Nova vest
Fudbal

Utorak, 15.06.2021.

17:05

Hrvati imaju "glavobolju" zbog kiksa Španije

U utorak se završava prvo kolo Evropskog prvenstva i već počinju kalkulacije pojedinih reprezentacija.

Izvor: SS

Autor: SS

Hrvati imaju
EPA-EFE/Laurence Griffiths

Dosta toga je "zakuvao" kiks Španije protiv Švedske 0:0, ne samo u grupi E gde su Slovaci prvi sa tri boda i Poljska bez bodova, već i u grupama sa kojima se te selekcije ukrštaju.

Naime, hrvatski mediji su objavili da im remi Španaca i Šveđana nikako ne odgovara, posebno jer su "vatreni" gotovo ostali bez mogućnosti da budu prvi u svojoj grupi.

To im ne bi odgovaralo jer bi išli na drugoplasiranog iz grupe F gde su Francuska, Portugalija i Nemačka, ali im u novonastaloj situaciji možda ne bi odgovaralo ni drugo mesto.

Jer, tada bi išli na drugoplasiranog iz grupe E, za koju se očekivalo da će Španija lako osvojiti, ali je sada situacija zakomplikovana.

Ukoliko Hrvati budu drugi u grupi D i Španci drugi u grupi E, igraće u osmini finala u Kopenhagenu.

Ako Hrvatska završi kao treća u svojoj grupi, sve bi zavisilo od daljeg poretka ostalih trećeplasiranih selekcija.

Jeste rano za kalkulacije, mnogo zavisi od narednih utakmica, ali Hrvati već razmišljaju o tome i žale zbog svog poraza od Engleske, ali i rezultata u drugim grupama.

Hrvatska sledeći meč igra protiv Češke u petak, a protiv Škotske sledećeg utorka, 22. juna. Oba u Glazgovu na "Hempden parku".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve