Ivković: 'Verovao sam sve vreme'

Selektor košarkaša Srbije Dušan Ivković rekao je posle pobede nad Slovenijom (96:92) u polufinalu EP, da ni u jednom trenutku nije gubio veru u ekipu.

Izvor: B92, Beta

Subota, 19.09.2009.

23:52

Default images

"Falilo nam je malo iskustva, ali ni u jednom trenutku nisam gubio veru u ekipu. Rekao sam igračima u poluvremenu da ćemo dobiti utakmicu ako prestanemo da pravimo gluposti. U nastavku smo poboljšali odbranu u situacijama 'jedan na jedan' i došli do pobede. Prezadovoljan sam", rekao je Ivković koji je dodao da će tim pružiti maksimum protiv Španije u finalu.

Ivković je dodao da se ekipa neće zadovoljiti plasmanom u finale.

"I pre početka šampionata rekao sam da će teže biti da se plasiramo u drugi krug nego da osvojimo medalju. Sutra ćemo u finalu dati sve od sebe protiv Španije", poručio je Ivković.

Krilni centar Srbije Novica Veličković, koji je ubacio poslednje poene koji su obezbedili pobedu, rekao je da je plasman u finale veliki uspeh ove generacije srpskih košarkaša.

"Ovo je veliki uspeh cele generacije. Posle lošeg prvog poluvremena, vratili smo se i pokazali karakter. Čestitam saigračima na hrabrosti, ali sada moramo da se 'ohladimo' za sutrašnje finale sa Španijom. Ova pobeda je dokaz da smo vratili košarku u evropski vrh", naglasio je on.

"Mi ne igramo košarku da bismo bili gubitnici, već igramo da bismo pobeđivali", dodao je Veličković.

Finalna utakmica Evropskog prvenstva u Poljskoj između Srbije i Španije igra se sutra od 21.15 u Katovicama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

210 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: