Subota, 19.09.2015.

10:30

Utisak dana: Timski duh oslabljenih Litvanaca

Pobedu Litvanije nad Srbijom i plasman u finale Evrobasketa obeležio je timski duh borbenih “zelenih” koji su igrali u oslabljenom sastavu.

Izvor: MN

Utisak dana: Timski duh oslabljenih Litvanaca IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

23 Komentari

Sortiraj po:

limuntin

pre 8 godina

@paxman2

Kakva je razlika izmedju kvaliteta i kontinuiteta i rezultata? Kvalitet i kontinuitet Litvanije, verovatno mislis na tridesete godine proslog veka? Nama je kontinuitet prekinula politika, a i kvalitet i rezultate smo imali vec dugo.
Litvanija sa Sabonisom, Marculionisom i Kurtinaitisom, a Juga sa Divcem, Paspaljem, Savicem, Djordjevicem, Danilovicem, Bodirogom.. I tad su Litvanci imali manji broj kvalitetnih igraca, tj. tanku klupu. Nije ih "jedan covek, Aleksandar, napunio" tek tako. Mogli su da pojacaju odbranu na njemu, ali onda bi bili napunjeni sa drugih mesta, zato sto smo na svakoj poziciji imali bar po jednog sjajnog igraca.
Ako cemo o kvalitetu i kontinuitetu, nasa reprezentacija je bila najbolja jos od kraja osamdesetih. Verovatno uzeli zlato i '93, da nam politicari nisu zabranili da igramo.'99. smo uzeli bronzu, skupljeni na brzinu posle bombardovanja i gotovo bez ikakvih priprema. U Turskoj 2001. nismo imali dostojnog protivnika, i tek kad je pocela smena generacija poceli smo da posrcemo. U Indijanapolisu 2002. smo imali velikih problema, ne zato sto nije bilo dobrih igraca, vec zbog nediscipline pojedinih omladinaca. Kasnije, kad su ti isti omladinci dosli na red da vode glavnu rec, dolazi do naglog pada.Litvanci jesu konstantno u vrhu, ali bolji, kvalitetniji, "kontinuitetniji" pa i "rezultatniji" od nas nisu bili. Da li ce nekad biti, zivi bili pa videli.

paxman2

pre 8 godina

Mi smo imali najbolju repku u Evropi u periodu 1996-2002. Dokazano. Isto tako, i dalje držim da je Litvanija sa Sabasom, Kurtinaitisom, Marčiulinisom bila najbolja repka. Najbolja u smislu kvaliteta i kontinuiteta, jer mi smo tek izranjali iz sankcija, tj. dugogodišnjeg neigranja. Jedan čovek, zove se Aleksandar, ih je utovario i rešio stvar. Pravite razliku između "najbolji" u smislu kvaliteta i najbolji u smislu rezultata. Mi smo na Euru 2001. i u Indijianapolisu već bili na silaznoj putanji - 2001. su nas u polufinalu ozbiljno namučili Ššanci sa tada mlađanim Gasolom.

$$$

pre 8 godina

Litvanci sa
Kalnietisa Valanciunasa
Kuzminkasa Maciulisa
Jevtokasa Jankunasa
bez Lavrinovice(imaju 40g.) Kleize i Jasikeviciusa(zadnjih 5 godina ne bi mogli igrati ni u Metalcu) Mnogo su oslabljeni?
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Zoran, 19. septembar 2015 14:38)

A Donatas Motiejūnas?

zgslavac

pre 8 godina

Ajme kako ste se sprdali iz nas, pa mi smo ovu Litvu poništli i to u gostima, u prepunoj dvorani pred eurobasket. Bilo na trenutke preko 20 razlike.

Nama, iako smo se osramotili ovo pada lakše, jer nakon Grčke nismo ništa odigrali kako treba. Ovo vaše boli jer ste odigrali par stvarno jakih utakmica i svi ste se već vidjeli u finalu. Realno, po igračima je Hrvatska jača a vi ste odigrali odlično turnir. Budite ponosni.

@stambolt

pre 8 godina

Konačno realan komentar. Šta je bio cilj. Olimpijada. Da li smo ga postigli? Nismo. Da li ćemo ga lagano ostvariti u kvalifikacijama protiv Italije, Francuske, Grčke, itd, hoće li i tu biti "nema veze momci, hejteri vas ne zaslužuju" i sl.

Važno je realno reći njima (to je zadatak novinara i javnosti koja je po pravilu nestručna. U svemu) šta škripi kod igrača i selektora da bi za početak otišli na OI. Jer ako ne, na leto se opet može desiti da tipa čak i ako bobi bude zrav, prav ne ode na prvenstvo kao lane (jer se ne uklapa u koncepciju), može da se desi Bogdanović jednom rečju, može da se desi da nas svi pročitaju kao realno i česi i finci i litvanci, da se akcije na bjelicu svode na "evo ti lopta, reši 1 na 5" itd. Dakle, Sale mora da ostane, ali moraju se jasno reći šta su greške. Inače će nam opet neki paunici, tepici, rasici poceti resavati a tako cemo i prolaziti, a mi cemo olako za sve okriviti Tea i resen problem.

Zoran

pre 8 godina

Litvanci sa
Kalnietisa Valanciunasa
Kuzminkasa Maciulisa
Jevtokasa Jankunasa
bez Lavrinovice(imaju 40g.) Kleize i Jasikeviciusa(zadnjih 5 godina ne bi mogli igrati ni u Metalcu) Mnogo su oslabljeni?

Zoran

pre 8 godina

Litva imala bolji tim od nas 95g. i ja se slazem. Evo argumenata- tad je Litva nesretno izgubila ali posle dokazala: igrala finale na Oi96 protiv USA
97postala Europrvak
98 postala Svetski prvak
2001 postala Evropski prvak
2002 Svetski prvak.
Neko je pobrko loncice.

paxman

pre 8 godina

Litvanija je '95 imala najbolju repku. I izgubila od najupornije - Srbije. Igrali smo još nekoliko puta, mislim da smo egal. Sad imamo bolji tim, ali oni su odigrali svoje, nametnuli ritam, a mi smo bili nesto losiji i manje sretni sa trojkama. I to je to. Litvanija je prava zemlja kosarke, tamo je to zaista sport broj 1, imaju na 3 miliona ljudi 10-15 razvojnih centara, obozavaju taj sport... U Srbiji je fudbal br. 1, nego smo toliko losi da nemamo volje. Kako god, Litvanija je zasluzeno i cisto pobedila, a mi da se nadamo bronzi, pa Riju u julu 2016, pa medalji... i Bobiju, ako menadzercici opet ne otkriju zulj na stopalu.

limuntin

pre 8 godina

@paxman

Litvanija imala bolju ekipu od nas '95? Vreme je da se podsetis kakav smo tim imali devedesetih. Te 1995. smo ih dobili dva puta, prvo u grupi, pa u finalu. Zakucavali smo preko njih i cepali smo ih trojkama. Plakali su i zalili se na sudijsku kradju. Srecom, postoji snimak te utakmice, pa se svako ko zeli moze uveriti da nikakve kradje nije bilo. Sledece godine smo ih opet dobili na OI u Atlanti. E sad..kako su oni to onda "imali bolji tim" i pored svega toga, to ostaje misterija.
Ovu utakmicu su dobili jer su bili za nijansu manje losi od nas. Kad nikoga ne ide sut i kad puca na sve strane, obicno pobedi onaj ko ima vise gradje pod kosem, ko igra cvrsce. Nisu imali neki izbor, ovo je jedini nacin na koji su mogli da igraju protiv nas. Mi smo opet bili previse mekani u odbrani i stegnuti zbog zelje za finalom, oni taj problem nisu imali, odavno su prebacili plan. Odigrali smo ocajno, da gore verovatno nije moglo, a opet smo izgubili u neizvesnoj zavrsnici. To govori mnogo i o njima i o nama.

Srećko

pre 8 godina

(jeste, 19. septembar 2015 11:01)
Preterali ste. U Kaunasu su mogli imati 2³ košarkaških terena, ništa to ne bi vredelo, da naši nisu igrali pomalo uplašeno(?!), smušeno i neorganizovano.

stambolt

pre 8 godina

@ Mare,NS

O kom ti uspehu pricas? Najavljivani su medalja i Olimpijske igre, a ostali smo bez oba. Nasi su sinoc izasli na parket da izgube, ne da igraju, ne da pobede, nego da izgube. Jos u prvom poluvremenu, cak i kad smo smanjili na -1, na licima im se videlo da ne veruju u pobedu. Ruke stegnute, bez hrabrosti, kukavicki i amaterski, eto tako su igrali. Nedostajalo je sinoc znanja da se lopta proturi kroz obruc, a ne sportske srece. Markovic sutne za 3 i lopta jedva dodje do kosa, okrzne spolji obruc. I tako par puta. Bacanja bre nisu mogli da pogode. Bogdan vola nije mogao da ubode. Budimo realni i recimo istinu, oni nisu sampioni jer da jesu, pobedili bi sinoc jenu slabu ekipu koja je imala 20 izgubljenih lopti. Procenat suta je bio na amaterskom nivou, vise se nema sta dodati.

zoko macijak

pre 8 godina

Kakve cetvorice?Sta je to bitno. Najbolji je onaj tim koji je na prvenstu. Koliko smo mi pehova imali poslednjih nekoliko takmicenja?! Litvanci su standardno dobri, najkonstantniji tim uz Spaniju!!! Samo da se Srbija plasira na OI,da tamo uzmemo medalju. To ce onda biti veliki uspjeh.

jeste

pre 8 godina

Mi jesmo zemlja kosarke, ali smo talentovani i uspesni u jos desetinama drugih sportova, dok se u Litvaniji zivi za basket i samo basket. Procitao sam negde pre par godina da je Kaunas grad sa najvise kosarkaskih terena po metru kvadratnom. Imaju visedecenijski sistem, koji se zasniva na atipicnim kombo bekovima, uvek imaju all around krilne igrace odlicnih fizikalija i najkvalitetniji pojedinci su im na pozicijama 4 i 5 (Motejunas povredjen). I da, cisto da se napomene, SVI SU SUTERI! Sa izuzetkom onog kiksa protiv Makedonije, uvek dolaze makar do polufinala. Nisu se nesto naosvajali zlata, ali ko jeste pored Spanije i USA (na svetskom nivou). Potceniti takvu ekipu, kao sto smo mi radili u javnosti, je ravno idiotizmu. Nasi momci su se sjajno borili, jos jedan odlican sampionat je iza nas, i nikako ih ne treba pljuvati sada. Sta god uradili sutra, bitno je da nastavimo u ovom ritmu u kom dolazimo samog kraja takmicenja i da izborimo tu Olimpijadu sledece godine. Nadam se da da ce svi nastaviti da se odazivaju i da Sale nece pasti pod pritiskom gomile neznalica koji veze sa kosarkom nemaju i koji sada pljuju ceo nacionalni tim, i da ce ostati i dalje selektor. Sa gomilom talentovanih mladih igraca, cekaju nas sjajne stvari!

Mare,NS

pre 8 godina

Treba biti posten i priznati.
Svih 40 min. su igrali svoju igru,bili bolji i izuzev u par navrata bili u vodstvu.
Nismo uspeli da ih prelomimo posle preokreta i 43:40,a onda je usledila neshvatljiva serija 0:12.
Znaci,imali smo priliku,cak i vremena za napad,koji nam je mogao doneti i pobedu,ali se Bogdan nepotrebno zaleteo pod kos.
Da je makar odapeo za trojku,mozda bi i usla po zakonu verovatnoce(jednom mora).

Naslov SRBIJA ISPUSTILA LITVANCE ne stoji.
Da bi nesto ispustio,moras to imati u rukama,kao npr.Francuzi protiv Spanaca,a mi to nismo.

Posto je jutro pametnije od veceri,moramo cestitati Litvancima,pozeleti im srecu u finalu,a hejterima,koji bi sad da omalovaze USPEH nasih kosarkasa,neka se zapitaju kada ce fudbaleri dogurati,makar do 1/4 finala EP?
Najverovatnije nikad,bez obzira sto imamo omladince-svetske prvake,jer ima vremena da ih iskvare razni Ramadaniji i da im objasne,kako nije potrebno zalagati se u nacionalnom dresu,jer bi klub mogao imati stetu,a tu lezi lova(kakav grb,kakvi bakraci)!

Hvala nasim kosarkasima,borili su se celo vreme,dali sve od sebe,koliko su mogli,nedostajalo je mozda malo i sportske srece,ali mozemo biti ponosni na te momke,BEZ OBZIRA uzeli medalju ili ne za mene su oni SAMPIONI!

laki

pre 8 godina

Upravo taj rekreativni grupni deo sa nedoraslim protivnicima im je omogućio da imaju snage za završnicu. Mi smo se jednostavno ispucali u grupi i čini mi se, iz utakmice u utakmicu bili sve ranjiviji. Naročito je bila pogubna selidba u Francusku, tamo je iz nekog razloga timska igra poklekla pred individualnim rešenjima. Hvala Litvaniji što nam je pokazala koliko smo individualno tanki i ništavni ako ne igramo kao ekipa.

Мина

pre 8 godina

Прво да кажем да сам јутрос устала као сломљена. Буквално као да сам се пробудила из најгорег кошмара, а када су ми ортаци синоћ одлазили од куће па та лица је требало видети. Нема тог пораза који нам теже може пасти од кошаркашког. Ја мислим да сви ми који ове момке волимо и бодримо дишемо као један и да емотивно проживљавамо сваки тренутак. Када се синоћ завршила утакмица ја сам се осећала толико изморено као да сам трчала маратон. Не бих да нешто детаљишем у анализи и нисам стручњак, али чињеница је да су сви синоћ заказали почев од стручног штаба који их није психички припремио, преко селектор који је жестоко надмудрен до играча. Прочитали су нас и ми једноставно нисмо могли да се саставимо. И што смо знали као да смо заборавили. Екипа која је имала 12 изгубљених лопти и 2 од 14 за 3 нас је добила. Све је јасно. Не треба уоирати прстом у судије и поред врло спорног суђења на пре прљаву игру антипатичнух Литванаца, јер кривица је, људи моји, искључиво до нас. Главу горе и надам се, иако врло тешко, да ћемо се охрабрити за дуел са домаћином. Није злато, али је медаља и ОСВАЈА се што је најбитније. Уз вас смо и у недељу и на квалификационом турниру за Рио! Волим вас :*

Dejan

pre 8 godina

Naša reprezentacija, nije uspela da se plasira u finale Evropskog prvenstva. Zao mi je. Ali nisam razočaran. Sport je takav. Neko mora da izgubi. Ovaj put smo to mi. Najbitnije je to da su i u porazu bili ono, što im je i bio glavni zadatak. Da predstave svoju zemlju, na najbolji mogući način. Nisu napuštali teren, nisu okretali leđa protivniku, nisu se tuli... Gospoda do kraja. I na tome sam im beskrajno zahvalan. Glavu gore momci. Rio je vaš.

Milan

pre 8 godina

Ljudi su nas takticki unistili, toliko su nas zatvorili u napadu da jednostavno nismo imali ideju sta da radimo. Mnogo teskih suteva iz lozih pozicija smo uzimali, nismo mogli da guramo loptu pod kos jer oni imaju Valancijunasa i tuku, a mi nemamo pristojnog centra. Ono malo otvorenih suteva smo promasili. Bili smo previse nervozni, sto se vidi po broju pocetnickih gresaka koje smo pravili. Steta ali ovi momci imaju pravo na los dan, ipak, u pogresnom trenutku dodje :)

Ајмо Ноле!!!!

pre 8 godina

Свака част Србији и честитке Литванији, али да је пуц'о тројку па промашио било би шта ћеш дешава се, овако се залетео се беспотребно 12 сек пре краја и оде маст у пропаст.
Остаје жал за пропуштеним приликама.
Срећно за 3. место.

Marko

pre 8 godina

Ni ovako mi zivot nije bog zna sta, ali jutros se osecam ocajno. Povraca mi se i place mi se u isto vreme. Ovako sam se poslednji put osecao kao klinac kada su nam Sabonis i ekipa utrpali 9 koseva za minut na Svetskom prvenstvu 1986 godine. Jos kad pomislim samo da je ovo bio lep san koji je trajao dve nedelje i da nas sad cekaju nasi rijaliti junaci Alek, Jorgovanka, Kristijan, Maca misterija...

Mare,NS

pre 8 godina

Treba biti posten i priznati.
Svih 40 min. su igrali svoju igru,bili bolji i izuzev u par navrata bili u vodstvu.
Nismo uspeli da ih prelomimo posle preokreta i 43:40,a onda je usledila neshvatljiva serija 0:12.
Znaci,imali smo priliku,cak i vremena za napad,koji nam je mogao doneti i pobedu,ali se Bogdan nepotrebno zaleteo pod kos.
Da je makar odapeo za trojku,mozda bi i usla po zakonu verovatnoce(jednom mora).

Naslov SRBIJA ISPUSTILA LITVANCE ne stoji.
Da bi nesto ispustio,moras to imati u rukama,kao npr.Francuzi protiv Spanaca,a mi to nismo.

Posto je jutro pametnije od veceri,moramo cestitati Litvancima,pozeleti im srecu u finalu,a hejterima,koji bi sad da omalovaze USPEH nasih kosarkasa,neka se zapitaju kada ce fudbaleri dogurati,makar do 1/4 finala EP?
Najverovatnije nikad,bez obzira sto imamo omladince-svetske prvake,jer ima vremena da ih iskvare razni Ramadaniji i da im objasne,kako nije potrebno zalagati se u nacionalnom dresu,jer bi klub mogao imati stetu,a tu lezi lova(kakav grb,kakvi bakraci)!

Hvala nasim kosarkasima,borili su se celo vreme,dali sve od sebe,koliko su mogli,nedostajalo je mozda malo i sportske srece,ali mozemo biti ponosni na te momke,BEZ OBZIRA uzeli medalju ili ne za mene su oni SAMPIONI!

Dejan

pre 8 godina

Naša reprezentacija, nije uspela da se plasira u finale Evropskog prvenstva. Zao mi je. Ali nisam razočaran. Sport je takav. Neko mora da izgubi. Ovaj put smo to mi. Najbitnije je to da su i u porazu bili ono, što im je i bio glavni zadatak. Da predstave svoju zemlju, na najbolji mogući način. Nisu napuštali teren, nisu okretali leđa protivniku, nisu se tuli... Gospoda do kraja. I na tome sam im beskrajno zahvalan. Glavu gore momci. Rio je vaš.

jeste

pre 8 godina

Mi jesmo zemlja kosarke, ali smo talentovani i uspesni u jos desetinama drugih sportova, dok se u Litvaniji zivi za basket i samo basket. Procitao sam negde pre par godina da je Kaunas grad sa najvise kosarkaskih terena po metru kvadratnom. Imaju visedecenijski sistem, koji se zasniva na atipicnim kombo bekovima, uvek imaju all around krilne igrace odlicnih fizikalija i najkvalitetniji pojedinci su im na pozicijama 4 i 5 (Motejunas povredjen). I da, cisto da se napomene, SVI SU SUTERI! Sa izuzetkom onog kiksa protiv Makedonije, uvek dolaze makar do polufinala. Nisu se nesto naosvajali zlata, ali ko jeste pored Spanije i USA (na svetskom nivou). Potceniti takvu ekipu, kao sto smo mi radili u javnosti, je ravno idiotizmu. Nasi momci su se sjajno borili, jos jedan odlican sampionat je iza nas, i nikako ih ne treba pljuvati sada. Sta god uradili sutra, bitno je da nastavimo u ovom ritmu u kom dolazimo samog kraja takmicenja i da izborimo tu Olimpijadu sledece godine. Nadam se da da ce svi nastaviti da se odazivaju i da Sale nece pasti pod pritiskom gomile neznalica koji veze sa kosarkom nemaju i koji sada pljuju ceo nacionalni tim, i da ce ostati i dalje selektor. Sa gomilom talentovanih mladih igraca, cekaju nas sjajne stvari!

Marko

pre 8 godina

Ni ovako mi zivot nije bog zna sta, ali jutros se osecam ocajno. Povraca mi se i place mi se u isto vreme. Ovako sam se poslednji put osecao kao klinac kada su nam Sabonis i ekipa utrpali 9 koseva za minut na Svetskom prvenstvu 1986 godine. Jos kad pomislim samo da je ovo bio lep san koji je trajao dve nedelje i da nas sad cekaju nasi rijaliti junaci Alek, Jorgovanka, Kristijan, Maca misterija...

laki

pre 8 godina

Upravo taj rekreativni grupni deo sa nedoraslim protivnicima im je omogućio da imaju snage za završnicu. Mi smo se jednostavno ispucali u grupi i čini mi se, iz utakmice u utakmicu bili sve ranjiviji. Naročito je bila pogubna selidba u Francusku, tamo je iz nekog razloga timska igra poklekla pred individualnim rešenjima. Hvala Litvaniji što nam je pokazala koliko smo individualno tanki i ništavni ako ne igramo kao ekipa.

stambolt

pre 8 godina

@ Mare,NS

O kom ti uspehu pricas? Najavljivani su medalja i Olimpijske igre, a ostali smo bez oba. Nasi su sinoc izasli na parket da izgube, ne da igraju, ne da pobede, nego da izgube. Jos u prvom poluvremenu, cak i kad smo smanjili na -1, na licima im se videlo da ne veruju u pobedu. Ruke stegnute, bez hrabrosti, kukavicki i amaterski, eto tako su igrali. Nedostajalo je sinoc znanja da se lopta proturi kroz obruc, a ne sportske srece. Markovic sutne za 3 i lopta jedva dodje do kosa, okrzne spolji obruc. I tako par puta. Bacanja bre nisu mogli da pogode. Bogdan vola nije mogao da ubode. Budimo realni i recimo istinu, oni nisu sampioni jer da jesu, pobedili bi sinoc jenu slabu ekipu koja je imala 20 izgubljenih lopti. Procenat suta je bio na amaterskom nivou, vise se nema sta dodati.

Milan

pre 8 godina

Ljudi su nas takticki unistili, toliko su nas zatvorili u napadu da jednostavno nismo imali ideju sta da radimo. Mnogo teskih suteva iz lozih pozicija smo uzimali, nismo mogli da guramo loptu pod kos jer oni imaju Valancijunasa i tuku, a mi nemamo pristojnog centra. Ono malo otvorenih suteva smo promasili. Bili smo previse nervozni, sto se vidi po broju pocetnickih gresaka koje smo pravili. Steta ali ovi momci imaju pravo na los dan, ipak, u pogresnom trenutku dodje :)

Мина

pre 8 godina

Прво да кажем да сам јутрос устала као сломљена. Буквално као да сам се пробудила из најгорег кошмара, а када су ми ортаци синоћ одлазили од куће па та лица је требало видети. Нема тог пораза који нам теже може пасти од кошаркашког. Ја мислим да сви ми који ове момке волимо и бодримо дишемо као један и да емотивно проживљавамо сваки тренутак. Када се синоћ завршила утакмица ја сам се осећала толико изморено као да сам трчала маратон. Не бих да нешто детаљишем у анализи и нисам стручњак, али чињеница је да су сви синоћ заказали почев од стручног штаба који их није психички припремио, преко селектор који је жестоко надмудрен до играча. Прочитали су нас и ми једноставно нисмо могли да се саставимо. И што смо знали као да смо заборавили. Екипа која је имала 12 изгубљених лопти и 2 од 14 за 3 нас је добила. Све је јасно. Не треба уоирати прстом у судије и поред врло спорног суђења на пре прљаву игру антипатичнух Литванаца, јер кривица је, људи моји, искључиво до нас. Главу горе и надам се, иако врло тешко, да ћемо се охрабрити за дуел са домаћином. Није злато, али је медаља и ОСВАЈА се што је најбитније. Уз вас смо и у недељу и на квалификационом турниру за Рио! Волим вас :*

@stambolt

pre 8 godina

Konačno realan komentar. Šta je bio cilj. Olimpijada. Da li smo ga postigli? Nismo. Da li ćemo ga lagano ostvariti u kvalifikacijama protiv Italije, Francuske, Grčke, itd, hoće li i tu biti "nema veze momci, hejteri vas ne zaslužuju" i sl.

Važno je realno reći njima (to je zadatak novinara i javnosti koja je po pravilu nestručna. U svemu) šta škripi kod igrača i selektora da bi za početak otišli na OI. Jer ako ne, na leto se opet može desiti da tipa čak i ako bobi bude zrav, prav ne ode na prvenstvo kao lane (jer se ne uklapa u koncepciju), može da se desi Bogdanović jednom rečju, može da se desi da nas svi pročitaju kao realno i česi i finci i litvanci, da se akcije na bjelicu svode na "evo ti lopta, reši 1 na 5" itd. Dakle, Sale mora da ostane, ali moraju se jasno reći šta su greške. Inače će nam opet neki paunici, tepici, rasici poceti resavati a tako cemo i prolaziti, a mi cemo olako za sve okriviti Tea i resen problem.

paxman

pre 8 godina

Litvanija je '95 imala najbolju repku. I izgubila od najupornije - Srbije. Igrali smo još nekoliko puta, mislim da smo egal. Sad imamo bolji tim, ali oni su odigrali svoje, nametnuli ritam, a mi smo bili nesto losiji i manje sretni sa trojkama. I to je to. Litvanija je prava zemlja kosarke, tamo je to zaista sport broj 1, imaju na 3 miliona ljudi 10-15 razvojnih centara, obozavaju taj sport... U Srbiji je fudbal br. 1, nego smo toliko losi da nemamo volje. Kako god, Litvanija je zasluzeno i cisto pobedila, a mi da se nadamo bronzi, pa Riju u julu 2016, pa medalji... i Bobiju, ako menadzercici opet ne otkriju zulj na stopalu.

limuntin

pre 8 godina

@paxman

Litvanija imala bolju ekipu od nas '95? Vreme je da se podsetis kakav smo tim imali devedesetih. Te 1995. smo ih dobili dva puta, prvo u grupi, pa u finalu. Zakucavali smo preko njih i cepali smo ih trojkama. Plakali su i zalili se na sudijsku kradju. Srecom, postoji snimak te utakmice, pa se svako ko zeli moze uveriti da nikakve kradje nije bilo. Sledece godine smo ih opet dobili na OI u Atlanti. E sad..kako su oni to onda "imali bolji tim" i pored svega toga, to ostaje misterija.
Ovu utakmicu su dobili jer su bili za nijansu manje losi od nas. Kad nikoga ne ide sut i kad puca na sve strane, obicno pobedi onaj ko ima vise gradje pod kosem, ko igra cvrsce. Nisu imali neki izbor, ovo je jedini nacin na koji su mogli da igraju protiv nas. Mi smo opet bili previse mekani u odbrani i stegnuti zbog zelje za finalom, oni taj problem nisu imali, odavno su prebacili plan. Odigrali smo ocajno, da gore verovatno nije moglo, a opet smo izgubili u neizvesnoj zavrsnici. To govori mnogo i o njima i o nama.

zoko macijak

pre 8 godina

Kakve cetvorice?Sta je to bitno. Najbolji je onaj tim koji je na prvenstu. Koliko smo mi pehova imali poslednjih nekoliko takmicenja?! Litvanci su standardno dobri, najkonstantniji tim uz Spaniju!!! Samo da se Srbija plasira na OI,da tamo uzmemo medalju. To ce onda biti veliki uspjeh.

Srećko

pre 8 godina

(jeste, 19. septembar 2015 11:01)
Preterali ste. U Kaunasu su mogli imati 2³ košarkaških terena, ništa to ne bi vredelo, da naši nisu igrali pomalo uplašeno(?!), smušeno i neorganizovano.

Zoran

pre 8 godina

Litva imala bolji tim od nas 95g. i ja se slazem. Evo argumenata- tad je Litva nesretno izgubila ali posle dokazala: igrala finale na Oi96 protiv USA
97postala Europrvak
98 postala Svetski prvak
2001 postala Evropski prvak
2002 Svetski prvak.
Neko je pobrko loncice.

Ајмо Ноле!!!!

pre 8 godina

Свака част Србији и честитке Литванији, али да је пуц'о тројку па промашио било би шта ћеш дешава се, овако се залетео се беспотребно 12 сек пре краја и оде маст у пропаст.
Остаје жал за пропуштеним приликама.
Срећно за 3. место.

limuntin

pre 8 godina

@paxman2

Kakva je razlika izmedju kvaliteta i kontinuiteta i rezultata? Kvalitet i kontinuitet Litvanije, verovatno mislis na tridesete godine proslog veka? Nama je kontinuitet prekinula politika, a i kvalitet i rezultate smo imali vec dugo.
Litvanija sa Sabonisom, Marculionisom i Kurtinaitisom, a Juga sa Divcem, Paspaljem, Savicem, Djordjevicem, Danilovicem, Bodirogom.. I tad su Litvanci imali manji broj kvalitetnih igraca, tj. tanku klupu. Nije ih "jedan covek, Aleksandar, napunio" tek tako. Mogli su da pojacaju odbranu na njemu, ali onda bi bili napunjeni sa drugih mesta, zato sto smo na svakoj poziciji imali bar po jednog sjajnog igraca.
Ako cemo o kvalitetu i kontinuitetu, nasa reprezentacija je bila najbolja jos od kraja osamdesetih. Verovatno uzeli zlato i '93, da nam politicari nisu zabranili da igramo.'99. smo uzeli bronzu, skupljeni na brzinu posle bombardovanja i gotovo bez ikakvih priprema. U Turskoj 2001. nismo imali dostojnog protivnika, i tek kad je pocela smena generacija poceli smo da posrcemo. U Indijanapolisu 2002. smo imali velikih problema, ne zato sto nije bilo dobrih igraca, vec zbog nediscipline pojedinih omladinaca. Kasnije, kad su ti isti omladinci dosli na red da vode glavnu rec, dolazi do naglog pada.Litvanci jesu konstantno u vrhu, ali bolji, kvalitetniji, "kontinuitetniji" pa i "rezultatniji" od nas nisu bili. Da li ce nekad biti, zivi bili pa videli.

$$$

pre 8 godina

Litvanci sa
Kalnietisa Valanciunasa
Kuzminkasa Maciulisa
Jevtokasa Jankunasa
bez Lavrinovice(imaju 40g.) Kleize i Jasikeviciusa(zadnjih 5 godina ne bi mogli igrati ni u Metalcu) Mnogo su oslabljeni?
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Zoran, 19. septembar 2015 14:38)

A Donatas Motiejūnas?

zgslavac

pre 8 godina

Ajme kako ste se sprdali iz nas, pa mi smo ovu Litvu poništli i to u gostima, u prepunoj dvorani pred eurobasket. Bilo na trenutke preko 20 razlike.

Nama, iako smo se osramotili ovo pada lakše, jer nakon Grčke nismo ništa odigrali kako treba. Ovo vaše boli jer ste odigrali par stvarno jakih utakmica i svi ste se već vidjeli u finalu. Realno, po igračima je Hrvatska jača a vi ste odigrali odlično turnir. Budite ponosni.

paxman2

pre 8 godina

Mi smo imali najbolju repku u Evropi u periodu 1996-2002. Dokazano. Isto tako, i dalje držim da je Litvanija sa Sabasom, Kurtinaitisom, Marčiulinisom bila najbolja repka. Najbolja u smislu kvaliteta i kontinuiteta, jer mi smo tek izranjali iz sankcija, tj. dugogodišnjeg neigranja. Jedan čovek, zove se Aleksandar, ih je utovario i rešio stvar. Pravite razliku između "najbolji" u smislu kvaliteta i najbolji u smislu rezultata. Mi smo na Euru 2001. i u Indijianapolisu već bili na silaznoj putanji - 2001. su nas u polufinalu ozbiljno namučili Ššanci sa tada mlađanim Gasolom.

Zoran

pre 8 godina

Litvanci sa
Kalnietisa Valanciunasa
Kuzminkasa Maciulisa
Jevtokasa Jankunasa
bez Lavrinovice(imaju 40g.) Kleize i Jasikeviciusa(zadnjih 5 godina ne bi mogli igrati ni u Metalcu) Mnogo su oslabljeni?

zgslavac

pre 8 godina

Ajme kako ste se sprdali iz nas, pa mi smo ovu Litvu poništli i to u gostima, u prepunoj dvorani pred eurobasket. Bilo na trenutke preko 20 razlike.

Nama, iako smo se osramotili ovo pada lakše, jer nakon Grčke nismo ništa odigrali kako treba. Ovo vaše boli jer ste odigrali par stvarno jakih utakmica i svi ste se već vidjeli u finalu. Realno, po igračima je Hrvatska jača a vi ste odigrali odlično turnir. Budite ponosni.

stambolt

pre 8 godina

@ Mare,NS

O kom ti uspehu pricas? Najavljivani su medalja i Olimpijske igre, a ostali smo bez oba. Nasi su sinoc izasli na parket da izgube, ne da igraju, ne da pobede, nego da izgube. Jos u prvom poluvremenu, cak i kad smo smanjili na -1, na licima im se videlo da ne veruju u pobedu. Ruke stegnute, bez hrabrosti, kukavicki i amaterski, eto tako su igrali. Nedostajalo je sinoc znanja da se lopta proturi kroz obruc, a ne sportske srece. Markovic sutne za 3 i lopta jedva dodje do kosa, okrzne spolji obruc. I tako par puta. Bacanja bre nisu mogli da pogode. Bogdan vola nije mogao da ubode. Budimo realni i recimo istinu, oni nisu sampioni jer da jesu, pobedili bi sinoc jenu slabu ekipu koja je imala 20 izgubljenih lopti. Procenat suta je bio na amaterskom nivou, vise se nema sta dodati.

Marko

pre 8 godina

Ni ovako mi zivot nije bog zna sta, ali jutros se osecam ocajno. Povraca mi se i place mi se u isto vreme. Ovako sam se poslednji put osecao kao klinac kada su nam Sabonis i ekipa utrpali 9 koseva za minut na Svetskom prvenstvu 1986 godine. Jos kad pomislim samo da je ovo bio lep san koji je trajao dve nedelje i da nas sad cekaju nasi rijaliti junaci Alek, Jorgovanka, Kristijan, Maca misterija...

paxman

pre 8 godina

Litvanija je '95 imala najbolju repku. I izgubila od najupornije - Srbije. Igrali smo još nekoliko puta, mislim da smo egal. Sad imamo bolji tim, ali oni su odigrali svoje, nametnuli ritam, a mi smo bili nesto losiji i manje sretni sa trojkama. I to je to. Litvanija je prava zemlja kosarke, tamo je to zaista sport broj 1, imaju na 3 miliona ljudi 10-15 razvojnih centara, obozavaju taj sport... U Srbiji je fudbal br. 1, nego smo toliko losi da nemamo volje. Kako god, Litvanija je zasluzeno i cisto pobedila, a mi da se nadamo bronzi, pa Riju u julu 2016, pa medalji... i Bobiju, ako menadzercici opet ne otkriju zulj na stopalu.

Mare,NS

pre 8 godina

Treba biti posten i priznati.
Svih 40 min. su igrali svoju igru,bili bolji i izuzev u par navrata bili u vodstvu.
Nismo uspeli da ih prelomimo posle preokreta i 43:40,a onda je usledila neshvatljiva serija 0:12.
Znaci,imali smo priliku,cak i vremena za napad,koji nam je mogao doneti i pobedu,ali se Bogdan nepotrebno zaleteo pod kos.
Da je makar odapeo za trojku,mozda bi i usla po zakonu verovatnoce(jednom mora).

Naslov SRBIJA ISPUSTILA LITVANCE ne stoji.
Da bi nesto ispustio,moras to imati u rukama,kao npr.Francuzi protiv Spanaca,a mi to nismo.

Posto je jutro pametnije od veceri,moramo cestitati Litvancima,pozeleti im srecu u finalu,a hejterima,koji bi sad da omalovaze USPEH nasih kosarkasa,neka se zapitaju kada ce fudbaleri dogurati,makar do 1/4 finala EP?
Najverovatnije nikad,bez obzira sto imamo omladince-svetske prvake,jer ima vremena da ih iskvare razni Ramadaniji i da im objasne,kako nije potrebno zalagati se u nacionalnom dresu,jer bi klub mogao imati stetu,a tu lezi lova(kakav grb,kakvi bakraci)!

Hvala nasim kosarkasima,borili su se celo vreme,dali sve od sebe,koliko su mogli,nedostajalo je mozda malo i sportske srece,ali mozemo biti ponosni na te momke,BEZ OBZIRA uzeli medalju ili ne za mene su oni SAMPIONI!

Zoran

pre 8 godina

Litva imala bolji tim od nas 95g. i ja se slazem. Evo argumenata- tad je Litva nesretno izgubila ali posle dokazala: igrala finale na Oi96 protiv USA
97postala Europrvak
98 postala Svetski prvak
2001 postala Evropski prvak
2002 Svetski prvak.
Neko je pobrko loncice.

Zoran

pre 8 godina

Litvanci sa
Kalnietisa Valanciunasa
Kuzminkasa Maciulisa
Jevtokasa Jankunasa
bez Lavrinovice(imaju 40g.) Kleize i Jasikeviciusa(zadnjih 5 godina ne bi mogli igrati ni u Metalcu) Mnogo su oslabljeni?

Мина

pre 8 godina

Прво да кажем да сам јутрос устала као сломљена. Буквално као да сам се пробудила из најгорег кошмара, а када су ми ортаци синоћ одлазили од куће па та лица је требало видети. Нема тог пораза који нам теже може пасти од кошаркашког. Ја мислим да сви ми који ове момке волимо и бодримо дишемо као један и да емотивно проживљавамо сваки тренутак. Када се синоћ завршила утакмица ја сам се осећала толико изморено као да сам трчала маратон. Не бих да нешто детаљишем у анализи и нисам стручњак, али чињеница је да су сви синоћ заказали почев од стручног штаба који их није психички припремио, преко селектор који је жестоко надмудрен до играча. Прочитали су нас и ми једноставно нисмо могли да се саставимо. И што смо знали као да смо заборавили. Екипа која је имала 12 изгубљених лопти и 2 од 14 за 3 нас је добила. Све је јасно. Не треба уоирати прстом у судије и поред врло спорног суђења на пре прљаву игру антипатичнух Литванаца, јер кривица је, људи моји, искључиво до нас. Главу горе и надам се, иако врло тешко, да ћемо се охрабрити за дуел са домаћином. Није злато, али је медаља и ОСВАЈА се што је најбитније. Уз вас смо и у недељу и на квалификационом турниру за Рио! Волим вас :*

paxman2

pre 8 godina

Mi smo imali najbolju repku u Evropi u periodu 1996-2002. Dokazano. Isto tako, i dalje držim da je Litvanija sa Sabasom, Kurtinaitisom, Marčiulinisom bila najbolja repka. Najbolja u smislu kvaliteta i kontinuiteta, jer mi smo tek izranjali iz sankcija, tj. dugogodišnjeg neigranja. Jedan čovek, zove se Aleksandar, ih je utovario i rešio stvar. Pravite razliku između "najbolji" u smislu kvaliteta i najbolji u smislu rezultata. Mi smo na Euru 2001. i u Indijianapolisu već bili na silaznoj putanji - 2001. su nas u polufinalu ozbiljno namučili Ššanci sa tada mlađanim Gasolom.

jeste

pre 8 godina

Mi jesmo zemlja kosarke, ali smo talentovani i uspesni u jos desetinama drugih sportova, dok se u Litvaniji zivi za basket i samo basket. Procitao sam negde pre par godina da je Kaunas grad sa najvise kosarkaskih terena po metru kvadratnom. Imaju visedecenijski sistem, koji se zasniva na atipicnim kombo bekovima, uvek imaju all around krilne igrace odlicnih fizikalija i najkvalitetniji pojedinci su im na pozicijama 4 i 5 (Motejunas povredjen). I da, cisto da se napomene, SVI SU SUTERI! Sa izuzetkom onog kiksa protiv Makedonije, uvek dolaze makar do polufinala. Nisu se nesto naosvajali zlata, ali ko jeste pored Spanije i USA (na svetskom nivou). Potceniti takvu ekipu, kao sto smo mi radili u javnosti, je ravno idiotizmu. Nasi momci su se sjajno borili, jos jedan odlican sampionat je iza nas, i nikako ih ne treba pljuvati sada. Sta god uradili sutra, bitno je da nastavimo u ovom ritmu u kom dolazimo samog kraja takmicenja i da izborimo tu Olimpijadu sledece godine. Nadam se da da ce svi nastaviti da se odazivaju i da Sale nece pasti pod pritiskom gomile neznalica koji veze sa kosarkom nemaju i koji sada pljuju ceo nacionalni tim, i da ce ostati i dalje selektor. Sa gomilom talentovanih mladih igraca, cekaju nas sjajne stvari!

@stambolt

pre 8 godina

Konačno realan komentar. Šta je bio cilj. Olimpijada. Da li smo ga postigli? Nismo. Da li ćemo ga lagano ostvariti u kvalifikacijama protiv Italije, Francuske, Grčke, itd, hoće li i tu biti "nema veze momci, hejteri vas ne zaslužuju" i sl.

Važno je realno reći njima (to je zadatak novinara i javnosti koja je po pravilu nestručna. U svemu) šta škripi kod igrača i selektora da bi za početak otišli na OI. Jer ako ne, na leto se opet može desiti da tipa čak i ako bobi bude zrav, prav ne ode na prvenstvo kao lane (jer se ne uklapa u koncepciju), može da se desi Bogdanović jednom rečju, može da se desi da nas svi pročitaju kao realno i česi i finci i litvanci, da se akcije na bjelicu svode na "evo ti lopta, reši 1 na 5" itd. Dakle, Sale mora da ostane, ali moraju se jasno reći šta su greške. Inače će nam opet neki paunici, tepici, rasici poceti resavati a tako cemo i prolaziti, a mi cemo olako za sve okriviti Tea i resen problem.

limuntin

pre 8 godina

@paxman2

Kakva je razlika izmedju kvaliteta i kontinuiteta i rezultata? Kvalitet i kontinuitet Litvanije, verovatno mislis na tridesete godine proslog veka? Nama je kontinuitet prekinula politika, a i kvalitet i rezultate smo imali vec dugo.
Litvanija sa Sabonisom, Marculionisom i Kurtinaitisom, a Juga sa Divcem, Paspaljem, Savicem, Djordjevicem, Danilovicem, Bodirogom.. I tad su Litvanci imali manji broj kvalitetnih igraca, tj. tanku klupu. Nije ih "jedan covek, Aleksandar, napunio" tek tako. Mogli su da pojacaju odbranu na njemu, ali onda bi bili napunjeni sa drugih mesta, zato sto smo na svakoj poziciji imali bar po jednog sjajnog igraca.
Ako cemo o kvalitetu i kontinuitetu, nasa reprezentacija je bila najbolja jos od kraja osamdesetih. Verovatno uzeli zlato i '93, da nam politicari nisu zabranili da igramo.'99. smo uzeli bronzu, skupljeni na brzinu posle bombardovanja i gotovo bez ikakvih priprema. U Turskoj 2001. nismo imali dostojnog protivnika, i tek kad je pocela smena generacija poceli smo da posrcemo. U Indijanapolisu 2002. smo imali velikih problema, ne zato sto nije bilo dobrih igraca, vec zbog nediscipline pojedinih omladinaca. Kasnije, kad su ti isti omladinci dosli na red da vode glavnu rec, dolazi do naglog pada.Litvanci jesu konstantno u vrhu, ali bolji, kvalitetniji, "kontinuitetniji" pa i "rezultatniji" od nas nisu bili. Da li ce nekad biti, zivi bili pa videli.

laki

pre 8 godina

Upravo taj rekreativni grupni deo sa nedoraslim protivnicima im je omogućio da imaju snage za završnicu. Mi smo se jednostavno ispucali u grupi i čini mi se, iz utakmice u utakmicu bili sve ranjiviji. Naročito je bila pogubna selidba u Francusku, tamo je iz nekog razloga timska igra poklekla pred individualnim rešenjima. Hvala Litvaniji što nam je pokazala koliko smo individualno tanki i ništavni ako ne igramo kao ekipa.

Milan

pre 8 godina

Ljudi su nas takticki unistili, toliko su nas zatvorili u napadu da jednostavno nismo imali ideju sta da radimo. Mnogo teskih suteva iz lozih pozicija smo uzimali, nismo mogli da guramo loptu pod kos jer oni imaju Valancijunasa i tuku, a mi nemamo pristojnog centra. Ono malo otvorenih suteva smo promasili. Bili smo previse nervozni, sto se vidi po broju pocetnickih gresaka koje smo pravili. Steta ali ovi momci imaju pravo na los dan, ipak, u pogresnom trenutku dodje :)

limuntin

pre 8 godina

@paxman

Litvanija imala bolju ekipu od nas '95? Vreme je da se podsetis kakav smo tim imali devedesetih. Te 1995. smo ih dobili dva puta, prvo u grupi, pa u finalu. Zakucavali smo preko njih i cepali smo ih trojkama. Plakali su i zalili se na sudijsku kradju. Srecom, postoji snimak te utakmice, pa se svako ko zeli moze uveriti da nikakve kradje nije bilo. Sledece godine smo ih opet dobili na OI u Atlanti. E sad..kako su oni to onda "imali bolji tim" i pored svega toga, to ostaje misterija.
Ovu utakmicu su dobili jer su bili za nijansu manje losi od nas. Kad nikoga ne ide sut i kad puca na sve strane, obicno pobedi onaj ko ima vise gradje pod kosem, ko igra cvrsce. Nisu imali neki izbor, ovo je jedini nacin na koji su mogli da igraju protiv nas. Mi smo opet bili previse mekani u odbrani i stegnuti zbog zelje za finalom, oni taj problem nisu imali, odavno su prebacili plan. Odigrali smo ocajno, da gore verovatno nije moglo, a opet smo izgubili u neizvesnoj zavrsnici. To govori mnogo i o njima i o nama.

Dejan

pre 8 godina

Naša reprezentacija, nije uspela da se plasira u finale Evropskog prvenstva. Zao mi je. Ali nisam razočaran. Sport je takav. Neko mora da izgubi. Ovaj put smo to mi. Najbitnije je to da su i u porazu bili ono, što im je i bio glavni zadatak. Da predstave svoju zemlju, na najbolji mogući način. Nisu napuštali teren, nisu okretali leđa protivniku, nisu se tuli... Gospoda do kraja. I na tome sam im beskrajno zahvalan. Glavu gore momci. Rio je vaš.

Ајмо Ноле!!!!

pre 8 godina

Свака част Србији и честитке Литванији, али да је пуц'о тројку па промашио било би шта ћеш дешава се, овако се залетео се беспотребно 12 сек пре краја и оде маст у пропаст.
Остаје жал за пропуштеним приликама.
Срећно за 3. место.

Srećko

pre 8 godina

(jeste, 19. septembar 2015 11:01)
Preterali ste. U Kaunasu su mogli imati 2³ košarkaških terena, ništa to ne bi vredelo, da naši nisu igrali pomalo uplašeno(?!), smušeno i neorganizovano.

zoko macijak

pre 8 godina

Kakve cetvorice?Sta je to bitno. Najbolji je onaj tim koji je na prvenstu. Koliko smo mi pehova imali poslednjih nekoliko takmicenja?! Litvanci su standardno dobri, najkonstantniji tim uz Spaniju!!! Samo da se Srbija plasira na OI,da tamo uzmemo medalju. To ce onda biti veliki uspjeh.

$$$

pre 8 godina

Litvanci sa
Kalnietisa Valanciunasa
Kuzminkasa Maciulisa
Jevtokasa Jankunasa
bez Lavrinovice(imaju 40g.) Kleize i Jasikeviciusa(zadnjih 5 godina ne bi mogli igrati ni u Metalcu) Mnogo su oslabljeni?
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Zoran, 19. septembar 2015 14:38)

A Donatas Motiejūnas?