Spahija: "Dajem ostavku, nikad više pod FIBA"

Izvor: B92

Subota, 24.09.2005.

21:11

Default images

Selektor hrvatske košarkaške selekcije Neven Spahija povukao se sa te funkcije i dodao da nikada više neće učestvovati u takmičenjima koje organizuje FIBA.

Hrvatska je u petak izgubila četvrtfinalni meč od Španije 101:85 posle produžetka, posle skandaloznog suđenja, koje je direktno sprečilo selekciju te zemlje da uđe u polufinale. Hrvati su u subotu izgubili od Slovenije 89:80, čime su izgubili izglede da igraju na SP u Japanu, a u nedelju igraju sa Rusijom za sedmo mesto.

"Još uvek ne želim da komentarišem suđenje od petka, ali hoću da kažem da nikada više neću igrati u takmičenjima FIBA. Nikada se ne zna šta će se desiti, ali dokle god imam trenerski kvalitet da mogu da biram i utičem, neću raditi ni u klubu, ni u reprezentaciji u tim takmičenjima. Nikad više pod FIBA", rekao je Spahija novinarima posle utakmice sa Slovenijom.

Spahija je potvrdio da odlazi sa selektorske funkcije po okončanju takmičenja.

"Hvala prvo igračima i ljudima iz Saveza na svemu što su uradili u protekle tri i po godine. Uradili su stvarno mnogo i život su bili spremni da daju za ovu reprezentaciju. Čak i kada bi mi ponudili novi ugovor, ne bih imao snage. Biću selektor dok se ne sastanem sa ljudima iz Saveza i podnesem im izveštaj", rekao je Spahija.

Kako prenosi hrvatska agencija Hina, glavni sekretar Međunarodne košarkaške federacije (FIBA) za Evropu Nol Zanolin osvrnuo se na susret Španija - Hrvatska i stao u odbranu sudija.

"Mogu razumeti frustracije Hrvata, ali ne i njihovu reakciju na završetku susreta", rekao je Zanolin i dodao da "Hrvati nisu pokradeni".

"Sudije su bile pravedne, ne sumnjam u njihovo poštenje", zaključio je Zanolin.

Iako su sudije bile vređane, kako je rekao glavni sekretar FIBA, "i dopustili su stvari koje se ne bi smele dopustiti", neće biti sankcija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: