Nova vest
Košarka

Petak, 23.09.2005.

02:02

www.frustracija.com/realno

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Nisam ni sumnjao da ću ga sresti upravo u "Areni". Neka mi ne zamere ostali Obradovićevi „puleni“, ako ih moje oko nije registrovalo. Čini mi se da sam ga bezuspešno pokušavao nagovoriti da nije vreme za oproštaj, već da je idealan tajming za tako nešto, kvalifikacije za Eurobasket 2007. kada budemo igrali sa zahuktalim Luksemburgom.

Stižem taman na početak Francuska – Litvanija. Hala sjajno popunjena, kažu oko 12.000 ljudi. Litvanaca oko dve hiljade, Francuza oko dve stotine, ostalo uglavnom Srbi, praznih pogleda i srca, ali vole basket, tapšu za svaki dobar potez i svojim ponašanjem ohrabruju da nije sve izgubljeno. Pričam sa Acom „Tricom“ Petrovićem, kaže da je eliminacija SCG, samo „iznimka koja potvrdjuje pravilo“ da je ovo zaista zemlja košarke. Čak i da nije tako mislio, bilo mi je simpatično.

Francuzi su počistili Litvance, forma im je u usponu, a do pre neki dan imali su minus 14 u Novom Sadu. Uostalom svaka priča iz Arene svodi se na taj „crni utorak“. Medjutim, danas je „zeleni“ petak. Slovenci će protiv Nemačke napraviti atmosferu kao iz „Tivolija“. Biće zabavno. Još kada dodju i Hrvati.... Jel mi ono ne treba da igramo sa njima onu Goodyear ligu, kad smo mnogo jača košarkaška nacija ? Ma, mislim i dalje da jesmo, ali tri godine od poslednje medalje, zaista je previše, a i naš šampion nikako da dogura makar do Top 16. .

Nekada naš najbolji izvozni proizvod, sada je frustracija. Realno...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve