Ponedeljak, 21.09.2015.

20:00

Đorđević: Za dve godine zlato

Selektor reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević istakao je da mu je čast što je drugo leto u nizu sa svojim timom.

Izvor: B92

Ðorðeviæ: Za dve godine zlato IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

150 Komentari

Sortiraj po:

DedaMiloje

pre 8 godina

(Blok 45, 21. septembar 2015 23:18)

Vidi dečko, da odeš ipak i pročitaš sastav amerikanaca za Olimpijadu, pa tek onda da pišeš gluposti.

Dragan

pre 8 godina

Više mi se sviđaju oni koji ćute i rade.
Selektor bez vidljivih (trenerskih) rezultata - optimizam bez pokrića - odsustvo par dobrih igrača - REZULTIRALI SU "SAMO" ČETVRTIM MESTOM.
Pamet u glavu, bez pompe.
Rad, rad i samo rad...

Lako je kokodakati - treba jaja nositi...

Мiloš J. Kosovac

pre 8 godina

Pa zar nije dovoljno što ste bili nabolja ekipa sve do polufinala, kada su vas iznenadli Litavnci, baš zato što ste najavljivali da će te osvojit zlato. To je nateralo celu litvansku ekipu, na čelu sa trenerom da odluče da vas spreče. I oni su stručni za košarku, pa su pogledali vaš poraz od Amerikanaca u Madridu, i odlučli da tako igraju, tj. da vas guraju i tuku, jer inače igrom ne bi mogli da vas pobede. Zato je njihov trener pre počeka meča prišao sudijama i rekao im:"Gospodo sudije, mi ćemo igrati američku košarki, nadam se da znate kakva je to igra, da ne kažem tuča. Nadam se da ste me razmeli?!" I stavrno tako su i sudili.
Znači, nije nimalo polezno da poručujete protivnicima javno da hoćete sve ekipe da pobedite i osvjite zlato! Takva poruka motiviše protivničke ekipe, pa će neka uspeti da vas spreči u tome. Dovoljno je što ste bili dobra ekipa, i nadam se da ste ostali bez svađe između vas, inače jedini problem je upravo bio taj što smo javno najavljivali da ćemo sve do jedne ekipe da pobedite. Španija je gubila, i od nas, no ona je osvojila zlato. Njihova ekipa, za razlku od naše, delovale je kao da je počela pripreme za prvenstvo, i tako iz jedne u sleduću utalmkicu sve do zlata.To se zove mudrost, a ne mentalno kurčenje kao što to pravi naš selektor.Nedostaje nam skromnost i mudrost, a to je kulturolška kategorija. Naravno naš KSS je dozvolio da ne igra naš div Boban Marjanović. Ono što se Đilas se pravda je samo dokaz da čovek radi neke za njega bitnije poslove.

Gox

pre 8 godina

Nije svako ko izrekne neku kritiku odmah pljuvač!Kao sto se hvali i bodri kritika je neophodna ako mislimo da napredujemo u necemu,pogotovo kada su igraci a pogotovo trener mladi i neiskusni!Tako da bi bilo lepo da Sale uradi analizu,napravi izvestaj i vidi gde se gresilo u poslednje dve utakmice koje smo odigrali katastrofalno i od toga ne treba bezati.Tako i samo tako cemo napredovati u necemu i biti odgovorni ljudi!Ili naravno da se ugledamo na premijera i da sve "utesimo " sa -za dve godine cemo biti prvaci-.Tuzno...

pikado

pre 8 godina

..i ove godine je najavljeno zlato...ne može se sa ovim igračima i ovom taktikom uzeti zlato (Štimac.Mačvan)..poleteo je Sale pre vremena..mislio je da je dovoljno da pusti da se igra..nije respektovao Litvaniju,otud pad koji boli...

pera

pre 8 godina

Kada imas 12 dobrih igraca i neko ima los dan onda je to pojedinacni los dan a kada u dve utakmice SVI imaju lose dane onda je to neznanje trenera.

ganja

pre 8 godina

Izgleda da mnogi ne prate desavanja, evropska prvenstva se od ovog tj. od ove godine igraju na cetiri godine. Pozdrav svim...upucenim ljubiteljima basketa.

Marko

pre 8 godina

S obzirom na veliku igracku karijeru, odlicnu atmosferu u timu od prosle godine i odlican rezultat na svetskom prvenstvu, moram priznati da su me poslednje izjave selektora razocarale.
Ozbiljni selektori ne daju takve izjave jer necemo mi jedini napredovati naredne dve godine, a svi ostali stagnirati. Uostalom vidimo i da neke nove reprezentacije igraju sve bolje i prave probleme onima sa tradicijom, mi smo mogli i da izgubimo i od Finske i od Ceske, nismo igrali sjajno i nismo bili dominantni. Gruzija i Letonija su takodje pokazale puno, a ima tu i drugih.
Takodje selektor je u svojoj prethodnoj izjavi, prebacio na igrace i odgovornost za neuspeh na ovom evropskom prvenstvu, a videli smo da ne podnose dobro pritisak. Umesto da ih rastereti, preuzme odgovornost i dozvoli da se oporave od svih napora i samog turnira on prvo njih krivi za neuspeh, a onda postavlja nove nerealne ciljeve. Ja smatram da su strucni stab i selektor najvise krivi za trenutni neuspeh: sto zbog selekcije igraca, sto zbog loseg tempiranja forme, sto zbog loseg vodjenja utakmice protiv Litvanije koju smo realno mogli da dobijemo, ali ne poslednjim sutom nego taktikom, kontra potezima na taktiku Litvanaca i mudrim vodjenjem trece cetvrtine kada smo imali sansu da preokrenemo utakmicu i udjemo sigurnije u zavrsnicu. Stoga nemojte sve svaljivati na igrace i prvo se fokusirajte da ostvarite ono sto ste vec obecali: ucesce na Olimpijadi! Selektore mani se politike i marketinga.

Zvezdan Sataric

pre 8 godina

Nepotrebna, da ne kažem neozbiljna, izjava Djordjevića. Ko zna gde će biti on a i igrači za dve godine. Neka se kvalifikuju za Brazil i puna kapa.

Pavle

pre 8 godina

Kakva tanka linija izmedju pljuvanja i velicanja. Setite se igara u prvih pet-sest utakmica.
Bilo je fenomenalno.
Da je upala bar jedna trojka vise protiv Litvanije, bili bi hvalospevi.
Mislim da zbog ovakvih "navijaca"nasi timovi izgube motivaciju posle neuspeha.

Влада

pre 8 godina

Више нисмо велесила, јесмо добра репрезентација, али и други имају добре играче. Понекад и нијансе одлучују. Мучили смо се евидентно у задњим утамицама, шут није ишо а хтели ми то да признамо или не то јесте највећи адут нашег тима, да ли тако треба да буде, мислим да не. Ипак мислим да у овој репрезентацији има превише играча који "не играју". Модерна кошарка игра се за кош више, у одбрани чврсто али не по сваку цену. Тако играју литванци, свели су нас на мали број поена, ми смо све промашили и то је то. да је ишао шут, отворила би се и игра у рекету. Немамо ни довољан респект код судија и у фиба, скандалозно је било да нам суди шпанац. Пет поништених поена је довољно за сумњу, али идемо даље. Треба ово наплатити са каматом, видело се шта не ваља. Фали ту озбиљна 4, са снагом и знањем да одигра испод коша, у оба смера.

biće bolje

pre 8 godina

Potrebno je načiniti neke promene u timu, naravno Bobi će uvek biti veliko pojačanje, mada zbog NBA obaveza pitanje je koliko će moći da igra. Problem vidim u našim ključnim igračima Teo i Bjelica nisu se pokazali kao lideri kada je to bilo najpotrebnije, da je bilo malo više hrabrosti protiv Litvanije mogli bismo da se radujemo zlatu. Došlo je do velike mentalne nestabilnosti, i u polufinalu odigrali katastrofalan meč. Ali nemojmo zaboraviti da smo reprezentacija koja je pobedila sve favorite na šampionatu pa i zlatne špance. Mislim da će se pojaviti neke mlade snage koje će morati da donesu preko potrevnu svežinu i stabilnost u ključnim momentima.

tradicija

pre 8 godina

Sve dok se bude igrala ABA liga, KLS ce da bude jos gora, a sad je vec dotakla dno, a tu lezi spas, dok smo bili jedna liga pravili smo rezultate, krivo mi je, upropastili su sve, dovoljno je da kazem Kraljevo i Cacak, Sloga i Borac, ko prati kosarku zna o cemu pricam.

Mirko

pre 8 godina

Đorđević me sve više razočarava. Kakvo zlato crni Đorđeviću, pa Bogdanović i Nedović zajedno nemaju ni desetinu petlje jednog kvalitetnog igrača. Nećete se ni za Rio kvalifikovati, kladim se u šta hoćete.

dasa

pre 8 godina

Ljudi od litvanije smo izgubili na jednu loptu, to je sport... Nekad jednostavno nemate ok dan, i dešava se pad... Nisu oni tu gde jesu... Ginuli su na terenu i to je jedino bitno...

Mixy

pre 8 godina

E, moj Saša...
Sjajan je motivator ali - ko mnogo obećava - malo postiže!
Zašto tako?
"Zec u šumi, a ražanj se sprema..."
Ovako sebi i igračima stavlja teret na pleća već sad, a nije se kvalifikovao ni na OI u Riu.
Možda je rođen za političara - ne znam, ali samo da se malo uzdrži od priče i skromno radi - i sve će biti OK.

Blok 45

pre 8 godina

Na sledecem evropskom ima da polomimo Litvance ali POLOMIMO jel cemo imati Bobija koji ce zameniti milutinova a na poziciji centra nam bas to treba.Ne moze da radulja radi sve sam.Nije on tog kapaciteta.Prosle godine je imao Krleta pa je bilo lakse.Drugo grupa je bila vec resena time sto ce prvi i drugi biti Spanci i Francuzi pa nismo morali da se rvemo za prvu poziciju pa je normalno da je forma rasla.Sada smo Spance dobili i imali dobre sanse da budemo prvi pa smo morali da se pomucimo i da drzimo isoku formu sve vreme.Opet da je tu Bobi on bi pod kosem dominirao i odrao bi sve ali bukvalno SVE.Al nema veze on ce biti nas x faktor na OI pa ce se Ameri drzati za glavu u finalu.Toliko ua belosvetske neznalice koje vredjaju Saleta i zaboravljaju da smo prosle godine osvojili srebro a sada cetvrti uprkos preteskoj grupi dok su i Litvanci i Francuzi imali laksi posao.Toliko.

Alan Ford

pre 8 godina

Pa neka ga, nek uči, za 20ak godina može biti u rangu, npr Maljkovića, ako bude dobro učio...do tad je svako polufinale uspeh...jer ovaj put smo imali više sreće nego pameti, kao i litvanci

neznalica

pre 8 godina

Molim vas nek Bobi igra, u rotaciji Bobi, Raduljica I Krsta kapitencina! K
uzmic je odlican ali se nije prilagodio nasem stilu, Bobi bi se brzo uklopio a Krstic I Teo su telepatski povezani. Nista vise ne mora da se menja, na svakoj poziciji imamo po 2-3 odlicna igraca, jedino centarsku je su morali erceg I bjelica da popunjavaju a kad ne igra Raduljica nemamo tu moc na centru, zato smo I izgubili, jer smo morali na sut I dosla je utakcima na kojoj nas sut nije usao, jbg. Svaka vam cast, svi smo ponosni ali eto, malo produktivne kritike.

kazra

pre 8 godina

a ha sve treba mijenjat a najprije menadzera koi je sastavio repku od samo svoih igraca i selektora pai pomoc ih trenera to je veliki problem nase kosarke kad se donese zakon da jedan menadzer ne moze imati i igrace i trenere bit ce mnogo bolje i zdravije stanje u nasoj vec posrnuloj kosarci. objavite molim vas. !!!

profesor

pre 8 godina

Za mene je Sale LEGENDA,mozda zato sto smo generacija pa dobro pamtim sta je sve podario Srbiji u klupskoj i reprezentativnoj selekciji.Drugo mesto na svetu i cetvrto u evropi,nisu neuspeh.Dao BOG da da nam se mnogi sportovi ugledaju na kosarku.A ko pamti Saletove igre za Srbiju........TO je kao da gledas Noleta ili Vanju Grbica ili Vladu Vujasinovica......

Duznosnik momcadi

pre 8 godina

Pa to sam cekao da casni Srbi predani sistematskom i postenom radu na duge staze sada onako glasno i gladno traze Sasinu ostavku. Seci glave odmah! Pa samo na jednom kvadratnom kilometru u Srbiji imas uspeh u obicnom zivotu da je skrominm Srbima neprijatno koliko je dobro i nadasve uspesno. Jedan Djordjevic ce vama da prica o zametanju klice uspeha, pa to je bezobrazluk sta taj neradnik prica. Jos je, pazi sramote, slagao vredne i postene Srbe i nije ispunio obecanje. Rusi tu kucu odmah u startu, rusi sve dok se na horizontu ne pojavi PUSTINJA i mestimicno zivo blato. Star sam da se ponemacim a jos uvek svestan da ne dozvolim sebi da poverujem kako smo pametan narod. Fuj!

covic+terzic=zatvor

pre 8 godina

Ja ne verujem kakvih sve komentara ima. Ljudi su nasli za shodno da pljuju djordjevica! Alo bre Djordjevica kojeg su do skoro dizali u nebesa. Koji je preporodio reprezentaciju od kad je dosao. Napravio vojsku koja gine za grb, koja igra kosarku konacno! Alo Srbi breeee! Samo trujete ljude oko sebe vasom zlobom. Idite gledajte bocanje. Sale hvala ti za sve i lepe trenutke posle dugo vremena, i puna podrska tebi i momcima! A ovih pljuvaca i komentara me sramota, ne znam kako njih nije...

Bobzilla

pre 8 godina

Ovi momci su odlicni i naravno da mogu u Rio i naravno da mogu donijeti zlato za dvije godine! Ucinili su da se osjecamo ponovo bitnim, a da smo svi bili ponosni za sve pare kada su zavrsili grupno takmicenje sa pet pobjeda, to je definitivno. Pa pobogu, jos je svjeza njihova pobjeda nad trenutnim evrop. prvakom. Malo li je? Postoje dani kada nista ne ide i takav su imali u polufinalu. Pa sta?! Sve ovo podsjeca na vrijeme kada je nas Nole bio stalno treci-cetvrti, pa su svi govorili "super je on, ali jednostavno nije kapacitet da bude prvi". Nije nego! Bice ovde zlata (sto se zlati)! Osim toga, uzivanje je gledati koliko im znaci da igraju za svoju zemlju i kakav su tim. Zar niko ne primjecuje da je Braduljica ironican kez na faci zamijenio osmijehom od srca? I nije bilo bas tako davno kada je Teu dodati loptu nekom bilo prilicno strano. Da ne nabrajam dalje. Bore se, drze se, uzivanje ih je gledati..na kraju krajeva, zar se njihov kvalitet ne ogleda i u cinjenici da je prvenstvo zavrseno, a mi i dalje kao upaljen zub komentarisemo. Sto se tice ovih sveznajucih sto sve znaju najbolje, pocinju me fascinirati. Sto bi rekla jedna nasa estradna veselnica "idu okolo i sitno kevcu". Neko je vec rekao da Sale zasluzuje ostati selektor (povrh ociglednih razloga) upravo zbog toga sto je rekao da ce se vratiti za dvije godine sa zlatom. Ama tako je! Pa ako to nije pobjednicki duh, onda ne znam sta je. A Sale, sad te drzimo za rijec! Bravo momci! I hvala!!

Siniša

pre 8 godina

Treba jogu da praktikuju kao Đoković i eto nama olimpijskog srebra i evropskog zlata za dve godine. Sale zna šta radi a momci znaju da igraju košarku i to su više puta dokazali, samo im malo fali te unutrašnje čvrstine da pogađaju trojke kad im recimo Litvanci lome kosti a sudija svira svaki treći faul ili kad im iz domovine stižu otrovne strele onih koji im priželjkuju poraz, samo zato što ne igraju kako su "stručnjaci" pored tastature zamislili.

Slobodan

pre 8 godina

Ne zanemarujte da je KK Partizan unisten,a godinama je bio rasadnik za reprezentaciju.Zvezda ima novca,i forsirace barem 3-4 skupa stranca,pa je pitanje koliko ce nasi igraci moci da napreduju
(vladek, 21. septembar 2015 22:47)

Kako da zanemarimo taj podatak ! "Lovern i Vesterman Fr", "Veseli Ceska", "Bo McCalebb, Ilijevski Makedonija", "Pekovic i Dulo Crna Gora", "Muric Slivenija", "Bertans Letonija", "Gordic Bosna", a o Kinziju i legiji Amerikanaca da ne govorimo ... Naravno u pripremi je i mladi Grk cije vreme tek dolazi ... Da ne zaboravim Milutinov i Milosavljevic Srbija ... minuta 0 na EP ! Steta sto se promeni vlast doveli bi i Gazola sa sve bratom Markom !

Dušan

pre 8 godina

I za one koji kritikuju i za one koje podržavaju, želeo bih da podsetim na samo jedan detalj s kraja 90-tih ili možda i početka 2000, više se i ne sećam tačno...

Tu dozu sportskog bezobrazluka koju je tada imala naša košarkaška reprezentacija malo je ko imao - Sale, Divac, Danilović, Paspalj, mladi Rebrača, Savić, Lončar...na nekom prvenstvu smo u grupi odigrali traljavu utakmicu protiv Italije, tada predvođenu Fućkom, i izgubili. Na konferenciji posle toga od naših igrača je bio upravo Sale Đorđević, vidno iznerviran. Rekao je, bukvalno: "Jedva čekam da se na ovom turniru ponovo sretnemo sa Italijom, dobićemo ih lako i sa velikom razlikom".

Sreli smo se u polufinalu. Dobili smo sa 20 razlike. Fućka je postigao čini mi se 4 poena.

E ako delić toga što je radio kao igrač ume kao trener da prenese na ove momke, ja potpuno podržavam!

Srbin iz Hercegovine

pre 8 godina

@Observantes , koga predlazes za selektora umesto Saleta Djordjevica? Obradovic nece, Duda jos manje, Moka nikako , sa njim smo u grupi 2007 imali 0 3 a proveri kakve igrace je imao. ko onda za selektora?

Bane

pre 8 godina

Idemo na zlato. Bicemo jos jaci nego sada. Ne verujem da ce se Pau Gasol vracati. Francuzi ce biti jaki. Litvanci su smesni. Jos je smesnije kako smo do njih izgubili. Tu su jos samo Hrvati koji imaju ogroman talenat ali nikakvu igru. A usput zajedno sa Bugarima i Makedoncima smo kandidati za 2017, tako da je to jos dodatna motiviacija. Da se ipsravimo za 2005. :) A ovi sto sada pljuju ipak ce sa nama slaviti za dve godine ;)

ApsolutnoSvoj

pre 8 godina

Mene niste razocarali, jer nisam ni bio nerealan u ocekivanjima! Ne zato sto niste dorasli zlatu, nego zato sto je kosarka sport i poraz je sastavni deo sporta! Da ne pricamo o grupi smrti za koju smo morali da se tempiramo, i ipak kratka centarska linija. Sve u svemu dobro je. Ne bojim se za buducnost A tima!!!

Обсервантес

pre 8 godina

Ђорђевић булазни. У праву сам, он је без увида у сопствени селекторски неморал. За овакав катастрофалан резултат с оваквим играчким потенцијалом и квалитетом финале је морало да буде минимум а само вансеријске несреће и повреде играча би Србији узеле злато. За овакав катастрофалан резултат подноси се неопозива оставка!!! Политичар Ђорђевић биће изјурен из Грчке као клупски тренер а Србија је требало да узме злато сада али, испоставиће се, не с њим. И узеће га за две године и не с њим на клупи репрезентације. И после тог злата за две године неће моћи да се хвали како је он као тренерска претеча данас створио ту „златну екипу“. Данашње играче он није створио само их је овим првенством конвертовао у кошаркашке карикатуре. Он је селектовао играче за ово првенство а онда се жали како нису добри? Неморал! Тежак! Оставка одмах, да би смо освојили злато за две године!

Slobodan

pre 8 godina

Djordjevic Vucicu "Za dve godine zlato" a Vucic njemu "Za dve godine Beograd na vodi" ... Vucicu uzmi Kuzmica trebace fizikalaca a i lici na zidara ... mozda bez njega i osvojimo nesta ...

Обсервантес

pre 8 godina

Шта је љигаво у целој овој причи? Што се не виде нигде тренери, медијски анонимуси који су створили данашњу српску кошаркашку репрезентацију до у појединца. Љигаво је што многи кошаркашки ауторитети не смеју да писну против "менаџера Ђорђевића" и који су на сва уста потпаљивали еуфорију око репрезентације. Нигде их нема да кажу где је злато које су најављивали? Нема критике Ђорђевића који црта „специјале“ на табли у 38 минуту док играчи дишу на шкрге и окрећу главу од табле? Играчи су криви? Наравно, они играју и заказали су! Неће бити да је тако. Због спортскополитичке коректности и „другарског фер плеја“? А струка? Срам вас било!

anti bot

pre 8 godina

Polako selektore, nema potrebe za ovakvim obecanjem. Najbitnije je da date sve od sebe, to je meni dovoljno, a onda rezultat dolazi sam po sebi.

vladek

pre 8 godina

Dosta Sale,ne blamiraj se,i ne trosi ugled koji imas.Prvo Teo ce tada imati 30 god.odbrana mu je katastrofa,a bice jos sporiji.Drugo Bjelica ulazi u NBA masinu,pitanje koliko ce mu Minesota dati da igra za reprezentaciju.Trece Bogdan jos nije prelomio,da je ovo kod Zoca u Feneru uradio,ovakva ispucavanja,ne bi mrdnuo sa klupe 6 mesec,ne bi iskljucio da zavrsi kao Tepic.Najbitnije Krstic je po svemu sudeci zavrsio sa reprezentacijom do tada,tako da kuburimo sa centrima.Ne zanemarujte da je KK Partizan unisten,a godinama je bio rasadnik za reprezentaciju.Zvezda ima novca,i forsirace barem 3-4 skupa stranca,pa je pitanje koliko ce nasi igraci moci da napreduju

Budala, a koči!?

pre 8 godina

Nista nema preko noci! Necemo da bude kap sa Radomirom Anticem! Treba kontinuitet, a sto se tice mene, ima podrsku. Rezultat trazi vreme. Napred Djordjevicu, napred Srbijo!

džigi-bau

pre 8 godina

Teško...imali ste priliku i....što se ove generacije tiče ...Gotovo.Nema ništa ni od Olimpijade,ali ništa strašno,preživećemo i to...nego dolazi Zima ,ogrejati se treba.

Bankar

pre 8 godina

Ljudi, sta je tu je, bolje nemamo. Bolji treneri nisu hteli da preuzmu reprezentaciju, a bolje igrace od ovih i nemamo. Kakvi su, takvi su, nasi su i moramo da ih volimo i postujemo. Ja tekme ne gledam, vec samo reprize ako pobedimo, ne mogu se nerviram. Nadam se zlatu i to je sve sto mogu, ako kaze za dve godine, ajde da mu verujemo.

mik

pre 8 godina

@Polako
A da kojim slucajem Sale kaze npr.da je cilj cetvrtfinale a posle sta bude onda bi ga ljudi optuzivali za nedostatak ambicije i pobednickog mentaliteta,zlato kao cilj,naravno,pa sta urade urade,problem je sto ljudi generalno nemaju pojma o sportu vec svoja ocekivanja formiraju preko sablon izjava koje su tu kao nuzno zlo,Sale sigurno zna koliko mu tim vredi,ove godine i jesmo bili cetvrti po kvalitetu a sva je prilika da usled smene generacija nasih konkurenata budemo prvi favoriti za 2 godine,tako da puna podrska Saletu i igracima.

Reporter

pre 8 godina

Uz dužno poštovanje za sve ono što je uradio u svetskom košarkaškom sportu,što ga svrstava u red najboljih na planeti, izjava je više pokriće za neuspeh selekcije na tek završenom prvenstvu. I drugi igraju košarku, napreduju, nisu više ni druga liga, već ozbiljan protivnik. Opet neki drugi nestaju sa košarkaške mape. Pitanje je da li je put u Rio otvoren ili za ovu generaciju zatvoren. Na turniru u Areni, smešno mi je delovala reprezentacija Venecuele, kad oni pre Argentine, odoše za Rio.
Vrlo detaljna stručna analiza treba da da odgovor na sva pitanja - stručnog rada, taktike, igračke malodušnosti i neozbiljnosti. Igre i odnos prema reprezentaicji u Lilu su ispod renomea zemlje košarke, pa je i sam plasman - neuspeh!
Zbog toga i izjave treba da budu odmerene i realne, nikako bez pokrića.

Molder

pre 8 godina

Apsolutna podrška. Teška grupa sa potrebom da se za nju tempira forma, skandalozno suđenje u polufinalu, i uspeh je izostao. Ostvarili smo plasman na kvalifikacije za OI, i ja imam vere u Đoleta i ovaj tim, dva takmičenja igraju do poslednjeg dana. Ove godine izostao je željeni uspeh i medalja, ali biće, samo da zadrže ovaj tim, nema tu niko bolji od nas, a Španci i Francuzi će u sledećih par godina da ostanu bez glavnih igrača. Dodamo još Marjanovića kod nas, i ima da dominiramo u Evropi, siguran sam. Napred Srbija!

Кванте

pre 8 godina

Центарска линија: Боби, Монструљица, Јокић и Милутинов би требало за две године да буде гарант да можемо да појуримо злато.

Zex

pre 8 godina

E sad vec počinješ da nerviraš. Radi brate svoj posao i ćuti. Još uvek imaš podršku, ali ne zbog rezultata i igre, vec zbog toga što si Aleksandar Đorđević. Šta će ti ovakve izjave, nije mi jasno. Kad je neki Duda ili Obradović ili Pešić izjavio tako nešto...a imali su i više znanja od tebe, a i mnogo bolju ekipu?

Mrki

pre 8 godina

Da verujem ti.......nosioc i ideoloh Teo je mlad pa ima vremena da nauči igrati odbranu, možda će Raduljica da poraste, Bogdanović da namesti leđa, Erceg da nađe klub, Mitrović će prestati igrati košarku, Dangubić će otići u NBA, Pa složiće se kockice i eto prvaci evrope.

darmar holmes

pre 8 godina

Ako upadnemo u kvalifikacionu grupu s Kanadom ili Grcima nije nam Rio siguran. Prednja linija bez Krleta nam je katastrofa, jer se pokazalo da Raduljica tesko moze da igra protiv ozbiljnijih centara, a Kuzmic se ne snalazi nikako. Da je nekako da Milicic u Valjevu "ozivi" i stigne barem 50% svojih mogucnosti i da Nikola Jankovic eksplodira u Megi, pa recimo da njih dvojica upadnu u sastav za kvalifikacije ako Marjanovicu i Jokicu NBA timovi ne budu dali da igraju, a da Kuzmic i Raduljica ispadnu, bili bismo mnogo bolji. A ne da je Raduljica koji je disao na skrge jedan od kojih se ocekuje da bude nosilac.

Slauter

pre 8 godina

Sale je uspeo da napravi igru bez Bobija i dominantnog centra, uopste centra u formi, Raduljica dugo bez tima, a Kuzmic i Milutinov nemaju kvalitet.

S te strane gledano, poraz na 1 loptu u PF je veliki uspeh! Tesko je reci da bi neko drugi sa ovim timom napravio veci uspeh.

E sad, meni par stvari nije bas jasno.

Prvo, ako je Macvan nedefinisan 4 na 5 igrac, sta su onda Bjelica i Erceg?
Erceg nema nikakvu unutrasnju igru, on ima samo jedan kvalitet: dobra trojka iz pik-end-pop-a. I u tome je stvarno dobar i zasluzuje mesto.
Bjelica je najbolja 4-ka evrolige, ali sa velikom manom koja je na EP potvrdjena: ne moze da igra protiv brzeg od sebe ako mu zaista nije dobar suterski dan. Do PF se umorio i da bude jos teze, tad je 1. put dobio brze i nize cuvare: Maciulisa, Kuzminskasa, Jankunasa. Mnogo mu je lakse da igra protiv sporog Novickog npr. Problem mu pravi i visi brzi cuvar, to je pokazao i Gober i videcemo u NBA, bojim se da ce ga svaki brzi cuvar potpuno zatvoriti, a tamo su svi brzi na 4.

Vracam se na Macvana. On nema problem ni da igra ledjima, ni da sutne trojku, ni da podje na ulaz protiv kako brzeg, tako i sporijeg cuvara. Kao lazna 5 je mnogo bolji od Bjelice i Ercega.

Za mene je neodlazak Macvana enigma. Dodatno je zbunjujuce sto je Kalinic presedeo zavrsnicu bez sanse da igra na 4 protiv igraca koji su Bjelici nezgodni, a Kalinicu ne bi bili.

Drugo sto mi nije jasno je zasto nismo koristili svih 12 igraca da pojacamo odbranu u zavrsnici.

zoki

pre 8 godina

da ne misli da može da uzme zlato, ne bi ni bio selector.
samo napred sale, ako i bude neko bolji, šta da radimo, bitno je da smo uvek pri vrhu, pa će doći I to zlato!

dačić

pre 8 godina

E zbog ovoga Sale treba da ostane selektor dok sam ne odluci da ode,prioritet ove reprezentacije jednostavno MORA da bude zlato na sledecem EP,cak da ne odemo u Rio nije smak sveta ali zato je sledece Evropsko kruna ove generacije i zbog novog formata verovatno zadnja prilika za zlato,Svetska i Olimpijade ce Ameri osvajati dok im ne dosadi i opet pocnu slati koledz igrace,a 2021-ve je pitanje sta ce biti sa nasom kosarkom,ono sto je dobro je cinjenica da jedini ne moramo da pravimo smenu generacija,dok svi ostali konkurenti ostaju posle OI bez 4-5 znacajnih imena,a pritom smo i prvaci Evrope za mlade,tako da je sledece Evropsko prilika koja se ne sme jednostavno propustiti

1970

pre 8 godina

Isao sam u istu skolu sa Djordjevicem, gledao ga kako cepa mrezice sa trojke. Kupio me za ceo zivot trojkom protiv Hrvatske. Neizmerno sam ga cenio kao igraca, a doskoro i kao selektora.
Ovo sto izjavljuje je tipican srpski neutemeljeni optimizam i bezobrazluk prema konkurenciji. Niti mi imamo generaciju iz sedamdesetih ili devedesetih, niti su ostali potpuni autsajderi. Limitirana smo ekipa, koja zahvaljujuci sistemu takmicenja moze da dobaci i do finala (kao sto je dobacivala i Turska i kao sto je dobacila nikad losija Litvanija). Titulu prvaka ne obecava ni nemacki selektor u fudbalu, pa je zaista neozbiljno da je obecava Djordjevic

depth chart

pre 8 godina

Iako poštujem Đorđevića mislim da prelako obećava zlatnu medalju,uostalom poraz od Litve ima njegov potpis,njega je taktički nadmudrio Kazlauskas.Realno taj poraz Srbije je najveće iznenađenje cijelog turnira,ipak je ovakva Litva za klasu slabiji tim od srpskog.

C i n i k

pre 8 godina

R e s p e c t.
Ja verujem da hoce,moglo je i sada, ali je malo psihologija bila prisutnija nego inace, kao i odsustvo Jokica i Bobija.

Sin Bludimir

pre 8 godina

Teo ni za 2 ni za 4 ni za 44 godine nece biti nista vise nego obican luzer kad su najbitnije utakmice u pitanju. Dok se ne bude rodio novi Bodiroga ili Djordjevic bicemo tek iznad proseka tim. Mozda i osvojimo zlato za 2 godine, nece igrati Gasol sa 37 godina verovatno, ali to ce biti talija, nista vise.

Шулубурић

pre 8 godina

Да би узео злато, мораш имати играче (капитена нарочито) златног карактера и шампионске карме. Ови наши су махом сребрног, бронзаног калибра.

s

pre 8 godina

Bilo bi dobro uzeti zlato, posebno ce to znaciti mnogo igracima s obzirom da se posle 2017 evropksa prvenstva igraju na cetiri godine, sto je veoma glupo, tako da ce buduci igraci igrati samo po dva evropska prvenstva,eventualno neko i tri. Mislim da ce evropski kosarkasi dosta izgubiti time jer nece imati iskustva da igraju posle na drugim takmicenjima(svetsko i olimpijada),pogotovu oni igraci koji igraju u slabijim ligama

iskreno

pre 8 godina

verujemo sale u tebe ona utakmica polufinala je izgubljena zbog neiskustva, mladosti i zelje pojedinaca da svako u njima sutradan vidi zvezdu, sa marjanovicem u timu imacemo dobre 5-ice sto nam je upravo i falilo a tu je jos 3-4 mlada igraca koja se namecu igrama da su sazreli za poziv selektora

Druid

pre 8 godina

Kako da ne, bolje bi bilo dobro analizirati zašto smo sramotno loši bili u poslednje dve utakmice. Lakše sa obećanjima, da ne bude to kad bude i Beograd na vodi...

Hogar Strasni

pre 8 godina

Ovo me podseca na "Mucke":
"This time, next year, we are going to be millionaires!!!".
P.S.
Da se razumemo, svaka cast i za cetvrto mesto!

Mladen

pre 8 godina

Ne pocinjite kao fudbaleri molim vas... Nemojte nista da pricate i obecavate... Samo ostanite na okupu i radite kao i do sada i pre svega se borite kao do sada.... Pa i kad izgubite i ne donesete medalju nije strasno... Samo kad uradite sve sto mozete nista nije bitno... U tom slucaju imate veliku podrsku svih pravih i iskrenih sportista i ljubitelja sporta.

zoran

pre 8 godina

Poštujte igrače i VELIKOG trenera. Mislim da će momci biti u narednom periodu pravi tim koji će donijeti rezultate. Moje duboko poštovanje svima i u dobru i u teškim vremenima. Volimo ih.

Jovan Vukadinovic

pre 8 godina

Neko je vec komentarisao...Bobi..Jokic..Mitrovic..Guduric..Jaramaz..Stimac..to su igraci da se pojaca ova realno ekipa od jedva 7 igraca..krstka klupa..umor..jedan centar..a realno fizicki slabi..pribegli silnim vezanjima u "trojke"najcesce bez rezona..i zato pali u polufinalu..posle s Francuzima ocekivano a razlozi isti...Ipak Sasa je neiskusan trener,jedva 3 sezone na klupama...sad cemo videti kako cd viditi Pao...(da ne bude orao "pao"...jos jednom kao u Lilu)...a Vucicu bilo mnogo 1.500 EUR..za prtljag a sad mu i 2 miliona EUR nije mnogo za kvalifikacije da plate...more i njega i Djilasa sram bilo..

Realan samo

pre 8 godina

@polako

Drvenu medalju možeš samo ti da osvojiš, za to tapkanje po dugmićima. Oni su osvojili četvrto mesto, da je bilo grama sreće bili bi minimum srebrni ako ne i zlatni. Da bi dostigao velike ciljeve, moraš imati velike planove. Plan je plasman na OI prvo, medalja na istima, pa zlato na EP.

Pošto je tebi ovo neuspeh, ti idi gledaj fudbal, sine. Gledaj "tvoje" momke kako se vuku po terenu, jer ne mogu jedno veče žrtvovati da ne odu na splav kad dođu u Beograd, dok su ovi "moji" momci žrtvovali celo leto. E zato ću ih voleti, jer iako su ispunjeni kao igrači, igraju u jakim ligama, klubovima, ipak dođu ovde i daju srce za srpski dres. Oni su za mene šampioni, koliko god smešno zvučalo tebi i drugima. Šampioni jer sam uživao nekih 13 dana sa njima, falila još 2 ali dobro. Šampioni jer su odigrali kao lavovi i pobedili evropskog prvaka Španiju. Šampioni jer jedva čekam sledeće leto da ih opet gledam...

@djole kg

Alal vera, još nisam pročitao ovde da se neko izvinuo kad nešto pogrešno napiše...

Džedaj iz Marinkove bare

pre 8 godina

Verujem da ćemo već na OI u Riu uzeti medalju.Mi smo do polufinala Eurobasketa stigli sa katastrofa šuterskom statistikom,jednim funkcionalnim ali ne i uigranim centrom i praktično bez Bogdanovića i Kalinića koji se nisu videli...sledeće godine ćemo imati mnogo jači i uigraniji tim.

Spasoje

pre 8 godina

Glavni krivac za ovaj rezultat srpske reprezentacije je isključivo trener. Igra koju karakterise samo sut za tri poena moze organizovati i prosecan drugoligaski trener. Igra bez ideje u napadu je bila katastrofalna. Na ovakav nacin igre ova reprezentacija je sada odlicno prosla.

Moralni gmizavac

pre 8 godina

Pa da, jer za 2 godine Valuncijanas, Rubio, Ibaka, Mirotic, Gober, Lovernj i ostali 20-godisnjaci ima nacisto da propadnu igrajuci s Brajantom, Dzejmsom i Karijem. A 30-godisnji Erceg i Teo ima da procvetaju u kineskoj ligi.

Nebojsa

pre 8 godina

Djordjevicu veliki si igrac bio pravi lider na terenu as u pravom smislu sto se tice funkcije selektora moje misljenje da si ne iskusan da moras da stices iskustvo preko klubova koje ces da vodis i tek onda da preuzmes reprezentaciju ovo je strasna generacija i ona zasluzuje ozbiljnog selektora sa iskustvom a ne pocetnike ako mislimo da se savakog sampionata vracamo sa medaljama ili cemo se zadovoljavati sa jednom medaljom u periodu od sedam-osam godina

Galo

pre 8 godina

Aha,samo vi letite opet u nebo,nemojte si stavljat pritisak bezveze ko ove godine pa da onda ispadnete losi u ocima nacije nakon neuspeha...samo korak po korak i bice dobro

Miki Bl

pre 8 godina

Daće Bog! Moramo ljudi biti uz Saleta i momke, istina je da smo svi razočarani, ali glavu gore. Sale kao trener uspeo je već da pobedi Brazil, Francusku, Grčku, Španiju, Italiju, Tursku, Nemačku. Na medalju u Rio, na zlato za 2 godine ;)

depth chart

pre 8 godina

Iako poštujem Đorđevića mislim da prelako obećava zlatnu medalju,uostalom poraz od Litve ima njegov potpis,njega je taktički nadmudrio Kazlauskas.Realno taj poraz Srbije je najveće iznenađenje cijelog turnira,ipak je ovakva Litva za klasu slabiji tim od srpskog.

zoran

pre 8 godina

Poštujte igrače i VELIKOG trenera. Mislim da će momci biti u narednom periodu pravi tim koji će donijeti rezultate. Moje duboko poštovanje svima i u dobru i u teškim vremenima. Volimo ih.

Galo

pre 8 godina

Aha,samo vi letite opet u nebo,nemojte si stavljat pritisak bezveze ko ove godine pa da onda ispadnete losi u ocima nacije nakon neuspeha...samo korak po korak i bice dobro

Dušan

pre 8 godina

I za one koji kritikuju i za one koje podržavaju, želeo bih da podsetim na samo jedan detalj s kraja 90-tih ili možda i početka 2000, više se i ne sećam tačno...

Tu dozu sportskog bezobrazluka koju je tada imala naša košarkaška reprezentacija malo je ko imao - Sale, Divac, Danilović, Paspalj, mladi Rebrača, Savić, Lončar...na nekom prvenstvu smo u grupi odigrali traljavu utakmicu protiv Italije, tada predvođenu Fućkom, i izgubili. Na konferenciji posle toga od naših igrača je bio upravo Sale Đorđević, vidno iznerviran. Rekao je, bukvalno: "Jedva čekam da se na ovom turniru ponovo sretnemo sa Italijom, dobićemo ih lako i sa velikom razlikom".

Sreli smo se u polufinalu. Dobili smo sa 20 razlike. Fućka je postigao čini mi se 4 poena.

E ako delić toga što je radio kao igrač ume kao trener da prenese na ove momke, ja potpuno podržavam!

s

pre 8 godina

Bilo bi dobro uzeti zlato, posebno ce to znaciti mnogo igracima s obzirom da se posle 2017 evropksa prvenstva igraju na cetiri godine, sto je veoma glupo, tako da ce buduci igraci igrati samo po dva evropska prvenstva,eventualno neko i tri. Mislim da ce evropski kosarkasi dosta izgubiti time jer nece imati iskustva da igraju posle na drugim takmicenjima(svetsko i olimpijada),pogotovu oni igraci koji igraju u slabijim ligama

Siniša

pre 8 godina

Treba jogu da praktikuju kao Đoković i eto nama olimpijskog srebra i evropskog zlata za dve godine. Sale zna šta radi a momci znaju da igraju košarku i to su više puta dokazali, samo im malo fali te unutrašnje čvrstine da pogađaju trojke kad im recimo Litvanci lome kosti a sudija svira svaki treći faul ili kad im iz domovine stižu otrovne strele onih koji im priželjkuju poraz, samo zato što ne igraju kako su "stručnjaci" pored tastature zamislili.

Mladen

pre 8 godina

Ne pocinjite kao fudbaleri molim vas... Nemojte nista da pricate i obecavate... Samo ostanite na okupu i radite kao i do sada i pre svega se borite kao do sada.... Pa i kad izgubite i ne donesete medalju nije strasno... Samo kad uradite sve sto mozete nista nije bitno... U tom slucaju imate veliku podrsku svih pravih i iskrenih sportista i ljubitelja sporta.

1970

pre 8 godina

Isao sam u istu skolu sa Djordjevicem, gledao ga kako cepa mrezice sa trojke. Kupio me za ceo zivot trojkom protiv Hrvatske. Neizmerno sam ga cenio kao igraca, a doskoro i kao selektora.
Ovo sto izjavljuje je tipican srpski neutemeljeni optimizam i bezobrazluk prema konkurenciji. Niti mi imamo generaciju iz sedamdesetih ili devedesetih, niti su ostali potpuni autsajderi. Limitirana smo ekipa, koja zahvaljujuci sistemu takmicenja moze da dobaci i do finala (kao sto je dobacivala i Turska i kao sto je dobacila nikad losija Litvanija). Titulu prvaka ne obecava ni nemacki selektor u fudbalu, pa je zaista neozbiljno da je obecava Djordjevic

Zex

pre 8 godina

E sad vec počinješ da nerviraš. Radi brate svoj posao i ćuti. Još uvek imaš podršku, ali ne zbog rezultata i igre, vec zbog toga što si Aleksandar Đorđević. Šta će ti ovakve izjave, nije mi jasno. Kad je neki Duda ili Obradović ili Pešić izjavio tako nešto...a imali su i više znanja od tebe, a i mnogo bolju ekipu?

Slauter

pre 8 godina

Sale je uspeo da napravi igru bez Bobija i dominantnog centra, uopste centra u formi, Raduljica dugo bez tima, a Kuzmic i Milutinov nemaju kvalitet.

S te strane gledano, poraz na 1 loptu u PF je veliki uspeh! Tesko je reci da bi neko drugi sa ovim timom napravio veci uspeh.

E sad, meni par stvari nije bas jasno.

Prvo, ako je Macvan nedefinisan 4 na 5 igrac, sta su onda Bjelica i Erceg?
Erceg nema nikakvu unutrasnju igru, on ima samo jedan kvalitet: dobra trojka iz pik-end-pop-a. I u tome je stvarno dobar i zasluzuje mesto.
Bjelica je najbolja 4-ka evrolige, ali sa velikom manom koja je na EP potvrdjena: ne moze da igra protiv brzeg od sebe ako mu zaista nije dobar suterski dan. Do PF se umorio i da bude jos teze, tad je 1. put dobio brze i nize cuvare: Maciulisa, Kuzminskasa, Jankunasa. Mnogo mu je lakse da igra protiv sporog Novickog npr. Problem mu pravi i visi brzi cuvar, to je pokazao i Gober i videcemo u NBA, bojim se da ce ga svaki brzi cuvar potpuno zatvoriti, a tamo su svi brzi na 4.

Vracam se na Macvana. On nema problem ni da igra ledjima, ni da sutne trojku, ni da podje na ulaz protiv kako brzeg, tako i sporijeg cuvara. Kao lazna 5 je mnogo bolji od Bjelice i Ercega.

Za mene je neodlazak Macvana enigma. Dodatno je zbunjujuce sto je Kalinic presedeo zavrsnicu bez sanse da igra na 4 protiv igraca koji su Bjelici nezgodni, a Kalinicu ne bi bili.

Drugo sto mi nije jasno je zasto nismo koristili svih 12 igraca da pojacamo odbranu u zavrsnici.

dačić

pre 8 godina

E zbog ovoga Sale treba da ostane selektor dok sam ne odluci da ode,prioritet ove reprezentacije jednostavno MORA da bude zlato na sledecem EP,cak da ne odemo u Rio nije smak sveta ali zato je sledece Evropsko kruna ove generacije i zbog novog formata verovatno zadnja prilika za zlato,Svetska i Olimpijade ce Ameri osvajati dok im ne dosadi i opet pocnu slati koledz igrace,a 2021-ve je pitanje sta ce biti sa nasom kosarkom,ono sto je dobro je cinjenica da jedini ne moramo da pravimo smenu generacija,dok svi ostali konkurenti ostaju posle OI bez 4-5 znacajnih imena,a pritom smo i prvaci Evrope za mlade,tako da je sledece Evropsko prilika koja se ne sme jednostavno propustiti

Miki Bl

pre 8 godina

Daće Bog! Moramo ljudi biti uz Saleta i momke, istina je da smo svi razočarani, ali glavu gore. Sale kao trener uspeo je već da pobedi Brazil, Francusku, Grčku, Španiju, Italiju, Tursku, Nemačku. Na medalju u Rio, na zlato za 2 godine ;)

Moralni gmizavac

pre 8 godina

Pa da, jer za 2 godine Valuncijanas, Rubio, Ibaka, Mirotic, Gober, Lovernj i ostali 20-godisnjaci ima nacisto da propadnu igrajuci s Brajantom, Dzejmsom i Karijem. A 30-godisnji Erceg i Teo ima da procvetaju u kineskoj ligi.

ApsolutnoSvoj

pre 8 godina

Mene niste razocarali, jer nisam ni bio nerealan u ocekivanjima! Ne zato sto niste dorasli zlatu, nego zato sto je kosarka sport i poraz je sastavni deo sporta! Da ne pricamo o grupi smrti za koju smo morali da se tempiramo, i ipak kratka centarska linija. Sve u svemu dobro je. Ne bojim se za buducnost A tima!!!

dasa

pre 8 godina

Ljudi od litvanije smo izgubili na jednu loptu, to je sport... Nekad jednostavno nemate ok dan, i dešava se pad... Nisu oni tu gde jesu... Ginuli su na terenu i to je jedino bitno...

Hogar Strasni

pre 8 godina

Ovo me podseca na "Mucke":
"This time, next year, we are going to be millionaires!!!".
P.S.
Da se razumemo, svaka cast i za cetvrto mesto!

Slobodan

pre 8 godina

Djordjevic Vucicu "Za dve godine zlato" a Vucic njemu "Za dve godine Beograd na vodi" ... Vucicu uzmi Kuzmica trebace fizikalaca a i lici na zidara ... mozda bez njega i osvojimo nesta ...

Džedaj iz Marinkove bare

pre 8 godina

Verujem da ćemo već na OI u Riu uzeti medalju.Mi smo do polufinala Eurobasketa stigli sa katastrofa šuterskom statistikom,jednim funkcionalnim ali ne i uigranim centrom i praktično bez Bogdanovića i Kalinića koji se nisu videli...sledeće godine ćemo imati mnogo jači i uigraniji tim.

anti bot

pre 8 godina

Polako selektore, nema potrebe za ovakvim obecanjem. Najbitnije je da date sve od sebe, to je meni dovoljno, a onda rezultat dolazi sam po sebi.

profesor

pre 8 godina

Za mene je Sale LEGENDA,mozda zato sto smo generacija pa dobro pamtim sta je sve podario Srbiji u klupskoj i reprezentativnoj selekciji.Drugo mesto na svetu i cetvrto u evropi,nisu neuspeh.Dao BOG da da nam se mnogi sportovi ugledaju na kosarku.A ko pamti Saletove igre za Srbiju........TO je kao da gledas Noleta ili Vanju Grbica ili Vladu Vujasinovica......

Bobzilla

pre 8 godina

Ovi momci su odlicni i naravno da mogu u Rio i naravno da mogu donijeti zlato za dvije godine! Ucinili su da se osjecamo ponovo bitnim, a da smo svi bili ponosni za sve pare kada su zavrsili grupno takmicenje sa pet pobjeda, to je definitivno. Pa pobogu, jos je svjeza njihova pobjeda nad trenutnim evrop. prvakom. Malo li je? Postoje dani kada nista ne ide i takav su imali u polufinalu. Pa sta?! Sve ovo podsjeca na vrijeme kada je nas Nole bio stalno treci-cetvrti, pa su svi govorili "super je on, ali jednostavno nije kapacitet da bude prvi". Nije nego! Bice ovde zlata (sto se zlati)! Osim toga, uzivanje je gledati koliko im znaci da igraju za svoju zemlju i kakav su tim. Zar niko ne primjecuje da je Braduljica ironican kez na faci zamijenio osmijehom od srca? I nije bilo bas tako davno kada je Teu dodati loptu nekom bilo prilicno strano. Da ne nabrajam dalje. Bore se, drze se, uzivanje ih je gledati..na kraju krajeva, zar se njihov kvalitet ne ogleda i u cinjenici da je prvenstvo zavrseno, a mi i dalje kao upaljen zub komentarisemo. Sto se tice ovih sveznajucih sto sve znaju najbolje, pocinju me fascinirati. Sto bi rekla jedna nasa estradna veselnica "idu okolo i sitno kevcu". Neko je vec rekao da Sale zasluzuje ostati selektor (povrh ociglednih razloga) upravo zbog toga sto je rekao da ce se vratiti za dvije godine sa zlatom. Ama tako je! Pa ako to nije pobjednicki duh, onda ne znam sta je. A Sale, sad te drzimo za rijec! Bravo momci! I hvala!!

Budala, a koči!?

pre 8 godina

Nista nema preko noci! Necemo da bude kap sa Radomirom Anticem! Treba kontinuitet, a sto se tice mene, ima podrsku. Rezultat trazi vreme. Napred Djordjevicu, napred Srbijo!

Mixy

pre 8 godina

E, moj Saša...
Sjajan je motivator ali - ko mnogo obećava - malo postiže!
Zašto tako?
"Zec u šumi, a ražanj se sprema..."
Ovako sebi i igračima stavlja teret na pleća već sad, a nije se kvalifikovao ni na OI u Riu.
Možda je rođen za političara - ne znam, ali samo da se malo uzdrži od priče i skromno radi - i sve će biti OK.

covic+terzic=zatvor

pre 8 godina

Ja ne verujem kakvih sve komentara ima. Ljudi su nasli za shodno da pljuju djordjevica! Alo bre Djordjevica kojeg su do skoro dizali u nebesa. Koji je preporodio reprezentaciju od kad je dosao. Napravio vojsku koja gine za grb, koja igra kosarku konacno! Alo Srbi breeee! Samo trujete ljude oko sebe vasom zlobom. Idite gledajte bocanje. Sale hvala ti za sve i lepe trenutke posle dugo vremena, i puna podrska tebi i momcima! A ovih pljuvaca i komentara me sramota, ne znam kako njih nije...

Sin Bludimir

pre 8 godina

Teo ni za 2 ni za 4 ni za 44 godine nece biti nista vise nego obican luzer kad su najbitnije utakmice u pitanju. Dok se ne bude rodio novi Bodiroga ili Djordjevic bicemo tek iznad proseka tim. Mozda i osvojimo zlato za 2 godine, nece igrati Gasol sa 37 godina verovatno, ali to ce biti talija, nista vise.

Reporter

pre 8 godina

Uz dužno poštovanje za sve ono što je uradio u svetskom košarkaškom sportu,što ga svrstava u red najboljih na planeti, izjava je više pokriće za neuspeh selekcije na tek završenom prvenstvu. I drugi igraju košarku, napreduju, nisu više ni druga liga, već ozbiljan protivnik. Opet neki drugi nestaju sa košarkaške mape. Pitanje je da li je put u Rio otvoren ili za ovu generaciju zatvoren. Na turniru u Areni, smešno mi je delovala reprezentacija Venecuele, kad oni pre Argentine, odoše za Rio.
Vrlo detaljna stručna analiza treba da da odgovor na sva pitanja - stručnog rada, taktike, igračke malodušnosti i neozbiljnosti. Igre i odnos prema reprezentaicji u Lilu su ispod renomea zemlje košarke, pa je i sam plasman - neuspeh!
Zbog toga i izjave treba da budu odmerene i realne, nikako bez pokrića.

Duznosnik momcadi

pre 8 godina

Pa to sam cekao da casni Srbi predani sistematskom i postenom radu na duge staze sada onako glasno i gladno traze Sasinu ostavku. Seci glave odmah! Pa samo na jednom kvadratnom kilometru u Srbiji imas uspeh u obicnom zivotu da je skrominm Srbima neprijatno koliko je dobro i nadasve uspesno. Jedan Djordjevic ce vama da prica o zametanju klice uspeha, pa to je bezobrazluk sta taj neradnik prica. Jos je, pazi sramote, slagao vredne i postene Srbe i nije ispunio obecanje. Rusi tu kucu odmah u startu, rusi sve dok se na horizontu ne pojavi PUSTINJA i mestimicno zivo blato. Star sam da se ponemacim a jos uvek svestan da ne dozvolim sebi da poverujem kako smo pametan narod. Fuj!

Кванте

pre 8 godina

Центарска линија: Боби, Монструљица, Јокић и Милутинов би требало за две године да буде гарант да можемо да појуримо злато.

mik

pre 8 godina

@Polako
A da kojim slucajem Sale kaze npr.da je cilj cetvrtfinale a posle sta bude onda bi ga ljudi optuzivali za nedostatak ambicije i pobednickog mentaliteta,zlato kao cilj,naravno,pa sta urade urade,problem je sto ljudi generalno nemaju pojma o sportu vec svoja ocekivanja formiraju preko sablon izjava koje su tu kao nuzno zlo,Sale sigurno zna koliko mu tim vredi,ove godine i jesmo bili cetvrti po kvalitetu a sva je prilika da usled smene generacija nasih konkurenata budemo prvi favoriti za 2 godine,tako da puna podrska Saletu i igracima.

Molder

pre 8 godina

Apsolutna podrška. Teška grupa sa potrebom da se za nju tempira forma, skandalozno suđenje u polufinalu, i uspeh je izostao. Ostvarili smo plasman na kvalifikacije za OI, i ja imam vere u Đoleta i ovaj tim, dva takmičenja igraju do poslednjeg dana. Ove godine izostao je željeni uspeh i medalja, ali biće, samo da zadrže ovaj tim, nema tu niko bolji od nas, a Španci i Francuzi će u sledećih par godina da ostanu bez glavnih igrača. Dodamo još Marjanovića kod nas, i ima da dominiramo u Evropi, siguran sam. Napred Srbija!

Slobodan

pre 8 godina

Ne zanemarujte da je KK Partizan unisten,a godinama je bio rasadnik za reprezentaciju.Zvezda ima novca,i forsirace barem 3-4 skupa stranca,pa je pitanje koliko ce nasi igraci moci da napreduju
(vladek, 21. septembar 2015 22:47)

Kako da zanemarimo taj podatak ! "Lovern i Vesterman Fr", "Veseli Ceska", "Bo McCalebb, Ilijevski Makedonija", "Pekovic i Dulo Crna Gora", "Muric Slivenija", "Bertans Letonija", "Gordic Bosna", a o Kinziju i legiji Amerikanaca da ne govorimo ... Naravno u pripremi je i mladi Grk cije vreme tek dolazi ... Da ne zaboravim Milutinov i Milosavljevic Srbija ... minuta 0 na EP ! Steta sto se promeni vlast doveli bi i Gazola sa sve bratom Markom !

vladek

pre 8 godina

Dosta Sale,ne blamiraj se,i ne trosi ugled koji imas.Prvo Teo ce tada imati 30 god.odbrana mu je katastrofa,a bice jos sporiji.Drugo Bjelica ulazi u NBA masinu,pitanje koliko ce mu Minesota dati da igra za reprezentaciju.Trece Bogdan jos nije prelomio,da je ovo kod Zoca u Feneru uradio,ovakva ispucavanja,ne bi mrdnuo sa klupe 6 mesec,ne bi iskljucio da zavrsi kao Tepic.Najbitnije Krstic je po svemu sudeci zavrsio sa reprezentacijom do tada,tako da kuburimo sa centrima.Ne zanemarujte da je KK Partizan unisten,a godinama je bio rasadnik za reprezentaciju.Zvezda ima novca,i forsirace barem 3-4 skupa stranca,pa je pitanje koliko ce nasi igraci moci da napreduju

Обсервантес

pre 8 godina

Ђорђевић булазни. У праву сам, он је без увида у сопствени селекторски неморал. За овакав катастрофалан резултат с оваквим играчким потенцијалом и квалитетом финале је морало да буде минимум а само вансеријске несреће и повреде играча би Србији узеле злато. За овакав катастрофалан резултат подноси се неопозива оставка!!! Политичар Ђорђевић биће изјурен из Грчке као клупски тренер а Србија је требало да узме злато сада али, испоставиће се, не с њим. И узеће га за две године и не с њим на клупи репрезентације. И после тог злата за две године неће моћи да се хвали како је он као тренерска претеча данас створио ту „златну екипу“. Данашње играче он није створио само их је овим првенством конвертовао у кошаркашке карикатуре. Он је селектовао играче за ово првенство а онда се жали како нису добри? Неморал! Тежак! Оставка одмах, да би смо освојили злато за две године!

Обсервантес

pre 8 godina

Шта је љигаво у целој овој причи? Што се не виде нигде тренери, медијски анонимуси који су створили данашњу српску кошаркашку репрезентацију до у појединца. Љигаво је што многи кошаркашки ауторитети не смеју да писну против "менаџера Ђорђевића" и који су на сва уста потпаљивали еуфорију око репрезентације. Нигде их нема да кажу где је злато које су најављивали? Нема критике Ђорђевића који црта „специјале“ на табли у 38 минуту док играчи дишу на шкрге и окрећу главу од табле? Играчи су криви? Наравно, они играју и заказали су! Неће бити да је тако. Због спортскополитичке коректности и „другарског фер плеја“? А струка? Срам вас било!

Spasoje

pre 8 godina

Glavni krivac za ovaj rezultat srpske reprezentacije je isključivo trener. Igra koju karakterise samo sut za tri poena moze organizovati i prosecan drugoligaski trener. Igra bez ideje u napadu je bila katastrofalna. Na ovakav nacin igre ova reprezentacija je sada odlicno prosla.

Druid

pre 8 godina

Kako da ne, bolje bi bilo dobro analizirati zašto smo sramotno loši bili u poslednje dve utakmice. Lakše sa obećanjima, da ne bude to kad bude i Beograd na vodi...

Blok 45

pre 8 godina

Na sledecem evropskom ima da polomimo Litvance ali POLOMIMO jel cemo imati Bobija koji ce zameniti milutinova a na poziciji centra nam bas to treba.Ne moze da radulja radi sve sam.Nije on tog kapaciteta.Prosle godine je imao Krleta pa je bilo lakse.Drugo grupa je bila vec resena time sto ce prvi i drugi biti Spanci i Francuzi pa nismo morali da se rvemo za prvu poziciju pa je normalno da je forma rasla.Sada smo Spance dobili i imali dobre sanse da budemo prvi pa smo morali da se pomucimo i da drzimo isoku formu sve vreme.Opet da je tu Bobi on bi pod kosem dominirao i odrao bi sve ali bukvalno SVE.Al nema veze on ce biti nas x faktor na OI pa ce se Ameri drzati za glavu u finalu.Toliko ua belosvetske neznalice koje vredjaju Saleta i zaboravljaju da smo prosle godine osvojili srebro a sada cetvrti uprkos preteskoj grupi dok su i Litvanci i Francuzi imali laksi posao.Toliko.

darmar holmes

pre 8 godina

Ako upadnemo u kvalifikacionu grupu s Kanadom ili Grcima nije nam Rio siguran. Prednja linija bez Krleta nam je katastrofa, jer se pokazalo da Raduljica tesko moze da igra protiv ozbiljnijih centara, a Kuzmic se ne snalazi nikako. Da je nekako da Milicic u Valjevu "ozivi" i stigne barem 50% svojih mogucnosti i da Nikola Jankovic eksplodira u Megi, pa recimo da njih dvojica upadnu u sastav za kvalifikacije ako Marjanovicu i Jokicu NBA timovi ne budu dali da igraju, a da Kuzmic i Raduljica ispadnu, bili bismo mnogo bolji. A ne da je Raduljica koji je disao na skrge jedan od kojih se ocekuje da bude nosilac.

Jovan Vukadinovic

pre 8 godina

Neko je vec komentarisao...Bobi..Jokic..Mitrovic..Guduric..Jaramaz..Stimac..to su igraci da se pojaca ova realno ekipa od jedva 7 igraca..krstka klupa..umor..jedan centar..a realno fizicki slabi..pribegli silnim vezanjima u "trojke"najcesce bez rezona..i zato pali u polufinalu..posle s Francuzima ocekivano a razlozi isti...Ipak Sasa je neiskusan trener,jedva 3 sezone na klupama...sad cemo videti kako cd viditi Pao...(da ne bude orao "pao"...jos jednom kao u Lilu)...a Vucicu bilo mnogo 1.500 EUR..za prtljag a sad mu i 2 miliona EUR nije mnogo za kvalifikacije da plate...more i njega i Djilasa sram bilo..

zoki

pre 8 godina

da ne misli da može da uzme zlato, ne bi ni bio selector.
samo napred sale, ako i bude neko bolji, šta da radimo, bitno je da smo uvek pri vrhu, pa će doći I to zlato!

Mirko

pre 8 godina

Đorđević me sve više razočarava. Kakvo zlato crni Đorđeviću, pa Bogdanović i Nedović zajedno nemaju ni desetinu petlje jednog kvalitetnog igrača. Nećete se ni za Rio kvalifikovati, kladim se u šta hoćete.

Mrki

pre 8 godina

Da verujem ti.......nosioc i ideoloh Teo je mlad pa ima vremena da nauči igrati odbranu, možda će Raduljica da poraste, Bogdanović da namesti leđa, Erceg da nađe klub, Mitrović će prestati igrati košarku, Dangubić će otići u NBA, Pa složiće se kockice i eto prvaci evrope.

Bane

pre 8 godina

Idemo na zlato. Bicemo jos jaci nego sada. Ne verujem da ce se Pau Gasol vracati. Francuzi ce biti jaki. Litvanci su smesni. Jos je smesnije kako smo do njih izgubili. Tu su jos samo Hrvati koji imaju ogroman talenat ali nikakvu igru. A usput zajedno sa Bugarima i Makedoncima smo kandidati za 2017, tako da je to jos dodatna motiviacija. Da se ipsravimo za 2005. :) A ovi sto sada pljuju ipak ce sa nama slaviti za dve godine ;)

Realan samo

pre 8 godina

@polako

Drvenu medalju možeš samo ti da osvojiš, za to tapkanje po dugmićima. Oni su osvojili četvrto mesto, da je bilo grama sreće bili bi minimum srebrni ako ne i zlatni. Da bi dostigao velike ciljeve, moraš imati velike planove. Plan je plasman na OI prvo, medalja na istima, pa zlato na EP.

Pošto je tebi ovo neuspeh, ti idi gledaj fudbal, sine. Gledaj "tvoje" momke kako se vuku po terenu, jer ne mogu jedno veče žrtvovati da ne odu na splav kad dođu u Beograd, dok su ovi "moji" momci žrtvovali celo leto. E zato ću ih voleti, jer iako su ispunjeni kao igrači, igraju u jakim ligama, klubovima, ipak dođu ovde i daju srce za srpski dres. Oni su za mene šampioni, koliko god smešno zvučalo tebi i drugima. Šampioni jer sam uživao nekih 13 dana sa njima, falila još 2 ali dobro. Šampioni jer su odigrali kao lavovi i pobedili evropskog prvaka Španiju. Šampioni jer jedva čekam sledeće leto da ih opet gledam...

@djole kg

Alal vera, još nisam pročitao ovde da se neko izvinuo kad nešto pogrešno napiše...

Nebojsa

pre 8 godina

Djordjevicu veliki si igrac bio pravi lider na terenu as u pravom smislu sto se tice funkcije selektora moje misljenje da si ne iskusan da moras da stices iskustvo preko klubova koje ces da vodis i tek onda da preuzmes reprezentaciju ovo je strasna generacija i ona zasluzuje ozbiljnog selektora sa iskustvom a ne pocetnike ako mislimo da se savakog sampionata vracamo sa medaljama ili cemo se zadovoljavati sa jednom medaljom u periodu od sedam-osam godina

Srbin iz Hercegovine

pre 8 godina

@Observantes , koga predlazes za selektora umesto Saleta Djordjevica? Obradovic nece, Duda jos manje, Moka nikako , sa njim smo u grupi 2007 imali 0 3 a proveri kakve igrace je imao. ko onda za selektora?

C i n i k

pre 8 godina

R e s p e c t.
Ja verujem da hoce,moglo je i sada, ali je malo psihologija bila prisutnija nego inace, kao i odsustvo Jokica i Bobija.

džigi-bau

pre 8 godina

Teško...imali ste priliku i....što se ove generacije tiče ...Gotovo.Nema ništa ni od Olimpijade,ali ništa strašno,preživećemo i to...nego dolazi Zima ,ogrejati se treba.

Alan Ford

pre 8 godina

Pa neka ga, nek uči, za 20ak godina može biti u rangu, npr Maljkovića, ako bude dobro učio...do tad je svako polufinale uspeh...jer ovaj put smo imali više sreće nego pameti, kao i litvanci

Bankar

pre 8 godina

Ljudi, sta je tu je, bolje nemamo. Bolji treneri nisu hteli da preuzmu reprezentaciju, a bolje igrace od ovih i nemamo. Kakvi su, takvi su, nasi su i moramo da ih volimo i postujemo. Ja tekme ne gledam, vec samo reprize ako pobedimo, ne mogu se nerviram. Nadam se zlatu i to je sve sto mogu, ako kaze za dve godine, ajde da mu verujemo.

neznalica

pre 8 godina

Molim vas nek Bobi igra, u rotaciji Bobi, Raduljica I Krsta kapitencina! K
uzmic je odlican ali se nije prilagodio nasem stilu, Bobi bi se brzo uklopio a Krstic I Teo su telepatski povezani. Nista vise ne mora da se menja, na svakoj poziciji imamo po 2-3 odlicna igraca, jedino centarsku je su morali erceg I bjelica da popunjavaju a kad ne igra Raduljica nemamo tu moc na centru, zato smo I izgubili, jer smo morali na sut I dosla je utakcima na kojoj nas sut nije usao, jbg. Svaka vam cast, svi smo ponosni ali eto, malo produktivne kritike.

pera

pre 8 godina

Kada imas 12 dobrih igraca i neko ima los dan onda je to pojedinacni los dan a kada u dve utakmice SVI imaju lose dane onda je to neznanje trenera.

Marko

pre 8 godina

S obzirom na veliku igracku karijeru, odlicnu atmosferu u timu od prosle godine i odlican rezultat na svetskom prvenstvu, moram priznati da su me poslednje izjave selektora razocarale.
Ozbiljni selektori ne daju takve izjave jer necemo mi jedini napredovati naredne dve godine, a svi ostali stagnirati. Uostalom vidimo i da neke nove reprezentacije igraju sve bolje i prave probleme onima sa tradicijom, mi smo mogli i da izgubimo i od Finske i od Ceske, nismo igrali sjajno i nismo bili dominantni. Gruzija i Letonija su takodje pokazale puno, a ima tu i drugih.
Takodje selektor je u svojoj prethodnoj izjavi, prebacio na igrace i odgovornost za neuspeh na ovom evropskom prvenstvu, a videli smo da ne podnose dobro pritisak. Umesto da ih rastereti, preuzme odgovornost i dozvoli da se oporave od svih napora i samog turnira on prvo njih krivi za neuspeh, a onda postavlja nove nerealne ciljeve. Ja smatram da su strucni stab i selektor najvise krivi za trenutni neuspeh: sto zbog selekcije igraca, sto zbog loseg tempiranja forme, sto zbog loseg vodjenja utakmice protiv Litvanije koju smo realno mogli da dobijemo, ali ne poslednjim sutom nego taktikom, kontra potezima na taktiku Litvanaca i mudrim vodjenjem trece cetvrtine kada smo imali sansu da preokrenemo utakmicu i udjemo sigurnije u zavrsnicu. Stoga nemojte sve svaljivati na igrace i prvo se fokusirajte da ostvarite ono sto ste vec obecali: ucesce na Olimpijadi! Selektore mani se politike i marketinga.

Gox

pre 8 godina

Nije svako ko izrekne neku kritiku odmah pljuvač!Kao sto se hvali i bodri kritika je neophodna ako mislimo da napredujemo u necemu,pogotovo kada su igraci a pogotovo trener mladi i neiskusni!Tako da bi bilo lepo da Sale uradi analizu,napravi izvestaj i vidi gde se gresilo u poslednje dve utakmice koje smo odigrali katastrofalno i od toga ne treba bezati.Tako i samo tako cemo napredovati u necemu i biti odgovorni ljudi!Ili naravno da se ugledamo na premijera i da sve "utesimo " sa -za dve godine cemo biti prvaci-.Tuzno...

Dragan

pre 8 godina

Više mi se sviđaju oni koji ćute i rade.
Selektor bez vidljivih (trenerskih) rezultata - optimizam bez pokrića - odsustvo par dobrih igrača - REZULTIRALI SU "SAMO" ČETVRTIM MESTOM.
Pamet u glavu, bez pompe.
Rad, rad i samo rad...

Lako je kokodakati - treba jaja nositi...

Шулубурић

pre 8 godina

Да би узео злато, мораш имати играче (капитена нарочито) златног карактера и шампионске карме. Ови наши су махом сребрног, бронзаног калибра.

tradicija

pre 8 godina

Sve dok se bude igrala ABA liga, KLS ce da bude jos gora, a sad je vec dotakla dno, a tu lezi spas, dok smo bili jedna liga pravili smo rezultate, krivo mi je, upropastili su sve, dovoljno je da kazem Kraljevo i Cacak, Sloga i Borac, ko prati kosarku zna o cemu pricam.

Zvezdan Sataric

pre 8 godina

Nepotrebna, da ne kažem neozbiljna, izjava Djordjevića. Ko zna gde će biti on a i igrači za dve godine. Neka se kvalifikuju za Brazil i puna kapa.

pikado

pre 8 godina

..i ove godine je najavljeno zlato...ne može se sa ovim igračima i ovom taktikom uzeti zlato (Štimac.Mačvan)..poleteo je Sale pre vremena..mislio je da je dovoljno da pusti da se igra..nije respektovao Litvaniju,otud pad koji boli...

Мiloš J. Kosovac

pre 8 godina

Pa zar nije dovoljno što ste bili nabolja ekipa sve do polufinala, kada su vas iznenadli Litavnci, baš zato što ste najavljivali da će te osvojit zlato. To je nateralo celu litvansku ekipu, na čelu sa trenerom da odluče da vas spreče. I oni su stručni za košarku, pa su pogledali vaš poraz od Amerikanaca u Madridu, i odlučli da tako igraju, tj. da vas guraju i tuku, jer inače igrom ne bi mogli da vas pobede. Zato je njihov trener pre počeka meča prišao sudijama i rekao im:"Gospodo sudije, mi ćemo igrati američku košarki, nadam se da znate kakva je to igra, da ne kažem tuča. Nadam se da ste me razmeli?!" I stavrno tako su i sudili.
Znači, nije nimalo polezno da poručujete protivnicima javno da hoćete sve ekipe da pobedite i osvjite zlato! Takva poruka motiviše protivničke ekipe, pa će neka uspeti da vas spreči u tome. Dovoljno je što ste bili dobra ekipa, i nadam se da ste ostali bez svađe između vas, inače jedini problem je upravo bio taj što smo javno najavljivali da ćemo sve do jedne ekipe da pobedite. Španija je gubila, i od nas, no ona je osvojila zlato. Njihova ekipa, za razlku od naše, delovale je kao da je počela pripreme za prvenstvo, i tako iz jedne u sleduću utalmkicu sve do zlata.To se zove mudrost, a ne mentalno kurčenje kao što to pravi naš selektor.Nedostaje nam skromnost i mudrost, a to je kulturolška kategorija. Naravno naš KSS je dozvolio da ne igra naš div Boban Marjanović. Ono što se Đilas se pravda je samo dokaz da čovek radi neke za njega bitnije poslove.

iskreno

pre 8 godina

verujemo sale u tebe ona utakmica polufinala je izgubljena zbog neiskustva, mladosti i zelje pojedinaca da svako u njima sutradan vidi zvezdu, sa marjanovicem u timu imacemo dobre 5-ice sto nam je upravo i falilo a tu je jos 3-4 mlada igraca koja se namecu igrama da su sazreli za poziv selektora

kazra

pre 8 godina

a ha sve treba mijenjat a najprije menadzera koi je sastavio repku od samo svoih igraca i selektora pai pomoc ih trenera to je veliki problem nase kosarke kad se donese zakon da jedan menadzer ne moze imati i igrace i trenere bit ce mnogo bolje i zdravije stanje u nasoj vec posrnuloj kosarci. objavite molim vas. !!!

Влада

pre 8 godina

Више нисмо велесила, јесмо добра репрезентација, али и други имају добре играче. Понекад и нијансе одлучују. Мучили смо се евидентно у задњим утамицама, шут није ишо а хтели ми то да признамо или не то јесте највећи адут нашег тима, да ли тако треба да буде, мислим да не. Ипак мислим да у овој репрезентацији има превише играча који "не играју". Модерна кошарка игра се за кош више, у одбрани чврсто али не по сваку цену. Тако играју литванци, свели су нас на мали број поена, ми смо све промашили и то је то. да је ишао шут, отворила би се и игра у рекету. Немамо ни довољан респект код судија и у фиба, скандалозно је било да нам суди шпанац. Пет поништених поена је довољно за сумњу, али идемо даље. Треба ово наплатити са каматом, видело се шта не ваља. Фали ту озбиљна 4, са снагом и знањем да одигра испод коша, у оба смера.

Pavle

pre 8 godina

Kakva tanka linija izmedju pljuvanja i velicanja. Setite se igara u prvih pet-sest utakmica.
Bilo je fenomenalno.
Da je upala bar jedna trojka vise protiv Litvanije, bili bi hvalospevi.
Mislim da zbog ovakvih "navijaca"nasi timovi izgube motivaciju posle neuspeha.

DedaMiloje

pre 8 godina

(Blok 45, 21. septembar 2015 23:18)

Vidi dečko, da odeš ipak i pročitaš sastav amerikanaca za Olimpijadu, pa tek onda da pišeš gluposti.

biće bolje

pre 8 godina

Potrebno je načiniti neke promene u timu, naravno Bobi će uvek biti veliko pojačanje, mada zbog NBA obaveza pitanje je koliko će moći da igra. Problem vidim u našim ključnim igračima Teo i Bjelica nisu se pokazali kao lideri kada je to bilo najpotrebnije, da je bilo malo više hrabrosti protiv Litvanije mogli bismo da se radujemo zlatu. Došlo je do velike mentalne nestabilnosti, i u polufinalu odigrali katastrofalan meč. Ali nemojmo zaboraviti da smo reprezentacija koja je pobedila sve favorite na šampionatu pa i zlatne špance. Mislim da će se pojaviti neke mlade snage koje će morati da donesu preko potrevnu svežinu i stabilnost u ključnim momentima.

ganja

pre 8 godina

Izgleda da mnogi ne prate desavanja, evropska prvenstva se od ovog tj. od ove godine igraju na cetiri godine. Pozdrav svim...upucenim ljubiteljima basketa.

Mirko

pre 8 godina

Đorđević me sve više razočarava. Kakvo zlato crni Đorđeviću, pa Bogdanović i Nedović zajedno nemaju ni desetinu petlje jednog kvalitetnog igrača. Nećete se ni za Rio kvalifikovati, kladim se u šta hoćete.

Обсервантес

pre 8 godina

Ђорђевић булазни. У праву сам, он је без увида у сопствени селекторски неморал. За овакав катастрофалан резултат с оваквим играчким потенцијалом и квалитетом финале је морало да буде минимум а само вансеријске несреће и повреде играча би Србији узеле злато. За овакав катастрофалан резултат подноси се неопозива оставка!!! Политичар Ђорђевић биће изјурен из Грчке као клупски тренер а Србија је требало да узме злато сада али, испоставиће се, не с њим. И узеће га за две године и не с њим на клупи репрезентације. И после тог злата за две године неће моћи да се хвали како је он као тренерска претеча данас створио ту „златну екипу“. Данашње играче он није створио само их је овим првенством конвертовао у кошаркашке карикатуре. Он је селектовао играче за ово првенство а онда се жали како нису добри? Неморал! Тежак! Оставка одмах, да би смо освојили злато за две године!

Alan Ford

pre 8 godina

Pa neka ga, nek uči, za 20ak godina može biti u rangu, npr Maljkovića, ako bude dobro učio...do tad je svako polufinale uspeh...jer ovaj put smo imali više sreće nego pameti, kao i litvanci

Sin Bludimir

pre 8 godina

Teo ni za 2 ni za 4 ni za 44 godine nece biti nista vise nego obican luzer kad su najbitnije utakmice u pitanju. Dok se ne bude rodio novi Bodiroga ili Djordjevic bicemo tek iznad proseka tim. Mozda i osvojimo zlato za 2 godine, nece igrati Gasol sa 37 godina verovatno, ali to ce biti talija, nista vise.

vladek

pre 8 godina

Dosta Sale,ne blamiraj se,i ne trosi ugled koji imas.Prvo Teo ce tada imati 30 god.odbrana mu je katastrofa,a bice jos sporiji.Drugo Bjelica ulazi u NBA masinu,pitanje koliko ce mu Minesota dati da igra za reprezentaciju.Trece Bogdan jos nije prelomio,da je ovo kod Zoca u Feneru uradio,ovakva ispucavanja,ne bi mrdnuo sa klupe 6 mesec,ne bi iskljucio da zavrsi kao Tepic.Najbitnije Krstic je po svemu sudeci zavrsio sa reprezentacijom do tada,tako da kuburimo sa centrima.Ne zanemarujte da je KK Partizan unisten,a godinama je bio rasadnik za reprezentaciju.Zvezda ima novca,i forsirace barem 3-4 skupa stranca,pa je pitanje koliko ce nasi igraci moci da napreduju

kazra

pre 8 godina

a ha sve treba mijenjat a najprije menadzera koi je sastavio repku od samo svoih igraca i selektora pai pomoc ih trenera to je veliki problem nase kosarke kad se donese zakon da jedan menadzer ne moze imati i igrace i trenere bit ce mnogo bolje i zdravije stanje u nasoj vec posrnuloj kosarci. objavite molim vas. !!!

Nebojsa

pre 8 godina

Djordjevicu veliki si igrac bio pravi lider na terenu as u pravom smislu sto se tice funkcije selektora moje misljenje da si ne iskusan da moras da stices iskustvo preko klubova koje ces da vodis i tek onda da preuzmes reprezentaciju ovo je strasna generacija i ona zasluzuje ozbiljnog selektora sa iskustvom a ne pocetnike ako mislimo da se savakog sampionata vracamo sa medaljama ili cemo se zadovoljavati sa jednom medaljom u periodu od sedam-osam godina

Zex

pre 8 godina

E sad vec počinješ da nerviraš. Radi brate svoj posao i ćuti. Još uvek imaš podršku, ali ne zbog rezultata i igre, vec zbog toga što si Aleksandar Đorđević. Šta će ti ovakve izjave, nije mi jasno. Kad je neki Duda ili Obradović ili Pešić izjavio tako nešto...a imali su i više znanja od tebe, a i mnogo bolju ekipu?

Mrki

pre 8 godina

Da verujem ti.......nosioc i ideoloh Teo je mlad pa ima vremena da nauči igrati odbranu, možda će Raduljica da poraste, Bogdanović da namesti leđa, Erceg da nađe klub, Mitrović će prestati igrati košarku, Dangubić će otići u NBA, Pa složiće se kockice i eto prvaci evrope.

Обсервантес

pre 8 godina

Шта је љигаво у целој овој причи? Што се не виде нигде тренери, медијски анонимуси који су створили данашњу српску кошаркашку репрезентацију до у појединца. Љигаво је што многи кошаркашки ауторитети не смеју да писну против "менаџера Ђорђевића" и који су на сва уста потпаљивали еуфорију око репрезентације. Нигде их нема да кажу где је злато које су најављивали? Нема критике Ђорђевића који црта „специјале“ на табли у 38 минуту док играчи дишу на шкрге и окрећу главу од табле? Играчи су криви? Наравно, они играју и заказали су! Неће бити да је тако. Због спортскополитичке коректности и „другарског фер плеја“? А струка? Срам вас било!

Mixy

pre 8 godina

E, moj Saša...
Sjajan je motivator ali - ko mnogo obećava - malo postiže!
Zašto tako?
"Zec u šumi, a ražanj se sprema..."
Ovako sebi i igračima stavlja teret na pleća već sad, a nije se kvalifikovao ni na OI u Riu.
Možda je rođen za političara - ne znam, ali samo da se malo uzdrži od priče i skromno radi - i sve će biti OK.

depth chart

pre 8 godina

Iako poštujem Đorđevića mislim da prelako obećava zlatnu medalju,uostalom poraz od Litve ima njegov potpis,njega je taktički nadmudrio Kazlauskas.Realno taj poraz Srbije je najveće iznenađenje cijelog turnira,ipak je ovakva Litva za klasu slabiji tim od srpskog.

Galo

pre 8 godina

Aha,samo vi letite opet u nebo,nemojte si stavljat pritisak bezveze ko ove godine pa da onda ispadnete losi u ocima nacije nakon neuspeha...samo korak po korak i bice dobro

darmar holmes

pre 8 godina

Ako upadnemo u kvalifikacionu grupu s Kanadom ili Grcima nije nam Rio siguran. Prednja linija bez Krleta nam je katastrofa, jer se pokazalo da Raduljica tesko moze da igra protiv ozbiljnijih centara, a Kuzmic se ne snalazi nikako. Da je nekako da Milicic u Valjevu "ozivi" i stigne barem 50% svojih mogucnosti i da Nikola Jankovic eksplodira u Megi, pa recimo da njih dvojica upadnu u sastav za kvalifikacije ako Marjanovicu i Jokicu NBA timovi ne budu dali da igraju, a da Kuzmic i Raduljica ispadnu, bili bismo mnogo bolji. A ne da je Raduljica koji je disao na skrge jedan od kojih se ocekuje da bude nosilac.

zoran

pre 8 godina

Poštujte igrače i VELIKOG trenera. Mislim da će momci biti u narednom periodu pravi tim koji će donijeti rezultate. Moje duboko poštovanje svima i u dobru i u teškim vremenima. Volimo ih.

tradicija

pre 8 godina

Sve dok se bude igrala ABA liga, KLS ce da bude jos gora, a sad je vec dotakla dno, a tu lezi spas, dok smo bili jedna liga pravili smo rezultate, krivo mi je, upropastili su sve, dovoljno je da kazem Kraljevo i Cacak, Sloga i Borac, ko prati kosarku zna o cemu pricam.

Spasoje

pre 8 godina

Glavni krivac za ovaj rezultat srpske reprezentacije je isključivo trener. Igra koju karakterise samo sut za tri poena moze organizovati i prosecan drugoligaski trener. Igra bez ideje u napadu je bila katastrofalna. Na ovakav nacin igre ova reprezentacija je sada odlicno prosla.

1970

pre 8 godina

Isao sam u istu skolu sa Djordjevicem, gledao ga kako cepa mrezice sa trojke. Kupio me za ceo zivot trojkom protiv Hrvatske. Neizmerno sam ga cenio kao igraca, a doskoro i kao selektora.
Ovo sto izjavljuje je tipican srpski neutemeljeni optimizam i bezobrazluk prema konkurenciji. Niti mi imamo generaciju iz sedamdesetih ili devedesetih, niti su ostali potpuni autsajderi. Limitirana smo ekipa, koja zahvaljujuci sistemu takmicenja moze da dobaci i do finala (kao sto je dobacivala i Turska i kao sto je dobacila nikad losija Litvanija). Titulu prvaka ne obecava ni nemacki selektor u fudbalu, pa je zaista neozbiljno da je obecava Djordjevic

Moralni gmizavac

pre 8 godina

Pa da, jer za 2 godine Valuncijanas, Rubio, Ibaka, Mirotic, Gober, Lovernj i ostali 20-godisnjaci ima nacisto da propadnu igrajuci s Brajantom, Dzejmsom i Karijem. A 30-godisnji Erceg i Teo ima da procvetaju u kineskoj ligi.

covic+terzic=zatvor

pre 8 godina

Ja ne verujem kakvih sve komentara ima. Ljudi su nasli za shodno da pljuju djordjevica! Alo bre Djordjevica kojeg su do skoro dizali u nebesa. Koji je preporodio reprezentaciju od kad je dosao. Napravio vojsku koja gine za grb, koja igra kosarku konacno! Alo Srbi breeee! Samo trujete ljude oko sebe vasom zlobom. Idite gledajte bocanje. Sale hvala ti za sve i lepe trenutke posle dugo vremena, i puna podrska tebi i momcima! A ovih pljuvaca i komentara me sramota, ne znam kako njih nije...

džigi-bau

pre 8 godina

Teško...imali ste priliku i....što se ove generacije tiče ...Gotovo.Nema ništa ni od Olimpijade,ali ništa strašno,preživećemo i to...nego dolazi Zima ,ogrejati se treba.

Blok 45

pre 8 godina

Na sledecem evropskom ima da polomimo Litvance ali POLOMIMO jel cemo imati Bobija koji ce zameniti milutinova a na poziciji centra nam bas to treba.Ne moze da radulja radi sve sam.Nije on tog kapaciteta.Prosle godine je imao Krleta pa je bilo lakse.Drugo grupa je bila vec resena time sto ce prvi i drugi biti Spanci i Francuzi pa nismo morali da se rvemo za prvu poziciju pa je normalno da je forma rasla.Sada smo Spance dobili i imali dobre sanse da budemo prvi pa smo morali da se pomucimo i da drzimo isoku formu sve vreme.Opet da je tu Bobi on bi pod kosem dominirao i odrao bi sve ali bukvalno SVE.Al nema veze on ce biti nas x faktor na OI pa ce se Ameri drzati za glavu u finalu.Toliko ua belosvetske neznalice koje vredjaju Saleta i zaboravljaju da smo prosle godine osvojili srebro a sada cetvrti uprkos preteskoj grupi dok su i Litvanci i Francuzi imali laksi posao.Toliko.

dačić

pre 8 godina

E zbog ovoga Sale treba da ostane selektor dok sam ne odluci da ode,prioritet ove reprezentacije jednostavno MORA da bude zlato na sledecem EP,cak da ne odemo u Rio nije smak sveta ali zato je sledece Evropsko kruna ove generacije i zbog novog formata verovatno zadnja prilika za zlato,Svetska i Olimpijade ce Ameri osvajati dok im ne dosadi i opet pocnu slati koledz igrace,a 2021-ve je pitanje sta ce biti sa nasom kosarkom,ono sto je dobro je cinjenica da jedini ne moramo da pravimo smenu generacija,dok svi ostali konkurenti ostaju posle OI bez 4-5 znacajnih imena,a pritom smo i prvaci Evrope za mlade,tako da je sledece Evropsko prilika koja se ne sme jednostavno propustiti

dasa

pre 8 godina

Ljudi od litvanije smo izgubili na jednu loptu, to je sport... Nekad jednostavno nemate ok dan, i dešava se pad... Nisu oni tu gde jesu... Ginuli su na terenu i to je jedino bitno...

Bane

pre 8 godina

Idemo na zlato. Bicemo jos jaci nego sada. Ne verujem da ce se Pau Gasol vracati. Francuzi ce biti jaki. Litvanci su smesni. Jos je smesnije kako smo do njih izgubili. Tu su jos samo Hrvati koji imaju ogroman talenat ali nikakvu igru. A usput zajedno sa Bugarima i Makedoncima smo kandidati za 2017, tako da je to jos dodatna motiviacija. Da se ipsravimo za 2005. :) A ovi sto sada pljuju ipak ce sa nama slaviti za dve godine ;)

Slobodan

pre 8 godina

Ne zanemarujte da je KK Partizan unisten,a godinama je bio rasadnik za reprezentaciju.Zvezda ima novca,i forsirace barem 3-4 skupa stranca,pa je pitanje koliko ce nasi igraci moci da napreduju
(vladek, 21. septembar 2015 22:47)

Kako da zanemarimo taj podatak ! "Lovern i Vesterman Fr", "Veseli Ceska", "Bo McCalebb, Ilijevski Makedonija", "Pekovic i Dulo Crna Gora", "Muric Slivenija", "Bertans Letonija", "Gordic Bosna", a o Kinziju i legiji Amerikanaca da ne govorimo ... Naravno u pripremi je i mladi Grk cije vreme tek dolazi ... Da ne zaboravim Milutinov i Milosavljevic Srbija ... minuta 0 na EP ! Steta sto se promeni vlast doveli bi i Gazola sa sve bratom Markom !

Шулубурић

pre 8 godina

Да би узео злато, мораш имати играче (капитена нарочито) златног карактера и шампионске карме. Ови наши су махом сребрног, бронзаног калибра.

neznalica

pre 8 godina

Molim vas nek Bobi igra, u rotaciji Bobi, Raduljica I Krsta kapitencina! K
uzmic je odlican ali se nije prilagodio nasem stilu, Bobi bi se brzo uklopio a Krstic I Teo su telepatski povezani. Nista vise ne mora da se menja, na svakoj poziciji imamo po 2-3 odlicna igraca, jedino centarsku je su morali erceg I bjelica da popunjavaju a kad ne igra Raduljica nemamo tu moc na centru, zato smo I izgubili, jer smo morali na sut I dosla je utakcima na kojoj nas sut nije usao, jbg. Svaka vam cast, svi smo ponosni ali eto, malo produktivne kritike.

Slobodan

pre 8 godina

Djordjevic Vucicu "Za dve godine zlato" a Vucic njemu "Za dve godine Beograd na vodi" ... Vucicu uzmi Kuzmica trebace fizikalaca a i lici na zidara ... mozda bez njega i osvojimo nesta ...

Dušan

pre 8 godina

I za one koji kritikuju i za one koje podržavaju, želeo bih da podsetim na samo jedan detalj s kraja 90-tih ili možda i početka 2000, više se i ne sećam tačno...

Tu dozu sportskog bezobrazluka koju je tada imala naša košarkaška reprezentacija malo je ko imao - Sale, Divac, Danilović, Paspalj, mladi Rebrača, Savić, Lončar...na nekom prvenstvu smo u grupi odigrali traljavu utakmicu protiv Italije, tada predvođenu Fućkom, i izgubili. Na konferenciji posle toga od naših igrača je bio upravo Sale Đorđević, vidno iznerviran. Rekao je, bukvalno: "Jedva čekam da se na ovom turniru ponovo sretnemo sa Italijom, dobićemo ih lako i sa velikom razlikom".

Sreli smo se u polufinalu. Dobili smo sa 20 razlike. Fućka je postigao čini mi se 4 poena.

E ako delić toga što je radio kao igrač ume kao trener da prenese na ove momke, ja potpuno podržavam!

Siniša

pre 8 godina

Treba jogu da praktikuju kao Đoković i eto nama olimpijskog srebra i evropskog zlata za dve godine. Sale zna šta radi a momci znaju da igraju košarku i to su više puta dokazali, samo im malo fali te unutrašnje čvrstine da pogađaju trojke kad im recimo Litvanci lome kosti a sudija svira svaki treći faul ili kad im iz domovine stižu otrovne strele onih koji im priželjkuju poraz, samo zato što ne igraju kako su "stručnjaci" pored tastature zamislili.

Miki Bl

pre 8 godina

Daće Bog! Moramo ljudi biti uz Saleta i momke, istina je da smo svi razočarani, ali glavu gore. Sale kao trener uspeo je već da pobedi Brazil, Francusku, Grčku, Španiju, Italiju, Tursku, Nemačku. Na medalju u Rio, na zlato za 2 godine ;)

s

pre 8 godina

Bilo bi dobro uzeti zlato, posebno ce to znaciti mnogo igracima s obzirom da se posle 2017 evropksa prvenstva igraju na cetiri godine, sto je veoma glupo, tako da ce buduci igraci igrati samo po dva evropska prvenstva,eventualno neko i tri. Mislim da ce evropski kosarkasi dosta izgubiti time jer nece imati iskustva da igraju posle na drugim takmicenjima(svetsko i olimpijada),pogotovu oni igraci koji igraju u slabijim ligama

mik

pre 8 godina

@Polako
A da kojim slucajem Sale kaze npr.da je cilj cetvrtfinale a posle sta bude onda bi ga ljudi optuzivali za nedostatak ambicije i pobednickog mentaliteta,zlato kao cilj,naravno,pa sta urade urade,problem je sto ljudi generalno nemaju pojma o sportu vec svoja ocekivanja formiraju preko sablon izjava koje su tu kao nuzno zlo,Sale sigurno zna koliko mu tim vredi,ove godine i jesmo bili cetvrti po kvalitetu a sva je prilika da usled smene generacija nasih konkurenata budemo prvi favoriti za 2 godine,tako da puna podrska Saletu i igracima.

Duznosnik momcadi

pre 8 godina

Pa to sam cekao da casni Srbi predani sistematskom i postenom radu na duge staze sada onako glasno i gladno traze Sasinu ostavku. Seci glave odmah! Pa samo na jednom kvadratnom kilometru u Srbiji imas uspeh u obicnom zivotu da je skrominm Srbima neprijatno koliko je dobro i nadasve uspesno. Jedan Djordjevic ce vama da prica o zametanju klice uspeha, pa to je bezobrazluk sta taj neradnik prica. Jos je, pazi sramote, slagao vredne i postene Srbe i nije ispunio obecanje. Rusi tu kucu odmah u startu, rusi sve dok se na horizontu ne pojavi PUSTINJA i mestimicno zivo blato. Star sam da se ponemacim a jos uvek svestan da ne dozvolim sebi da poverujem kako smo pametan narod. Fuj!

Džedaj iz Marinkove bare

pre 8 godina

Verujem da ćemo već na OI u Riu uzeti medalju.Mi smo do polufinala Eurobasketa stigli sa katastrofa šuterskom statistikom,jednim funkcionalnim ali ne i uigranim centrom i praktično bez Bogdanovića i Kalinića koji se nisu videli...sledeće godine ćemo imati mnogo jači i uigraniji tim.

Molder

pre 8 godina

Apsolutna podrška. Teška grupa sa potrebom da se za nju tempira forma, skandalozno suđenje u polufinalu, i uspeh je izostao. Ostvarili smo plasman na kvalifikacije za OI, i ja imam vere u Đoleta i ovaj tim, dva takmičenja igraju do poslednjeg dana. Ove godine izostao je željeni uspeh i medalja, ali biće, samo da zadrže ovaj tim, nema tu niko bolji od nas, a Španci i Francuzi će u sledećih par godina da ostanu bez glavnih igrača. Dodamo još Marjanovića kod nas, i ima da dominiramo u Evropi, siguran sam. Napred Srbija!

profesor

pre 8 godina

Za mene je Sale LEGENDA,mozda zato sto smo generacija pa dobro pamtim sta je sve podario Srbiji u klupskoj i reprezentativnoj selekciji.Drugo mesto na svetu i cetvrto u evropi,nisu neuspeh.Dao BOG da da nam se mnogi sportovi ugledaju na kosarku.A ko pamti Saletove igre za Srbiju........TO je kao da gledas Noleta ili Vanju Grbica ili Vladu Vujasinovica......

Reporter

pre 8 godina

Uz dužno poštovanje za sve ono što je uradio u svetskom košarkaškom sportu,što ga svrstava u red najboljih na planeti, izjava je više pokriće za neuspeh selekcije na tek završenom prvenstvu. I drugi igraju košarku, napreduju, nisu više ni druga liga, već ozbiljan protivnik. Opet neki drugi nestaju sa košarkaške mape. Pitanje je da li je put u Rio otvoren ili za ovu generaciju zatvoren. Na turniru u Areni, smešno mi je delovala reprezentacija Venecuele, kad oni pre Argentine, odoše za Rio.
Vrlo detaljna stručna analiza treba da da odgovor na sva pitanja - stručnog rada, taktike, igračke malodušnosti i neozbiljnosti. Igre i odnos prema reprezentaicji u Lilu su ispod renomea zemlje košarke, pa je i sam plasman - neuspeh!
Zbog toga i izjave treba da budu odmerene i realne, nikako bez pokrića.

Srbin iz Hercegovine

pre 8 godina

@Observantes , koga predlazes za selektora umesto Saleta Djordjevica? Obradovic nece, Duda jos manje, Moka nikako , sa njim smo u grupi 2007 imali 0 3 a proveri kakve igrace je imao. ko onda za selektora?

Budala, a koči!?

pre 8 godina

Nista nema preko noci! Necemo da bude kap sa Radomirom Anticem! Treba kontinuitet, a sto se tice mene, ima podrsku. Rezultat trazi vreme. Napred Djordjevicu, napred Srbijo!

Bobzilla

pre 8 godina

Ovi momci su odlicni i naravno da mogu u Rio i naravno da mogu donijeti zlato za dvije godine! Ucinili su da se osjecamo ponovo bitnim, a da smo svi bili ponosni za sve pare kada su zavrsili grupno takmicenje sa pet pobjeda, to je definitivno. Pa pobogu, jos je svjeza njihova pobjeda nad trenutnim evrop. prvakom. Malo li je? Postoje dani kada nista ne ide i takav su imali u polufinalu. Pa sta?! Sve ovo podsjeca na vrijeme kada je nas Nole bio stalno treci-cetvrti, pa su svi govorili "super je on, ali jednostavno nije kapacitet da bude prvi". Nije nego! Bice ovde zlata (sto se zlati)! Osim toga, uzivanje je gledati koliko im znaci da igraju za svoju zemlju i kakav su tim. Zar niko ne primjecuje da je Braduljica ironican kez na faci zamijenio osmijehom od srca? I nije bilo bas tako davno kada je Teu dodati loptu nekom bilo prilicno strano. Da ne nabrajam dalje. Bore se, drze se, uzivanje ih je gledati..na kraju krajeva, zar se njihov kvalitet ne ogleda i u cinjenici da je prvenstvo zavrseno, a mi i dalje kao upaljen zub komentarisemo. Sto se tice ovih sveznajucih sto sve znaju najbolje, pocinju me fascinirati. Sto bi rekla jedna nasa estradna veselnica "idu okolo i sitno kevcu". Neko je vec rekao da Sale zasluzuje ostati selektor (povrh ociglednih razloga) upravo zbog toga sto je rekao da ce se vratiti za dvije godine sa zlatom. Ama tako je! Pa ako to nije pobjednicki duh, onda ne znam sta je. A Sale, sad te drzimo za rijec! Bravo momci! I hvala!!

zoki

pre 8 godina

da ne misli da može da uzme zlato, ne bi ni bio selector.
samo napred sale, ako i bude neko bolji, šta da radimo, bitno je da smo uvek pri vrhu, pa će doći I to zlato!

ganja

pre 8 godina

Izgleda da mnogi ne prate desavanja, evropska prvenstva se od ovog tj. od ove godine igraju na cetiri godine. Pozdrav svim...upucenim ljubiteljima basketa.

Realan samo

pre 8 godina

@polako

Drvenu medalju možeš samo ti da osvojiš, za to tapkanje po dugmićima. Oni su osvojili četvrto mesto, da je bilo grama sreće bili bi minimum srebrni ako ne i zlatni. Da bi dostigao velike ciljeve, moraš imati velike planove. Plan je plasman na OI prvo, medalja na istima, pa zlato na EP.

Pošto je tebi ovo neuspeh, ti idi gledaj fudbal, sine. Gledaj "tvoje" momke kako se vuku po terenu, jer ne mogu jedno veče žrtvovati da ne odu na splav kad dođu u Beograd, dok su ovi "moji" momci žrtvovali celo leto. E zato ću ih voleti, jer iako su ispunjeni kao igrači, igraju u jakim ligama, klubovima, ipak dođu ovde i daju srce za srpski dres. Oni su za mene šampioni, koliko god smešno zvučalo tebi i drugima. Šampioni jer sam uživao nekih 13 dana sa njima, falila još 2 ali dobro. Šampioni jer su odigrali kao lavovi i pobedili evropskog prvaka Španiju. Šampioni jer jedva čekam sledeće leto da ih opet gledam...

@djole kg

Alal vera, još nisam pročitao ovde da se neko izvinuo kad nešto pogrešno napiše...

Druid

pre 8 godina

Kako da ne, bolje bi bilo dobro analizirati zašto smo sramotno loši bili u poslednje dve utakmice. Lakše sa obećanjima, da ne bude to kad bude i Beograd na vodi...

Slauter

pre 8 godina

Sale je uspeo da napravi igru bez Bobija i dominantnog centra, uopste centra u formi, Raduljica dugo bez tima, a Kuzmic i Milutinov nemaju kvalitet.

S te strane gledano, poraz na 1 loptu u PF je veliki uspeh! Tesko je reci da bi neko drugi sa ovim timom napravio veci uspeh.

E sad, meni par stvari nije bas jasno.

Prvo, ako je Macvan nedefinisan 4 na 5 igrac, sta su onda Bjelica i Erceg?
Erceg nema nikakvu unutrasnju igru, on ima samo jedan kvalitet: dobra trojka iz pik-end-pop-a. I u tome je stvarno dobar i zasluzuje mesto.
Bjelica je najbolja 4-ka evrolige, ali sa velikom manom koja je na EP potvrdjena: ne moze da igra protiv brzeg od sebe ako mu zaista nije dobar suterski dan. Do PF se umorio i da bude jos teze, tad je 1. put dobio brze i nize cuvare: Maciulisa, Kuzminskasa, Jankunasa. Mnogo mu je lakse da igra protiv sporog Novickog npr. Problem mu pravi i visi brzi cuvar, to je pokazao i Gober i videcemo u NBA, bojim se da ce ga svaki brzi cuvar potpuno zatvoriti, a tamo su svi brzi na 4.

Vracam se na Macvana. On nema problem ni da igra ledjima, ni da sutne trojku, ni da podje na ulaz protiv kako brzeg, tako i sporijeg cuvara. Kao lazna 5 je mnogo bolji od Bjelice i Ercega.

Za mene je neodlazak Macvana enigma. Dodatno je zbunjujuce sto je Kalinic presedeo zavrsnicu bez sanse da igra na 4 protiv igraca koji su Bjelici nezgodni, a Kalinicu ne bi bili.

Drugo sto mi nije jasno je zasto nismo koristili svih 12 igraca da pojacamo odbranu u zavrsnici.

Кванте

pre 8 godina

Центарска линија: Боби, Монструљица, Јокић и Милутинов би требало за две године да буде гарант да можемо да појуримо злато.

Bankar

pre 8 godina

Ljudi, sta je tu je, bolje nemamo. Bolji treneri nisu hteli da preuzmu reprezentaciju, a bolje igrace od ovih i nemamo. Kakvi su, takvi su, nasi su i moramo da ih volimo i postujemo. Ja tekme ne gledam, vec samo reprize ako pobedimo, ne mogu se nerviram. Nadam se zlatu i to je sve sto mogu, ako kaze za dve godine, ajde da mu verujemo.

Mladen

pre 8 godina

Ne pocinjite kao fudbaleri molim vas... Nemojte nista da pricate i obecavate... Samo ostanite na okupu i radite kao i do sada i pre svega se borite kao do sada.... Pa i kad izgubite i ne donesete medalju nije strasno... Samo kad uradite sve sto mozete nista nije bitno... U tom slucaju imate veliku podrsku svih pravih i iskrenih sportista i ljubitelja sporta.

Pavle

pre 8 godina

Kakva tanka linija izmedju pljuvanja i velicanja. Setite se igara u prvih pet-sest utakmica.
Bilo je fenomenalno.
Da je upala bar jedna trojka vise protiv Litvanije, bili bi hvalospevi.
Mislim da zbog ovakvih "navijaca"nasi timovi izgube motivaciju posle neuspeha.

Jovan Vukadinovic

pre 8 godina

Neko je vec komentarisao...Bobi..Jokic..Mitrovic..Guduric..Jaramaz..Stimac..to su igraci da se pojaca ova realno ekipa od jedva 7 igraca..krstka klupa..umor..jedan centar..a realno fizicki slabi..pribegli silnim vezanjima u "trojke"najcesce bez rezona..i zato pali u polufinalu..posle s Francuzima ocekivano a razlozi isti...Ipak Sasa je neiskusan trener,jedva 3 sezone na klupama...sad cemo videti kako cd viditi Pao...(da ne bude orao "pao"...jos jednom kao u Lilu)...a Vucicu bilo mnogo 1.500 EUR..za prtljag a sad mu i 2 miliona EUR nije mnogo za kvalifikacije da plate...more i njega i Djilasa sram bilo..

C i n i k

pre 8 godina

R e s p e c t.
Ja verujem da hoce,moglo je i sada, ali je malo psihologija bila prisutnija nego inace, kao i odsustvo Jokica i Bobija.

ApsolutnoSvoj

pre 8 godina

Mene niste razocarali, jer nisam ni bio nerealan u ocekivanjima! Ne zato sto niste dorasli zlatu, nego zato sto je kosarka sport i poraz je sastavni deo sporta! Da ne pricamo o grupi smrti za koju smo morali da se tempiramo, i ipak kratka centarska linija. Sve u svemu dobro je. Ne bojim se za buducnost A tima!!!

iskreno

pre 8 godina

verujemo sale u tebe ona utakmica polufinala je izgubljena zbog neiskustva, mladosti i zelje pojedinaca da svako u njima sutradan vidi zvezdu, sa marjanovicem u timu imacemo dobre 5-ice sto nam je upravo i falilo a tu je jos 3-4 mlada igraca koja se namecu igrama da su sazreli za poziv selektora

Hogar Strasni

pre 8 godina

Ovo me podseca na "Mucke":
"This time, next year, we are going to be millionaires!!!".
P.S.
Da se razumemo, svaka cast i za cetvrto mesto!

pikado

pre 8 godina

..i ove godine je najavljeno zlato...ne može se sa ovim igračima i ovom taktikom uzeti zlato (Štimac.Mačvan)..poleteo je Sale pre vremena..mislio je da je dovoljno da pusti da se igra..nije respektovao Litvaniju,otud pad koji boli...

Мiloš J. Kosovac

pre 8 godina

Pa zar nije dovoljno što ste bili nabolja ekipa sve do polufinala, kada su vas iznenadli Litavnci, baš zato što ste najavljivali da će te osvojit zlato. To je nateralo celu litvansku ekipu, na čelu sa trenerom da odluče da vas spreče. I oni su stručni za košarku, pa su pogledali vaš poraz od Amerikanaca u Madridu, i odlučli da tako igraju, tj. da vas guraju i tuku, jer inače igrom ne bi mogli da vas pobede. Zato je njihov trener pre počeka meča prišao sudijama i rekao im:"Gospodo sudije, mi ćemo igrati američku košarki, nadam se da znate kakva je to igra, da ne kažem tuča. Nadam se da ste me razmeli?!" I stavrno tako su i sudili.
Znači, nije nimalo polezno da poručujete protivnicima javno da hoćete sve ekipe da pobedite i osvjite zlato! Takva poruka motiviše protivničke ekipe, pa će neka uspeti da vas spreči u tome. Dovoljno je što ste bili dobra ekipa, i nadam se da ste ostali bez svađe između vas, inače jedini problem je upravo bio taj što smo javno najavljivali da ćemo sve do jedne ekipe da pobedite. Španija je gubila, i od nas, no ona je osvojila zlato. Njihova ekipa, za razlku od naše, delovale je kao da je počela pripreme za prvenstvo, i tako iz jedne u sleduću utalmkicu sve do zlata.To se zove mudrost, a ne mentalno kurčenje kao što to pravi naš selektor.Nedostaje nam skromnost i mudrost, a to je kulturolška kategorija. Naravno naš KSS je dozvolio da ne igra naš div Boban Marjanović. Ono što se Đilas se pravda je samo dokaz da čovek radi neke za njega bitnije poslove.

Zvezdan Sataric

pre 8 godina

Nepotrebna, da ne kažem neozbiljna, izjava Djordjevića. Ko zna gde će biti on a i igrači za dve godine. Neka se kvalifikuju za Brazil i puna kapa.

pera

pre 8 godina

Kada imas 12 dobrih igraca i neko ima los dan onda je to pojedinacni los dan a kada u dve utakmice SVI imaju lose dane onda je to neznanje trenera.

Dragan

pre 8 godina

Više mi se sviđaju oni koji ćute i rade.
Selektor bez vidljivih (trenerskih) rezultata - optimizam bez pokrića - odsustvo par dobrih igrača - REZULTIRALI SU "SAMO" ČETVRTIM MESTOM.
Pamet u glavu, bez pompe.
Rad, rad i samo rad...

Lako je kokodakati - treba jaja nositi...

anti bot

pre 8 godina

Polako selektore, nema potrebe za ovakvim obecanjem. Najbitnije je da date sve od sebe, to je meni dovoljno, a onda rezultat dolazi sam po sebi.

Gox

pre 8 godina

Nije svako ko izrekne neku kritiku odmah pljuvač!Kao sto se hvali i bodri kritika je neophodna ako mislimo da napredujemo u necemu,pogotovo kada su igraci a pogotovo trener mladi i neiskusni!Tako da bi bilo lepo da Sale uradi analizu,napravi izvestaj i vidi gde se gresilo u poslednje dve utakmice koje smo odigrali katastrofalno i od toga ne treba bezati.Tako i samo tako cemo napredovati u necemu i biti odgovorni ljudi!Ili naravno da se ugledamo na premijera i da sve "utesimo " sa -za dve godine cemo biti prvaci-.Tuzno...

Marko

pre 8 godina

S obzirom na veliku igracku karijeru, odlicnu atmosferu u timu od prosle godine i odlican rezultat na svetskom prvenstvu, moram priznati da su me poslednje izjave selektora razocarale.
Ozbiljni selektori ne daju takve izjave jer necemo mi jedini napredovati naredne dve godine, a svi ostali stagnirati. Uostalom vidimo i da neke nove reprezentacije igraju sve bolje i prave probleme onima sa tradicijom, mi smo mogli i da izgubimo i od Finske i od Ceske, nismo igrali sjajno i nismo bili dominantni. Gruzija i Letonija su takodje pokazale puno, a ima tu i drugih.
Takodje selektor je u svojoj prethodnoj izjavi, prebacio na igrace i odgovornost za neuspeh na ovom evropskom prvenstvu, a videli smo da ne podnose dobro pritisak. Umesto da ih rastereti, preuzme odgovornost i dozvoli da se oporave od svih napora i samog turnira on prvo njih krivi za neuspeh, a onda postavlja nove nerealne ciljeve. Ja smatram da su strucni stab i selektor najvise krivi za trenutni neuspeh: sto zbog selekcije igraca, sto zbog loseg tempiranja forme, sto zbog loseg vodjenja utakmice protiv Litvanije koju smo realno mogli da dobijemo, ali ne poslednjim sutom nego taktikom, kontra potezima na taktiku Litvanaca i mudrim vodjenjem trece cetvrtine kada smo imali sansu da preokrenemo utakmicu i udjemo sigurnije u zavrsnicu. Stoga nemojte sve svaljivati na igrace i prvo se fokusirajte da ostvarite ono sto ste vec obecali: ucesce na Olimpijadi! Selektore mani se politike i marketinga.

biće bolje

pre 8 godina

Potrebno je načiniti neke promene u timu, naravno Bobi će uvek biti veliko pojačanje, mada zbog NBA obaveza pitanje je koliko će moći da igra. Problem vidim u našim ključnim igračima Teo i Bjelica nisu se pokazali kao lideri kada je to bilo najpotrebnije, da je bilo malo više hrabrosti protiv Litvanije mogli bismo da se radujemo zlatu. Došlo je do velike mentalne nestabilnosti, i u polufinalu odigrali katastrofalan meč. Ali nemojmo zaboraviti da smo reprezentacija koja je pobedila sve favorite na šampionatu pa i zlatne špance. Mislim da će se pojaviti neke mlade snage koje će morati da donesu preko potrevnu svežinu i stabilnost u ključnim momentima.

Влада

pre 8 godina

Више нисмо велесила, јесмо добра репрезентација, али и други имају добре играче. Понекад и нијансе одлучују. Мучили смо се евидентно у задњим утамицама, шут није ишо а хтели ми то да признамо или не то јесте највећи адут нашег тима, да ли тако треба да буде, мислим да не. Ипак мислим да у овој репрезентацији има превише играча који "не играју". Модерна кошарка игра се за кош више, у одбрани чврсто али не по сваку цену. Тако играју литванци, свели су нас на мали број поена, ми смо све промашили и то је то. да је ишао шут, отворила би се и игра у рекету. Немамо ни довољан респект код судија и у фиба, скандалозно је било да нам суди шпанац. Пет поништених поена је довољно за сумњу, али идемо даље. Треба ово наплатити са каматом, видело се шта не ваља. Фали ту озбиљна 4, са снагом и знањем да одигра испод коша, у оба смера.

DedaMiloje

pre 8 godina

(Blok 45, 21. septembar 2015 23:18)

Vidi dečko, da odeš ipak i pročitaš sastav amerikanaca za Olimpijadu, pa tek onda da pišeš gluposti.