Pobeda Slovenaca, Francuzi bez OI

Izvor: VI

Nedelja, 16.09.2007.

18:49

Default images

Košarkaši Slovenije uspeli su da se domognu kvalifikacionog turnira za Olimpijske Igre pošto su osvojili sedmo mesto savladavši Francusku sa 88:74. Najefikasniji u pobedničkom timu bio je tragičar meča sa Grcima, Jaka Laković sa 26 poena i 7 asistencija, Radoslav Nesterović je dodao 18 i 8 skokova.

U iznenadjujuće lošem timu Francuske, Toni Parker je ubacio 31 poena uz 4 asistencije, ali je ostatak tima bio katastrofalan.

Za razliku od prethodnih duela, Slovenci su počeli snažno i poveli sa 10-2. Francuzi su se vratili u meč serijom od 11-0 i imali prednost do odlaska na poluvreme (povreda Dragića, kao zamena ušao Čebular).

Ni u nastavku Slovenci ne uspevaju da preokrenu rezultat, Parker je u tim trenucima bio sjajan i sasvim dovoljan za vodjstvo Francuza.

Medjutim, Slovenci predvodjeni Lakovićem i Nesteroviće prave preokret i u finiš ulaze sa prednošću od 10 poena. Za razliku od tragičnih poraza u prethodnim mečevima sa Grčkom i Nemačkom, sada nisu popuštali i na kraju potpuno zasluženo,stigli do zacrtanog cilja – sedmog mesta i borbe za Olimpijadu, gde bi trebalo da igraju sa mnogo jačim timom nego ove godine:

"Neverovatno. Dve lopte delile su nas od polufinala,a na kraju smo morali da se borimo do poslednjeg minuta kako bi ostvarili ono što smo zacrtali" rekao je na kraju meča Jaka Lakovič.

Boris Diao: "Krivica je na celoj ekipi. Bili smo motivisani za ovaj meč, i odreagovali smo dobro na startu, ali je bilo jako teško kada su Slovenci počeli da pogadjaju sa spoljnih pozicija. Naši ciljevi pred ovaj šampionat bili su direktan plasman na OI ili kroz kvalifikacioni turnir. Pali smo na oba ispita" rekao je igrač Finiks Sansa i Francuske, uz Italiju i Tursku svakako najvećeg razočarenje na ovom šampionatu.

Slovenija - Francuska 88:74
Slovenija: Lakovič 26+8 as, Nesterović 19+8 sk, Dragić 0,Smodiš 13, Slokar 13,Klobučar 2,Jagodnik 5,D.Lorbek 8, E,Lorbek 2,
Francuska ; Parker 31+4 as, Gomis 10, Gifa 2, Diavara 7, Feršo 5, Pietrus 4, Kirksej 2, Turiaf 13.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: