Nova vest
Fudbal

Subota, 26.06.2021.

14:11

Mbape na udaru u Francuskoj: Nervira, "leti" i svađa se zbog ega

Kilijan Mbape nije na svom nivou na Evropskom prvenstvu.

Izvor: MS

Autor: MS

Mbape na udaru u Francuskoj: Nervira,
. EPA-EFE/Zsolt Szigetvary

Na tri utakmice u grupi nije dao nijedan gol, a priča se i da se ne ponaša u skladu sa imenom.

Tako je isplivao sukob sa Olivijeom Žiruom, koji je bivši francuski reprezentativac Žerom Roten okarakterisao time da zvezda Pari Sen Žermena ima preveliki ego.

"On je lider na terenu, ali van istog me nervira. Mislim da Dešan ne može više da podnese njegovo ponašanje i to je problematično. Čak je neverovatno da je dopustio da Mbape radi toliko stvari i da 'leti'", počeo je Roten.

Bivši fudbaler Monaka, s kojim je igrao finale Lige šampiona, sada radi kao komentator francuskog RMC-a.

"Njegov ego je neumeren. To je problem od početka EURO. Očekujemo mnogo više od njega, svi misle da je jedan od najboljih u Evropi, ali ako ga svrstavamo u top kategoriju onda ne može da se zadovolji dodavanjem do Benzeme ili pasa kod gola Grizmana protiv Mađarske
".

Zamerio mu je i što se hvata za slobodne udarce.

"Da li ste svesni da nemate klasu kao neki drugi? To se vidi i po treningu. Da li se neko seća nekog njegovog gola iz slobodnjaka? Možda sa 25 metara? Sećam se Grizmanovih i Pogbinih... Ne znam šta tu radi Mbape?", pita se Roten, inače bivši specijalista za prekide.

Francuska u osmini finala EURO igra protiv Švajcarske u utorak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve