Nova vest
Košarka

Utorak, 08.09.2015.

09:05

Utisak dana: Maestro iz Briža u istoriji

Prošlo je nešto manje od tri i po minuta utakmice Francuska – Poljska kada je Toni Parker ušao u istoriju Evrobasketa.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images
Beta/AP

Plejmejker Francuske postao je u ponedeljak najbolji strelac u istoriji Evropskih šampionata prestigavši grčku legendu Nikosa Galisa.

Na kraju je završio sa 16 poena u trećoj pobedi svoje selekcije, pa ukupno u karijeri ima postignutih 1.046 poena na prvenstvima Evrope.

„Kada sam počeo karijeru, nikada nisam zamišljao da će izgledati ovako. Moja karijera, moji planovi, nikada to ne bih mogao da zamislim. Sve je kao san. KAda govorimo o najboljem strelcu u istoriji, osvajanju Evrobasketa, individualnim priznanjima, ne cenite dovoljno značaj ostvarenih pobeda. Za mene je čast što se uopšte pominjem kao jedan od najboljih evropskih igrača u istoriji“, rekao je plej San Antonija.

Od 2001. je u reprezentaciji Francuske, a ovo mu je osmi Evrobasket. S obzirom na njegove igre u NBA ligi ovaj podatak je dovoljan pokazatelj koliko je Parker uvek bio veran državnom timu.

Pre dve godine je sa Francuskom dostigao vrhunac, osvojio je titulu na Evrobasketu i bio je proglašen za najboljeg igrača turnira, ali nastavio je i ovog leta da se nesebično daje 'petlovima'.

Parker ima 33 godine, nije mu još mnogo ostalo u karijeri, ali se svi ljubitelji ove igre sigurno nadaju da će ona potrajati što duže, ali mu želimo da se na ovom šampionatu Evrope zadovolji srebrnom medaljom, iza selekcije Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve