Sautgejt: Razapnite mene

Selektor Engleske Garet Sautgejt rekao je da je on izabrao koji će igrači šutirati penale u finalu protiv Italija i da je sva odgovornost za poraz na njemu.

Komentari 37
Podeli
Foto: Profimedia/David Klein / Sportimage via PA Images
Foto: Profimedia/David Klein / Sportimage via PA Images

Fudbalska reprezentacija Engleske nije uspela da osvoji prvu veliku titulu posle 55 godina, pošto je u finalu Evropskog prvenstva na Vembliju izgubila od Italije posle penala.

* Zvezde i "spejs šatl"

* Titula neće "kući" – Italija rastužila Englesku i postala šampion Evrope posle penala!

* Donaruma najbolji igrač EURO

"Sve je na meni. Ja sam kriv, razapnite mene. Odlučio sam se za izvođače penala na osnovu onog što smo radili na treningu. Pobeđivali smo zajedno kao tim, a što se penala tiče to je moj zadatak i u potpunosti je na meni", rekao je Sautgejt posle finala.

Sautgejt se odmah posle utakmice našao na udaru domaće javnosti zbog izbora izvođača penala, a posebno odluke da penal u petoj seriji šutira 19-godišnji Bukajo Saka.

"Saka je super dečko. Veoma je popularan u reprezentaciji. Imao je neverovatan turnir i postao je zvezda. I dalje će biti zvezda. I u finalu je igrao odlično. Moramo da mu damo podršku i da mu pomognemo"
, rekao je selektor Engleske.

Pored izbora Sake za poslednjeg izvođača, analiziraće se i odluka Sautgejta da šutiraju Markus Rašford i Džejdon Sančo koje je uveo u igru u 120. minutu.

"Imali smo dva izvođača jedanaesteraca koji su ušla u igru neposredno pre penala. Pratili smo ono što su radili sa svojim kubovima tokom dužeg vremenskog perioda i ono što su pokazali na treningu. To je proces koji nam je uspeo u Rusiji (na Svetskom prvenstvu) i u Ligi nacija, ali sada to baš nije uspelo"
, rekao je Sautgejt.

On je istakao da je njegova ekipa dala sve od sebe i da je atmosfera u svlačionici posle poraza bila bolna.

"Izuzetno smo razočarani, ali igrači su dali sve od sebe. Nijednog igrača ne mogu da optužim... Bilo mi je zadovoljstvo da sarađujem sa njima. U svlačionici je bilo veoma bolno...", rekao je Sautgejt.

"Morate da osetite razočaranje jer su prilike za osvajanje trofeja veoma retke. Ali, kada razmislite o onome što su uradili, trebalo bi da budu veoma ponosni na sebe"
, zaključio je Sautgejt.

Vesti

prethodna strana 1 / 33 sledeca idi na stranu