EP: Grčka osvojila bronzanu medalju

Reprezentacija Grčke osvojila je bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u Poljskoj, pošto je u meču za treće mesto pobedila Sloveniju rezultatom 57:56.

Izvor: B92

Nedelja, 20.09.2009.

20:27

Default images

Prelomna je bila trojka Antonisa Focisa na 30-ak sekundi do kraja za 54:49. Posle toga je Lakovič bio briljantan, a Spanulis nesiguran sa linije penala, ali i pored toga su Grci sačuvali prednost jer je Nahbar promašio šut za pobedu sa polovine igrališta. Skorcijanidis je predvodio Grke sa 23 poena i 6 skokova, dok je za Slovence Lakovič ubacio 16, a Lorbek 12.

Krajem prve i početkom druge četvrtine Grčka je na krilima Skorcijandisa napravila seriju 14-0 i stvorila deset poena prednosti (23:13). Heleni su manje-više uspešno održavali razliku, a na poluvreme su posle poena Kalacesa otišli sa +7 (31:24).

U igri sa mnogo grešaka i promašaja Slovenija je postepeno ’topila’ prednost rivala, a posle trojke Sama Udriha bilo je samo -1 početkom poslednje deonice (45:44).

Grci su posle trojke Focisa poveli pet razlike, ali je Lakovič sa sedam poena vratio Slovence u igri, prevashodno trojkom na deset sekundi do kraja za 57:56. Grci su potom nadmudrili Slovence jer su potrošili šest sekundi pre nego što je Spanulis fauliran.

Spanulis, koji je odigrao najlošiji meč na Prvenstvu (ukupni indeks -7), promašio je prvo, a zatim je namerno promašio i drugo slobodno bacanje. Nahbar je uhvatio loptu, ali je iz velike daljine promašio ceo koš i Grčka je osvojila bronzu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: