Nova vest
Fudbal

Nedelja, 27.06.2021.

23:21

Vermalen: Imali smo i sreće

Fudbaleri Belgije plasirali su se u četvrtfinale na Euro 2020.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Vermalen: Imali smo i sreće
Foto: Profimedia

Na meču u Sevilji pobedili su branioce trofeja, Portugalce sa 1:0 (1:0) golom Torgana Azara u 42. minutu susreta.

Iako je utisak da su Portugalci bili opasniji, Belgija je bila čvrsta pozadi, a odlučio je momenat inspiracije mlađeg brata Edena Azara.

Obaojica su odigrali odličan meč, Eden je u finišu morao da izađe kako ne bi pogoršao povredu, a Torgan je proglašen igračem susreta.

Iskusni defanzivac Tomas Vermalen kaže da su "crveni đavoli" imali i sreće da prođu dalje.

"U prvom poluvremenu smo igrali dosta visoko i vršili smo pritisak na Portugalce, ali gledajući drugo poluvreme, imali smo sreće da pobedimo. Portugalija nam je oteđala posao. Morali smo da budemo jako koncentrisani. Koštalo nas je to gubitkom dosta energije, ali imamo sada vremena da se oporavimo i spremimo se za meč sa Italijom", rekao je Vermalen.

Golman Tibo Kurtoa je u drugom poluvremenu imao dosta posla.

"Bilo je teško. Komplikovan meč, imali su više loptu u nogama, ali smo izdržali. Oba tima su mogli da pobede. Izgubuili smo dosta snage u toj borbi. Imamo doduše vremena do četvrtfinala. Nisam imao mnogo posla u prethodna tri meča ali sam znao da to neće biti slučaj sa Portugalcima. Ponosam sam na kolege, sjajno smo se branili. Italija će biti teđak zadatak, ali dokazali smo da smo spremni i za taj izazov", rekao je iskusni čuvar mreže.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve