Sreda, 23.09.2015.

11:34

Sale: Nema greške kod Kaline

Poslednjih dana u javnosti se spekulisalo o tome što je Nikola Kalinić imao smanjenu ulogu na Evrobasketu u odnosu na prošlogodišnji Svetski kup.

Izvor: B92

Sale: Nema greške kod Kaline IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

45 Komentari

Sortiraj po:

svileni

pre 8 godina

Prvo, vi koji nas nazivate botovima necijim, selektorima bez iskustva itd objasnjenje: mi smo Kalinica gledali tokom cele godine te imamo uvid u njegove sposobnosti a kako bi vi imali pogledajte:
-finale Kupa-4/4 koju Kalina i Mitar resavaju odbranom
-utakmicu u Podgorici koju Kalina resava u poslednjoj sekundi
-utakmicu protiv Albe u BGu, sve odbranu, napad
-utakmicu protiv Makabija, 3/4 u BGu koju Kalinic borbom za loptom preokrece i dize saigrace.
Prateci sve nase igrace prosle godine dolazim do zakljucka da je mozda samo Beli toliko raznovrsno igrao jos.

Ovo sa Kalinom i gosp. Selektorom je skandal, ali SKANDAL. Da takav igrac presedi EP umesto da bude jedan od nosilaca.
Zvezda je ove godine osvojila 3 titule, igrala EL a broj igraca koji su u reprezentacije je 1!!!! i to Kalina.
Partizan je ove godine igrao kao EK i osvojio 0 titula a iz njegovog sastava su direktno 2 igrača?!
S obzirom na prošlogodišnje ne pozivanje Marjanovića kao i tretman koji je nepravedno dobio Kalinić ove godine, zaista se nadam da će Zvezdaška stručna javnost ozbiljno popričati sa gosp.Selektorom.
U suprotnom ovo isto čeka i Mitrovića, Dangubića, Gudurića a nijedan od njih nije to zaslužio čak šta više primer su kako mlađima tako i starijima.

sava

pre 8 godina

kalina je zmaj igrac....samo mu malo podstreka treba....kao i svim nasim momcima koji su iZginuli na parketu....zato,pljuvaci psssssstttt!!! ili se presaltajte na golf ili stoni tenis,ali i tamo cete biti naj od naj naj...

BlackGeorge

pre 8 godina

Au kako hejtujete Saleta od kad Pao i Partizan igraju prijateljsku. Vratili se ovi klupski navijaci i samo pljuvanje.

I posle kazu, Dule kriv za sukobe navijacha??

Sad kad je otisao a vi nemate koga da mrzite a vi raspalili po Djordjevicu...

Najbolje bi bilo da se stavi za nacionalnog trenera Radonjic a pomocni da budu legende Moka Slavnic i Gurovic a svi igraci da budu samo i iskljucivo iz Zvezde. Pa da ispadamo iz grupe kao 2007.

Sve sami strucnjaci!!

Djedov opanak

pre 8 godina

Dobro,svi su odigrali ocajno posle Italije,forma je padala.Neka mi neko samo kaze zasto onda samo Raduljica igra ceo mec?Zasto njemu nije smanjena minutaza ako pricamo o igri,sutu,procentu?Zasto Milutinov nije dobio sansu?Zvezdas sam,imao sam veliku zelju da njega vidim na terenu jer treba menjati ako ne ide.Svaka cast svima njima,zeleli smo mnogo,mogli smo vise,nismo imali mu..a

NemanjaVac8

pre 8 godina

A da tebe stavimo za selektora. Jesi li ti gledao Kalinića na prvenstvu čovek je očajno šutirao bacanja a 3 je samo u početku šuturiao 100% posle je i to pokvario. Zašto sve gledaš kao ostrašćeni navijač Zvezde zašto pominješ Pavlovića koji sa reprezentacijom nema nikakve veze. Ajde više oladite sa tim vašim navijačkim prepucavanjima niste u pravu jer nemože te biti, sve gledate kroz prizmu kluba. Najbolje bi bilo da tebe stavimo za selktora i da dovdemo par Amera da igraju za reprezentaciju.
(Novi Sad, 23. septembar 2015 15:44)
...
Evo ja nisam navijač Zvezde, ali baš me interesuje zbog čega je Kalinić bio očajan na ovom prvenstvu. Ne bih rekao da je Radonjić kriv za očajnu formu Kaline, Željko Obradović ili neko treći. Ako je sam Kalinić kriv, selektor nije trebao ni da ga vodi. Ipak jesi li ti primetio da je čitav tim generalno katastrofalno šutirao, tačnije daleko lošije nego što može. Ja sam da Đorđević ostane selektor, jer on je sam pokazao da ume da ispravlja svoje greške, ali nemoj da se pravimo debili i da zatvaramo oči pred jasnim činjenicama. Selektor je reako da je cilj zlato na seldećem EP i poptuno je razumno i realno to što je rekao a ujedno oslikava i realan kvalitet našeg tima.

Novi Sad

pre 8 godina

(monarhista, 23. septembar 2015 12:04)

A da tebe stavimo za selektora. Jesi li ti gledao Kalinića na prvenstvu čovek je očajno šutirao bacanja a 3 je samo u početku šuturiao 100% posle je i to pokvario. Zašto sve gledaš kao ostrašćeni navijač Zvezde zašto pominješ Pavlovića koji sa reprezentacijom nema nikakve veze. Ajde više oladite sa tim vašim navijačkim prepucavanjima niste u pravu jer nemože te biti, sve gledate kroz prizmu kluba. Najbolje bi bilo da tebe stavimo za selktora i da dovdemo par Amera da igraju za reprezentaciju.

Bull Terrier

pre 8 godina

@ STOP mrznji... Bravo.. Nije mi jasno da neko moze da pljuje po Bogdanu i Gagiju jer su iz partizana.. Dobro, Bogdan nije odigrao ni priblizno kao prosle godine, ali dobro, a za Gagija sve pohvale, nije mnogo igrao, ali kad je igrao, bio je super agresivan u odbrani.. A zato je i posao, da grize bekove, ne da daje koseve... Isto tako pljuvanje po Kalinicu samo jer je zvezdas.. Pa kakve veze ima igra za Srbiju.. I to je jedino bitno.. Dobro, da je mogao bolje, mogao je.. Pogotovu penale.. Ali decko je super...

Bane

pre 8 godina

(play, 23. septembar 2015 12:47)

Kako neko da ti ozbiljno shvata komentar kada ti je svako T napisano velikim slovima tako da komentar gubi smisao.

cukce

pre 8 godina

(STOP mrznji kada igra SRBIJA!, 23. septembar 2015 13:01)

Gagi mi je jedan od omiljenih kosarkasa! Ali pored statistike i pored odbrane koja ne ulazi u statistiku treba napomenuti jos nesto sto ne ulazi u statistiku a to je pogubljenost Gagija na terenu! Najveca razocarenja su Bogdan i Kalina! Bjelica je podbacio (iako je statisticki nas najbolji igrac)! Radulja na nekom svom nivou! Teo najbolji nas kosarkas (iako to statisticki nije). Stefan Markovic kao i na svakom prvenstvu dao 150% sebe, nas drugi najbolji igrac! Nedovic solidan, mogo je i bolje. Erceg dobar. Kuzmic od njega se vise nije ni ocekivalo. Simon covek ni kriv ni duzan u reprezentaciji jer smo najtanji na poziciji 3. Milutinov bio tu da popuni broj.

Šuluburić

pre 8 godina

Milosevljević je pošteno odradio svoju rolu, mogao je i veću minutažu da dobije.

Meni je jedina enigma Bogdanović. Ne pamtim da je u svetu sporta neko toliko zaludeo mozgove kao on. Prava fatamorgana. Nesrazmera između njegove igre i učinka na terenu i njegove reputacije i recepcije kod trenera i navijača je ogromna. Dečko je, zasada, prosek koji samo naginje ka nečemu više, ne ostvarujući ga. A tretiran je kao novi Đorđević, Danilović...

rade

pre 8 godina

za ove "strucnjake" koji govore kako je Kalina limitiran igrac u napadu.... http://www.eurobasket2015.org/en/pageID_sjYngeE7G,EaeD6EPgPrB3.compID_qMRZdYCZI6EoANOrUf9le2.season_2015.roundID_9322.teamID_96799.html
pogledajte malo zvanicne podatke...

samo zvezda

pre 8 godina

Nikola jeste ocajno izvodio slobodna bacanja ali ne lupetajte o sutu za 3p. Imao je procenat oko 60% za 3.
Zasto nije igrao nikada necemo saznati, Saletova odluka i tacka.
Kalinica volim kao brata rodjenog, i da, mislim da je mogao da igra vise i doprinese vise ali sta je tu je. Idemo dalje i nadamo se Olimpijadi.

323

pre 8 godina

Bio je nervozan i brzo je pravio licne. Kako da igra vise kada je opterecen licnim greskama? 2 MINUTA manje nego na SP. Pa cemu ovolika halabuka? O bacanjima i sutu za 3 necu da pricam, i drugi su lose sutirali u poslednje dve utakmice. Erceg promasi oba bacanja? Takav suter..Meni je u stvari jasno da je sve ovo upuceno na selektorovu adresu ali sa zlim namerama. Da ste vi mi zivi i zdravi..

sulir

pre 8 godina

Uz par izuzetaka, komentatori sve strategijski i taktički magovi - pretpostavljam da znanje vuku iz decenijskog iskustva sa terena i klupa najvećih evropskih klubova.

maestro

pre 8 godina

Polako narode,g.Djordjevic je napravio izvanredan uspeh sa timom koji je imao.Pa mi jmamo samo tri igraca,Teo,Bogdanovic,Bjelica koji mogu igrati donekle,ali samo donekle ozbiljnu kosarku.Vajnim stucnjacima,samo jedna od stvari koja razdvaja dobrog kosarkasa,od kosarkasa je da mozes igrati jedan na jedan.Ako zavisis od tima ti nisi dobar kosarkas,jer npr. ako plej,namerno ili slucajno zakasni za sekundu da preda loptu suteru,da li ce taj suter moci da sutne.Nece,jer uz njega je vec igrac i nas suter postaje prosek, ako ne moze odigrati jedan na jedan.I jos nesto,ako postoji zavist u ekipi samo jednog igraca tu nema ekipe,jer ce on namerno kasniti sa predajom lopte,kasnice u kretnju itd. i ekipa vise nije ekipa.Zato,ovo je veliki uspeh.Upamtite kad ce mo ponovo biti cetvrti,jer se u mladjim selekcijama juri rezultat a 90%igraca ne ume da izvede pravilan sut,a o skok sutu da i ne govorimo.Pozdrav od nekog ko je visi kosarkaski trener od 1980. g.

smesni su

pre 8 godina

sale prica kao pravi politicar. nece nikad da kaze svoje namere. kalinica je poveo sa razlogom, i samo on zna zasto je i koliko je ubacivao kalinica, koji je kao i ostatak ekipe forisrao los sut

Serbinho

pre 8 godina

Kalina fajter je mogao Litvaniju i Francusku da razvuce malo ispod kosa i da prostora Raduljici, koga su posteno razvukli ko kore za gibanicu.

STOP mrznji kada igra SRBIJA!

pre 8 godina

Nadam se da cete objaviti...
Ovde se u komentarima lupa sve i svasta iz ciste klubaske mrznje. Pominju se ljudi koji nemaju bas nikakve veze sa Eurobasket 2015, npr. Dule Vujosevic i Sale Pavlovic. Napadaju se igraci iz protivnickog tima (naravno da mislim na Partizan i Zvezdu), a u reprezentaciju guraju rezerve kluba za koji se navija. MOLIM REDAKCIJU DA SPREMI CLANAK SA KOMPLETNIM STATISTICKIM UCINKOM SVIH IGRACA (SUTEVI, PROMASAJI, IZGUBLJENE LOPTE, UKRADENE, BLOKADE, SKOKOVI ITD), kako bi sprecili talas mrznje koji je zaista nepodnosljiv onima koji vole i znaju kosarku.
Evo moje skromne pomoci za Gagija Milosavljevica, koji je cesto spominjan:
KOSEVA:12, PROMASAJA:2, IZG. LOPTI:3, SKOKOVA:1, UKRADENIH LOPTI:2, ASISTENCIJA:5 U statistiku ne ulazi ono sto Gagi najbolje zna, a to je odbrana. Covek je igrao malo, a to malo je odradio uz veliku disciplinu. Nije zasluzio da bilo ko ispire usta sa njim.

GM

pre 8 godina

Kalina...

Najbolji za tri, uz Ercega oko 50 posto. A suteri 20-25 posto.
U kontinuitetu najbolja odbrana uz Markovica.
Najvise bitnih skokova i pokusaja za skok u napadu, a centar ne skace.

Tesko da je iko ista mogao da ocekuje vise od njega, kada su bekovi sutirali u petoj sekundi napada bez i jedne akcije,
a lopte isle na centra koji je primao banane od koga je stigao...

Kalina se pokazao kako prosle godine na SP, tako i u EL, tako da od njega se zna sta se moze ocekivati. Samo ga treba iskoristiti.

monarhista

pre 8 godina

Pa to niko nije ni pomislio.Kakva greska kod njega?Kod tebe je...ti si jos u prvenstvu stavio pecarosa navijacki i tendeciozno a potpuno nepravedno ispred tvog reprezentativca!!!
Na prvenstvu si u grupi otvarao utakmice s njim gde je po pravilu bio najbolji,u dve je imao cak 100% ucinak za tri poena a onda je dosla ona tehnicka njemu,nicim izazvana za razliku od tvojih koje si itekako zasluzivao...odmah sam posle tvojih psovki koje su se jasno videle na usnama rekao Kalina moze da pakuje stvari...tako je i bilo....znachi urnisao si ga izmenama jos protiv Ceske a nastavio protiv Litvanije gde si cak smisljao taktiku sa dva pleja(pa si tu vezao i Teu ruke) i Bogdanom na krilu ne pustajuci najsrcanijeg coveka da se krlja sa Litvancima koji su ocigledno usli u tuchu...a uz to poceo si da prangijas trojkama ne pustajuci coveka koji ih je u grupi ponavljam pogadjao i stoprocentualno...ova tvoja izjava za mene znaci da si od nekog zbog Kaline dobio dobru cusku ali iskreno mislim da ces nastaviti po tvom a to ce nas dalje voditi u jos vecu dubiozu.
Najbolje bi bilo da si casno dao ostavku i otisao sa tvojim Kuzmicem i miljenikom pavlovicem da pravis istoriju Paoa...

Ja

pre 8 godina

Za ove što ne razumeju.
Sale je rekao ono što svi znamo, Kalina ne može sam sebi iskreirati poziciju i zbog toga zavisi od saigrača. Uglavnom zavisi od centara, kada poslije udvajanja on ostaje sam na tri ili ide uz liniju ka obruču.
pošto mi nismo imali ove godine centre koje treba udvajati Kalina je imao i manju ulogu. I to je to.

Džabe daje 20 litara mleka......

pre 8 godina

Jedino su Tkačenko i Tasić, džinovi od 220 cm, pre 35-40 godina imali lošiji procenat sa penala od Kalinića.

Marko

pre 8 godina

Nikako da kazu sustinu, jer ni ovo dodatno objasnjenje nije dovoljno i malkice je labavo. Da li je covek bio zaista povredjen, u meri koja ga je onemogucavala da provede vise vremena u igri ili je ipak pomalo uticala ona cuvena namerna licna greska, a mozda i famozna poseta takstisti iz Tunisa? Vidim da se spominju drustvene mreze. Djordjevic jeste jedini kompetentan da prica o taktickim zamislima, ali su mecevi poput zavrsnih prosto vapili za fizickim prisustvom kosarkasa kakav je Kalinic. Zato je nerezonski komentar da je sve bilo idealno, a da je on ipak imao mizernu minutazu.

srboljub

pre 8 godina

Opet ne mogu da verujem...Ko bre od nas moze da uci Saleta kako se igra kosarka?Da li mozete da zamislite koliko je covek puta bacio loptu u kos?Sa kakvim je trenerima i igracima bio?Ti ces sad njega da ucis i pises sta je trebalo da uradi?Da li ste vi normalni?Ti znas kome je vezao ruke,a kome dao slobodu?Ako neko zna kako se vodi i kako se bori i gine za grb,to je Sale,a ti sedi ovde i kuckaj...

slavica

pre 8 godina

Kalina je tvoja greska.
Nadam se da ce ga Zeljko podici jer si mu ti ubio zelju ostavljajuci ga na klupi.
Kako je samo igrao kod Radonje, jao jao

voodoo

pre 8 godina

Prosek je ukupno manje od minuta po utakmici, a ucinak relativno vise manje, drugaciji je bio sklop protivnika, protiv boraca kao Ceska i Finska isti takav borac nema sta dodatno da pokaze, jer te ekipe samo takve igrace i imaju, zato i razlika.

play

pre 8 godina

A da Ti poshTeno podnesesh osTavku,obecavso si zlaTo...gde Ti je TakTika na 2 najvaznije uTakmice na prvensTvu..upropasTio si i Kalinu i Nedovica ali si gurao Bogdana koji nije mogao nishTa da ubaci..Koja je poenTa Kuzmica,MiluTinova..shTo sinih vodio..Chim su Ti udvojili Tea nisi imao reshenja ,nemash Ti iskusTva za velika Takmichenja a i za Tim si Tanak

drvobradi

pre 8 godina

Koliko navijacki ostrascenih trenera medju komentatorima. Pogotovo ovaj sto smatra da bi Kalinic razbio protiv Litvanije. Covek koji sutira bacanja ispod 50% nema sta da trazi na terenu u tvrdoj utakmici. Isplativo ga je faulirati u kljucnim trenucima. Generalno, Kalinic se istrosio posle poprilicno naporne sezone (odigrao 77 utakmice u 3 takmicenja, pored Bobija najbitniji igrac Zvezde). Logicno je da bude u padu forme i da nece odigrati na nivou sezone. Mislite da NBA slucajno zabranjuje igracima igranje pre 1 avgusta? Gledajte samo pocetak sezone u Feneru, najverovatnije nece moci da se sastavi ako ne dobije barem 15 dana odmora.

milosh-nish

pre 8 godina

borben igrac,jako zahvalan ali i dosta limitiran u napadu,nadam se da ce i slobodna bacanja uvezbati vremenom,mlad je svakako i vreme radi za njega

gh

pre 8 godina

Ovde kao da samo zvezdaški botovi ostavljaju komentare?! Ili botovi Miška R. , kome se Sale očigledno jako zamerio? Ko god je gledao utakmice mogao je da vidi katastrofalno izvođenje slobodnjaka, stavljanje u džep od strane Mačiulisa, izgubljene lopte itd. Te detalje iz statistike koje izvlačite njemu u korist ostavite za nekoga ko nije gledao utakmice.

Danilo

pre 8 godina

Umesto da kao univerzalac ima jednu od najvecih minutaza, on igrao po par minuta, i to u nekom "garbage time"-u
(TrenerJeAmater, 23. septembar 2015 11:45)

Preporučujem (+77)

Koliko mudrosti i znanja u ovom komentaru, podržanom sa 77 komentara, istih takvih mudraca?!

Za one sa najkraćim pamćenjem, Kalina je igrač koji je pravio najviše čisto tehničkih grešaka prošle godine u FMP-u, počev od koraka do pogrešnog vodjenja, i to redovno, na svakoj utakmici.
Čovek igra samo na trojci , daleko je od univerzalca jer univerzalci su igrači koji pokrivaju nekoliko pozicija a to su u našem timu samo Bjelica i Bogdan.
Ostali su sjajni, odlični ili vrlo dobri na svojoj poziciji.
Na kraju krajeva, današnji sport ide u pravcu visoke specijalizacije a univerzalci su više srećne greške...

veliki strumf

pre 8 godina

Sale ima veliku manu sto je zivac i mora da bude sve po njegovom. Prek je i tvrdoglav. Sa Kalinom je nizbrdo krenulo posle njegove tehnicke na samom pocetku utakmice sa Ceskom - odmah ga je isterao iz igre i uveo Gagija, a Silb je (Kalinic ga cuvao) do kraja prve cetvrtine ubacio 11 poena. Kad je video da je vrag odneo salu - tek tada ga je vratio u igru i Silb se vise nije video. Protiv Litvanije je premalo igrao (mozda i zbog loseg sutiranja penala), ali Kalinic je najprgaviji i najsrcaniji nas igrac i morao je da bude 30 minuta na parketu i da se rve sa Litvancima. Gagi i Simon daleko su od adekvatne zamene, u bilo kom pogledu.

milan

pre 8 godina

Boze kakvi sve selektori... Sporno je njegovo ponasanje, covek je dobio maltene na svakoj utakmici u domacem prvenstvu tehnicku non stop ima nesto da kaze da prigovori i ako se ne radi direktno o njemu. Sad mozete da tvrdite ali to je tako on je igrac sa ubedljivo najvise tehnickih u zvezdi!! Jako puno trenera to nece da tolerise, pa videcete kod zeljka da li ce smeti tako seljacki da se ponasa. Plus po vama da je on igra mi bi osvojili NBA ajte molim vas

HCP

pre 8 godina

Znaci pljuvanje Saleta uveliko pocelo, malo vam finale i polufinale na dva velika takmicenja zaredom. Interesantni ste vi momci, zanima me kako bi vas zivot izgledao da se svako blago razocarenje kaznjava ovako kako vi to zamisljate.
Obradovic je pametan sto se drzi daleko od reprezentacije.

01

pre 8 godina

Na ovom je davao po 6pt u proseku, na proslom po 7. Nije neka razlika. A da je mogao da igra malo vise to jest, no zar nije bila prica da mu je saka povredjena?

nex

pre 8 godina

Nesto su desilo. Izbice to na videlo kad-tad. Mislim da se Sale u nekom delu malo zaigrao,postao je ohol,a to je greh. Drugo,Bogdan jeste vrhunski igrac koji pravi razliku,ali kad je spreman 100%. Sada ocigledno nije bio,ali ni blizu. Bilo koji drugi igrac u top formi i fitnesu bio je bolje resenje umesto njega,makar i Dangubic. Jesam Zvezdas,sli ovo je susta realnost. Duda to nikad ne bi uradio,pa ni Pesic.

Mare

pre 8 godina

Onda je tvoka greska. On je do polifinala imao 20 min u proseku a polufinale i za trece mesto prakticno nije ni igrao. A covek je medju najzasluznijima za srebro na sp...

ibrodirka

pre 8 godina

Lazes Sale, nema potrebe da to radis, Kalinic je rodjeni pobednik on mora da igra vise,nazalost ovde je evidentno da postoji problem iz meceva zvezde i partizana i ti si taj koji nemoze to da prebrodi ne on,ne komentarisem spisak, sve je ok sem njegove minutaze sto je brutalan bezobrazluk

Mare

pre 8 godina

Onda je tvoka greska. On je do polifinala imao 20 min u proseku a polufinale i za trece mesto prakticno nije ni igrao. A covek je medju najzasluznijima za srebro na sp...

GM

pre 8 godina

Kalina...

Najbolji za tri, uz Ercega oko 50 posto. A suteri 20-25 posto.
U kontinuitetu najbolja odbrana uz Markovica.
Najvise bitnih skokova i pokusaja za skok u napadu, a centar ne skace.

Tesko da je iko ista mogao da ocekuje vise od njega, kada su bekovi sutirali u petoj sekundi napada bez i jedne akcije,
a lopte isle na centra koji je primao banane od koga je stigao...

Kalina se pokazao kako prosle godine na SP, tako i u EL, tako da od njega se zna sta se moze ocekivati. Samo ga treba iskoristiti.

slavica

pre 8 godina

Kalina je tvoja greska.
Nadam se da ce ga Zeljko podici jer si mu ti ubio zelju ostavljajuci ga na klupi.
Kako je samo igrao kod Radonje, jao jao

ibrodirka

pre 8 godina

Lazes Sale, nema potrebe da to radis, Kalinic je rodjeni pobednik on mora da igra vise,nazalost ovde je evidentno da postoji problem iz meceva zvezde i partizana i ti si taj koji nemoze to da prebrodi ne on,ne komentarisem spisak, sve je ok sem njegove minutaze sto je brutalan bezobrazluk

STOP mrznji kada igra SRBIJA!

pre 8 godina

Nadam se da cete objaviti...
Ovde se u komentarima lupa sve i svasta iz ciste klubaske mrznje. Pominju se ljudi koji nemaju bas nikakve veze sa Eurobasket 2015, npr. Dule Vujosevic i Sale Pavlovic. Napadaju se igraci iz protivnickog tima (naravno da mislim na Partizan i Zvezdu), a u reprezentaciju guraju rezerve kluba za koji se navija. MOLIM REDAKCIJU DA SPREMI CLANAK SA KOMPLETNIM STATISTICKIM UCINKOM SVIH IGRACA (SUTEVI, PROMASAJI, IZGUBLJENE LOPTE, UKRADENE, BLOKADE, SKOKOVI ITD), kako bi sprecili talas mrznje koji je zaista nepodnosljiv onima koji vole i znaju kosarku.
Evo moje skromne pomoci za Gagija Milosavljevica, koji je cesto spominjan:
KOSEVA:12, PROMASAJA:2, IZG. LOPTI:3, SKOKOVA:1, UKRADENIH LOPTI:2, ASISTENCIJA:5 U statistiku ne ulazi ono sto Gagi najbolje zna, a to je odbrana. Covek je igrao malo, a to malo je odradio uz veliku disciplinu. Nije zasluzio da bilo ko ispire usta sa njim.

monarhista

pre 8 godina

Pa to niko nije ni pomislio.Kakva greska kod njega?Kod tebe je...ti si jos u prvenstvu stavio pecarosa navijacki i tendeciozno a potpuno nepravedno ispred tvog reprezentativca!!!
Na prvenstvu si u grupi otvarao utakmice s njim gde je po pravilu bio najbolji,u dve je imao cak 100% ucinak za tri poena a onda je dosla ona tehnicka njemu,nicim izazvana za razliku od tvojih koje si itekako zasluzivao...odmah sam posle tvojih psovki koje su se jasno videle na usnama rekao Kalina moze da pakuje stvari...tako je i bilo....znachi urnisao si ga izmenama jos protiv Ceske a nastavio protiv Litvanije gde si cak smisljao taktiku sa dva pleja(pa si tu vezao i Teu ruke) i Bogdanom na krilu ne pustajuci najsrcanijeg coveka da se krlja sa Litvancima koji su ocigledno usli u tuchu...a uz to poceo si da prangijas trojkama ne pustajuci coveka koji ih je u grupi ponavljam pogadjao i stoprocentualno...ova tvoja izjava za mene znaci da si od nekog zbog Kaline dobio dobru cusku ali iskreno mislim da ces nastaviti po tvom a to ce nas dalje voditi u jos vecu dubiozu.
Najbolje bi bilo da si casno dao ostavku i otisao sa tvojim Kuzmicem i miljenikom pavlovicem da pravis istoriju Paoa...

01

pre 8 godina

Na ovom je davao po 6pt u proseku, na proslom po 7. Nije neka razlika. A da je mogao da igra malo vise to jest, no zar nije bila prica da mu je saka povredjena?

Ja

pre 8 godina

Za ove što ne razumeju.
Sale je rekao ono što svi znamo, Kalina ne može sam sebi iskreirati poziciju i zbog toga zavisi od saigrača. Uglavnom zavisi od centara, kada poslije udvajanja on ostaje sam na tri ili ide uz liniju ka obruču.
pošto mi nismo imali ove godine centre koje treba udvajati Kalina je imao i manju ulogu. I to je to.

HCP

pre 8 godina

Znaci pljuvanje Saleta uveliko pocelo, malo vam finale i polufinale na dva velika takmicenja zaredom. Interesantni ste vi momci, zanima me kako bi vas zivot izgledao da se svako blago razocarenje kaznjava ovako kako vi to zamisljate.
Obradovic je pametan sto se drzi daleko od reprezentacije.

Šuluburić

pre 8 godina

Milosevljević je pošteno odradio svoju rolu, mogao je i veću minutažu da dobije.

Meni je jedina enigma Bogdanović. Ne pamtim da je u svetu sporta neko toliko zaludeo mozgove kao on. Prava fatamorgana. Nesrazmera između njegove igre i učinka na terenu i njegove reputacije i recepcije kod trenera i navijača je ogromna. Dečko je, zasada, prosek koji samo naginje ka nečemu više, ne ostvarujući ga. A tretiran je kao novi Đorđević, Danilović...

veliki strumf

pre 8 godina

Sale ima veliku manu sto je zivac i mora da bude sve po njegovom. Prek je i tvrdoglav. Sa Kalinom je nizbrdo krenulo posle njegove tehnicke na samom pocetku utakmice sa Ceskom - odmah ga je isterao iz igre i uveo Gagija, a Silb je (Kalinic ga cuvao) do kraja prve cetvrtine ubacio 11 poena. Kad je video da je vrag odneo salu - tek tada ga je vratio u igru i Silb se vise nije video. Protiv Litvanije je premalo igrao (mozda i zbog loseg sutiranja penala), ali Kalinic je najprgaviji i najsrcaniji nas igrac i morao je da bude 30 minuta na parketu i da se rve sa Litvancima. Gagi i Simon daleko su od adekvatne zamene, u bilo kom pogledu.

Marko

pre 8 godina

Nikako da kazu sustinu, jer ni ovo dodatno objasnjenje nije dovoljno i malkice je labavo. Da li je covek bio zaista povredjen, u meri koja ga je onemogucavala da provede vise vremena u igri ili je ipak pomalo uticala ona cuvena namerna licna greska, a mozda i famozna poseta takstisti iz Tunisa? Vidim da se spominju drustvene mreze. Djordjevic jeste jedini kompetentan da prica o taktickim zamislima, ali su mecevi poput zavrsnih prosto vapili za fizickim prisustvom kosarkasa kakav je Kalinic. Zato je nerezonski komentar da je sve bilo idealno, a da je on ipak imao mizernu minutazu.

Serbinho

pre 8 godina

Kalina fajter je mogao Litvaniju i Francusku da razvuce malo ispod kosa i da prostora Raduljici, koga su posteno razvukli ko kore za gibanicu.

Džabe daje 20 litara mleka......

pre 8 godina

Jedino su Tkačenko i Tasić, džinovi od 220 cm, pre 35-40 godina imali lošiji procenat sa penala od Kalinića.

srboljub

pre 8 godina

Opet ne mogu da verujem...Ko bre od nas moze da uci Saleta kako se igra kosarka?Da li mozete da zamislite koliko je covek puta bacio loptu u kos?Sa kakvim je trenerima i igracima bio?Ti ces sad njega da ucis i pises sta je trebalo da uradi?Da li ste vi normalni?Ti znas kome je vezao ruke,a kome dao slobodu?Ako neko zna kako se vodi i kako se bori i gine za grb,to je Sale,a ti sedi ovde i kuckaj...

milosh-nish

pre 8 godina

borben igrac,jako zahvalan ali i dosta limitiran u napadu,nadam se da ce i slobodna bacanja uvezbati vremenom,mlad je svakako i vreme radi za njega

nex

pre 8 godina

Nesto su desilo. Izbice to na videlo kad-tad. Mislim da se Sale u nekom delu malo zaigrao,postao je ohol,a to je greh. Drugo,Bogdan jeste vrhunski igrac koji pravi razliku,ali kad je spreman 100%. Sada ocigledno nije bio,ali ni blizu. Bilo koji drugi igrac u top formi i fitnesu bio je bolje resenje umesto njega,makar i Dangubic. Jesam Zvezdas,sli ovo je susta realnost. Duda to nikad ne bi uradio,pa ni Pesic.

Danilo

pre 8 godina

Umesto da kao univerzalac ima jednu od najvecih minutaza, on igrao po par minuta, i to u nekom "garbage time"-u
(TrenerJeAmater, 23. septembar 2015 11:45)

Preporučujem (+77)

Koliko mudrosti i znanja u ovom komentaru, podržanom sa 77 komentara, istih takvih mudraca?!

Za one sa najkraćim pamćenjem, Kalina je igrač koji je pravio najviše čisto tehničkih grešaka prošle godine u FMP-u, počev od koraka do pogrešnog vodjenja, i to redovno, na svakoj utakmici.
Čovek igra samo na trojci , daleko je od univerzalca jer univerzalci su igrači koji pokrivaju nekoliko pozicija a to su u našem timu samo Bjelica i Bogdan.
Ostali su sjajni, odlični ili vrlo dobri na svojoj poziciji.
Na kraju krajeva, današnji sport ide u pravcu visoke specijalizacije a univerzalci su više srećne greške...

drvobradi

pre 8 godina

Koliko navijacki ostrascenih trenera medju komentatorima. Pogotovo ovaj sto smatra da bi Kalinic razbio protiv Litvanije. Covek koji sutira bacanja ispod 50% nema sta da trazi na terenu u tvrdoj utakmici. Isplativo ga je faulirati u kljucnim trenucima. Generalno, Kalinic se istrosio posle poprilicno naporne sezone (odigrao 77 utakmice u 3 takmicenja, pored Bobija najbitniji igrac Zvezde). Logicno je da bude u padu forme i da nece odigrati na nivou sezone. Mislite da NBA slucajno zabranjuje igracima igranje pre 1 avgusta? Gledajte samo pocetak sezone u Feneru, najverovatnije nece moci da se sastavi ako ne dobije barem 15 dana odmora.

gh

pre 8 godina

Ovde kao da samo zvezdaški botovi ostavljaju komentare?! Ili botovi Miška R. , kome se Sale očigledno jako zamerio? Ko god je gledao utakmice mogao je da vidi katastrofalno izvođenje slobodnjaka, stavljanje u džep od strane Mačiulisa, izgubljene lopte itd. Te detalje iz statistike koje izvlačite njemu u korist ostavite za nekoga ko nije gledao utakmice.

milan

pre 8 godina

Boze kakvi sve selektori... Sporno je njegovo ponasanje, covek je dobio maltene na svakoj utakmici u domacem prvenstvu tehnicku non stop ima nesto da kaze da prigovori i ako se ne radi direktno o njemu. Sad mozete da tvrdite ali to je tako on je igrac sa ubedljivo najvise tehnickih u zvezdi!! Jako puno trenera to nece da tolerise, pa videcete kod zeljka da li ce smeti tako seljacki da se ponasa. Plus po vama da je on igra mi bi osvojili NBA ajte molim vas

323

pre 8 godina

Bio je nervozan i brzo je pravio licne. Kako da igra vise kada je opterecen licnim greskama? 2 MINUTA manje nego na SP. Pa cemu ovolika halabuka? O bacanjima i sutu za 3 necu da pricam, i drugi su lose sutirali u poslednje dve utakmice. Erceg promasi oba bacanja? Takav suter..Meni je u stvari jasno da je sve ovo upuceno na selektorovu adresu ali sa zlim namerama. Da ste vi mi zivi i zdravi..

maestro

pre 8 godina

Polako narode,g.Djordjevic je napravio izvanredan uspeh sa timom koji je imao.Pa mi jmamo samo tri igraca,Teo,Bogdanovic,Bjelica koji mogu igrati donekle,ali samo donekle ozbiljnu kosarku.Vajnim stucnjacima,samo jedna od stvari koja razdvaja dobrog kosarkasa,od kosarkasa je da mozes igrati jedan na jedan.Ako zavisis od tima ti nisi dobar kosarkas,jer npr. ako plej,namerno ili slucajno zakasni za sekundu da preda loptu suteru,da li ce taj suter moci da sutne.Nece,jer uz njega je vec igrac i nas suter postaje prosek, ako ne moze odigrati jedan na jedan.I jos nesto,ako postoji zavist u ekipi samo jednog igraca tu nema ekipe,jer ce on namerno kasniti sa predajom lopte,kasnice u kretnju itd. i ekipa vise nije ekipa.Zato,ovo je veliki uspeh.Upamtite kad ce mo ponovo biti cetvrti,jer se u mladjim selekcijama juri rezultat a 90%igraca ne ume da izvede pravilan sut,a o skok sutu da i ne govorimo.Pozdrav od nekog ko je visi kosarkaski trener od 1980. g.

smesni su

pre 8 godina

sale prica kao pravi politicar. nece nikad da kaze svoje namere. kalinica je poveo sa razlogom, i samo on zna zasto je i koliko je ubacivao kalinica, koji je kao i ostatak ekipe forisrao los sut

rade

pre 8 godina

za ove "strucnjake" koji govore kako je Kalina limitiran igrac u napadu.... http://www.eurobasket2015.org/en/pageID_sjYngeE7G,EaeD6EPgPrB3.compID_qMRZdYCZI6EoANOrUf9le2.season_2015.roundID_9322.teamID_96799.html
pogledajte malo zvanicne podatke...

Bull Terrier

pre 8 godina

@ STOP mrznji... Bravo.. Nije mi jasno da neko moze da pljuje po Bogdanu i Gagiju jer su iz partizana.. Dobro, Bogdan nije odigrao ni priblizno kao prosle godine, ali dobro, a za Gagija sve pohvale, nije mnogo igrao, ali kad je igrao, bio je super agresivan u odbrani.. A zato je i posao, da grize bekove, ne da daje koseve... Isto tako pljuvanje po Kalinicu samo jer je zvezdas.. Pa kakve veze ima igra za Srbiju.. I to je jedino bitno.. Dobro, da je mogao bolje, mogao je.. Pogotovu penale.. Ali decko je super...

play

pre 8 godina

A da Ti poshTeno podnesesh osTavku,obecavso si zlaTo...gde Ti je TakTika na 2 najvaznije uTakmice na prvensTvu..upropasTio si i Kalinu i Nedovica ali si gurao Bogdana koji nije mogao nishTa da ubaci..Koja je poenTa Kuzmica,MiluTinova..shTo sinih vodio..Chim su Ti udvojili Tea nisi imao reshenja ,nemash Ti iskusTva za velika Takmichenja a i za Tim si Tanak

samo zvezda

pre 8 godina

Nikola jeste ocajno izvodio slobodna bacanja ali ne lupetajte o sutu za 3p. Imao je procenat oko 60% za 3.
Zasto nije igrao nikada necemo saznati, Saletova odluka i tacka.
Kalinica volim kao brata rodjenog, i da, mislim da je mogao da igra vise i doprinese vise ali sta je tu je. Idemo dalje i nadamo se Olimpijadi.

NemanjaVac8

pre 8 godina

A da tebe stavimo za selektora. Jesi li ti gledao Kalinića na prvenstvu čovek je očajno šutirao bacanja a 3 je samo u početku šuturiao 100% posle je i to pokvario. Zašto sve gledaš kao ostrašćeni navijač Zvezde zašto pominješ Pavlovića koji sa reprezentacijom nema nikakve veze. Ajde više oladite sa tim vašim navijačkim prepucavanjima niste u pravu jer nemože te biti, sve gledate kroz prizmu kluba. Najbolje bi bilo da tebe stavimo za selktora i da dovdemo par Amera da igraju za reprezentaciju.
(Novi Sad, 23. septembar 2015 15:44)
...
Evo ja nisam navijač Zvezde, ali baš me interesuje zbog čega je Kalinić bio očajan na ovom prvenstvu. Ne bih rekao da je Radonjić kriv za očajnu formu Kaline, Željko Obradović ili neko treći. Ako je sam Kalinić kriv, selektor nije trebao ni da ga vodi. Ipak jesi li ti primetio da je čitav tim generalno katastrofalno šutirao, tačnije daleko lošije nego što može. Ja sam da Đorđević ostane selektor, jer on je sam pokazao da ume da ispravlja svoje greške, ali nemoj da se pravimo debili i da zatvaramo oči pred jasnim činjenicama. Selektor je reako da je cilj zlato na seldećem EP i poptuno je razumno i realno to što je rekao a ujedno oslikava i realan kvalitet našeg tima.

voodoo

pre 8 godina

Prosek je ukupno manje od minuta po utakmici, a ucinak relativno vise manje, drugaciji je bio sklop protivnika, protiv boraca kao Ceska i Finska isti takav borac nema sta dodatno da pokaze, jer te ekipe samo takve igrace i imaju, zato i razlika.

cukce

pre 8 godina

(STOP mrznji kada igra SRBIJA!, 23. septembar 2015 13:01)

Gagi mi je jedan od omiljenih kosarkasa! Ali pored statistike i pored odbrane koja ne ulazi u statistiku treba napomenuti jos nesto sto ne ulazi u statistiku a to je pogubljenost Gagija na terenu! Najveca razocarenja su Bogdan i Kalina! Bjelica je podbacio (iako je statisticki nas najbolji igrac)! Radulja na nekom svom nivou! Teo najbolji nas kosarkas (iako to statisticki nije). Stefan Markovic kao i na svakom prvenstvu dao 150% sebe, nas drugi najbolji igrac! Nedovic solidan, mogo je i bolje. Erceg dobar. Kuzmic od njega se vise nije ni ocekivalo. Simon covek ni kriv ni duzan u reprezentaciji jer smo najtanji na poziciji 3. Milutinov bio tu da popuni broj.

svileni

pre 8 godina

Prvo, vi koji nas nazivate botovima necijim, selektorima bez iskustva itd objasnjenje: mi smo Kalinica gledali tokom cele godine te imamo uvid u njegove sposobnosti a kako bi vi imali pogledajte:
-finale Kupa-4/4 koju Kalina i Mitar resavaju odbranom
-utakmicu u Podgorici koju Kalina resava u poslednjoj sekundi
-utakmicu protiv Albe u BGu, sve odbranu, napad
-utakmicu protiv Makabija, 3/4 u BGu koju Kalinic borbom za loptom preokrece i dize saigrace.
Prateci sve nase igrace prosle godine dolazim do zakljucka da je mozda samo Beli toliko raznovrsno igrao jos.

Ovo sa Kalinom i gosp. Selektorom je skandal, ali SKANDAL. Da takav igrac presedi EP umesto da bude jedan od nosilaca.
Zvezda je ove godine osvojila 3 titule, igrala EL a broj igraca koji su u reprezentacije je 1!!!! i to Kalina.
Partizan je ove godine igrao kao EK i osvojio 0 titula a iz njegovog sastava su direktno 2 igrača?!
S obzirom na prošlogodišnje ne pozivanje Marjanovića kao i tretman koji je nepravedno dobio Kalinić ove godine, zaista se nadam da će Zvezdaška stručna javnost ozbiljno popričati sa gosp.Selektorom.
U suprotnom ovo isto čeka i Mitrovića, Dangubića, Gudurića a nijedan od njih nije to zaslužio čak šta više primer su kako mlađima tako i starijima.

Novi Sad

pre 8 godina

(monarhista, 23. septembar 2015 12:04)

A da tebe stavimo za selektora. Jesi li ti gledao Kalinića na prvenstvu čovek je očajno šutirao bacanja a 3 je samo u početku šuturiao 100% posle je i to pokvario. Zašto sve gledaš kao ostrašćeni navijač Zvezde zašto pominješ Pavlovića koji sa reprezentacijom nema nikakve veze. Ajde više oladite sa tim vašim navijačkim prepucavanjima niste u pravu jer nemože te biti, sve gledate kroz prizmu kluba. Najbolje bi bilo da tebe stavimo za selktora i da dovdemo par Amera da igraju za reprezentaciju.

Djedov opanak

pre 8 godina

Dobro,svi su odigrali ocajno posle Italije,forma je padala.Neka mi neko samo kaze zasto onda samo Raduljica igra ceo mec?Zasto njemu nije smanjena minutaza ako pricamo o igri,sutu,procentu?Zasto Milutinov nije dobio sansu?Zvezdas sam,imao sam veliku zelju da njega vidim na terenu jer treba menjati ako ne ide.Svaka cast svima njima,zeleli smo mnogo,mogli smo vise,nismo imali mu..a

BlackGeorge

pre 8 godina

Au kako hejtujete Saleta od kad Pao i Partizan igraju prijateljsku. Vratili se ovi klupski navijaci i samo pljuvanje.

I posle kazu, Dule kriv za sukobe navijacha??

Sad kad je otisao a vi nemate koga da mrzite a vi raspalili po Djordjevicu...

Najbolje bi bilo da se stavi za nacionalnog trenera Radonjic a pomocni da budu legende Moka Slavnic i Gurovic a svi igraci da budu samo i iskljucivo iz Zvezde. Pa da ispadamo iz grupe kao 2007.

Sve sami strucnjaci!!

sulir

pre 8 godina

Uz par izuzetaka, komentatori sve strategijski i taktički magovi - pretpostavljam da znanje vuku iz decenijskog iskustva sa terena i klupa najvećih evropskih klubova.

Bane

pre 8 godina

(play, 23. septembar 2015 12:47)

Kako neko da ti ozbiljno shvata komentar kada ti je svako T napisano velikim slovima tako da komentar gubi smisao.

sava

pre 8 godina

kalina je zmaj igrac....samo mu malo podstreka treba....kao i svim nasim momcima koji su iZginuli na parketu....zato,pljuvaci psssssstttt!!! ili se presaltajte na golf ili stoni tenis,ali i tamo cete biti naj od naj naj...

monarhista

pre 8 godina

Pa to niko nije ni pomislio.Kakva greska kod njega?Kod tebe je...ti si jos u prvenstvu stavio pecarosa navijacki i tendeciozno a potpuno nepravedno ispred tvog reprezentativca!!!
Na prvenstvu si u grupi otvarao utakmice s njim gde je po pravilu bio najbolji,u dve je imao cak 100% ucinak za tri poena a onda je dosla ona tehnicka njemu,nicim izazvana za razliku od tvojih koje si itekako zasluzivao...odmah sam posle tvojih psovki koje su se jasno videle na usnama rekao Kalina moze da pakuje stvari...tako je i bilo....znachi urnisao si ga izmenama jos protiv Ceske a nastavio protiv Litvanije gde si cak smisljao taktiku sa dva pleja(pa si tu vezao i Teu ruke) i Bogdanom na krilu ne pustajuci najsrcanijeg coveka da se krlja sa Litvancima koji su ocigledno usli u tuchu...a uz to poceo si da prangijas trojkama ne pustajuci coveka koji ih je u grupi ponavljam pogadjao i stoprocentualno...ova tvoja izjava za mene znaci da si od nekog zbog Kaline dobio dobru cusku ali iskreno mislim da ces nastaviti po tvom a to ce nas dalje voditi u jos vecu dubiozu.
Najbolje bi bilo da si casno dao ostavku i otisao sa tvojim Kuzmicem i miljenikom pavlovicem da pravis istoriju Paoa...

ibrodirka

pre 8 godina

Lazes Sale, nema potrebe da to radis, Kalinic je rodjeni pobednik on mora da igra vise,nazalost ovde je evidentno da postoji problem iz meceva zvezde i partizana i ti si taj koji nemoze to da prebrodi ne on,ne komentarisem spisak, sve je ok sem njegove minutaze sto je brutalan bezobrazluk

Mare

pre 8 godina

Onda je tvoka greska. On je do polifinala imao 20 min u proseku a polufinale i za trece mesto prakticno nije ni igrao. A covek je medju najzasluznijima za srebro na sp...

Danilo

pre 8 godina

Umesto da kao univerzalac ima jednu od najvecih minutaza, on igrao po par minuta, i to u nekom "garbage time"-u
(TrenerJeAmater, 23. septembar 2015 11:45)

Preporučujem (+77)

Koliko mudrosti i znanja u ovom komentaru, podržanom sa 77 komentara, istih takvih mudraca?!

Za one sa najkraćim pamćenjem, Kalina je igrač koji je pravio najviše čisto tehničkih grešaka prošle godine u FMP-u, počev od koraka do pogrešnog vodjenja, i to redovno, na svakoj utakmici.
Čovek igra samo na trojci , daleko je od univerzalca jer univerzalci su igrači koji pokrivaju nekoliko pozicija a to su u našem timu samo Bjelica i Bogdan.
Ostali su sjajni, odlični ili vrlo dobri na svojoj poziciji.
Na kraju krajeva, današnji sport ide u pravcu visoke specijalizacije a univerzalci su više srećne greške...

slavica

pre 8 godina

Kalina je tvoja greska.
Nadam se da ce ga Zeljko podici jer si mu ti ubio zelju ostavljajuci ga na klupi.
Kako je samo igrao kod Radonje, jao jao

play

pre 8 godina

A da Ti poshTeno podnesesh osTavku,obecavso si zlaTo...gde Ti je TakTika na 2 najvaznije uTakmice na prvensTvu..upropasTio si i Kalinu i Nedovica ali si gurao Bogdana koji nije mogao nishTa da ubaci..Koja je poenTa Kuzmica,MiluTinova..shTo sinih vodio..Chim su Ti udvojili Tea nisi imao reshenja ,nemash Ti iskusTva za velika Takmichenja a i za Tim si Tanak

gh

pre 8 godina

Ovde kao da samo zvezdaški botovi ostavljaju komentare?! Ili botovi Miška R. , kome se Sale očigledno jako zamerio? Ko god je gledao utakmice mogao je da vidi katastrofalno izvođenje slobodnjaka, stavljanje u džep od strane Mačiulisa, izgubljene lopte itd. Te detalje iz statistike koje izvlačite njemu u korist ostavite za nekoga ko nije gledao utakmice.

milan

pre 8 godina

Boze kakvi sve selektori... Sporno je njegovo ponasanje, covek je dobio maltene na svakoj utakmici u domacem prvenstvu tehnicku non stop ima nesto da kaze da prigovori i ako se ne radi direktno o njemu. Sad mozete da tvrdite ali to je tako on je igrac sa ubedljivo najvise tehnickih u zvezdi!! Jako puno trenera to nece da tolerise, pa videcete kod zeljka da li ce smeti tako seljacki da se ponasa. Plus po vama da je on igra mi bi osvojili NBA ajte molim vas

veliki strumf

pre 8 godina

Sale ima veliku manu sto je zivac i mora da bude sve po njegovom. Prek je i tvrdoglav. Sa Kalinom je nizbrdo krenulo posle njegove tehnicke na samom pocetku utakmice sa Ceskom - odmah ga je isterao iz igre i uveo Gagija, a Silb je (Kalinic ga cuvao) do kraja prve cetvrtine ubacio 11 poena. Kad je video da je vrag odneo salu - tek tada ga je vratio u igru i Silb se vise nije video. Protiv Litvanije je premalo igrao (mozda i zbog loseg sutiranja penala), ali Kalinic je najprgaviji i najsrcaniji nas igrac i morao je da bude 30 minuta na parketu i da se rve sa Litvancima. Gagi i Simon daleko su od adekvatne zamene, u bilo kom pogledu.

GM

pre 8 godina

Kalina...

Najbolji za tri, uz Ercega oko 50 posto. A suteri 20-25 posto.
U kontinuitetu najbolja odbrana uz Markovica.
Najvise bitnih skokova i pokusaja za skok u napadu, a centar ne skace.

Tesko da je iko ista mogao da ocekuje vise od njega, kada su bekovi sutirali u petoj sekundi napada bez i jedne akcije,
a lopte isle na centra koji je primao banane od koga je stigao...

Kalina se pokazao kako prosle godine na SP, tako i u EL, tako da od njega se zna sta se moze ocekivati. Samo ga treba iskoristiti.

Džabe daje 20 litara mleka......

pre 8 godina

Jedino su Tkačenko i Tasić, džinovi od 220 cm, pre 35-40 godina imali lošiji procenat sa penala od Kalinića.

srboljub

pre 8 godina

Opet ne mogu da verujem...Ko bre od nas moze da uci Saleta kako se igra kosarka?Da li mozete da zamislite koliko je covek puta bacio loptu u kos?Sa kakvim je trenerima i igracima bio?Ti ces sad njega da ucis i pises sta je trebalo da uradi?Da li ste vi normalni?Ti znas kome je vezao ruke,a kome dao slobodu?Ako neko zna kako se vodi i kako se bori i gine za grb,to je Sale,a ti sedi ovde i kuckaj...

nex

pre 8 godina

Nesto su desilo. Izbice to na videlo kad-tad. Mislim da se Sale u nekom delu malo zaigrao,postao je ohol,a to je greh. Drugo,Bogdan jeste vrhunski igrac koji pravi razliku,ali kad je spreman 100%. Sada ocigledno nije bio,ali ni blizu. Bilo koji drugi igrac u top formi i fitnesu bio je bolje resenje umesto njega,makar i Dangubic. Jesam Zvezdas,sli ovo je susta realnost. Duda to nikad ne bi uradio,pa ni Pesic.

Ja

pre 8 godina

Za ove što ne razumeju.
Sale je rekao ono što svi znamo, Kalina ne može sam sebi iskreirati poziciju i zbog toga zavisi od saigrača. Uglavnom zavisi od centara, kada poslije udvajanja on ostaje sam na tri ili ide uz liniju ka obruču.
pošto mi nismo imali ove godine centre koje treba udvajati Kalina je imao i manju ulogu. I to je to.

Novi Sad

pre 8 godina

(monarhista, 23. septembar 2015 12:04)

A da tebe stavimo za selektora. Jesi li ti gledao Kalinića na prvenstvu čovek je očajno šutirao bacanja a 3 je samo u početku šuturiao 100% posle je i to pokvario. Zašto sve gledaš kao ostrašćeni navijač Zvezde zašto pominješ Pavlovića koji sa reprezentacijom nema nikakve veze. Ajde više oladite sa tim vašim navijačkim prepucavanjima niste u pravu jer nemože te biti, sve gledate kroz prizmu kluba. Najbolje bi bilo da tebe stavimo za selktora i da dovdemo par Amera da igraju za reprezentaciju.

drvobradi

pre 8 godina

Koliko navijacki ostrascenih trenera medju komentatorima. Pogotovo ovaj sto smatra da bi Kalinic razbio protiv Litvanije. Covek koji sutira bacanja ispod 50% nema sta da trazi na terenu u tvrdoj utakmici. Isplativo ga je faulirati u kljucnim trenucima. Generalno, Kalinic se istrosio posle poprilicno naporne sezone (odigrao 77 utakmice u 3 takmicenja, pored Bobija najbitniji igrac Zvezde). Logicno je da bude u padu forme i da nece odigrati na nivou sezone. Mislite da NBA slucajno zabranjuje igracima igranje pre 1 avgusta? Gledajte samo pocetak sezone u Feneru, najverovatnije nece moci da se sastavi ako ne dobije barem 15 dana odmora.

HCP

pre 8 godina

Znaci pljuvanje Saleta uveliko pocelo, malo vam finale i polufinale na dva velika takmicenja zaredom. Interesantni ste vi momci, zanima me kako bi vas zivot izgledao da se svako blago razocarenje kaznjava ovako kako vi to zamisljate.
Obradovic je pametan sto se drzi daleko od reprezentacije.

STOP mrznji kada igra SRBIJA!

pre 8 godina

Nadam se da cete objaviti...
Ovde se u komentarima lupa sve i svasta iz ciste klubaske mrznje. Pominju se ljudi koji nemaju bas nikakve veze sa Eurobasket 2015, npr. Dule Vujosevic i Sale Pavlovic. Napadaju se igraci iz protivnickog tima (naravno da mislim na Partizan i Zvezdu), a u reprezentaciju guraju rezerve kluba za koji se navija. MOLIM REDAKCIJU DA SPREMI CLANAK SA KOMPLETNIM STATISTICKIM UCINKOM SVIH IGRACA (SUTEVI, PROMASAJI, IZGUBLJENE LOPTE, UKRADENE, BLOKADE, SKOKOVI ITD), kako bi sprecili talas mrznje koji je zaista nepodnosljiv onima koji vole i znaju kosarku.
Evo moje skromne pomoci za Gagija Milosavljevica, koji je cesto spominjan:
KOSEVA:12, PROMASAJA:2, IZG. LOPTI:3, SKOKOVA:1, UKRADENIH LOPTI:2, ASISTENCIJA:5 U statistiku ne ulazi ono sto Gagi najbolje zna, a to je odbrana. Covek je igrao malo, a to malo je odradio uz veliku disciplinu. Nije zasluzio da bilo ko ispire usta sa njim.

Šuluburić

pre 8 godina

Milosevljević je pošteno odradio svoju rolu, mogao je i veću minutažu da dobije.

Meni je jedina enigma Bogdanović. Ne pamtim da je u svetu sporta neko toliko zaludeo mozgove kao on. Prava fatamorgana. Nesrazmera između njegove igre i učinka na terenu i njegove reputacije i recepcije kod trenera i navijača je ogromna. Dečko je, zasada, prosek koji samo naginje ka nečemu više, ne ostvarujući ga. A tretiran je kao novi Đorđević, Danilović...

maestro

pre 8 godina

Polako narode,g.Djordjevic je napravio izvanredan uspeh sa timom koji je imao.Pa mi jmamo samo tri igraca,Teo,Bogdanovic,Bjelica koji mogu igrati donekle,ali samo donekle ozbiljnu kosarku.Vajnim stucnjacima,samo jedna od stvari koja razdvaja dobrog kosarkasa,od kosarkasa je da mozes igrati jedan na jedan.Ako zavisis od tima ti nisi dobar kosarkas,jer npr. ako plej,namerno ili slucajno zakasni za sekundu da preda loptu suteru,da li ce taj suter moci da sutne.Nece,jer uz njega je vec igrac i nas suter postaje prosek, ako ne moze odigrati jedan na jedan.I jos nesto,ako postoji zavist u ekipi samo jednog igraca tu nema ekipe,jer ce on namerno kasniti sa predajom lopte,kasnice u kretnju itd. i ekipa vise nije ekipa.Zato,ovo je veliki uspeh.Upamtite kad ce mo ponovo biti cetvrti,jer se u mladjim selekcijama juri rezultat a 90%igraca ne ume da izvede pravilan sut,a o skok sutu da i ne govorimo.Pozdrav od nekog ko je visi kosarkaski trener od 1980. g.

Serbinho

pre 8 godina

Kalina fajter je mogao Litvaniju i Francusku da razvuce malo ispod kosa i da prostora Raduljici, koga su posteno razvukli ko kore za gibanicu.

milosh-nish

pre 8 godina

borben igrac,jako zahvalan ali i dosta limitiran u napadu,nadam se da ce i slobodna bacanja uvezbati vremenom,mlad je svakako i vreme radi za njega

cukce

pre 8 godina

(STOP mrznji kada igra SRBIJA!, 23. septembar 2015 13:01)

Gagi mi je jedan od omiljenih kosarkasa! Ali pored statistike i pored odbrane koja ne ulazi u statistiku treba napomenuti jos nesto sto ne ulazi u statistiku a to je pogubljenost Gagija na terenu! Najveca razocarenja su Bogdan i Kalina! Bjelica je podbacio (iako je statisticki nas najbolji igrac)! Radulja na nekom svom nivou! Teo najbolji nas kosarkas (iako to statisticki nije). Stefan Markovic kao i na svakom prvenstvu dao 150% sebe, nas drugi najbolji igrac! Nedovic solidan, mogo je i bolje. Erceg dobar. Kuzmic od njega se vise nije ni ocekivalo. Simon covek ni kriv ni duzan u reprezentaciji jer smo najtanji na poziciji 3. Milutinov bio tu da popuni broj.

01

pre 8 godina

Na ovom je davao po 6pt u proseku, na proslom po 7. Nije neka razlika. A da je mogao da igra malo vise to jest, no zar nije bila prica da mu je saka povredjena?

Marko

pre 8 godina

Nikako da kazu sustinu, jer ni ovo dodatno objasnjenje nije dovoljno i malkice je labavo. Da li je covek bio zaista povredjen, u meri koja ga je onemogucavala da provede vise vremena u igri ili je ipak pomalo uticala ona cuvena namerna licna greska, a mozda i famozna poseta takstisti iz Tunisa? Vidim da se spominju drustvene mreze. Djordjevic jeste jedini kompetentan da prica o taktickim zamislima, ali su mecevi poput zavrsnih prosto vapili za fizickim prisustvom kosarkasa kakav je Kalinic. Zato je nerezonski komentar da je sve bilo idealno, a da je on ipak imao mizernu minutazu.

voodoo

pre 8 godina

Prosek je ukupno manje od minuta po utakmici, a ucinak relativno vise manje, drugaciji je bio sklop protivnika, protiv boraca kao Ceska i Finska isti takav borac nema sta dodatno da pokaze, jer te ekipe samo takve igrace i imaju, zato i razlika.

smesni su

pre 8 godina

sale prica kao pravi politicar. nece nikad da kaze svoje namere. kalinica je poveo sa razlogom, i samo on zna zasto je i koliko je ubacivao kalinica, koji je kao i ostatak ekipe forisrao los sut

323

pre 8 godina

Bio je nervozan i brzo je pravio licne. Kako da igra vise kada je opterecen licnim greskama? 2 MINUTA manje nego na SP. Pa cemu ovolika halabuka? O bacanjima i sutu za 3 necu da pricam, i drugi su lose sutirali u poslednje dve utakmice. Erceg promasi oba bacanja? Takav suter..Meni je u stvari jasno da je sve ovo upuceno na selektorovu adresu ali sa zlim namerama. Da ste vi mi zivi i zdravi..

Bull Terrier

pre 8 godina

@ STOP mrznji... Bravo.. Nije mi jasno da neko moze da pljuje po Bogdanu i Gagiju jer su iz partizana.. Dobro, Bogdan nije odigrao ni priblizno kao prosle godine, ali dobro, a za Gagija sve pohvale, nije mnogo igrao, ali kad je igrao, bio je super agresivan u odbrani.. A zato je i posao, da grize bekove, ne da daje koseve... Isto tako pljuvanje po Kalinicu samo jer je zvezdas.. Pa kakve veze ima igra za Srbiju.. I to je jedino bitno.. Dobro, da je mogao bolje, mogao je.. Pogotovu penale.. Ali decko je super...

NemanjaVac8

pre 8 godina

A da tebe stavimo za selektora. Jesi li ti gledao Kalinića na prvenstvu čovek je očajno šutirao bacanja a 3 je samo u početku šuturiao 100% posle je i to pokvario. Zašto sve gledaš kao ostrašćeni navijač Zvezde zašto pominješ Pavlovića koji sa reprezentacijom nema nikakve veze. Ajde više oladite sa tim vašim navijačkim prepucavanjima niste u pravu jer nemože te biti, sve gledate kroz prizmu kluba. Najbolje bi bilo da tebe stavimo za selktora i da dovdemo par Amera da igraju za reprezentaciju.
(Novi Sad, 23. septembar 2015 15:44)
...
Evo ja nisam navijač Zvezde, ali baš me interesuje zbog čega je Kalinić bio očajan na ovom prvenstvu. Ne bih rekao da je Radonjić kriv za očajnu formu Kaline, Željko Obradović ili neko treći. Ako je sam Kalinić kriv, selektor nije trebao ni da ga vodi. Ipak jesi li ti primetio da je čitav tim generalno katastrofalno šutirao, tačnije daleko lošije nego što može. Ja sam da Đorđević ostane selektor, jer on je sam pokazao da ume da ispravlja svoje greške, ali nemoj da se pravimo debili i da zatvaramo oči pred jasnim činjenicama. Selektor je reako da je cilj zlato na seldećem EP i poptuno je razumno i realno to što je rekao a ujedno oslikava i realan kvalitet našeg tima.

BlackGeorge

pre 8 godina

Au kako hejtujete Saleta od kad Pao i Partizan igraju prijateljsku. Vratili se ovi klupski navijaci i samo pljuvanje.

I posle kazu, Dule kriv za sukobe navijacha??

Sad kad je otisao a vi nemate koga da mrzite a vi raspalili po Djordjevicu...

Najbolje bi bilo da se stavi za nacionalnog trenera Radonjic a pomocni da budu legende Moka Slavnic i Gurovic a svi igraci da budu samo i iskljucivo iz Zvezde. Pa da ispadamo iz grupe kao 2007.

Sve sami strucnjaci!!

rade

pre 8 godina

za ove "strucnjake" koji govore kako je Kalina limitiran igrac u napadu.... http://www.eurobasket2015.org/en/pageID_sjYngeE7G,EaeD6EPgPrB3.compID_qMRZdYCZI6EoANOrUf9le2.season_2015.roundID_9322.teamID_96799.html
pogledajte malo zvanicne podatke...

samo zvezda

pre 8 godina

Nikola jeste ocajno izvodio slobodna bacanja ali ne lupetajte o sutu za 3p. Imao je procenat oko 60% za 3.
Zasto nije igrao nikada necemo saznati, Saletova odluka i tacka.
Kalinica volim kao brata rodjenog, i da, mislim da je mogao da igra vise i doprinese vise ali sta je tu je. Idemo dalje i nadamo se Olimpijadi.

sulir

pre 8 godina

Uz par izuzetaka, komentatori sve strategijski i taktički magovi - pretpostavljam da znanje vuku iz decenijskog iskustva sa terena i klupa najvećih evropskih klubova.

Djedov opanak

pre 8 godina

Dobro,svi su odigrali ocajno posle Italije,forma je padala.Neka mi neko samo kaze zasto onda samo Raduljica igra ceo mec?Zasto njemu nije smanjena minutaza ako pricamo o igri,sutu,procentu?Zasto Milutinov nije dobio sansu?Zvezdas sam,imao sam veliku zelju da njega vidim na terenu jer treba menjati ako ne ide.Svaka cast svima njima,zeleli smo mnogo,mogli smo vise,nismo imali mu..a

svileni

pre 8 godina

Prvo, vi koji nas nazivate botovima necijim, selektorima bez iskustva itd objasnjenje: mi smo Kalinica gledali tokom cele godine te imamo uvid u njegove sposobnosti a kako bi vi imali pogledajte:
-finale Kupa-4/4 koju Kalina i Mitar resavaju odbranom
-utakmicu u Podgorici koju Kalina resava u poslednjoj sekundi
-utakmicu protiv Albe u BGu, sve odbranu, napad
-utakmicu protiv Makabija, 3/4 u BGu koju Kalinic borbom za loptom preokrece i dize saigrace.
Prateci sve nase igrace prosle godine dolazim do zakljucka da je mozda samo Beli toliko raznovrsno igrao jos.

Ovo sa Kalinom i gosp. Selektorom je skandal, ali SKANDAL. Da takav igrac presedi EP umesto da bude jedan od nosilaca.
Zvezda je ove godine osvojila 3 titule, igrala EL a broj igraca koji su u reprezentacije je 1!!!! i to Kalina.
Partizan je ove godine igrao kao EK i osvojio 0 titula a iz njegovog sastava su direktno 2 igrača?!
S obzirom na prošlogodišnje ne pozivanje Marjanovića kao i tretman koji je nepravedno dobio Kalinić ove godine, zaista se nadam da će Zvezdaška stručna javnost ozbiljno popričati sa gosp.Selektorom.
U suprotnom ovo isto čeka i Mitrovića, Dangubića, Gudurića a nijedan od njih nije to zaslužio čak šta više primer su kako mlađima tako i starijima.

Bane

pre 8 godina

(play, 23. septembar 2015 12:47)

Kako neko da ti ozbiljno shvata komentar kada ti je svako T napisano velikim slovima tako da komentar gubi smisao.

sava

pre 8 godina

kalina je zmaj igrac....samo mu malo podstreka treba....kao i svim nasim momcima koji su iZginuli na parketu....zato,pljuvaci psssssstttt!!! ili se presaltajte na golf ili stoni tenis,ali i tamo cete biti naj od naj naj...