Preokret Slovenije za polufinale

Reprezentacije Slovenije pobedila je Hrvatsku 67:65 (18:25, 21:22, 14:3, 14:15) i plasirala se u polufinale EP gde će u subotu igrati protiv Srbije od 21 sat.

Izvor: B92

Petak, 18.09.2009.

22:44

Default images

Slovenija je tokom drugog perioda gubila sa 15 poena, ali je odličnom odbranom i sjajnom igrom u napadu napravila strašnu seriju 23:3 i preokrenula rezultat krajem naredne četvrtine. U nastavku je Slovenija iskoristila slabu igru Hrvatske šokiranu preokretom i plasirala se među četiri najbolja tima. Sloveniju je predvodio Lorbek sa 27 poena i osam skokova.

Drugi najefikasniji igrač kod Slovenaca bio je Boštjan Nahbar sa 12 poena i pet skokova, dok je odlični Jaka Lakovič ubacio 11 i imao pet asistencija. U Hrvatskom timu dominirao je Roko Leni Ukić sa 21 poenom (12 u prvom periodu), pet asistencija i tri skoka. Zoran Planinić ubacio je 11, a Nicević dodao deset poena.

U prvom periodu Hrvati su nadigrali Sloveniju i sjajnim šutem iz igre došli do sedam poena prednosti. Polovinu koševa za Hrvatsku ubacio je Roko Leni Ukić koji je samo jednom promašio iz igre.

Slovenija se u drugom periodu brzo vratila u igru najviše zahvaljujući Jaki Lakoviču koji je pogodio trojku i dobio dodatno bacanje koji je uspešno realizovao.
FoNet
Slovenija je držala rezultatski priključak do 29:27, ali su onda Hrvati napravili 10:0 seriju i prvi put došli do dvocifrene prednosti. U tom periodu najbolji u hrvatskom timu bio je Zoran Planinić.

Do kraja poluvremena Hrvatska je nastavila sa sjajnom igrom i iskoristivši lošu organizaciiju Slovenije u napadu dolazi do 15 poena prednosti. Međutim, kada je izgledalo da je u rasulu, Slovenija pravi sjajnu seriju 7:0 u poslednjem minutu i smanjuje na 47:39.

Posle dva minuta igre u trećem periodu Sloveniji je još više smanjila prednost i došla do 48:44, a četiri minuta pre kraja posle trojke Lakoviča i koševa Lorbeka preokreće rezultat i četvrtinu završava sa 53:50. U periodu od kraja druge i završetka treće četvrtine Slovenija je napravila seriju 23:3 i potpuno razbila igru Hrvatske, a na kraju se ispostavilo da je to bio i prelomni deo meča.

Furioznu igru Slovenija nastavlja i u poslednjem periodu kada je zahvaljujući poenima Lorbeka i sa dve vezane trojke Slokara došla do prve ozbiljnije prednosti (61:56). Hrvatski košarkaši su pokušali da u poslednjim minutima igre dođu bar do produžetka, ali su Slovenci ostali koncentrisani i slavili protiv rivala sa 67:65.

Slovenija će u subotu u polufinalu igrati protiv Srbije od 21 sat, a od 18.30h u prvom polufinalnom duelu sastaju se Španija - Grčka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

140 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: