nikola Kalinić Protiv Islanda je započeo, a sada je nastavio šutersku seriju – ponovo je trojke šutirao 3-3, dve su ušle kao kap, a poslednja uz malo sreće. Uz jedan dobar prodor, četiri asistencije i standardan trud u odbrani, ovo je bila Kalinićeva najbolja partija na EP do sada. Brine jedino nesigurnost sa linije penala, sa time se mučio i drugoj polovini klupske sezone.

11 Nemanja Nedović Nije bio u prvom planu sada, ali može samo da nas raduje racionalnost i samopouzdanje sa kojom Nedović igra do sada. Neka tako nastavi.

12 Dragan Milosavljević Proveo je osam minuta na parketu, nije šutnuo na koš, već se koncentrisao na odbranu, što mu je i jeste osnovni zadatak u ovom timu.

13 Miroslav Raduljica Hranio ga je Teodosić loptama, time mu je nahranio i samopouzdanje, pa smo videli Raduljicu koji je podsetio na prošlo leto, pogotovo u napadu. U skoku je takođe bio vrlo dobar, a videla su se određena poboljšanja i u odbrani.

14 Zoran Erceg Igrao je samo devet minuta i bio je solidan, uz neke propuste u skoku i odbrani.

15 Nikola Milutinov Dobio je šansu kada je utakmica već bila odlučena i odigrao je korektno. Ako bude bilo potrebe i ako selektor tako odluči, Milutinov će svoje minute odraditi kako treba.

Saša Ozmo (ozmo_sasa)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

16 h

Podeli: