Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 21.06.2021.

17:00

Holandski trio ispratio Pandeva u zasluženu penziju

Fudbaleri Holandije rutinski su slavili protiv Severne Makedonije (3:0) u poslednjem meču Gorana Pandeva u dresu reprezentacije.

Izvor:

Autor:

Holandski trio ispratio Pandeva u zasluženu penziju
Foto: Profimedia

Holanđani, koje je predvodio trio Vajnaldum-Depaj-Malen, su u meč ušli u ulozi apsolutnog favorita, ali i rasterećeni s obzirom na to da nisu imali šta da izgube.

Osetili su to Makedonci koji su ih pritisnuli na početku meča. Čak su i gol postigli, ali je poništen.

Vremešni Pandev je maestralno proigrao Tričkovskog koji je potom savladao Stekelenburga, ali se nalazio u minimalnom ofsajdu te je poništen.

Nisu odustajali Makedonci, a protagonista je bio Trajkovski. Šutirao je sa ivice šesnaesterca, ali mu se na putu ka slavi isprečila stativa.

Ubrzo je stigla kazna. Sjajan kontra napad Holanđana u 24. minutu krunisao je Malen koji je proigrao Depaja za vođstvo "lala".

Uspostavili su kontrolu Holanđani, ali su Makedonci nastavili da šutiraju iz svih pozicija.

Daleko od gola su odlazili ti pokušaji uglavnom, a najopasnije je bilo nakon kornera Bardija kada Musliju nije uspeo da sprovede loptu u mrežu te se na poluvreme otišlo sa minimalnim vođstvom Holanđana.

Ofanzivno je krenula ekipa Severne Makedonije, ali izgledne centaršuteve Alioskog niko nije iskoristio.

Najava onoga što će doći desila se u 50. minutu kada je Tričkovski "vadio" loptu iz gola nakon udarca glavom de Lihta.

Samo minut kasnije Vajnaldum je pogodio za 2:0.

Nije bio ništa milosrdniji novi vezista PSŽ-a ni nekoliko minuta kasnije kada je naleteo na odbitak nakon Depajevog pokušaja. Neposredno nakon toga imao je priliku za het-trik, ali je bio neprecizan.

Menjali su selektori, a de Burovo uvođenje Veghorsta nekoliko sekundi kasnije dovelo je do pogođene prečke makedonskog gola.

Međutim, jedna druga promena je obeležila ceo meč. U 68. minutu igre, nakon 122 nastupa, Pandev je po poslednji put izašao iz igre u dresu reprezentacije.

Postigli su Makedonci gol samo nekoliko minuta nakon te promene, ali je Čurlinov bio u "debelom" ofsajdu te je još jedan gol poništen.

Obeležile su izmene ovaj meč, s obzirom na to da je zbog one u 79. minutu fudbaler PSV-a Gakpo debitovao nakon što je ušao umesto Frenkija de Jonga.

Nije bilo većih uzbuđenja do kraja meča koji su Holanđani rutinski priveli kraju.

U drugom susretu grupe C Austrija je pobedila Ukrajinu sa minimalnim rezultatom i tako obezbedila prolazak dalje kao drugoplasirana. Ukrajini ostaje da se nada da će učiniti isto kao jedna od četiri najbolje trećeplasirane.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve