Petak, 18.09.2015.

17:21

Kazlauskas: Teodosić ima "problem u glavi"

Selektor Litvanije Jonas Kazlauskas smatra da reprezentacija Srbije mnogo zavisi od igre Miloša Teodosića.

Izvor: SV

Kazlauskas: Teodosiæ ima "problem u glavi" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

95 Komentari

Sortiraj po:

lol

pre 8 godina

Neće pa neće u koš,trema haos.Ovakvom igrom mnogo teško do pobede ne iskoriste koš 5 napada.
Da barem jednog krene ali ovde nikoga neće.

rex

pre 8 godina

Naša igra mnogo zavisi od Tea, a ovo je najače evropsko prvenstvo do sada jer nije bilo klasičnih autsajdera ali sa druge strane nije bilo ni iznenađenja jer sve ekipe koje su zaslužile to prošle su dalje. A ako moramo izdvojiti jednu ekipu koja nam je najveći rival u zadnjih 20 godina onda je to bez sumnje baš Litvanija, koja ni sad nije za potcenjivanje, rekao bih da su realno šanse 60:40 za nas, a to znači biće verovatno čupavo...

Džasmin

pre 8 godina

Klasičan spin, ništa novo, viđeno milion puta pred važne utakmice u svim sportovima. Reče neko lepo, tim igra. I tim dobija. Izuzetak je jučerašnja pobeda Španaca u kojoj je postojao samo jedan igrač. Teodosić je vrhunski napadač i prosečan defanzivac, koji poslednjih 6 minuta protiv Čeha greje klupu, a mi od 4 pravimo 15 razlike. Upravo je tu i snaga ekipe, a Đorđević to zna bolje od svih nas, a i od ovog smešnog čoveka na klupi Lietuve. Ako odigramo iole timski, s mozgom, dobijamo.

WillyWonka

pre 8 godina

Dobar pokušaj, gospodine Kazlauskas, unošenje nemira u protivnički tabor. Ali obiće Vam se o glavu, gospodine Kazlauskas.

uredni neplatisa

pre 8 godina

Litvanci sa svojom "run and gun" kosarkom mogu tu i tamo da iznenade nekoga kao Italiju sa 11\18 sutom za 3, ali nije svako vece utorak.

Pole Gasole, stizemo!

misko

pre 8 godina

Ajde ljudi ne pržite se zna i on da ne može da ga zaustavi udvajanjima, hoće da pokuša malo da zapali tea. Dobija Srbija 8 razlike :)

milan

pre 8 godina

Svi veliki kosarkasi imaju nekog da im popune "zute minute". Pa i Dzordan je imao Pipena. Samo uz Tea je cela ekipa koja igra timski pa je lakse... A i sazreo je Teo :)

sasa

pre 8 godina

Gospodine mi imamo igru a pre svega jak kolektiv a svaka reprezentacija ima nekog ko se izdvaja,to sto mi imamo nema niko,mentalitet ovog naroda je jak,mi se znamo zabavljati,zezati a muski igrati,nasi momci melju citavu utakmicu i dovoljno bude mali pad protivnika i cao,predvidjam 15 razlike za Srbiju

Mikii

pre 8 godina

Komentare pisu uglavnom Djokovicevi botovi. Kako oni velicaju Djokovica, pomislili biste da je decko najbolji teniser svih vremena i da niko nikad nije igrao tenis pre njega, a da su Federer i Nadal amateri. Tako imate i sad situaciju da se omalovazavaju sve reprezentacije, od Finske do Spanije, a trener Litvanije nazvan je nestrucnim. U najmanju ruku, neki laik bi pomislio da imamo Dzejmsa, Durenta, Irvinga i kompaniju u ekipi. Zaista zalosno, ali to smo mi.

Stanimir Branimir

pre 8 godina

Finci su ga udvajali, pa je čovek nahranio Raduljicu loptama. Ovaj put je rekao da ga neće udvajati Valančijunasom...prespor je da bi se posle vraćao na Raduljicu a nemaju igrača kojima bi mogli da ga preuzmi. Naša je prednost ako ga budu udvajali, to znači da će uvek biti viška ako Teo bude uspeo da se rešava lopte...a tu dolati onaj deo sa glavom, hoće li taj pritisak uticati na njega ili ne. Deluje mi da mu je Đorđević najbolje ušao u glavu od svih prethodnih trenera i da ume da ga pripremi psihički za teške mečeve.

leopold bloom

pre 8 godina

teodosic je mentalno na nivou decka od dvadeset godina,u karijeri nema nijedno prvo mesto,osim u domacim sampionatima,a imao je dosta dobrih prilika da ucutka kriticare i uvek je pao na najvaznijim testovima,kazlauskas ga vrlo dobro poznaje i ne sumnjam da ce ga dobro zatvoriti veceras.igraci koji mogu da prelome veceras u nasu korist su nedovic,kalinic i erceg.

Millennium

pre 8 godina

Dobro je, samo neka razmišlja tako. Svi naši protivnici do sada, nisu skapirali, ili nisu u dovoljnoj meri, da je snaga našeg tima, pa upravo u timu. Gasol je sinoć pobedio Francuze. Ali šta ako on nema dan, ili se povredi, ili ga zatvore? Eto frke panike. Teo jeste motor ekipe, ali čak i ako lošije igra, ostali sigurno neće stati i blenuti kao telići. E, u tome je naša snaga. Zatvori jednoga, iskočiće drugi, zatvori i tog drugog, evo ga treći. Svi koji nas komentarišu se fokusiraju na jednog, dva igrača. Te ovog treba čuvati, te ovaj, te onaj. Ali istina je da kod nas moraš podjednako da paziš na svakoga, jer može samo da eksplodira. A to je već teže. Zato večeras hladne glave i verom u sebe. Jaki smo, možemo.

stefan

pre 8 godina

Kazlauskas, Skariolo, Spahija, Repesa, Janakis, Mesina...
Grupa trenera u Evropi koji primaju milione, a ostvare dobar rezultat svakih 10 godina, a mozda ni tad.

genius

pre 8 godina

Strategija je u sportu super stvar.
Međutim, konkretno u basketu (ali i u ostalim sportovima, manje više slično) - bućnu 2-3 trojke kada treba, uđe voda u uši i strategija niz vodu. Samo veliki timovi, fizički izuzetno jaki, mentalno još jači, mogu da prate strategiju i kada kola krenu nizbrdo.
Litvanci su međutim pokazali da su dobra, ali ne vrhunska ekipa.
Mislim da smo kvalitetniji, na skoro svim pozicijama, da imamo dosta igrača koji mogu da povuku ako ne ide. Dakle, ako mi odigramo dobro - pobeđujemo, čak i ako ne odigramo, oni treba da budu jako dobri da bi pobedili.
Što se tiče Teodosića, skoro celo prvenstvo igra na tehničkom minimumu, a opet obara rekorde - to je odlika pravog šampiona.

Mikii

pre 8 godina

Azer@

Nisi gledao prvi mec i to kako ga je Ljulj pojeo za dorucak?! Itekako se moze protiv njega, "brale". Nije on Irving. Mada, Djordjevic rece da je bolji Teodosic. Hmm, sad sam zbunjen...

Vlada djordjevic

pre 8 godina

Tukli smo ih kada su bili najjači sa Sabonisom(2,21m), doduse sa Divcem, Bodirogim i Djordjevicem (41 kos ). Svaka generacija piše svoju istoriju, videcemo da li Teo, Bjelica, Raduljica mogu to!! Verjmo u momke i pomozi boze!!?

v

pre 8 godina

Mnogo volim kada nas potcenjuju. Naravno da nista nije sigurno, ali obicno ne izadje na dobro za tu ekipu. Svi vide da igramo odlicno, ali svi traze i najmanju sitnicu da nas ospore, a to im donekle i prolazi samo iz razloga sto mi tek dizemo reprezentaciju na onaj carobni nivo iz proslosti. Ali to prolazi samo dok se ne sretnemo na parketu. Dakle treba nam jos ovde dobar rezultat i ako Bog da, onda mozemo da govorimo ponovo o nekom kontinuitetu i Srbiji kao favoritu na narednim takmicenjima. Srecno momci i kao sto selektor kaze kljucna rec je zajednistvo. To je nase najjace oruzje.

Samo jos da kazem da sta god da se veceras desi, nasim momcima i selektoru svaka cast, jer na kraju krajeva nije sramota izgubiti kada se boris kao lav. A nasi su se borili kao lavovi od starta prvenstva. Ipak, ja sam ubedjena u uspeh. Idemo po medalju i direktan plasman na OI.

novosadjanin

pre 8 godina

Covek je u pravu, i zna bolje od nas. Ipak je s njim Litvanija ostvarivala dobre rezultate prethodnih godina. Jedino sto mislim da je Teo prosle godine konacno naucio da se ne nervira zbog udvajanja i konstantnog samaranja po prstima vec da se jednostavno prilagodi i ne trosi previse lopti "na silu". Verujem da ce i veceras mudro i kapitenski odigrati, sta god mu Kazlauskas pripremio. Maciulisa ce zakljucati Simon i Kalina, samo da centri ogranice Valanciunasa na do 17-18 poena i imamo ih.

Gajetano

pre 8 godina

Au, ovo je vec izjava potpune nemoci!

Dobar je Teo, Bjelica jos bolji na ovom prvenstvu. Ali cekaj, ako oni ne prorade (a proradice i te kako), proradice redom: Erceg, Raduljica, Bogdan, Nedovic, Kalinic, Simon, da ne nabrajam dalje... A ovaj neka udvaja Teodosica do mile volje, moze i da ga utraja, jos se vise otvara terena za asistencije. A tu je Teo najbolji.

A sta Litvanija ima? Valancijunas (strava igrac, svaka cast), Kalnietis, Maciulis... Jos 3-4 solidna igraca u rotaciji, i to je to. Slaba potpora.

Samo neko cudo ili nevidjena sudijska kradja moze spreciti Srbiju da udje u finale.

A onda je samo nebo granica!

Pozdrav,

dex

pre 8 godina

Mislim da je jako glupo udvajati Teodosica, jer ce u tom slucaju ili Raduljica ostati sam, ili neko od sutera, koji ako krenu da pogadjaju, mogu naneti katastrofu onome ko pokusa sa udvajanjem. Jedino ako su ekstremno pokretljivi, a to nisam primetio...

Moja slabost je da mislim...

pre 8 godina

Svaki čovek ima slabosti... ali su nekad nečije slabosti jače od svačije druge snage ;).

Te stoga nije dovoljno prepoznati slabost, ako nemaš onog ko je sposoban tu slabost da iskoristi!

Mislim ja da ćete vi više morati brinuti gde je vaša snaga, nego gde su naše slabosti...

dejan76

pre 8 godina

Psihološki rat. Probuduti sumnju protivnika u sopstvene kvalitete. U sportu je i to dozvoljeno. Na Đorđeviću je da pripremi igrače.

Samo napred, momci.

jegood

pre 8 godina

U pravu je za Teodosica, svakako protiv Litvanaca nisu dovoljni Teodosic-koga ce izgleda dobro cuvati i Bjelica...Nadam se nasoj pobedi.

papaja

pre 8 godina

Novinarska patka sa ovim naslovom. Da malo naostri pred mec. Rekao je: - Najveca mana.

Teodosic je itekako sredio glavu i sazreo. Ne mislim da je dovoljno udvajanje da bi se on poremetio. Vise verbalne uvrede i fizicki gruba igra. Nadam se da ce sudije pripaziti.

Jedva cekam da pocne!

slash

pre 8 godina

hhahahahahahahahaha
najveca mana na psiholoskom planu? o cemu ti covece pricas, nije sto je nas nego realno Teo je u reprezentaciji uvek najvise sijao u najbitnijim momentima

kizan

pre 8 godina

Ih,Kazlausti kad bi naš selektor bio tako narcisidan,vi poletjeli ko da ste već u finalu sa furijom,bogami.Polako bolan,i Sale je spremio vrhunsku taktiku,tu je i plan b,c za nedaj bože.Sve najbolje tvom timu u utakmici za bronzu. :)

stradivari

pre 8 godina

Realan komentar i skener nasih....Nadam se da nece uspeti u svojo zamisli...Mada ovako posmatra ozbiljan strucnjak,a uvek se rado prisetim tate Sarica koji rece: "imaju tog Teodosica i malog Bjelicu i to je to...o cemu mi pricamo"...A posle gleda Ercega koji trpa 20 poena ekipi koja je unistila njegovog mezimca

djole

pre 8 godina

Ovaj covek ga je trenirao u CSKA pa poznaje valjda bolje Tea od nas koji ga nikada nismo upoznali. Teo je mnogo dobar kosarkas, a da ima "problem u glavi" su primetili i drugi treneri poput Dude Ivkovica, pa i Sase Djordjevica. Taj "problem u glavi" kod Tea je i uticao da nikada na F4 u Euroligi, kada se najvise odlucivalo, nije odigrao dobro, vec bio najslabiji u ekipi

stradivari

pre 8 godina

Realan komentar i skener nasih....Nadam se da nece uspeti u svojo zamisli...Mada ovako posmatra ozbiljan strucnjak,a uvek se rado prisetim tate Sarica koji rece: "imaju tog Teodosica i malog Bjelicu i to je to...o cemu mi pricamo"...A posle gleda Ercega koji trpa 20 poena ekipi koja je unistila njegovog mezimca

slash

pre 8 godina

hhahahahahahahahaha
najveca mana na psiholoskom planu? o cemu ti covece pricas, nije sto je nas nego realno Teo je u reprezentaciji uvek najvise sijao u najbitnijim momentima

jegood

pre 8 godina

U pravu je za Teodosica, svakako protiv Litvanaca nisu dovoljni Teodosic-koga ce izgleda dobro cuvati i Bjelica...Nadam se nasoj pobedi.

papaja

pre 8 godina

Novinarska patka sa ovim naslovom. Da malo naostri pred mec. Rekao je: - Najveca mana.

Teodosic je itekako sredio glavu i sazreo. Ne mislim da je dovoljno udvajanje da bi se on poremetio. Vise verbalne uvrede i fizicki gruba igra. Nadam se da ce sudije pripaziti.

Jedva cekam da pocne!

djole

pre 8 godina

Ovaj covek ga je trenirao u CSKA pa poznaje valjda bolje Tea od nas koji ga nikada nismo upoznali. Teo je mnogo dobar kosarkas, a da ima "problem u glavi" su primetili i drugi treneri poput Dude Ivkovica, pa i Sase Djordjevica. Taj "problem u glavi" kod Tea je i uticao da nikada na F4 u Euroligi, kada se najvise odlucivalo, nije odigrao dobro, vec bio najslabiji u ekipi

dejan76

pre 8 godina

Psihološki rat. Probuduti sumnju protivnika u sopstvene kvalitete. U sportu je i to dozvoljeno. Na Đorđeviću je da pripremi igrače.

Samo napred, momci.

stefan

pre 8 godina

Kazlauskas, Skariolo, Spahija, Repesa, Janakis, Mesina...
Grupa trenera u Evropi koji primaju milione, a ostvare dobar rezultat svakih 10 godina, a mozda ni tad.

dex

pre 8 godina

Mislim da je jako glupo udvajati Teodosica, jer ce u tom slucaju ili Raduljica ostati sam, ili neko od sutera, koji ako krenu da pogadjaju, mogu naneti katastrofu onome ko pokusa sa udvajanjem. Jedino ako su ekstremno pokretljivi, a to nisam primetio...

Moja slabost je da mislim...

pre 8 godina

Svaki čovek ima slabosti... ali su nekad nečije slabosti jače od svačije druge snage ;).

Te stoga nije dovoljno prepoznati slabost, ako nemaš onog ko je sposoban tu slabost da iskoristi!

Mislim ja da ćete vi više morati brinuti gde je vaša snaga, nego gde su naše slabosti...

Džasmin

pre 8 godina

Klasičan spin, ništa novo, viđeno milion puta pred važne utakmice u svim sportovima. Reče neko lepo, tim igra. I tim dobija. Izuzetak je jučerašnja pobeda Španaca u kojoj je postojao samo jedan igrač. Teodosić je vrhunski napadač i prosečan defanzivac, koji poslednjih 6 minuta protiv Čeha greje klupu, a mi od 4 pravimo 15 razlike. Upravo je tu i snaga ekipe, a Đorđević to zna bolje od svih nas, a i od ovog smešnog čoveka na klupi Lietuve. Ako odigramo iole timski, s mozgom, dobijamo.

kizan

pre 8 godina

Ih,Kazlausti kad bi naš selektor bio tako narcisidan,vi poletjeli ko da ste već u finalu sa furijom,bogami.Polako bolan,i Sale je spremio vrhunsku taktiku,tu je i plan b,c za nedaj bože.Sve najbolje tvom timu u utakmici za bronzu. :)

Stanimir Branimir

pre 8 godina

Finci su ga udvajali, pa je čovek nahranio Raduljicu loptama. Ovaj put je rekao da ga neće udvajati Valančijunasom...prespor je da bi se posle vraćao na Raduljicu a nemaju igrača kojima bi mogli da ga preuzmi. Naša je prednost ako ga budu udvajali, to znači da će uvek biti viška ako Teo bude uspeo da se rešava lopte...a tu dolati onaj deo sa glavom, hoće li taj pritisak uticati na njega ili ne. Deluje mi da mu je Đorđević najbolje ušao u glavu od svih prethodnih trenera i da ume da ga pripremi psihički za teške mečeve.

v

pre 8 godina

Mnogo volim kada nas potcenjuju. Naravno da nista nije sigurno, ali obicno ne izadje na dobro za tu ekipu. Svi vide da igramo odlicno, ali svi traze i najmanju sitnicu da nas ospore, a to im donekle i prolazi samo iz razloga sto mi tek dizemo reprezentaciju na onaj carobni nivo iz proslosti. Ali to prolazi samo dok se ne sretnemo na parketu. Dakle treba nam jos ovde dobar rezultat i ako Bog da, onda mozemo da govorimo ponovo o nekom kontinuitetu i Srbiji kao favoritu na narednim takmicenjima. Srecno momci i kao sto selektor kaze kljucna rec je zajednistvo. To je nase najjace oruzje.

Samo jos da kazem da sta god da se veceras desi, nasim momcima i selektoru svaka cast, jer na kraju krajeva nije sramota izgubiti kada se boris kao lav. A nasi su se borili kao lavovi od starta prvenstva. Ipak, ja sam ubedjena u uspeh. Idemo po medalju i direktan plasman na OI.

Gajetano

pre 8 godina

Au, ovo je vec izjava potpune nemoci!

Dobar je Teo, Bjelica jos bolji na ovom prvenstvu. Ali cekaj, ako oni ne prorade (a proradice i te kako), proradice redom: Erceg, Raduljica, Bogdan, Nedovic, Kalinic, Simon, da ne nabrajam dalje... A ovaj neka udvaja Teodosica do mile volje, moze i da ga utraja, jos se vise otvara terena za asistencije. A tu je Teo najbolji.

A sta Litvanija ima? Valancijunas (strava igrac, svaka cast), Kalnietis, Maciulis... Jos 3-4 solidna igraca u rotaciji, i to je to. Slaba potpora.

Samo neko cudo ili nevidjena sudijska kradja moze spreciti Srbiju da udje u finale.

A onda je samo nebo granica!

Pozdrav,

genius

pre 8 godina

Strategija je u sportu super stvar.
Međutim, konkretno u basketu (ali i u ostalim sportovima, manje više slično) - bućnu 2-3 trojke kada treba, uđe voda u uši i strategija niz vodu. Samo veliki timovi, fizički izuzetno jaki, mentalno još jači, mogu da prate strategiju i kada kola krenu nizbrdo.
Litvanci su međutim pokazali da su dobra, ali ne vrhunska ekipa.
Mislim da smo kvalitetniji, na skoro svim pozicijama, da imamo dosta igrača koji mogu da povuku ako ne ide. Dakle, ako mi odigramo dobro - pobeđujemo, čak i ako ne odigramo, oni treba da budu jako dobri da bi pobedili.
Što se tiče Teodosića, skoro celo prvenstvo igra na tehničkom minimumu, a opet obara rekorde - to je odlika pravog šampiona.

Vlada djordjevic

pre 8 godina

Tukli smo ih kada su bili najjači sa Sabonisom(2,21m), doduse sa Divcem, Bodirogim i Djordjevicem (41 kos ). Svaka generacija piše svoju istoriju, videcemo da li Teo, Bjelica, Raduljica mogu to!! Verjmo u momke i pomozi boze!!?

Millennium

pre 8 godina

Dobro je, samo neka razmišlja tako. Svi naši protivnici do sada, nisu skapirali, ili nisu u dovoljnoj meri, da je snaga našeg tima, pa upravo u timu. Gasol je sinoć pobedio Francuze. Ali šta ako on nema dan, ili se povredi, ili ga zatvore? Eto frke panike. Teo jeste motor ekipe, ali čak i ako lošije igra, ostali sigurno neće stati i blenuti kao telići. E, u tome je naša snaga. Zatvori jednoga, iskočiće drugi, zatvori i tog drugog, evo ga treći. Svi koji nas komentarišu se fokusiraju na jednog, dva igrača. Te ovog treba čuvati, te ovaj, te onaj. Ali istina je da kod nas moraš podjednako da paziš na svakoga, jer može samo da eksplodira. A to je već teže. Zato večeras hladne glave i verom u sebe. Jaki smo, možemo.

leopold bloom

pre 8 godina

teodosic je mentalno na nivou decka od dvadeset godina,u karijeri nema nijedno prvo mesto,osim u domacim sampionatima,a imao je dosta dobrih prilika da ucutka kriticare i uvek je pao na najvaznijim testovima,kazlauskas ga vrlo dobro poznaje i ne sumnjam da ce ga dobro zatvoriti veceras.igraci koji mogu da prelome veceras u nasu korist su nedovic,kalinic i erceg.

novosadjanin

pre 8 godina

Covek je u pravu, i zna bolje od nas. Ipak je s njim Litvanija ostvarivala dobre rezultate prethodnih godina. Jedino sto mislim da je Teo prosle godine konacno naucio da se ne nervira zbog udvajanja i konstantnog samaranja po prstima vec da se jednostavno prilagodi i ne trosi previse lopti "na silu". Verujem da ce i veceras mudro i kapitenski odigrati, sta god mu Kazlauskas pripremio. Maciulisa ce zakljucati Simon i Kalina, samo da centri ogranice Valanciunasa na do 17-18 poena i imamo ih.

sasa

pre 8 godina

Gospodine mi imamo igru a pre svega jak kolektiv a svaka reprezentacija ima nekog ko se izdvaja,to sto mi imamo nema niko,mentalitet ovog naroda je jak,mi se znamo zabavljati,zezati a muski igrati,nasi momci melju citavu utakmicu i dovoljno bude mali pad protivnika i cao,predvidjam 15 razlike za Srbiju

milan

pre 8 godina

Svi veliki kosarkasi imaju nekog da im popune "zute minute". Pa i Dzordan je imao Pipena. Samo uz Tea je cela ekipa koja igra timski pa je lakse... A i sazreo je Teo :)

Mikii

pre 8 godina

Komentare pisu uglavnom Djokovicevi botovi. Kako oni velicaju Djokovica, pomislili biste da je decko najbolji teniser svih vremena i da niko nikad nije igrao tenis pre njega, a da su Federer i Nadal amateri. Tako imate i sad situaciju da se omalovazavaju sve reprezentacije, od Finske do Spanije, a trener Litvanije nazvan je nestrucnim. U najmanju ruku, neki laik bi pomislio da imamo Dzejmsa, Durenta, Irvinga i kompaniju u ekipi. Zaista zalosno, ali to smo mi.

misko

pre 8 godina

Ajde ljudi ne pržite se zna i on da ne može da ga zaustavi udvajanjima, hoće da pokuša malo da zapali tea. Dobija Srbija 8 razlike :)

lol

pre 8 godina

Neće pa neće u koš,trema haos.Ovakvom igrom mnogo teško do pobede ne iskoriste koš 5 napada.
Da barem jednog krene ali ovde nikoga neće.

uredni neplatisa

pre 8 godina

Litvanci sa svojom "run and gun" kosarkom mogu tu i tamo da iznenade nekoga kao Italiju sa 11\18 sutom za 3, ali nije svako vece utorak.

Pole Gasole, stizemo!

rex

pre 8 godina

Naša igra mnogo zavisi od Tea, a ovo je najače evropsko prvenstvo do sada jer nije bilo klasičnih autsajdera ali sa druge strane nije bilo ni iznenađenja jer sve ekipe koje su zaslužile to prošle su dalje. A ako moramo izdvojiti jednu ekipu koja nam je najveći rival u zadnjih 20 godina onda je to bez sumnje baš Litvanija, koja ni sad nije za potcenjivanje, rekao bih da su realno šanse 60:40 za nas, a to znači biće verovatno čupavo...

Mikii

pre 8 godina

Azer@

Nisi gledao prvi mec i to kako ga je Ljulj pojeo za dorucak?! Itekako se moze protiv njega, "brale". Nije on Irving. Mada, Djordjevic rece da je bolji Teodosic. Hmm, sad sam zbunjen...

WillyWonka

pre 8 godina

Dobar pokušaj, gospodine Kazlauskas, unošenje nemira u protivnički tabor. Ali obiće Vam se o glavu, gospodine Kazlauskas.

Mikii

pre 8 godina

Komentare pisu uglavnom Djokovicevi botovi. Kako oni velicaju Djokovica, pomislili biste da je decko najbolji teniser svih vremena i da niko nikad nije igrao tenis pre njega, a da su Federer i Nadal amateri. Tako imate i sad situaciju da se omalovazavaju sve reprezentacije, od Finske do Spanije, a trener Litvanije nazvan je nestrucnim. U najmanju ruku, neki laik bi pomislio da imamo Dzejmsa, Durenta, Irvinga i kompaniju u ekipi. Zaista zalosno, ali to smo mi.

leopold bloom

pre 8 godina

teodosic je mentalno na nivou decka od dvadeset godina,u karijeri nema nijedno prvo mesto,osim u domacim sampionatima,a imao je dosta dobrih prilika da ucutka kriticare i uvek je pao na najvaznijim testovima,kazlauskas ga vrlo dobro poznaje i ne sumnjam da ce ga dobro zatvoriti veceras.igraci koji mogu da prelome veceras u nasu korist su nedovic,kalinic i erceg.

djole

pre 8 godina

Ovaj covek ga je trenirao u CSKA pa poznaje valjda bolje Tea od nas koji ga nikada nismo upoznali. Teo je mnogo dobar kosarkas, a da ima "problem u glavi" su primetili i drugi treneri poput Dude Ivkovica, pa i Sase Djordjevica. Taj "problem u glavi" kod Tea je i uticao da nikada na F4 u Euroligi, kada se najvise odlucivalo, nije odigrao dobro, vec bio najslabiji u ekipi

slash

pre 8 godina

hhahahahahahahahaha
najveca mana na psiholoskom planu? o cemu ti covece pricas, nije sto je nas nego realno Teo je u reprezentaciji uvek najvise sijao u najbitnijim momentima

Mikii

pre 8 godina

Azer@

Nisi gledao prvi mec i to kako ga je Ljulj pojeo za dorucak?! Itekako se moze protiv njega, "brale". Nije on Irving. Mada, Djordjevic rece da je bolji Teodosic. Hmm, sad sam zbunjen...

stradivari

pre 8 godina

Realan komentar i skener nasih....Nadam se da nece uspeti u svojo zamisli...Mada ovako posmatra ozbiljan strucnjak,a uvek se rado prisetim tate Sarica koji rece: "imaju tog Teodosica i malog Bjelicu i to je to...o cemu mi pricamo"...A posle gleda Ercega koji trpa 20 poena ekipi koja je unistila njegovog mezimca

uredni neplatisa

pre 8 godina

Litvanci sa svojom "run and gun" kosarkom mogu tu i tamo da iznenade nekoga kao Italiju sa 11\18 sutom za 3, ali nije svako vece utorak.

Pole Gasole, stizemo!

jegood

pre 8 godina

U pravu je za Teodosica, svakako protiv Litvanaca nisu dovoljni Teodosic-koga ce izgleda dobro cuvati i Bjelica...Nadam se nasoj pobedi.

Gajetano

pre 8 godina

Au, ovo je vec izjava potpune nemoci!

Dobar je Teo, Bjelica jos bolji na ovom prvenstvu. Ali cekaj, ako oni ne prorade (a proradice i te kako), proradice redom: Erceg, Raduljica, Bogdan, Nedovic, Kalinic, Simon, da ne nabrajam dalje... A ovaj neka udvaja Teodosica do mile volje, moze i da ga utraja, jos se vise otvara terena za asistencije. A tu je Teo najbolji.

A sta Litvanija ima? Valancijunas (strava igrac, svaka cast), Kalnietis, Maciulis... Jos 3-4 solidna igraca u rotaciji, i to je to. Slaba potpora.

Samo neko cudo ili nevidjena sudijska kradja moze spreciti Srbiju da udje u finale.

A onda je samo nebo granica!

Pozdrav,

stefan

pre 8 godina

Kazlauskas, Skariolo, Spahija, Repesa, Janakis, Mesina...
Grupa trenera u Evropi koji primaju milione, a ostvare dobar rezultat svakih 10 godina, a mozda ni tad.

Džasmin

pre 8 godina

Klasičan spin, ništa novo, viđeno milion puta pred važne utakmice u svim sportovima. Reče neko lepo, tim igra. I tim dobija. Izuzetak je jučerašnja pobeda Španaca u kojoj je postojao samo jedan igrač. Teodosić je vrhunski napadač i prosečan defanzivac, koji poslednjih 6 minuta protiv Čeha greje klupu, a mi od 4 pravimo 15 razlike. Upravo je tu i snaga ekipe, a Đorđević to zna bolje od svih nas, a i od ovog smešnog čoveka na klupi Lietuve. Ako odigramo iole timski, s mozgom, dobijamo.

kizan

pre 8 godina

Ih,Kazlausti kad bi naš selektor bio tako narcisidan,vi poletjeli ko da ste već u finalu sa furijom,bogami.Polako bolan,i Sale je spremio vrhunsku taktiku,tu je i plan b,c za nedaj bože.Sve najbolje tvom timu u utakmici za bronzu. :)

sasa

pre 8 godina

Gospodine mi imamo igru a pre svega jak kolektiv a svaka reprezentacija ima nekog ko se izdvaja,to sto mi imamo nema niko,mentalitet ovog naroda je jak,mi se znamo zabavljati,zezati a muski igrati,nasi momci melju citavu utakmicu i dovoljno bude mali pad protivnika i cao,predvidjam 15 razlike za Srbiju

WillyWonka

pre 8 godina

Dobar pokušaj, gospodine Kazlauskas, unošenje nemira u protivnički tabor. Ali obiće Vam se o glavu, gospodine Kazlauskas.

novosadjanin

pre 8 godina

Covek je u pravu, i zna bolje od nas. Ipak je s njim Litvanija ostvarivala dobre rezultate prethodnih godina. Jedino sto mislim da je Teo prosle godine konacno naucio da se ne nervira zbog udvajanja i konstantnog samaranja po prstima vec da se jednostavno prilagodi i ne trosi previse lopti "na silu". Verujem da ce i veceras mudro i kapitenski odigrati, sta god mu Kazlauskas pripremio. Maciulisa ce zakljucati Simon i Kalina, samo da centri ogranice Valanciunasa na do 17-18 poena i imamo ih.

dex

pre 8 godina

Mislim da je jako glupo udvajati Teodosica, jer ce u tom slucaju ili Raduljica ostati sam, ili neko od sutera, koji ako krenu da pogadjaju, mogu naneti katastrofu onome ko pokusa sa udvajanjem. Jedino ako su ekstremno pokretljivi, a to nisam primetio...

misko

pre 8 godina

Ajde ljudi ne pržite se zna i on da ne može da ga zaustavi udvajanjima, hoće da pokuša malo da zapali tea. Dobija Srbija 8 razlike :)

dejan76

pre 8 godina

Psihološki rat. Probuduti sumnju protivnika u sopstvene kvalitete. U sportu je i to dozvoljeno. Na Đorđeviću je da pripremi igrače.

Samo napred, momci.

papaja

pre 8 godina

Novinarska patka sa ovim naslovom. Da malo naostri pred mec. Rekao je: - Najveca mana.

Teodosic je itekako sredio glavu i sazreo. Ne mislim da je dovoljno udvajanje da bi se on poremetio. Vise verbalne uvrede i fizicki gruba igra. Nadam se da ce sudije pripaziti.

Jedva cekam da pocne!

Moja slabost je da mislim...

pre 8 godina

Svaki čovek ima slabosti... ali su nekad nečije slabosti jače od svačije druge snage ;).

Te stoga nije dovoljno prepoznati slabost, ako nemaš onog ko je sposoban tu slabost da iskoristi!

Mislim ja da ćete vi više morati brinuti gde je vaša snaga, nego gde su naše slabosti...

Vlada djordjevic

pre 8 godina

Tukli smo ih kada su bili najjači sa Sabonisom(2,21m), doduse sa Divcem, Bodirogim i Djordjevicem (41 kos ). Svaka generacija piše svoju istoriju, videcemo da li Teo, Bjelica, Raduljica mogu to!! Verjmo u momke i pomozi boze!!?

Millennium

pre 8 godina

Dobro je, samo neka razmišlja tako. Svi naši protivnici do sada, nisu skapirali, ili nisu u dovoljnoj meri, da je snaga našeg tima, pa upravo u timu. Gasol je sinoć pobedio Francuze. Ali šta ako on nema dan, ili se povredi, ili ga zatvore? Eto frke panike. Teo jeste motor ekipe, ali čak i ako lošije igra, ostali sigurno neće stati i blenuti kao telići. E, u tome je naša snaga. Zatvori jednoga, iskočiće drugi, zatvori i tog drugog, evo ga treći. Svi koji nas komentarišu se fokusiraju na jednog, dva igrača. Te ovog treba čuvati, te ovaj, te onaj. Ali istina je da kod nas moraš podjednako da paziš na svakoga, jer može samo da eksplodira. A to je već teže. Zato večeras hladne glave i verom u sebe. Jaki smo, možemo.

v

pre 8 godina

Mnogo volim kada nas potcenjuju. Naravno da nista nije sigurno, ali obicno ne izadje na dobro za tu ekipu. Svi vide da igramo odlicno, ali svi traze i najmanju sitnicu da nas ospore, a to im donekle i prolazi samo iz razloga sto mi tek dizemo reprezentaciju na onaj carobni nivo iz proslosti. Ali to prolazi samo dok se ne sretnemo na parketu. Dakle treba nam jos ovde dobar rezultat i ako Bog da, onda mozemo da govorimo ponovo o nekom kontinuitetu i Srbiji kao favoritu na narednim takmicenjima. Srecno momci i kao sto selektor kaze kljucna rec je zajednistvo. To je nase najjace oruzje.

Samo jos da kazem da sta god da se veceras desi, nasim momcima i selektoru svaka cast, jer na kraju krajeva nije sramota izgubiti kada se boris kao lav. A nasi su se borili kao lavovi od starta prvenstva. Ipak, ja sam ubedjena u uspeh. Idemo po medalju i direktan plasman na OI.

Stanimir Branimir

pre 8 godina

Finci su ga udvajali, pa je čovek nahranio Raduljicu loptama. Ovaj put je rekao da ga neće udvajati Valančijunasom...prespor je da bi se posle vraćao na Raduljicu a nemaju igrača kojima bi mogli da ga preuzmi. Naša je prednost ako ga budu udvajali, to znači da će uvek biti viška ako Teo bude uspeo da se rešava lopte...a tu dolati onaj deo sa glavom, hoće li taj pritisak uticati na njega ili ne. Deluje mi da mu je Đorđević najbolje ušao u glavu od svih prethodnih trenera i da ume da ga pripremi psihički za teške mečeve.

lol

pre 8 godina

Neće pa neće u koš,trema haos.Ovakvom igrom mnogo teško do pobede ne iskoriste koš 5 napada.
Da barem jednog krene ali ovde nikoga neće.

genius

pre 8 godina

Strategija je u sportu super stvar.
Međutim, konkretno u basketu (ali i u ostalim sportovima, manje više slično) - bućnu 2-3 trojke kada treba, uđe voda u uši i strategija niz vodu. Samo veliki timovi, fizički izuzetno jaki, mentalno još jači, mogu da prate strategiju i kada kola krenu nizbrdo.
Litvanci su međutim pokazali da su dobra, ali ne vrhunska ekipa.
Mislim da smo kvalitetniji, na skoro svim pozicijama, da imamo dosta igrača koji mogu da povuku ako ne ide. Dakle, ako mi odigramo dobro - pobeđujemo, čak i ako ne odigramo, oni treba da budu jako dobri da bi pobedili.
Što se tiče Teodosića, skoro celo prvenstvo igra na tehničkom minimumu, a opet obara rekorde - to je odlika pravog šampiona.

milan

pre 8 godina

Svi veliki kosarkasi imaju nekog da im popune "zute minute". Pa i Dzordan je imao Pipena. Samo uz Tea je cela ekipa koja igra timski pa je lakse... A i sazreo je Teo :)

rex

pre 8 godina

Naša igra mnogo zavisi od Tea, a ovo je najače evropsko prvenstvo do sada jer nije bilo klasičnih autsajdera ali sa druge strane nije bilo ni iznenađenja jer sve ekipe koje su zaslužile to prošle su dalje. A ako moramo izdvojiti jednu ekipu koja nam je najveći rival u zadnjih 20 godina onda je to bez sumnje baš Litvanija, koja ni sad nije za potcenjivanje, rekao bih da su realno šanse 60:40 za nas, a to znači biće verovatno čupavo...