Nova vest
Fudbal

Sreda, 16.06.2021.

14:15

Prva pobeda Rusije na Evropskom prvenstvu!

Fudbaleri Rusije su rezultatom 1:0 pobedili Finsku u drugom kolu Evropskog šampionata.

Izvor: SS/SN

Autor: SS/SN

Prva pobeda Rusije na Evropskom prvenstvu!
EPA-EFE/Anatoly Maltsev

Iako su neki stručni analitičari najavljivali tvrdu i nezanimljivu utakmicu, od samog starta je sve na "Gasprom areni" obilovalo uzbuđenjima.

Počev od trećeg minuta kada su se Finci poradovali golu Pohjanpala, ali su mali ofsajd i VAR to ubrzo prekinuli. Rusi su odgovorili ofanzivom u nastavku prvog dela i imali su prilike preko Ozdoeva i Dzjube.

Ni Finci nisu zaostajali, pa su na drugoj strani imali veliku šansu opet preko Pohjanpala, ali ga je Divejev u poslednjem momentu izblokirao i skrenuo loptu u korner.

U finišu prvog dela je "zbornaja" ponovo pritisla rivala i u drugom minutu nadoknade konačno stigla do gola na ovom šampionatu.

Bila je to prava majstorija Alekseja Mirančuka posle duplog pasa sa Dzjubom. Najboljem golmanu prvog kola EP Hradeckom nije ostavio ni promil šanse da to odbrani.

U drugom poluvremenu, igra se prilično rasplamsala. BIlo je nekoliko odličnih prilika na obe strane, pre svega se tu misli na dva pokušaja Pukija za Finsku, odnosno Golovina za Rusiju.

Bilo je opasno u prvih desetak minuta, ali novog pogotka nije bilo.

Kako je utakmica odmicala, tako je Rusija bila kvalitetniji tim, dok je Finska nekako "iz prikrajka" čekala svoje šanse.

Ređali su se Golovin, Dzjuba, Želatdinov, šutirali ka golu Finaca, ali je Hradecki bio odlično postavljen svaki put. Ipak, u finišu nije bilo previše akcije, a verovatno i najzanimljiviji detalj je žuti karton za Džekiju.

On je postao i kapiten Rusije, kada je Artjom Dzjuba izašao iz igre. Finci su preko Arajurija zapretili u 89. minutu, ali je on glavom šutirao preko gola.

Na kraju, rezultat 1:0 je bio dovoljan da Rusi ostvare prvu pobedu na ovogodišnjem EURO. Zahvalni su Mirančuku koji je u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena postigao taj zlata vredan gol.

Sva dešavanja ćemo pratiti iz minuta u minut putem Live BLOG-a na B92.net:

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve