Nova vest
Fudbal

Sreda, 16.06.2021.

20:23

Snajperisti nišanili padobranca sa EURO-a: "Mogao je da plati životom"

Nemačka policija umalo je pucala na aktivistu Grinpisa koji je pre utakmice između Nemačke i Francuske paraglajderom presekao TV kablove na krovu stadiona.

Izvor: MT

Autor: MT

Snajperisti nišanili padobranca sa EURO-a:
EPA-EFE/Lukas Barth-Tuttas

On je povredio dvoje ljudi, te potom sleteo na teren.

Aktivista Grinpisa nameravao je da preleti stadion i na teren baci loptu sa sloganom "Izbacite naftu", kako bi skrenuo pažnju javnosti na zaštitu životne sredine.

Ipak, stvari su krenule po zlu. Presekao je televizijske kablove na krovu stadiona, a komadi plastike i metala koji su pritom pali na tribinu povredilii su najmanje dve osobe, koje su završile u bolnici.

"Snajperisti su ga već imali na nišanu", rekao je u sredu ministar unutrašnjih poslova za bavarsku regiju Joakim Herman.

"Da je policija utvrdila da se radi o terorističkom napadu, platio bi to životom", dodao je.

Paraglajder je na kraju sleteo na travu u trenutku zagrevanja timova, a 38-godišnji Nemac, koji je prošao bez povreda, potom je priveden.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

4 h

U fokusu

Vidi sve