Slovenci žale zbog poraza

Slovenačka štampa je u nedelju objavila žaljenje zbog poraza svoje ekipe protiv Srbije u polufinalu Evropskog prvenstva u košarci.

Izvor: B92

Nedelja, 20.09.2009.

11:22

Default images

"Fenomenalna predstava, ali Srbi su imali više sreće", piše mariborski dnevnik "Večer", koji dodaje da je "slovenačka reprezentacija u izuzetnoj utakmici klonula protiv iskusnijih Srba sa 92:96". Pojedini mediji imali su primedbe na suđenje sudije Radovića, a trener Slovenije Jurij Zdovc je uz čestitke Srbiji, kratko prokomentarisao da su "kriterijum bili čudni".

"Slovenačkim košarkašima nije uspeo superveliki podvig - plasman u finale", piše "Večer" i dodaje da je "već uvrštavanje među četiri najbolje reprezentacije Starog kontinenta uspeh bez presedana", piše Večer.

Slično piše i nedeljno izdanje dnevnika Delo.

List naglašava da je od "osam utakmica Slovenija izgubila samo dve i još ima lepe šanse za istorijsku medalju".

Delo je prenelo ocenu Domena Lorbeka koji je, kao prelomni momenat meča, označio izlazak iz igre, zbog pet ličnih grešaka, njegovog brata Erazma, ključnog igrača u postavi Slovenije.

Domen je rekao i da je za petu bratovljevu grešku kriv on, jer mu je loše dodao loptu.

"Po izlasku Erazma sa parketa prestali smo da igramo u dubinu, a na drugoj strani je Teodosić odigrao izuzetnu završnicu", rekao je mlađi Lorbek.

U komentarima čitalaca Dela, koji su objavljeni na sajtu lista, prevladava mišljenje da je Srbija zasluženo u finalu i da nikakvi prigovori na suđenje ne stoje.

"Ako je bilo dve greške na štetu Slovenije, naći ću vam 100 na štetu Srbije", napisao je jedan čitalac.

Delo je prenelo i izjavu našeg trenera Ivkovića koji je istakao da je Srbiju u finale odvela "sjajna odbrana u drugom poluvremenu"

Agencija STA, koja je razlog poraza slovenačkog tima našla u činjenici da je "slabo odigrao produžetak", iznela je i primedbu na suđenje Hrvata Radovića koji je, kako je navedeno, prestrogo dosudio nesportsku grešku Slokaru.

Trener Slovenije Jurij Zdovc je posle meča, naglasio da su njegov tim "pokopale Tedosićeve 'trojke'".

Čestitajući treneru Ivkoviću i reprezentaciji Srbije ulazak u finale, Zdovc nije želeo da komentariše suđenje, ali je napomenuo da su "kriterijumi bili čudni".

Slovenija će se u nedelju protiv Grčke boriti za treće mesto i osvanjanje bronzane medalje na Evropskom prvenstvu u košarci u poljskom Krakovu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

110 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

18 h

Podeli: