Berić: "Uspeh koji obavezuje"

Košarkaška reprezentacija Srbije osvojila je srebrnu medalju na šampionatu Evrope i tako prekinula 'post' koji je trajao sedam godina.

Izvor: B92

Sreda, 23.09.2009.

17:07

Default images

Cilj je bio plasman na Svetsko prvenstvo koje se naredne godine održava u Poljskoj, san - medalja. Iako su ispraćeni bez prevelikih očekivanja, najbolji košarkaši Srbije iznenadili su sve, pa i sebe, i vratili se sa srebrnim odličjem. Tim menadžer reprezentacije Srbije Miroslav Berić za B92 priča o velikom uspehu nacionalnog tima i planovima za budućnost.

„Mislim da još uvek nismo svesni, da ćemo tek u narednom periodu shvatiti koliki uspeh smo napravili. Sigurno da je ovo veliki korak ka vraćanju srpske košarke u sâm evropski i svetski vrh, ali pre svega treba imati u vidu da je ovaj mladi tim napravio enorman uspeh. Neki kažu i nestvaran, čini mi se da sam u novinama pročitao tu izjavu Dragana Kićanovića i u potpunosti se slažem. Pored toga što smo na prvenstvu bili najmlađa reprezentacija, mi već punih sedam godina nemamo uspeha na velikim takmičenjima. Mi smo prezadovoljni, svesni smo da smo obradovali našu naciju, za koju znamo da je košarkaški orijentisana. Nadam se da ih ni ubuduće nećemo razočarati, pružaćemo maksimum i nadam se da će to biti dovoljno za medalju“.

Kompletan intervju sa Miroslavom Berićem možete pročitati ovde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: