Nova vest
Fudbal

Nedelja, 27.06.2021.

11:15

Junak Italije: Pamtiću ovo do kraja karijere

Reprezentacija Italije je kroz produžetke uspela da izbori plasman u četvrtfinale Evropskog prvenstva.

Izvor: SS

Autor: SS

Junak Italije: Pamtiću ovo do kraja karijere
Foto: Profimedia/David Klein/Sportimage

Junaci trijumfa nad Austrijom bili su rezervisti Federiko Kijeza i Mateo Pesina koji su postigli golove u 95. i 105. minutu.

Obojica su blistali od sreće posle meča na "Vembliju" u Londonu.

"Ovo je neverovatno. Ne mogu da opišem rečima. Ceo osećaj igranja na ovom turniru za svoj nacionalni tim je neverovatan. "Austrija je imala svoje šanse, ali smo mi naše iskoristili. Zaslužili smo prolaz. Mi smo grupa od 26 igrača i svi mogu da pomognu u svakom trenutku. To je napravilo razliku u ovom meču", rekao je Kijeza.

Pesina je bio u još većoj euforiji.

"Još uvek nisam svestan svog gola protiv Velsa, pa možete da zamislite kako mi je sada. Pamtiću ovo do kraja svoje karijere. U ovom timu svako može da postigne gol i to je naša snaga, sjajna smo grupa", rekao je Pesina.

Selektor Roberto Mančini bio je nešto staloženiji.

"Znali smo da će biti teško jer je Austrija tipična ekipa koja ti ne dozvoljava da igraš dobro. Izmene koje smo napravili su napravile razliku za nas, ali svi su dali svoj maksimum. Srećan sam zbog momaka jer su u tome uspeli, čak i kada su bili izmoreni", poručio je Mančini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve