Hrvatska preko Rusije na SP

Reprezentacija Hrvatske pobedila je Rusiju 76:69 (18:14, 15:27, 25:15, 18:13) i obezbedila plasman na Svetsko prvenstvo 2010. u Turskoj.

Izvor: B92

Subota, 19.09.2009.

16:47

Default images

Hrvatska je utakmicu razigravanja za plasman od 5-8 mesta na EP prelomila u trećem periodu kada se vratila posle deset poena zaostatka, a najefikasniji pojedinac kod ’vatrenih’ bio je Roko Leni Ukić sa 18 poena i osam asistencija. Sergej Monija je sa takođe 18 poena bio najefikasniji ali i jedini igrač sa dovcifrenim brojem poena u ruskom timu.

Rusija je krajem prvog poluvremena imala i deset poena prednosti, a Hrvati su u trećem periodu, za razliku od četvrtfinala sa Slovenijom u petak kada su postigli samo tri poena, porpuno preokrenuli tok utakmice i došli do prednosti. Hrvatska je u poslednjih nekoliko minuta poslednjeg perioda mnogo bolje odigrala i došla do pobede vredne učešća na Svetskom prvenstvu.

Plasman na šampionat u Turskoj naredne godine obezbedila je i Francuska koja je u dramatičnom duelu savladalu upravo domaćina Mundobasketa.

Plasman na Svetsko prvenstvo obezbedili su domaćin Turska, polufinalisti EP Srbija, Španija, Grčka i Slovenija, te Francuska i Hrvatska.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: