EURO BASKET 2005

Naslovna strana
Vesti
Igra: Virtuelni selektor
Grupe
Reprezentacije
Raspored i rezultati
Statistike
Dnevnikov dodatak
Sećanja na medalje

 

SPORT

Naslovna strana
Vesti
F1
Tabele i rezultati
Analize
Intervju
Tema B92
Dnevnici
Komentari čitalaca
Forum
Linkovi

 

 Prijava ekipe 

Pravila igre

Kao što samo ime igre kaže u ulozi ste selektora košarkaške reprezentacije na EP-u 2005. Na početku igre raspolažete sa 350 poena koje možete da potrošite na pet igrača koji će činiti vašu ekipu. Svi vaši igrači moraju biti iz različitih reprezentacija i da igraju na različitim pozicijama. Igrači su vrednovani po njihovim individualnim karakteristikama, kao i po značaju koji imaju za reprezentaciju u kojoj igraju.

Kada sastavite i prijavite ekipu ostaje vam da pratite učinak igrača koje ste odabrali na utakmicama koji igraju u okviru EP 2005 u Beogradu. Učinak igrača u realnoj utakmici će se kalkulisati po određenom algoritmu i dodavati vašem bodovnom saldu ukoliko se igrač nalazi u vašem virtuelnom timu.

VAŽNE NAPOMENE:

Za nagrade će konkurisati samo ekipe prijavljene do kraja prve faze takmičenja po grupama. U ovoj fazi svaki posetilac može prijaviti maksimalno dve ekipe*. Posetioci koji budu prijavili više ekipa neće biti ukljuceni u konkurenciju za nagrade. Proveru ćemo vršiti na osnovu IP adresa i ostalih podataka unetih prilikom prijave učešća. Po završetku prve faze takmičenja moguće je prijaviti neograničeni broj ekipa.

Imena timova koja sadrže uvredljive nazive, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju biće obrisani.

* Preporučujemo da drugu ekipu prijavite tek ukoliko niste zadovoljni rezultatima prve

Tok igre direktno će zavisiti od učinka igrača koje ste izabrali. Poeni za svakog igrača ažuriraće se neposredno nakon svake utakmice na turniru. Bodovanje će biti izvedeno po sledećoj šemi:
postignuti poeni + skokovi + asistencije + ukradene lopte + blokade - promašaji - izgubljene lopte.
Ukupan učinak vase ekipe činiće suma učinaka svakog od vasih igrača.

Primer: Ako je učinak igrača: 25 poena, 4 asistencije, 5 skokova, 2 ukradene lopte, 2 blokade, 10 promašaja, 5 izgubljenih lopti, broj poena koji donosi vasoj ekipi je: 25 + 4 + 5 + 2 + 2 - 10 -5 = 23. Dakle, na ukupan broj poena dobijate još 23.

Sva pitanja u vezi igre možete postaviti na igra@b92.net

Srećno!

Vaše ime i prezime *
Vaš e-mail *
Telefon *
Ime vašeg tima *
Napomena: Imena timova koja sadrže uvredljive nazive, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju biće obrisani.
Prijavljene ekipe

Polja označena zvezdicom (*) su obavezna za popunjavanje i služe za jedinstvenu identifikaciju vašeg tima i kontakt ukoliko dobijete neku od nagrada. Podaci uneseni u formular se čuvaju isključivo u našoj arhivi za vreme trajanja igre i ni u kom slučaju neće biti prosleđivani trećim licima.

 

 Nagrade 

I mesto
Rim, London, Pariz, Berlin, Amsterdam
Putovanje avionom u grad po izboru u trajanju od 7 dana za 2 osobe

II mesto - duks + majica + lopta + peškir + znojnica
III mesto - duks + majica + lopta
IV mesto - duks + lopta
V mesto - majica + lopta
VI, VII, VIII , IX i X mesto - peškir + majica + znojnica

 

FOTOGRAFIJA DANA

Foto galerija
Grčki navijači na finalnoj utakmici Evropskog prvenstva u košarci između Grčke i Nemačke (FoNet)


Sećanja na medalje

27. 09. 2005.
Zoran Radović: "Ćosić – najbolji čovek na svetu!”

Zoran Radović -Atina, 1987. godina, Bronzana medalja
Trener naše reprezentacije bio je legendarni Krešimir Ćosić, a pomagao mu je Zoran Moka Slavnić. Imali smo ubitačno jak tim sa Draženom Petrovićem i iskusnim Ratkom Radovanovićem, a u ekipi su bili tada vrlo talentovani Vlade Divac, Žarko Paspalj, Saša Đorđević, Dino Rađa i Toni Kukoč. Sticajem okolnosti poslednjih desetak dana priprema obavili smo u Dubrovniku kako bi se prilagodili na velike vrućine koje su nas očekivale u Atini, međutim umesto utvrđivanja forme mi smo odigrali 4-5 pripremnih utakmica sa Univerzitetom Notr Dejm koji je predvodio sjajni plejmejker Dejvid Rivers. Ta priča sa Dubrovnikom ispostavila se kao totalno pogrešna.


Dnevnikov dodatak

26. 09. 2005.
www.dupla_kruna.gr

Pitao sam se godinama kako izgleda biti istovremeno najbolji i u fudbalu i u košarci i koja bi to zemlja mogla sebi da priušti. I kada malo bolje razmislite i pogledate unazad, doći ćete do zaključka da je samo jedna država sve ove decenije kvarila ujedinjenje dve krune. Naravno S(F)RJ. Međutim, otkako samo Sao Tome i Principe ima duže ime od naše zemlje, postali smo otvoreniji prema svetu i dozvoljavamo mu ono što do sada praktično nikada nismo. U fudbalu smo uvek bili širokog srca, naročito poslednjih par godina, ali nikako da stasa ta dugo najavljivana generacija azerbejdžanskih košarkaša.

piše Zoran Panjković


Sport Naslovna | vesti
fudbal | nba | goodyear liga | košarka | motosport | odbojka | tenis | ostalo |
analize | intervju | tema | dnevnici | fotogalerija© 1995-2021, B92