Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 21.06.2021.

19:50

Sudar glavama, gol, pa izmena – Austrija u nokaut fazi!

Fudbaleri Austrije pobedili su Ukrajinu rezultatom 1:0 u 3. kolu grupe C na Evropskom prvenstvu.

Izvor: SN

Autor: SN

Sudar glavama, gol, pa izmena – Austrija u nokaut fazi!
EPA-EFE/Robert Ghement / POOL

Austrijanci su sa 6 bodova uspeli da se plasiraju u drugu rundu zajedno sa Holandijom koja je pobedila na sva tri susreta.

Utakmica je počela nešto boljom igrom Austrije, oni su tokom prvih petnaestak minuta imali apsolutnu kontrolu i dominaciju na terenu, ali ništa nisu uspeli da urade.

Nekoliko minuta kasnije je došao i prvi peh kada je Baumgartner posle jednog sudara povredio glavu, ali je ostao u igri još malo.

To se ispostavilo kao sjajan potez, pošto je Austrija nedugo potom izborila korner i upravo je povređeni Baumgartner postigao gol nakon tog kornera, donevši Austrijancima vođstvo nad Ukrajinom i ubrzo je izmenjen, a Šopf je ušao umesto njega u 33. minutu.

Mogli su Austrijanci i do drugog kola u 42. minutu, ali je Arnautović sa nekih 11 metara bio neprecizan, nakon traljavog šuta, lopta se vratila u posed Ukrajincima.

Sa vođstvom Austrije od 1:0 smo i otišli na takozvani veliki odmor, a u nastavku je Ukrajina zaigrala nešto bolje.

U 61. minutu su mogli i do gola, Cigankov je odlično centrirao i Lajner hteo da izbaci loptu u korner pa umalo savladao svog golmana, lopta je otišla u korner koji Ukrajinci nisu iskoristili.

Tražili su i penal, ali ga zasluženo nisu dobili. Do kraja susreta je Austrija uspešno kontrolisala stanje na terenu, takođe, nisu se libili da troše vreme i da loptu zadržavaju u posedu što duže mogu.

Sve u svemu, zaslužena pobeda Austrije i plasman u nokaut fazu sa drugog mesta u grupi C, dok će Ukrajina čekati ostale rezultate ne bi li dobila mesto među najboljim trećeplasiranim reprezentacijama.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve