Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 17.06.2021.

20:00

Holandija sa pola gasa dobila Austriju i obezbedila prvo mesto

Fudbaleri Holandije obezbedili su plasman u osminu finala Evropskog prvenstva pobedom nad Austrijom rezultatom 2:0 (1:0).

Izvor: SS

Autor: SS

Holandija sa pola gasa dobila Austriju i obezbedila prvo mesto
EPA-EFE/Olaf Kraak

"Lale" su u meču 2. kola grupe C na "Johan Krojf" areni u Amsterdamu stigli do šest osvojenih bodova, te će kao prvoplasirani tim proći u nokaut rundu.

Jer, čak i slučaju poraza od Severne Makedonije, dve ekipe koje je Holandija već savladala u prva dva kola, ne mogu da je ugroze zbog boljeg međusobnog skora.

U poslednjem kolu će dočekati Severnu Makedoniju koja je bez bodova, dok će Ukrajinci i Austrijanci u direktnom okršaju odlučiti o drugoplasiranom i trećeplasiranom timu ove grupe.

Ukoliko odigraju nerešeno, dalje će gotovo izvesno proći obe selekcije.

Svi mečevi 3. kola grupe C igraju se u ponedeljak od 18 časova, u Amsterdamu i Bukureštu.

Holanđani su od samog starta nastavili tamo gde su stali protiv Ukrajine, zaigrali ofanzivno i to im se isplatilo već posle 10 minuta.

David Alaba je nesmotreno nagazio Denzela Damfrisa, a VAR je sugerisao Izraelcu Orelu Grinfeldu da je to penal.

Izveo ga je Memfis Depaj veoma sigurno i rano doveo Holandiju u vođstvo koje ih je kasnije pomalo uspavalo.

Austrijanci su tek od nekog 30. minuta uzvratili, ali ništa što Matijs de Liht nije mogao sa lakoćom da zaustavi.

I čim su domaći ubacili u viši stepen prenosa došli su do dve stopostotne šanse.

Najpre se Depaj obrukao promašajem praznog gola sa samo pet metara, a u sledećem napadu veliku priliku nije iskoristio ni Žoržinjo Vajnaldum.

Nastavilo je "Oranje" da mirno kontroliše utakmicu i u nastavku i nije dozvoljavalo protivniku puno prilika. A onda je u 67. minutu sve rešeno.

Depaj je sjajnim pasom otvorio kontru i izbacio Donijela Malena potpuno samog ispred gola, ali on je sačekao Denzela Damfrisa i poslužio ga za lakih 2:0.

U tom periodu je u igru ušao Saša Kalajdžić, a tek kada je David Alaba prešao u vezni red gosti su postali opasniji.

Imali su nekoliko sporadičnih pokušaja, a sam kapiten Austrijanaca bio je najbliži golu u 81. minutu. Ali nije imao sreće.

Holandija je izdržala do kraja bez primljenog gola i obezbedila se već posle dva kola, dok Austriji predstoji povratak u Bukurešt i borba za plasman i drugo mesto u grupi.

Meč u Amsterdamu sudiće izraelski arbitar Orel Grinfeld, a mi ćemo sva dešavana pratiti iz minuta u minut putem Live BLOG-a na B92.net.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Grizman prekida rekordni niz

Francuski fudbaler Antoan Grizman propustiće prijateljske utakmice reprezentacije sa Nemačkom i Čileom, zbog uganuća desnog skočnog zgloba.

Beta

23:45

12 h

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

7 d