Nova vest
Fudbal

Subota, 26.06.2021.

08:38

Srbi traže senzaciju: Prijatelji, idemo da srušimo svetsku klasu

Kreće ono pravo.

Izvor: MS

Autor: MS

Srbi traže senzaciju: Prijatelji, idemo da srušimo svetsku klasu
DIENER / Philipp Schalber/Profimedia

U subotu su na programu prve utakmice osmine finala Evropskog prvenstva – od 18 sati igraju Vels i Danska, a od 21 Italija i "srpska" Austrija.

Naravno da je u centru pažnje meč na londonskom Vembliju, gde će Marko Arnautović, Saša Kalajdžić i Aleksandar Dragović, reprezentativci Austrije sa srpskim korenma, pokušati da prirede iznenađenje protiv tima koji je najviše pokazao u prvoj fazi.

Baš Arnautović puca od samopouzdanja i ne misli da je Austrija rekla sve na kontinentalnom turniru.

"Italija je svetska klasa, ali... Ne idemo na odmor ili da posetimo stadion. Hoćemo da pobedimo, zato smo ovde. Nikad ne recite nikad, prijatelji", u svom stilu je rekao Arnautović u razgovoru sa novinarima.

Upravo je Arnautović bio na meti kritika zbog slabije realizacije na EURO, ali i dalje je uz Davida Alabu prva zvezda ekipe i biće najveća opasnost po gol Azura.

Aleksandar Dragović, pojačanje Crvene zvezde ovog leta, držaće odbranu Austrije, dok će Saša Kalajdžić verovatno sačekati šansu sa klupe kao džoker selektora Franka Fode.

Austrija je završila kao druga u C grupi, iza Holandije, a ispred Ukrajine i Severne Makedonije, dok su Azuri impresionirali sa tri ubedljiva trijumfa u A grupi nad Turskom, Švajcarskom i Velsom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve