Nova vest
Košarka

Utorak, 11.09.2007.

23:23

Španci overili prvo mesto u grupi E

Izvor: A G

Autor:A G

Default images

U poslednjoj utakmici treće runde u grupi E, košarkaši Španije bili su ubedljivi protiv Izraela – 99:73 (47:48). Najefikasniji kod domaćina šampionata bio je sjajni Pau Gasol koji je imao 26 poena i 7 skokova. Pored njega, kod Španaca su se istakli Kalderon sa 15, i Mumbru i Garbahosa sa po 12 poena. U ekipi Izraela Elijahu, Tapiro i Naor su postigli po 15 poena.

Španci su ovom pobedom izborili prvo mesto u E grupi. Drugi su Rusi, treći Grci a četvfrti Hrvati.

Nakon startnog vođstva Španaca od 2-0, Izraelci su preuzeli vođstvo koje ubrzo dostiglo i osam poena prednosti (12:4). Na kraju prve deonice Izraelci su vodili 29:19, uz šest poena i pet asistencija Tapira, dok je na drugoj strani Špance održavao Gasol sa 10 od 19 poena koliko su postigli.

Ta prednost Izraela je početkom druge četvrtine porasla i na plus 12 - 32:19, ali su se Španci nakon toga konsolidovali pa je poluvreme završeno samo poenom prednosti za Izrael – 48:47. Špance su u prvih dvadeset minuta predvodili Gasol sa 17 i Kalderon sa 15, dok je Tapiro na drugoj strani postigao 12, a Elijahu 11 poena.

Ipak, u drugom poluvremenu sve je došlo na svoje mesto. Španci su u drugih dvadeset minuta potpuno nadigrali znano slabijeg rivala i dobili taj period igre sa velikih 27 razlike!

U sredu je na programu i poslednje, treće kolu i u grupi F nakon kojeg će biti poznati i četvrtfinalni parovi na šampionatu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve