Nova vest
Košarka

Petak, 18.09.2015.

12:15

Tipovi XI: Češka i Srbija

Još samo dva takmičarska dana ostala su do kraja Evrobasketa, a sada smo vam spremili dva fiksa.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Dopunite nas u komentarima, kao i uvek.

Letonija – Češka

Obe ekipe biće ispražnjene na ovoj utakmici, ali će obe ekipe imati veliki motiv jer pobednik ide u kvalifikacije za Olimpijske igre.

Letonci su u četvrtak odigrali ludu utakmicu sa Grčkom, mogli su lako da dobiju, ali su u poslednjoj četvrtini primili čak 37 poena. Sa druge strane, Česi nisu imali šansu protiv Italije, ali su realno kvalitetniji tim od Letonije.

U duelu grupne faze u Rigi Letonija je slavila sa 72:65, ali je poznato nepisano pravilo da je tepko dobiti isti tim dva puta na turniru, pa treba očekivati pobedu Satoranskog, Veselog i Šilba.

Predlog: Pobeda Češke

Srbija – Litvanija

‘Orlovi’ su do sada neporaženi na EP, dok su Litvanci jedini poraz upisali u grupi od Belgije. Utakmica ima veliki ulog – osiguranu medalju i direktni plasman na Olimpijske igre.

Litvanija je imala briljantno šutersko veče protiv Italije,a tako nešto veoma je teško ponoviti već u sledećoj utakmici. Srbija ima bolji tim, pobedila je sopstvenu nervozu u prethodna dva meča i sada je vreme da pokaže lice iz grupne faze takmičenja.

Predlog: Pobeda Srbije

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve