MS

Srbi traže senzaciju: Prijatelji, idemo da srušimo svetsku klasu

Kreće ono pravo.

Komentari 47
Podeli
DIENER / Philipp Schalber/Profimedia
DIENER / Philipp Schalber/Profimedia

U subotu su na programu prve utakmice osmine finala Evropskog prvenstva – od 18 sati igraju Vels i Danska, a od 21 Italija i "srpska" Austrija.

Naravno da je u centru pažnje meč na londonskom Vembliju, gde će Marko Arnautović, Saša Kalajdžić i Aleksandar Dragović, reprezentativci Austrije sa srpskim korenma, pokušati da prirede iznenađenje protiv tima koji je najviše pokazao u prvoj fazi.

Baš Arnautović puca od samopouzdanja i ne misli da je Austrija rekla sve na kontinentalnom turniru.

"Italija je svetska klasa, ali... Ne idemo na odmor ili da posetimo stadion. Hoćemo da pobedimo, zato smo ovde. Nikad ne recite nikad, prijatelji", u svom stilu je rekao Arnautović u razgovoru sa novinarima.

Italija je najviše pokazala u prvoj fazi EURO, mlela je rivale, nije primila gol, i zato je favorit večeras (21.00) protiv Austrije koje je takođe ostavila dobar utisak. Kvota na Italiju je 1,53, na iks 3,90, a na Austriju 7,00. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Italija - Austrija.

Upravo je Arnautović bio na meti kritika zbog slabije realizacije na EURO, ali i dalje je uz Davida Alabu prva zvezda ekipe i biće najveća opasnost po gol Azura.

Aleksandar Dragović, pojačanje Crvene zvezde ovog leta, držaće odbranu Austrije, dok će Saša Kalajdžić verovatno sačekati šansu sa klupe kao džoker selektora Franka Fode.

Austrija je završila kao druga u C grupi, iza Holandije, a ispred Ukrajine i Severne Makedonije, dok su Azuri impresionirali sa tri ubedljiva trijumfa u A grupi nad Turskom, Švajcarskom i Velsom.

Vesti

prethodna strana 1 / 25 sledeca idi na stranu