Francuska savladala Hrvatsku

Košarkaška reprezentacija Francuske zauzela je peto mesto na EP u Poljskoj, pošto je savladala selekciju Hrvatske rezultatom 69:62 (21:12, 13:12, 12:17, 23:21).

Izvor: B92

Nedelja, 20.09.2009.

15:15

Default images

Bez obzira na ishod ovog susreta, oba tima su izborila pravo igranja na Svetskom koje će naredne godine biti organizovano u Turskoj. U meču koji nije imao nikakav takmičarski značaj, Francuzi su odigrali sa nešto više želje i na kraju zasluženo, po drugi put, pobedili Hrvatsku.

Ovom utakmicom selektor reprezenacije Hrvatske Jasmin Repeša završio je četvorogodišnji ciklus u kome nije uspeo da svoji nijednu medalju i najverovatnije više neće predvoditi ekipu. Hrvatska je tako i treće veliko takmičenje u nizu završila na šestom mestu, posle EP u Španiji i Olimpijskih igara u Pekingu. Na šampionatu u Poljskoj od nacionalnog tima Hrvatske verovato su se oprostili i kapiten Nikša Prkačin, kao i centar Nikola Vujičić.

Obe reprezentacije su u meč ušle bez dvojce najboljih igrača, Francuska bez Tonija Parkera, a Hrvatska bez Roko Ukića, koje su selektori rešili da odmore.

'Trikolori' su vodili od prvog minuta meča dok je reprezentacija Hrvatske uspela samo u dva navrata da izjednači (2:2 i 9:9), ali nijednom nije povela. Prva četvrtina se završila rezultatom 21:12 za Francusku, da bi pred kraj drugog perioda igre Hrvati prišli na samo poen razlike, posle čega Francuska pravi seriju od 9:0, posle koje se na poluvreme otišlo sa rezultatom 34:24.

Francuzi su najveću prednost imali u 28. minutu kada je na semaforu pisalo 46:31. 'Vatreni' su odgovorili serijom 14:0 i ponovo prišli na 46:45, ali su Francuzi još jednom uspeli da izdrže pritisak. Hrvati su poslednju priliku imali tri minuta pre kraja meča, kada, pri vođstvu Francuza od četiri poena, nisu iskoristili napad, posle čega je usledila mini serija Francuza od 5:0, koja je i definitivno rešila pitanje pobednika u ovom meču.

Prvi strelac Francuske bio je Antoan Dio sa 18 poena, dok je Nando De Colo dodao 15. Reprezentaciju Hrvatske je predvodio Davor Kus sa 18 poena. Sandro Nicević je meč završio sa 12 poena i devet skokova.

U velikom finalu Evropskog prvenstva u Katovicama u nedelju od 21:15 igraće košarkaške reprezentacije Srbije i Španije, dok će se nešto ranije od 18:30, u meču za bronzanu medalju, sastati selekcije Grčke i Slovenije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: